Dodaj do ulubionych

Absurdy w polskich mediach

28.01.09, 16:21
Czegos takiego, to nawet czolowy polski ekspert od "Tarczy antyrakietowej" -
politolog Kuzniar, nie byl w staanie splodzic.

Takiego steku bzdur nigdy jeszcze w polskich mediach nie widzialem.

wiadomosci.onet.pl/7798,1523297,,5,temat.html
Obserwuj wątek
    • o333 Re: Absurdy w polskich mediach 28.01.09, 16:33
      matrek to teraz wiesz co niektórzy czują czytając Ciebie . pozdrawiam
    • odyn06 Re: Absurdy? 28.01.09, 18:16
      Matrek. Czy przeczytałes ten tekst uważnie? To przecież opinia mało wpływowego,
      a nieco "oryginalnego" źródełka. Gdybyś tego nie zapodał, to pies z kulawą nogą
      by o tym nie wiedział.
      A tak na marginesie: ty, syn polskiej ziemi i świeży Amerykanin powiedz mi,
      kmiotkowi znad Wisły - co Polska zyskała angażując się w iracką awanturę? A może
      ta opinia powstała PO POWROCIE polskich żołnierzy z Iraku? Pomyśl o tym
      nieco.Pozdrawiam
      • jorl Irak 28.01.09, 20:01
        odyn06 napisał:

> A tak na marginesie: ty, syn polskiej ziemi i świeży Amerykanin powiedz mi,
        > kmiotkowi znad Wisły - co Polska zyskała angażując się w iracką awanturę? A moż
        > e
        > ta opinia powstała PO POWROCIE polskich żołnierzy z Iraku? Pomyśl >o tym

A moze to Ty pomysl odyn albo lepiej dobrze sobie przypomnij ta wiosne 2003.
        Ja obserwowalem wtedy dobrze co sie w Polsce mowilo na ten temat. I dyskutowalem
        na forum (nie tym) z kmiotkami z Polski o tym.
        I wtedy bylo duze poparcie dla wojowania polskich zolnierzy w Iraku.
        I to poparcie "normalnych kmiotkow znad Wisly" tez. Dlaczego? Bo byly w TV i
        innych mediach niecalkiem skrywane "bedziemy mieli roponosna kolonie". Po prostu
        kmiotki sie czuly ze bedzie mozna nakrasc sie cudzej ropy.
        Oczywiscie nalozylo sie to na kmiotkowe uwazanie ze USA jest wielke i potezne a
        wiec z USA jak sie dorwie do kradzenia ropy to napewno bedzie dla pomagiera
        oplacalne.
        Cala klasa polityczna Polski tez tak uwazala. Slyszalem kmiotowatego premiera
        znad Wisly jak to powiedzial w zwiazku z Irakiem i tym ze Niemcy/Francja tego
        napadu nie poparla "oni sie tez przylacza do zwyciescy tylko troche pozniej od
        nas bo my madrzejsi".
        Jak widac w tym wypadku wiara gor nie przeniosla czyli wiara w USA jej wszechmoc
        zawiodla kmiotkow znd Wisly potem zaczely sie schody czyli nie zyski a straty i
        teraz ma sie kaca.
        Nieuczciwe ale teraz jest jak takie proste kmiotki znad Wisly jak odyn na
        przyklad skrzetnie wyczyscil sobie pamiec ze sam na wiosne 2003 popieral napasc
        na Irak. Aby miec kolonie z ropa.
        I te kmiotki znad Wisly ktore sobie w tej dziedzinie teraz zrobily amnezje maja
        pretensje do innych ze sie dali wpuscic w bagno. Zamiast uczciwie powiedziec
        "zlodziejstwo jednak nie poplaca bo sie okazuje ze USA nie takie potezne, nasza
        osobista decyzja byla najechac tez na Irak i sami za zle rozumienie geopolityki
        jestesmy sobie winni".
        I wyciagnac najwazniejszy wniosek. USA wcale nie jest taka silna jak Radio Wolna
        Europa wmawiala.
        Pozdrowienia
      • bmc3i Re: Absurdy? 28.01.09, 20:48
        odyn06 napisał:

> Matrek. Czy przeczytałes ten tekst uważnie? To przecież opinia mało wpływowego,
        > a nieco "oryginalnego" źródełka. Gdybyś tego nie zapodał, to pies z kulawą nogą
        > by o tym nie wiedział.

Alez ja specjalnie umiescilem link do tego, bo to bardzo ciekawy artykuł, z
        mnostwem informaji wyssanych z palca. A gdy czytam niektore polskie media, to
        moja opinia o fachowosci dziennikarzy po prostu na pysk pada. A juz wypowiedzi
        najwiekszych poslkich autorytetów w sprawach obrony przeciwbalistycznej -
        profesorów politologii, zwalaja mnie z nog. Ten artykul to taki jaskrawy
        przyklad. I temu wlasnie mialo sluzyc umieszczenie tu linku.

