beyo47 Re: Basajew zabity 10.07.06, 15:03 Wojna w Czeczenii dobiega końca. Oprócz zabicia Basajewa w ostatnich dniach poddało się aż 54 bojowników... Odpowiedz Link Zgłoś
foxbat1 Re: Basajew zabity 10.07.06, 15:15 Dlaczego znowu ? O ile mnie pamiec nie myli szef FSB jeszcze nigdy wczesniej nie zameldowal o zlikwidowaniu tego smiecia - dzis zrobil to po raz pierwszy i mam nadzieje ze sie potwierdzi Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Basajew zabity 10.07.06, 16:02 Niech zyje wolna Czeczenia wczesniej czy pozniej rosyjscy okupanci opuszcza te ziemie Odpowiedz Link Zgłoś
berkut1 Re: Basajew zabity 10.07.06, 16:07 Niech zyje wolna Czeczenia > wczesniej czy pozniej rosyjscy okupanci opuszcza te ziemie Pomyśl troche :) zanim zaczniesz wypisywac głupoty :) Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_aq Re: Basajew zabity 10.07.06, 16:31 no pewnie, cieszcie się... Ruscy nie pozwolili biedakom na wolność i niepodległość. Muszą mordować Czeczeńców bo może i Syberia im niedługo będzie chciała 'odpaśc' ;) Tak jak Irak i Afganistan jeszcze tłumaczę sobie długoterminową poprawą bytu ludności i ucieczkę od znienawidzonego reżimu, tak w Czeczenii nie widzę niczego podobnego. Nie lubię Czeczeńców i ich islamskiego fanatyzmu, ale jeszcze bardziej nie lubię ruskich. Zwyczajnie dla nich nie mam szacunku (tzn nie tyle dla wszystkich, biedni ludzie nie są niczemu winni, wielu z nich to bardzo przyzwoici goście którym należy się ogromny szacunek - ale czerwone dziadki z flagami morderców lub władza i urzędnicy to ciemna pijacka i skorumpowana masa dla której nie mam żadnego szacunku). Oby wyzdychali jak świnie i oby tym zwykłym i normalnym biedakom w Rosji żyło się jak najlepiej, ale żeby tak było trzeba demokracji, której u ruskich brak, oraz sensowności w gospodarce, dawna gliniana potęga ZSRR padła juz dawno i nie ma sensu starać siępowracać do dawnego imperium, tym bardziej że to dawne imperium nie ma się czym tak naprawdę chwalić. I berkut nie próbuj usprawiedliwiać ani wyciągać co to Yanks nie zrobili złęgo bo porównania po prostu NIE MA. Sowieckie bydło zrobiło na tej planecie niezły cyrk który do dzisiaj ukazuje swoje katastrofalne skutki. Odpowiedz Link Zgłoś
berkut1 Re: Basajew zabity 10.07.06, 18:14 I berkut nie próbuj usprawiedliwiać a > ni wyciągać co to Yanks nie zrobili złęgo bo porównania po prostu NIE MA. Powiem krótko idz się leczyć i wez ze sobą Ignoranta :) Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_aq Re: Basajew zabity 10.07.06, 21:17 Jasne, a Ty dalej wychwalaj sobie tych ruskich którzy wymordowali miliony istnień, zalewali ohydną propagandą swój własny naród, niewolili tyle narodów przez tyle lat, wszędzie dążyli do pohańbienia kolejnych, przeznaczali miliony rubli nie na poprawę bytu własnej ludności ale na chore zbrojenia z których gó**o teraz mają, u których w miastach dzieci bawią się czołgami i armatami bo huśtawki to zgniły wymysł achodu, w którym do dzisiaj władza trzyma wszystko za mordę i nie można mieć własnego, niezależnego zdania i wypowiadać go publicznie, gdzie mentalność jest ciągle ta sama, tylko zamiast Lenina i Stalina wiesza się portrety Putina, gdzie chleje się na potęgę, gdzie biurokracja jest gorsza niż u nas, gdzie zwykłego człowieka ma się za nic, gdzie wszędzie pełzają czerwone dziadki i wychwalają największych morderców w historii ludzkości, gdzie ludzie biedują w wiele miejscach gorzej niż w Afryce, gdzie najpierw budowano pułapki takie jak