wiarusik 02.06.08, 00:08 ...żołnierzach: youtube.com/watch?v=5fq7jUua40s Miłe. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiarusik Re: Szwedzki zespół i jego piosenka o polskich... 02.06.08, 00:10 Z tłumaczeniem: youtube.com/watch?v=KBwwFsKTJGs&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Miodku na serduszka c.d 02.06.08, 00:42 Norman Davies: www.youtube.com/watch?v=83hwEc7B9CI Odpowiedz Link Zgłoś
panzerviii kurde zawsze lubiłem metal 02.06.08, 12:46 no dobrze od 15 roku zycia. W Polityce z zeszłego tygodnia jest artykuł o tym jak to w Szwecji jest strach przed ruskimi, który tkwi w nich od 3 wieków. i jak to pluja sobie w brode na całe stulecie niepotrzebnych wojen z Polska z których rosjanie skorzystali w koncu, w XVII wieku te krjae były skazane na współprace, ale stało sie inaczej, a Polska była spladrowana, a Szwecja bankrutem w 1660. No mogliby jszcze oddac nasze eksponaty ze swoich muzeów, a przynajmniej nie pisac na gablotach, ze zostały ocalone z Polski przed zniszczeniem Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: kurde zawsze lubiłem metal 02.06.08, 13:35 Tankietke zwrócili,trzeba wiercić im dziurę w brzuchu;) Odpowiedz Link Zgłoś
odyn06 Re: kurde zawsze lubiłem metal 02.06.08, 13:43 A mnie nie udało się odkręcić barokowej kazalnicy z katedry w Upsali. Kazalnicą z Gdańska zaopiekowali się Szwedzi w trakcie wycofania się z Królestwa. Nikt mi nie pomógł, a szef mnie jeszcze o....lił, abym w stanie wskazującym nie kombinował śrubokrętem, bo się skaleczę:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: kurde zawsze lubiłem metal 02.06.08, 18:13 no dobrze od 15 roku zycia. W Polityce z zeszłego tygodnia jest > artykuł o tym jak to w Szwecji jest strach przed ruskimi, który tkwi > w nich od 3 wieków. i jak to pluja sobie w brode na całe stulecie > niepotrzebnych wojen z Polska z których rosjanie skorzystali w > koncu, w XVII wieku te krjae były skazane na współprace, ale stało > sie inaczej, a Polska była spladrowana, a Szwecja bankrutem w 1660. > > No mogliby jszcze oddac nasze eksponaty ze swoich muzeów, a > przynajmniej nie pisac na gablotach, ze zostały ocalone z Polski > przed zniszczeniem jeszcze Karol XII mogł dac popalic Rosji.głownie Piotrowi ale idiota zamiast po Narwie uderzyc na Piotra poszedł na Polske a potem na Saksonie w Rosjii Piotra nie lubieli,bo otaczał sie cudzoziemcami i wprowadzał reformy tak wiec jeszcze istniał spora szansa po 1660 na odwrócenie biegu zdarzen Odpowiedz Link Zgłoś
windows3.1 ot, ciekawostka 02.06.08, 14:35 czasem się takie zdarzają, jak np ten holenderski zespół od Gustlofa i Gotenhafen. Nie zdziwiłby się zresztą gdyby się okazało, że to jacyś szwedzcy neofaszyści, którzy niespodziewanie wzruszyli się przy polskiej wódce. Odpowiedz Link Zgłoś
panzerviii wszystko popsuc umiesz windows))))) 02.06.08, 15:51 a tu z cyklu heave metal patriotyzm w wydaniu brytyjskim - ponoc kibicuja Polakom na EURO www.youtube.com/watch?v=4Sam5omG0v0 ja tym sie zasłuchiwałem w wieku 16-17 lat Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: ot, ciekawostka 02.06.08, 17:49 No,bo jak metalowiec to faszysta,i satanista I pijak,bo pije wódę,a jak pijak to i złodziej,bo każdy pijak to złodziej... Odpowiedz Link Zgłoś
panzerviii e tam Windows jest po prostu wesołym śiewca pesym 02.06.08, 17:54 izmu Odpowiedz Link Zgłoś
panzerviii zespoł wrećz kocham piosenki juz nie bardzo 02.06.08, 17:55 www.youtube.com/watch?v=6IjBihUINIU&feature=related teks Odpowiedz Link Zgłoś
windows3.1 neofaszyzm w Szwecji 04.06.08, 11:37 w Szwecji chyba nietrudno zostać neofaszystą, wystarczy jak powiesz, że dziecko powinno mieć tatę i mamę. U nas to przynajmniej trzeba się trochę namęczyć w glanach na słoneczku - dlatego myślę, że nasi neofaszyści są chyba bardziej ideowi niż szwedzcy. Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Szwedzki zespół i jego piosenka o polskich... 02.06.08, 18:32 Też ciekawe: www.youtube.com/watch?v=BSEpkGxhUiQ&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Lao Che,album "Powstanie warszawskie" 02.06.08, 19:10 Piosenka "godzina W": www.youtube.com/watch?v=f-qjQZnbmG0 Odpowiedz Link Zgłoś
wiarusik Re: Lao Che,album "Powstanie warszawskie" 02.06.08, 19:15 Trochę lepiej: www.youtube.com/watch?v=RHvLOMlZS1k&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
marcowsky thankas Sabaton! 11.06.08, 11:44 narodzil sie militar metal rock!Czy dopiero Szwedzi musza nas uczyc dumy z polskich zołnierzy?Bo Lao Che wiosny nie czyni. dzieki Sabaton! Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 Re: Szwedzki zespół i jego piosenka o polskich... 11.06.08, 12:11 pl.youtube.com/watch?v=qYwdiUPFRCg fajny filmik Odpowiedz Link Zgłoś
valpurgius Re: Szwedzki zespół i jego piosenka o polskich... 13.06.08, 21:27 Żeby za słodko nie było, to Sabaton spiewa także o wilczych stadach i niemieckiej Panzerwaffe- też na YT obecne :) Odpowiedz Link Zgłoś
rzewuski1 rosyjski specnaz spiewa 14.06.08, 09:22 pl.youtube.com/watch?v=5pJXW3cG_a8 Odpowiedz Link Zgłoś
margor24 Re: Szwedzki zespół i jego piosenka o polskich... 14.06.08, 13:55 O, o samej Rzeszy też śpiewa: pl.youtube.com/watch?v=jPKTf8VpzwU Ale nie posądzałbym ich o jakieś faszystowskie poglądy, jak windows3.1, kawałek ma w końcu tytuł "rise of evil". Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: Szwedzki zespół i jego piosenka o polskich... 14.06.08, 14:15 raczej są neo :) w końcu to metaluchy "rise of evil" czyt. jako coś dobrego :) , swoją droga jestem fanem szwedzkiego metalu Odpowiedz Link Zgłoś
panzerviii ej fanie metalu 16.06.08, 18:20 metal w stylu Europe - the final coundown, czy jak tam sie to nazywało? Czy VENOM? Obydwa przykłady z czasów kiedy obydwaj bylismy pryszczaci. Odpowiedz Link Zgłoś
hiperrealizm sabaton jest zespołem bardzo pro izraelskim 16.06.08, 18:33 no i przez Żydów jest bardzo lubiany. pl.youtube.com/watch?v=8jIPuqi1GGI Odpowiedz Link Zgłoś
o333 Re: sabaton jest zespołem bardzo pro izraelskim 17.06.08, 21:20 Venom tak :) , ale raczej Napalm Death , Pantera , Sepultura z tam tych lat co miałem pryszcze oczywiście , teraz jestem mniej radykalny :) Odpowiedz Link Zgłoś