> A tak na marginesie: ty, syn polskiej ziemi i świeży Amerykanin powiedz mi,
        > kmiotkowi znad Wisły - co Polska zyskała angażując się w iracką awanturę? A moż
        > e
        > ta opinia powstała PO POWROCIE polskich żołnierzy z Iraku? Pomyśl o tym
        > nieco.Pozdrawiam

Sprobuje odpowiedziec, gdy napiszesz z sensem, co ma jedno z drugim wspolnego.
        • o333 Re: Absurdy? 28.01.09, 21:53
          Wydźwięk tego artukułu jest taki jaka jest rzeczywistość , USA dyma Polskę aż bąbelki uszami idą a tacy jak matrek klaszczą uszami i rozdziawiają paszczę , krzycząc jeszcze ! Błedy meretoryczne nie są ważne bo ludzie którzy pisali ten artykuł nie sa ekspertami w tym zakresie . Nie wiem matrek jak mozesz patrzeć jak twój kraj klęczy na kolanach co lepsze sam tego chce.
          • habeas_corpus Re: Absurdy? 28.01.09, 22:06
            o333 napisał:

> jak mozesz patrzeć jak
            > twój kraj klęczy na kolanach co lepsze sam tego chce.

Niedawno Ci napisałem o geopolitycznej pozycji Polski i prosiłem, żebyś nie
            dobierał faktów tendencyjnie - bo z rozsądnego Rosjanina zmieniasz się w
            propagandzistę.
            • o333 Re: Absurdy? 28.01.09, 23:14
              habeas_corpus napisał:

> Niedawno Ci napisałem o geopolitycznej pozycji Polski i prosiłem, żebyś nie
              > dobierał faktów tendencyjnie - bo z rozsądnego Rosjanina zmieniasz się w
              > propagandzistę.

Może i tak , fakt chciałm zagrać na patriotyźmie :P ale tylko dla tgo ze matrek mnie bawi
              • bmc3i Re: Absurdy? 28.01.09, 23:16
                o333 napisał:

> habeas_corpus napisał:
                >
                > > Niedawno Ci napisałem o geopolitycznej pozycji Polski i prosiłem, żebyś n
                > ie
                > > dobierał faktów tendencyjnie - bo z rozsądnego Rosjanina zmieniasz się w
                > > propagandzistę.
                >
                > Może i tak , fakt chciałm zagrać na patriotyźmie :P ale tylko dla tgo ze matrek
                > mnie bawi

prsze jakis ty szlachetny. I wcale sloma z butow ci nie wystaje.
          • bmc3i [...] 28.01.09, 22:06
            Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
          • aso62 Re: Absurdy? 28.01.09, 23:09
            o333 napisał:

> Wydźwięk tego artukułu jest taki jaka jest rzeczywistość , USA
            > dyma Polskę aż bąbelki uszami idą

Ty, kolego post(a może raczej neo?)-sowiecki, o dymaniu Polski się
            lepiej nie wypowiadaj. Kiedyś rozmieściliście tu rakiety z głowicami
            jądrowymi, a o komunikatach do prasy czy umowach międzyrządowych
            jakoś zapomnieliście. Zdaje mi się, że nawet tych swoich PZPR-
            owskich dupolizów nie raczyliście o tym poinformować. Co to było,
            wyraz przyjaźni polsko-radzieckiej? Wasz model "stosunków
            partnerskich"?
            • bmc3i Re: Absurdy? 28.01.09, 23:12
              aso62 napisał:

> o333 napisał:
              >
              > > Wydźwięk tego artukułu jest taki jaka jest rzeczywistość , USA
              > > dyma Polskę aż bąbelki uszami idą
              >
              > Ty, kolego post(a może raczej neo?)-sowiecki, o dymaniu Polski się
              > lepiej nie wypowiadaj. Kiedyś rozmieściliście tu rakiety z głowicami
              > jądrowymi, a o komunikatach do prasy czy umowach międzyrządowych
              > jakoś zapomnieliście. Zdaje mi się, że nawet tych swoich PZPR-
              > owskich dupolizów nie raczyliście o tym poinformować. Co to było,
              > wyraz przyjaźni polsko-radzieckiej? Wasz model "stosunków
              > partnerskich"?

Nie, oni po prostu zwrocili nam w ten sposób ten Uran, ktory z Polski zrabowali.
              • o333 Re: Absurdy? 28.01.09, 23:16
                czytać was to przyjemność , przepraszam za trollowanie , kiepski dzień w pracy ;)
                • bmc3i Re: Absurdy? 28.01.09, 23:17
                  o333 napisał:

> czytać was to przyjemność , przepraszam za trollowanie , kiepski dzień w pracy
                  > ;)

