adam_al 04.09.07, 15:17 Już byliście? Jakieś komentarze, fotki? /niestety w tym roku nie będzie mi dane dotrzeć do Kielc/ Pozdrawiam A.L. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
o333 Re: MSPO 2007 05.09.07, 11:42 img262.imageshack.us/my.php?image=pt91exmy4.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
adam_al Re: MSPO 2007 06.09.07, 09:53 > Zerknij na www.altair.com.pl Widzałem, widzałem. Tak w związku ze zmianianami na stronach altair - może wreszcie doczekamy się pierwszego, militarnego, internetowego serwisu informacyjnego z prawdziwego zdarzenia. Jak widać jest taka szansa. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_al Nowy czołg Bumaru i BAE Systems 06.09.07, 10:09 Oczywiście mówiło się o tym od pewnego czasu, ale na MSPO temat przybito. Czyli w kontekście pozyskania kolejnych LEO i planów z BAE szanse na zakupy P-91Ex (nikt jeszcze nie skomentował , że mamy nową wersję ;-) ) raczej nikłe (żadne?). (Rzeczpospolita) "Bumar i BAE Systems Hagglunds będą pracować przy konstruowaniu nowego lekkiego czołgu. Umowę w tej sprawie Szwedzi podpisali z największą polską spółką obronną podczas Międzynarodowego Salonu Przemysłu Obronnego w Kielcach. Prototyp czołgu CV 90 pokazany na kieleckich targach, będzie punktem wyjścia wspólnych opracowań. Brytyjsko - szwedzka konstrukcja jest wyposażona w armatę 120 mm, standardu NATO i lżejszy pancerz. Czołg który waży ok 35 ton i ma korzystać z najnowocześniejszych aktywnych systemów obrony umożliwiających wykrycie ataku i uniknięcie trafienia. " Odpowiedz Link Zgłoś
fulcrum1 P-91Ex 06.09.07, 11:13 Cóż to za wersja? To ma być niby wersja która przyćmi Leo i skłoni MON do zakupu właśnie Twardych a nie Leo? Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: P-91Ex 06.09.07, 11:28 Noo faktycznie nowa wersja;) Od Malaya wydaje mi się,że różni się tylko fartuchami bocznymi i koszem na sprzęt z tyłu wieży;) Wystarczająco dużo by dać nowe oznaczenie...niech ci w Bumarze stukną się w główkę. To Ex chyba od słowa export? Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: P-91Ex 06.09.07, 11:36 Może w zależności od kontrachenta Ex zniknie i pojawi się np. I od Iraku?;) Albo przykładowo Br jak Brazylia?;) Odpowiedz Link Zgłoś
adam_al Re: P-91Ex 06.09.07, 12:03 Może fascynacja najnowszą wersję Leo - Leopard 2 A6 EX? Taka moda. Odpowiedz Link Zgłoś