Czarnobyl a potem wysyłano żołnierzy na pewną śmierć dla ratowania swojej reputacji, gdzie o mało nie wywołali wojny światowej bo zgubili notę o nowej trajektorii satelity i o mało co nie odpalili swoich, gdzie drogi asfaltowe znajdują się jedynie na zachodzie kraju i obrzeżach miast, gdzie władza do dzisiaj nie na honoru rzyznać się do zbrodni na polskich oficerach, gdzie ludzie NIE MAJĄ WIĘKSZYCH SZANS NA POPRAWĘ LOSU! Może jeszcze zaczniesz wychwalać Koreę, Kubę i Chiny? Rozumiem że również Ameryka ma swoje grzechy, ale nie porównuj! Dlaczego nie jesteś w stanie znieść żadnej krytyki Rosji? Co, może mi powiesz że to raj na ziemi? Sam chyba powinieneś się leczyć, bo chyba ciężko kojarzysz fakty człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
wolf34 Re: Basajew zabity 10.07.06, 21:15 A o rajdzie tych "biedaków"-wahhabitów dowodzonych przez Basajewa i Chattaba na Dagestan w 1999 roku pod hasłem budowy tam kalifatu coś słyszałeś? A o zamachach terrorystycznych i obozach terrorystów prowadzonych przez Chattaba w Czeczenii przed II wojną czeczeńską? Za "wolnej Iczkerii"Maschadowa było 95% bezrobocia,nie wypłacano rent ani emerytur ,w Czeczenii nie działała ani jedna szkoła ani szpital,trwała masowa emigracja ludności a podstawowymi gałęziami przemysłu były produkcja fałszywych pieniędzy,wytwarzanie narkotyków i porwania.Iczkeria przeobrażała się w wylęgarnię pomysłów jak ustanowic Degistę-Kalifat na Kaukazie i zawładnąć ropą z morza kaspijskiego. Teraz po likwidacji głównych sił band trwa odbudowa Czeczenii ,znacznie spadło bezrobocie, regularnie wypłacane są renty i emerytury,działają szkoły(w tym 3 wyższe)i szpitale,ponad 200 tysięcy osób uzyskało odszkodowanie za straty wojenne.Porządku pilnuje głównie MSW Czeczenii-16 tysięcy czeczeńskich funkcjonariuszy.Bandy są izolowane w społeczeństwie-popierają ich jeszcze tylko niektórzy krewni-ponad 7 tysięcy ludzi z lasu zrozumiało iż wahhabici i cudzoziemscy mudżachedini prowadzą naród czeczeński do zguby i ujawniło się .większość z nich po weryfikacji wcielono do MSW Czeczenii. Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_aq Re: Basajew zabity 10.07.06, 21:21 Dletego mówię, że również nie popieram Czeczeńskich ekstremistów, ale wybacz, mimo wszystko do Rosjan mam stanowczo więcej niechęci. Proste, wiele osób odczuwa niechęć do np USA, a ja do Rosji. Ale skrytykuj Ruskich i powiedz obiektywną prawdę o głupocie jakiej tam niestety niemało to od razu Berkut i inni wyjedzie z pochwałą sowieckiego imperium i wyślę Cię do lekarza... no i kto tu jest chory? Odpowiedz Link Zgłoś
berkut1 Re: Basajew zabity 10.07.06, 23:56 a niechęć do np USA, a ja do Rosji. Ale skrytykuj Ruskich i powiedz obiektywną > prawdę o głupocie jakiej tam niestety niemało to od razu Berkut i inni wyjedzie > z pochwałą sowieckiego imperium i wyślę Cię do lekarza... no i kto tu jest cho > ry? Gdzie ja niby chwaliłem Sowieckie imperium ?? Nigdzie też nie pisałem że Rosjanie są święci. Rozumiem że jesteś uprzedzony do Rosjan ale może spojrz na świat troche bardziej obiektywnie. Krytykujesz Rosjan za Czeczenie z drugiej strony wychwalasz USA ktore zaatakowało suwerenny kraj bo oni działają w dobrej intencji bla bla bla Odpowiedz Link Zgłoś
marcus_aq obiektywizm... 11.07.06, 00:10 no wszędzie gdzie się tylko nie napisze jaka to Rosja jest w czymkolwiek gorsza (a nie może być tak, że we wszystkim jest lepsza od zachodu - w bardzo wielu kategoriach pozostaje daleko w tyle) jedziesz na niego jakby conajmniej Ci samochód skasował. Nie wychwalam USA za atak, co jedynie mogę się nacieszyć militarną wprawą sojusznika ;) Tylko że jak ja napiszę o powiedzmy M1, Ty zaraz dopiszesz że ruscy wypuszczają jakiegoś T 9000 który jest taki a taki, a po morzach pływają najnowsze ruskie okręty które są takie a takie cudowne, wyposażone w takie a takie wspaniałe rakiety i skończysz mówiąc o tym że ruskie samoloty mają najlepsz dysze na świecie. Człowieku, może i ruscy mają co nieco dobrego w swojej armii ale jedziesz na wszystko co ludzie napiszą o USA. Dobra, może masz jakieś uprzedzenia do Yankesów, ale potrafisz przyznać że Amerykanie jednak górują nad ruskimi w uzbrojeniu? Czy wolisz wyjechać z textem o lekarzu? Każdemu by się przydał obiektywizm, przecież i jedni i drudzy mimo swoich błedów (a musisz przyznać że historycznie to sowieci więcej nabroili) mają swoje dobre i złe technologie i uzbrojenie. Poza tym cieszysz się ze zbrodni ruskich żołnierzy w czeczenii (co w porównaniu w Irakiem wyląda o wiele gorzej pod tym względem)? Naprawdę cieszy Cię to że rosjanie wymordowali tam tlu niewinnych ludzi? Przecież mordowanie Czeczeńców nie trwa od kilku lat. W wojnie wietnamskiej też popierasz stanowisko Vietcogu? A w koreańskiej jesteś przeciwny Amerykańskiej inwazji na Azję? Przyznaj obiektywnie jakie są skutki XX wiecznej polityki obu państw i zrób bilans ich działalności. Odpowiedz Link Zgłoś
berkut1 Re: obiektywizm... 11.07.06, 00:28 > no wszędzie gdzie się tylko nie napisze jaka to Rosja jest w czymkolwiek gorsza > hód skasował. > Nie wychwalam USA za atak, co jedynie mogę się nacieszyć militarną wprawą sojus > znika ;) Tylko że jak ja napiszę o powiedzmy M1, Ty zaraz dopiszesz że ruscy wy > puszczają jakiegoś T 9000 który jest taki a taki, a po morzach pływają najnowsz > e ruskie okręty które są takie a takie cudowne, wyposażone w takie a takie wspa > niałe rakiety i skończysz mówiąc o tym że ruskie samoloty mają najlepsz dysze n > a świecie. Człowieku, może i ruscy mają co nieco dobrego w swojej armii ale jed > ziesz na wszystko co ludzie napiszą o USA. ROTLF :) Znajdz mi chociaż pare postów gdzie tak jechałem na wszystkich?? i krytykowałem USA oraz ich uzbrojenie :)Znajdz mi też post gdzie pisałem o tym iż po morzach pływają najnowsze rosyjskie okręty itp wszędzie gdzie się tylko nie napisze jaka to Rosja jest w czymkolwiek gorsza > (a nie może być tak, że we wszystkim jest lepsza od zachodu - w bardzo wielu k > ategoriach pozostaje daleko w tyle) jedziesz na niego jakby conajmniej Ci samoc > hód skasował. Tak?? kogo tak pojechałem jakby przynamniej mi samochód skasował :) Odpowiedz Link Zgłoś
panzerviii To juz przestał byc potrzebny? 10.07.06, 17:13 No, albo rzeczywiscie rosjanie opanowali Czeczenie i czuja sie tak mocni, ze nie potrzebuja straszaka, albo maja nowego public enemy. Własnie kto w propagandzie Rosysjkiej zastąpi Basajewa, pewno zostanie wykreowany jakis wahabita z kraju saudów. Własciwe to nie wiem jak ten fakt oceniac. Jak ubito zarkawiego to czułem radośc, a tutaj, po zamordowaniu Maschadowa czułem smutek, cel słuszny niepodległość, tyle, ze podwładni nad którymi nie panował mieli obrzydliwe metody. ale Basajew to bardziej Islamista, niz wojownik o niepodległośc, jakies kalifaty budował, to coś tak obcego kulturze zachodu, do tego obrzydliwe metody prowadzenia wojny, nawet jesli to ruscy zaczeli pierwsi przeginac .... chrzanić ich Rosjan i Czeczeńców to nie moja wojna. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: To juz przestał byc potrzebny? 10.07.06, 17:19 Sława! Mimo wszystko życze Czeczenom wolnośc i zrzucenia moskiewskiego jarzma. A niech se buduja i kalifaty, ich kraj ich wybor. Rosjanie wymordowali już 200tys Czecznów. Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: To juz przestał byc potrzebny? 10.07.06, 17:24 no tak zastanawiałem się czy go zdejma przed szczytem ale to chyba peszek straszny, podobno obserwowali go tylko i nagle boom eh trzena nowego wroga szukać pozdrawiam. jak się dowiem jak to było dokałdnie dam znać Odpowiedz Link Zgłoś
berkut1 Re: To juz przestał byc potrzebny? 11.07.06, 11:31 >Rosjanie wymordowali już 200tys Czecznów. Tak ?? a skąd te dane ?? > Mimo wszystko życze Czeczenom wolnośc i zrzucenia moskiewskiego jarzma. To może zapoznaj się troche z historią :) Odpowiedz Link Zgłoś
wladca_pierscienii Re: To juz przestał byc potrzebny? 11.07.06, 14:29 potrzebny to jest tylko zginął przez przypadek: wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3474568.html "Wicepremier Inguszetii Baszir Auszew powiedział, że "operacja likwidacji Basajewa była przygotowywana długo". Jednocześnie przyznał, że znajdował się on w jednym z samochodów w pobliżu ciężarówki kamaz z materiałami wybuchowymi w miejscowości Ekażewo, w Inguszetii. Kamaz miał eksplodować "samorzutnie" - jak podało źródło w organach bezpieczeństwa Inguszetii. "W pojeździe bojownicy przewozili znaczną ilość broni, amunicji i materiałów wybuchowych w celu przeprowadzenia dużych akcji dywersyjno-terrorystycznych na terytorium Północnego Kaukazu" - poinformowało wspomniane źródło w poniedziałek rano, dodając, że "według wstępnych danych, wybuch nastąpił na skutek nieostrożnego obchodzenia się z amunicją i materiałami wybuchowymi". " Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazah Re: To juz przestał byc potrzebny? 12.07.06, 14:58 wladca_pierscienii napisał: > miejscowości Ekażewo, w Inguszetii. Kamaz miał eksplodować "samorzutnie" - jak > podało źródło w organach bezpieczeństwa Inguszetii. > > "W pojeździe bojownicy przewozili znaczną ilość broni, amunicji i materiałów > wybuchowych w celu przeprowadzenia dużych akcji dywersyjno-terrorystycznych na > terytorium Północnego Kaukazu" - poinformowało wspomniane źródło w poniedziałek > > rano, dodając, że "według wstępnych danych, wybuch nastąpił na skutek > nieostrożnego obchodzenia się z amunicją i materiałami wybuchowymi". " Jak mi w sekrecie powiedzial mój brat z GRU ciezarufkę wysadził samobójczo Czeczen-Kadyrowiec Odpowiedz Link Zgłoś
tzkagor Re: To juz przestał byc potrzebny? 13.07.06, 10:05 Jak w sekrecie to czemu o tym piszesz. Chyba Twój brat powinien przestać Ci ufać. Odpowiedz Link Zgłoś
wolf34 Re: Basajew zabity 10.07.06, 20:48 To najskuteczniejsza akcja likwidacyjna od początku tej wojny-zginął najniebezpieczniejszy terrorysta w Rosji.Wymykał się wiele razy a tym razem się nie wymknął. Ostał się jeszcze tylko Umarow i paru pomniejszych watażków na Kaukazie- Chaliłow,Hajrullah,Turek Abdullah Egipcjanin Seif Islam itd żaden z nich nie miał takiego znaczenia co Basajew a ich możliwości stale maleją-predzej niż pózniej pójdą za Basajewem. Co poniektórzy na tej grupie tworzyli jakieś fantastyczne teorie że Rosja oszczędza Basajewa na wybory prezydenckie w 2008-teraz otrzymali dowód fałszywości swoich twierdzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
foxbat1 Re: Basajew zabity 10.07.06, 21:04 Swoja droga ciekawe jak w rzeczywistosci wygladala ta akcja - wersja rosyjska i iczkeryjska sa wzajemnie sprzeczne Czy to byla zaplanowana akcja, czy przypadek czy tez jak chca niektorzy przypadkowy final zaplanowanej akcji ( ja sie sklaniam do tej ostatniej wersji biorac pod uwage ewolucje doniesien prasowych tzn ze Rosjanie sledzili kolumne i ja rozmyslnie zlikwidowali ale nie zdawali sobie sprawy z tego ze basajew sie w niej znajdowal ) A tak na marginesie to GW popelnila chyba po raz pierwszy w miare obiektywny wywiad nt Czeczenii i sytuacji po zabiciu tego smiecia serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34270,3475528.html Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Basajew zabity 10.07.06, 21:19 z tego co wiem narazie mało, to przypadkowa eksplozja, może chcieli go żywcem wziąść, pierwsza infrmacja o tym że Basajew i Umarow są w Inguszetii pochodzi z 29 czerwca.Widziałem zdjecia nic prawie nie zostalo po kaboomie :) eh nic nie wiadomo nowego :( Odpowiedz Link Zgłoś
foxbat1 Re: Basajew zabity 10.07.06, 21:28 Ja tez juz mam fotki z opisem :-) Jedno mnie tylko zastanawia - jesli eksplozja byla przypadkowa to ciekawe ze nastapila w momencie gdy Lada Samara z Basajewem zrownala sie z ciezarowka :-) W konwoju byly jeszcze dwie inne Lady i te nie zostaly zbyt powaznie zniszczone ( choc pewnie odlamki zranily lub nawet zabily ludzi w wozach ) Z drugiej strony - Rosjanie podaja ze zginelo ok 12 ludzi ale mozna zidentyfikowac tylko 4 w tym Basajewa i to sie kupy nie trzyma - mozna zidentyfikowac ludzi z najbardziej ( poza ciezarowka ) zniszczonego wozu a co z tymi w mniej zniszczonych wozach skoro mialo zginac 12 ? Jest troche sprzecznosci w tym wszystkim Odpowiedz Link Zgłoś
wolf34 Re: Basajew zabity 10.07.06, 21:33 Ponoć na początku zidentyfikowali Basajewa po protezie która ocalała. Odpowiedz Link Zgłoś
wolf34 Re: Basajew zabity 10.07.06, 21:19 Tego się byc moze nigdy nie dowiemy,wersji będzie z tuzin -resztki Basajewa ostatecznie zidentyfikuje się przez porównanie kodu DNA potrwa to okolo tygodnia.Basajew szykował duży zamach by "uswietnić" szczyt G-8 w Petersburgu. Odpowiedz Link Zgłoś
wolf34 Re: Basajew zabity 10.07.06, 21:30 PS oprócz Basajewa zginął też dowódca inguskiego podziemia "Magas". Fakt artykuł dosyć trzezwy choc z tym porównywaniem do AK Czerkizow przesadził. Kadyrow jest lojalny wobec Putina i będzie wobec silnej Rosji-chce zostac prezydentem Czeczenii a jesliby zaczął sprawiać duże kłopoty pośle się go śladami ojca. Odpowiedz Link Zgłoś
wladca_pierscienii Re: Basajew zabity 11.07.06, 14:36 wolf34 napisał: > Fakt artykuł dosyć trzezwy choc z tym porównywaniem do AK Czerkizow przesadził > porównywał liczebność sił zbrojnych względem populacji Odpowiedz Link Zgłoś
wladca_pierscienii Re: wybory w 2008 roku 22.07.06, 19:30 wolf34 napisał: > Co poniektórzy na tej grupie tworzyli jakieś fantastyczne teorie że Rosja > oszczędza Basajewa na wybory prezydenckie w 2008-teraz otrzymali dowód > fałszywości swoich twierdzeń. Basajew zginął w przypadkowym wybuchu. Fakty są takie, że atak Basajewa na Dagestan umożliwił wypromowanie Putina na prezydenta Rosji. Fantastycznąteroią jest twierdzenie, że w 2008 roku wybory w Rosji będą uczciwe z równymi szansami wszystkich kandydatów. Odpowiedz Link Zgłoś
misza_kazak Re: Gratulacje dla Rosji!! 11.07.06, 07:27 wielki_czarownik napisał: > Misza pozdrów brata! Juz to zrobilem :) Odpowiedz Link Zgłoś
jopekpl Pies go drapał i świńska szynka na drogę do piekła 10.07.06, 22:07 foxbat1 napisał: > Chwala Specnazowi Po Biesłanie zasłużył by darto z niego skórę na żywca i posypywano solą,I NIE WAŻNE ze jeden bandyta zabił drugiego ważne ze O JEDNEGO BANDZIORA MNIEJ. Jego padło powinni zakopać ze świńskimi odchodami by inni nie szli w jego ślady. Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Basajew zabity 10.07.06, 22:10 hmm podobno cynk przyszedł od arabskich przyjaciół z bliskiego wschodu, że Basajew zbiera fundusze i broń, podobno podali jego lokalizacje Odpowiedz Link Zgłoś
axx61 Re: Basajew zabity 10.07.06, 23:07 Mozna by bylo pogratulowac sovieciarzom tylko czy to jest prawda. No i nie bojownicy ale pospolici bandyci. Odpowiedz Link Zgłoś
nicnieszkodzi Re: Basajew zabity 11.07.06, 02:37 Nie podoba mi się łamanie praw człowieka w Czeczenii przez Rosjan. Czasami nawet słowo "zbrodnia" wydaje mi się odpowiednie.... Ale, razi mnie to że zachodni świat uważa Czeczeńców za romantycznych rycerzy walczących o wolność! Tymczasem to jest środowisko przesiąknięte fanatyczną ideologią "świętej wojny". Celem drugorzędnym jest dla nich niepodległość kraju, a priorytetem jest rzezanie "niewiernych" - Rosjan, Brytyjczyków, Włochów, Hiszpanów i całego chrześcijańskiego świata. Wyobraźcie sobie niepodległą Czeczenię - to nie byłby kraj szczęśliwości płynący mlekiem i miodem. To byłoby zarzewie terroryzmu islamskiego, królestwo watażków militarnych i mafii. Nie zrozumcie mnie źle - nikogo nie usprawiedliwiam, ale patrzcie na dwie strony medalu. Odpowiedz Link Zgłoś
axx61 Re: Basajew zabity 11.07.06, 03:21 Podobno prawa czlowieka lamane sa takze w Polsce. A w Chinach podobno sprzedaja jeszcze cieple narzady pochodzace od zabijanych wiezniow i to do USA. I nic nie slychac w tym temacie czy tematach. Odpowiedz Link Zgłoś
nicnieszkodzi Re: Basajew zabity 11.07.06, 03:30 Niewiele jest krajów w których prawa człowieka nie są łamane. Ale ja nie chciałem nikogo oskarżać, chciałem zwrócić uwagę na to, by nie przyjmować bezkrytycznie opinii telewizyjnych komentatorów - są dwie strony medalu - dlatego odsyłam jeszcze raz do mojego ostatniego wpisu. Odpowiedz Link Zgłoś
axx61 Re: Basajew zabity 11.07.06, 03:41 Ksiadz baptysta moze byc takze kapelanem i pedziem no i wiadomo ze lubi a moze i wprost przepada za tymi opalonymi karczkami chlopcow krotko przystrzyzonych. Odpowiedz Link Zgłoś
virra Re: Basajew zabity 11.07.06, 04:51 Jesli to prawda to szkoda faceta.Reprezentowal soba cos z czym nie moglem sie zgodzic ( fundamentalny islam i terroryzm) ale lubilem go i podziwialem jako zolnierza i dowodce. I jako wrog naszego wroga ...naszym przyjacielem byl. Na pochybel wrogom !! Odpowiedz Link Zgłoś
zwiadovvca Re: Basajew zabity 11.07.06, 09:35 Pieprzyc Basajewa i jego malo sympatycznych brodatych kolesi. To bandyta i terrorysta, ktory zniszczyl sprawe czeczenska. Zamiast walczyc o sluszna sprawe normalnymi metodami zrownal to z idea zepchniecia Izraela do morza i wyrzucenia USA z Iraku. Nie lubie ruskich, ale tym razem ciesze sie z nimi, ze ten rzezimieszek nie zyje. Mam tylko nadzieje, ze tym razem zginal skutecznie ;-) Inna sprawa, ze to wszystko wyglada raczej na wypadek przy pracy, a nie wspaniala akcje ruskich. Skutek co prawda ten sam, ale to niezbyt ladnie przypisywac sobie nie swoje "zaslugi". Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio44 Re: Basajew zabity 13.07.06, 12:24 Co za pechowy wypadek. Putin nie będzie z tego zadowolony. Cały misterny plan w pizdu. Odpowiedz Link Zgłoś