- Dzien dobry marynarzy, gdzie i z czym plyniecie?
                  - A do Leningradu z weglem
                  - z czym wrocicie
                  - wrocimy pociągiem.
        • odyn06 Re: Absurdy? 29.01.09, 07:44
          Naprawdę nie kumasz co ma piernik do wiatraka?
          Ten durny artykuł jest odzwierciedleniem realistycznej tendencji, jaka można u
          kmiotków nad Wisłą ( to my!) zaobserwować. Po prostu realizm uderza nam do łbów.
          Administrację Busha wymiotło, a jej wcześniejsze deklaracje są dzisiaj tyle
          warte, co waszyngtoński smród, jaki po nich pozostał. Nowy prezydent ma inne
          priorytety (chyba!), a nie jestem przekonany, czy on wie gdzie jest Polska.
          Zasadnym jest zatem pytanie, które postawiłem. Wysil zatem intelekt i wal
          argumenty. Co my, potomkowie Piasta mamy z tego, że uczestniczyliśmy z połową
          świata w tej buschmeńskiej awanturze.
          • bmc3i Re: Absurdy? 29.01.09, 08:36
            odyn06 napisał:

> Naprawdę nie kumasz co ma piernik do wiatraka?
            > Ten durny artykuł jest odzwierciedleniem realistycznej tendencji, jaka można u
            > kmiotków nad Wisłą ( to my!) zaobserwować. Po prostu realizm uderza nam do łbów
            > .
            > Administrację Busha wymiotło, a jej wcześniejsze deklaracje są dzisiaj tyle
            > warte, co waszyngtoński smród, jaki po nich pozostał. Nowy prezydent ma inne
            > priorytety (chyba!), a nie jestem przekonany, czy on wie gdzie jest Polska.
            > Zasadnym jest zatem pytanie, które postawiłem. Wysil zatem intelekt i wal
            > argumenty. Co my, potomkowie Piasta mamy z tego, że uczestniczyliśmy z połową
            > świata w tej buschmeńskiej awanturze.

Ten watek jest o artykule prasowym, czy przekazach polskich medowi dotyczacych
            obrony antybalistycznej, ktora nijak ne wiarze sie z wojną w iraku, ani nawet w
            afganistanie.
            • odyn06 Re: Absurdy? 29.01.09, 09:04
              Slicznieś się wyłgał. Ślicznie:-))
              • bmc3i Re: Absurdy? 29.01.09, 09:42
                odyn06 napisał:

> Slicznieś się wyłgał. Ślicznie:-))

Nie wylgalem sie. Ale powiem ci tak. Jedno z drugim nie ma nic wspolnego - bo
                amerykanska baza w polsce, to nie zadna przysluga aamerykanom, zadna laska, lecz
                kwestia bezpieczenstwa Polski. Ty sie z tym chyba nie zgadzsz, wiec dyskusja
                pomiedzy nami na ten temat jest jalowa.
                • odyn06 Re: Absurdy? 29.01.09, 09:49
                  A skąd ten wniosek, że się nie zgadzam? Wszystko to, co poprawia bezpieczeństwo
                  mojego kraju - akceptuję bezdyskusyjnie. Czy twojej uwadze uszedł jednak fakt,
                  że prawdopodobnie ktoś z USA o sprawach tarczy na polskiej i czeskiej ziemi
                  omawia z Rosjanami bez konsultacji z rządami tycz krajów. Jak to określić?
                  Irak- czekam, nawet,jeżeli jest to temat poboczny.
                  • bmc3i Re: Absurdy? 29.01.09, 10:04
                    odyn06 napisał:

> A skąd ten wniosek, że się nie zgadzam?

Na to wyglada, skoro w kontekscie tej bazy robisz aluzje do iraku z pytaniem
                    jaki byl tego sens

Wszystko to, co poprawia bezpieczeństwo
                    > mojego kraju - akceptuję bezdyskusyjnie. Czy twojej uwadze uszedł jednak fakt,
                    > że prawdopodobnie ktoś z USA o sprawach tarczy na polskiej i czeskiej ziemi
                    > omawia z Rosjanami bez konsultacji z rządami tycz krajów. Jak to określić?

Stawiasz teze w oparciu o brak swojej wiedzy. Amerykanie rozmawiaja z rosjanami,
                    bo to jest ich projekt. Kto ma z nimi rozmawiac - Polska? Przeciez to nie jest
                    polski projekt, ani polski sprzet. Rownie dobrze moglibysmy z rosjanami
                    rozmawiac o Niderlandach. Zgody polskiej w tym kontekscie natomiast wymaga
                    dostep rosjan do bazy, bo ta jest na polskim terytorium. I nikt nie mowi, ze
                    polska zgoda nie jest potrzebna - wrecz przeciwnie. Wszystkie amerykanskie
                    zrodla zaznaczaja ze uzgodneinia z polska i czechami wymaga dostep rosjan do
                    baz i jego forma.

> Irak- czekam, nawet,jeżeli jest to temat poboczny.

Bez[posrdnich korzysci Polska nie odniosla, ale ja skladalbym to na karb raczej
                    polskiej nieudolnosci, niz obwinial amerykanow. To ze niemcy dostarcaja sprzet
                    do iraku nie wynika z niemickich zaslug, lecz z tego ze potrafili to sobie zalatwic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka