25.04.06, 23:28
Dzis wyslany zostal nowy satelita, ktory ma moznosc rezolucji 70cm...
Dzis jest tez rocznica Holokaustu.
Polacy i Zydzi to blizniaki syjamskie beda na zawsze. Tylko szkoda ze tak
duzo bolu laczy nas razem. Wlasnie Polacy cierpieli najwiecej od niemcow w
okupowanej Europie, tylko daltego ze byli Polacy...
Dzis mowimy "never again". Nowy hitler jest na wschodzie i chce nas wymazac z
mapy. Tak samo to bylo prawie 70 lat temu, syty swiat milczal i udawal
slepego.Tym razem Zydzi maja swoj kraj i nie beda czekac az bedzie za pozno...

Obserwuj wątek
    • marcus_crassus beda mosze beda :) 26.04.06, 00:00
      jak to u was mowia "שלום ישראל" (chyba dobrze napisalem) ;)

a swoja droga to najbardziej cieszy jak brat blizniak sobie nowy domek wybuduje
      bo najgorzej jak sie rodzenstwo razem w jednym domu gniezdzi ;) wtedy wszystko
      wkurza i denerwuje ;)
    • sp-adl Sapon 26.04.06, 00:04
      Tak jest Mosze, jak kiedyś ktoś będzie chciał mydło robić to " zabierzemy do
      wanny cały świat" , tak kiedyś powiedział ktoś mądry, nieprawdaż. I tego się
      trzymajmy.
    • peysaty Re: Eros-B... 26.04.06, 01:03
      to bylo w czasie wojny ale po wojnie, mosze, to od kogo Polacy ucierpieli?

Salomon Morel sie klania.
      • axx61 Re: Eros-B... 26.04.06, 01:55
        Mam tutaj pewne watpliwosci. Czy Polacy po wojnie ucierpieli od pana Morela?
        Chyba nie. Jak wiadomo Morel byl komendantem obozu na opolszczyznie ale nie
        dla polakow a dla osob wspolpracujacych z niemcami i wydaje sie ze byl wlasciwa
        osoba na tym stanowisku. To ze wyjechal do Izraela o niczym nie swiadczy. W
        Katowicach mieszka zreszta jego syn. Zadanie ekstradycji pana Morela z Izraela
        ma charakter czysto propagandowy i zabarwiony antysemityzmem. Polska i to
        zreszta komunistyczna karala komendantow obozow dla polakow,zydow i innych
        narodowosci. Nawet komendant polskiego obozu koncentracyjnego w Berezie
        Kartuskiej (tylko dla polakow ,zydow,komunistow i homoseksualistow) utworzonego
        decyzja prezydenta Moscickiego w 1934 r. zostal po wojnie deportowany z Rumunii
        i osadzony. Dostal kare smierci ktora zamieniono na 10 lat.
        • panzerviii Re: Eros-B... 26.04.06, 11:21
          Najpierw Mosze, dzięki za ciepłe słowa, fakt przez wiele setek lat Polska była
          domem dla narodu wybranego i dobrze nam sie zyło razem. Od Kazimierza wiekiego
          az po udzieł Zydów w powstaniach styczniowym i listopadowym i później. Mam
          nadzieję, że ten psychol nie ma realnej władzy w Teheranie i jest mocny tylko w
          gębie. Ale działać trzeba.

Axxie, Morel był zbrodniarzem, niezaleznie od tego co przeszedł w czasie wojny
          i czego doznał od Niemców. SS mani, Getapowcy i większość zbrodniarzy uciekła
          do pod skrzydła Amerykanów i Brytyjczyków do zachodnich Niemiec, Ci którzy nie
          zdąrzyli byli od razu rozwalani przez Sałdatów, no chyba ze coś wiedzili, to
          przed smiercią musieli się wyspowiadać na Łubiance.
          W Polsce natomiast zyła znaczna mniejszosc niemiecka zwłaszcza w okolicach
          Łodzi, mocno zasymilowana, mozna powiedzieć spolszczona, do tego byli slazacy,
          którzy byli dla władz podejrzani, którzy mówili po polsku uzywając niemieckich
          naleciałości i niemieckiej gramatyki, tak tak w slaskiej gwarze uzywa się
          czterech przypadków, bo tylko cztery sa w niemieckim np. Idziemy na Korea
          (Korea to dzielnica Katowic, zamiast idziemy na Koreę). do tego byli Kaszubi,
          też podejrzanii, patrz kazus dziadka Tuska.
          To własnie te grupy trafiały głównie do obozów, w tym osławionego obozu koło
          Jwaorzna. W naszej Łodzi taki obóz był na Sikawie, tam gdzie teraz jest giełda
          rolna. Trafiło tam kilkanascie tysięcy łódzkich Niemców, w tym wielu członków
          AK. Wiesz jestem hipokrytą, bo z tego faktu korzystam. Kupiłem mieszkanie na
          ciagle pieknym Olechowie (niestety sie rozbudowuje na potegę), W Olechowie i
          Janowie przed wojna były wsie zamieszkane głównie przez niemców, do teraz są
          szczątki niemieckiego cmentarza z pochowanymi urodzonymi jeszcze w I RP.
          Mieszkańcy mieli pecha bo obok jakieś 2 km przez las miesci sie stacja
          towarowa, istniała również w 45 r., sołdaci nudzac się na bocznicy poszli se
          zrobic mały nemensdorf, niedobitki trafiły do obozu na Sikaiwie. No ale dzieki
          temu sladów po wsi juz prawie nie ma, za to w 1993 został wybudowany ładny
          blok, w którym kupiłem mieszkanie.
          Inna grupa to slązacy w tym moja "ciotka" - dlaeka krewna przyjęta pod dach
          przez moich dziadków ze strony ojca - juestem Slązakiem z pochodzenia po
          mieczu. Jej grzech polegał na tym, że pomimo polskiego nazwiska, lepiej mówiła
          po niemiecku, pół zycia była sluzącą u Haupmana za Kaisera Wilusia, a potem u
          niemieckiego Dyrektora Kopalni. Zresztą Sląsk w ogóle był podejrzany, brat
          pradziadka zdecydował ze jest Niemcem, rodzina go wyciepała, pradziadek i jego
          brat spotkali się w bitwie pod góra Sw Anny, tyle ze o ile mój pradziadek jako
          oficer powstanców sląskich to jego brat jako oficer Freikorpsu. Takie podziały
          w rodzinie były normalne na pograniczu. Niektózy trafili na podstawie
          fałszywego donosu, ze byli volksduetchami..

do obozów trafiała własnie wiekszość takich zwykłych ludzi, którzy w jakiś
          sposób byli związani z niemieckością, mieli pecha bo trafili na strażników, w
          większości pochodzenia zydowskiego, którzy od Niemców potfornie dużo
          wycierpieli, widzieli smierć rodzićów braci sióstr, zresztą co tupisac, sami
          wiecie co przeszzliscie, taka mieszanka musiała konczyć się zbrodniami, Morel
          natomiast był szefem osobą odpoiwedzialną za ten cyrk, dlatego winien zgnić w
          pierdlu. Jako zbrodniarz, a nie przedstawiciel narodu wybranego. Jego
          narodowosc nie ma nic do rzeczy. To samo dotyczy komendanta obozu w Berezie.
          And justice for all - cytując mój ulubiony zespół
          • axx61 Re: Eros-B... 26.04.06, 13:13
            Ladnie to opisales. Znam te problemy troche bo mieszkalemw Lodzi dosc
            dlugo.Oczywista jest rzecza ze niewinni tez troche wycierpieli i dzisiaj
            wszyscy walczyli z niemcami. A kto zrobil defilade z okazji wejscia wojsk
            hitlerowskich do Lodzi jak nie mieszkancy Nowosolnej.No i pozniej na Sikawe do
            obozu pod fachowy zarzad.Nawet blisko. Pozdrowienia.
            • panzerviii Re: Eros-B... 26.04.06, 14:09
              Hi, hi fakt do bycia kombatantem to się każdy przyznaje, w ogóle często na
              naszą historię patrzymy po harcersku, a przeciez wiele osób chciało okupację po
              prostu przeżyć, to wymuszło rózne zgniłe kompromisy.

Nie wiedziałem, że Nowosolna była Niemiecka, fajnie się czegoś dowiedziec,
              jeszcze w Niedziele rano byłem tam. z tą defiladą to cenna uwaga. Z drugiej
              strony 60.000 Niemców w Łodzi mieszkało, drugie tyle w podłodzkich wsiach i
              miasteczkach, było z czego zbierac.
    • marek_ogarek Re: Eros-B... 26.04.06, 04:56
      > Dzis mowimy "never again". Nowy hitler jest na wschodzie i chce nas wymazac z
      > mapy.
      Mowisz o Leperze, Lukaszence, Putinie czy prezydencie Iranu ? Bo nie jestem
      pewien
      • mosze_zblisko_daleka Na Bliskim wschodzie... 26.04.06, 07:10
        Mysle ze wiesz lepiej ze nie na Polskim Wschodzie....
        (Polska, przecie nie wyslala Erosa...)
        • czaja1 Re: Na Bliskim wschodzie... 26.04.06, 08:17
          Ostatnio słyszałem fajny tekst:
          żyd mówi:
          Ej panie co nas tam zostało w tej Polsce trochę w rządzie trochę w sądzie:)))

Pozdro mosze
          • mosze_zblisko_daleka Humor to zdrowie... 26.04.06, 12:39
            ...ale jesli chodzi o moja skore, to juz inna opera...
            Na dole zalaczam troche zydowskiego humoru...

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=13&w=10890652&s=0
            P.S.
            Jeszcze kolejne wybuchy w Synaiu i w Rafah egiskim, sa tam wybuchy i zamieszki,
            to poprostu dzieje sie teraz online...a wszystkie media milcza...
    • mosze_zblisko_daleka Izraelska TV... 26.04.06, 14:39
      www.youtube.com/watch?v=Yf39qkvwOhU
    • pauline_kaczanow Re: Eros-B... 26.04.06, 19:45
      Oczywistym jest,ze kraje na liscie panstw terrorystycznych kupowaly materialy
      radioaktywne, oraz bron na terenie ZSSR tuz przed rozpadem. Nie wspominam juz o
      tym, ze naukowcy z wielu republik handlowali swoimi dokonaniami.
      Patrz Iran.
      A ta ekipa rzadzi nadal - przeciez Putin to byly szpieg, ktory pracowal na
      terenie Niemiec.I dlaczego Putin tak bardzo trzyma ze Schroederem, ktory ma 7
      spraw w prokuraturze? Czyzby Rem Wahiwiew? :D
      A poza tym dlaczego od razu gdy braklo Szarona zaczal pijac herbatke z
      Hamasem ? Czyzby terrorysci przechodzili pod jego skrzydla ? Tj. na teren
      bylych republik Sawjetskawa Sajuza ? A co sie dzieje w Sankt Petersburgu, i
      dlaczego jest to najbardziej prohitlerowskie miasto Rosji a nikt tego nie chce
      przyznac? A dlaczego ekipa Putina naciskala na zakonczenie lotow natowskich nad
      Uzbekistanem ? A zaraz potem wybuchla ambasada Izraela i amerykanska? Dlaczego
      Putin prowadzi handel z Korea PLN ? I rzekomo wysyla tam transporty "z
      jedzeniem i naukowcami" ?

---
      Oto Rosjo Twoje dzielo
      • axx61 Re: Eros-B... 26.04.06, 23:14
        Eros-B jakas sexy nazwa . Kojarzy mi sie z prezerwatywami o tej samej nazwie
        bez B.
        • panzerviii Re: Eros-B... 27.04.06, 11:01
          Fakt jak chodziłem do podstawówki w latach 80 to takie w kioskach sprzedawali.
          FFajne baloniki sie z nich robiło. No i mozna było nalac wody do srodka i
          rzucic w kolezankę, ale piszczały. Sorry to takie wspomnienia przed
          pryszczateho wieku.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka