jeepwdyzlu 06.08.09, 10:59 i zdjęcia z paktu Hitler Stalin czyli Ribbentro Mołotow? przypomnienie Rosji jak naprawdę było? Putin nie przyjedzie. jeep Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
browiec1 Re: Putin na Westerplatte? 06.08.09, 11:15 Obecnie wypoczywa w rapublice Tuwy(dosc czesto wspominanej na forum),dumnie prezentujac reporterom meska klate.Moze przytuli do niej Polakow? Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Putin na Westerplatte? 06.08.09, 23:44 browiec1 napisał: > Obecnie wypoczywa w rapublice Tuwy(dosc czesto wspominanej na forum),dumnie > prezentujac reporterom meska klate.Moze przytuli do niej Polakow? Sława! Lepiej NIE! Jedyne co od kacapów oczekuje to aby trzymali sie z daleka za Białorusia za Ukraina... Nie chce ani ich rubli:)) ani ropy ani gazu, ani złota ani diamentów... :))) A w zaman dałbym jedynie kopa w dupe:)) Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Putin na Westerplatte? 07.08.09, 09:04 jak na razie to wolacy zbierają kopy w dupe. a to ceny gazu wyższe. a to możejki się zesrały. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: Putin na Westerplatte? 07.08.09, 09:50 billy.the.kid napisał: > jak na razie to wolacy zbierają kopy w dupe. > a to ceny gazu wyższe. a to możejki się zesrały. ======================= Mieszkańcy Woli nie mają nic wspólnego z cenami gazu ani (tym bardziej) jakimis tam możejkami. Gdzie Rzym, a gdzie Krym..... Odpowiedz Link Zgłoś
tornson A gdzie zdjęcia z Konferencji Monachijskiej 07.08.09, 11:58 i zdjęcia Polaków wkraczających wspólnie z Hitlerem do Czechosłowacji? Odpowiedz Link Zgłoś
cie778 zdjęcia Polaków wkraczających wspólnie z Hitlerem 07.08.09, 14:02 tornson napisał: > i zdjęcia Polaków wkraczających wspólnie z Hitlerem do Czechosłowacji? Fajno, rzuć jakieś. Zwłaszcza pokazujące te "wspólnie". Wykaż się wiedzą historyczną i dowodami. pozdrawiam jasiol Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: zdjęcia Polaków wkraczających wspólnie z Hitl 07.08.09, 14:15 Internacjonalistyczna miedzynarodowka nie ma zadnego obowiazku popierac swoich tez jakimikolwiek dowodami.Masz wierzyc w to,co Towarzysze uznali za prawde absolutna(bo objawiona tu nie wchodzi w rachube:) Odpowiedz Link Zgłoś
cie778 Re: zdjęcia Polaków wkraczających wspólnie z Hitl 07.08.09, 14:40 browiec1 napisał: > Masz wierzyc w to,co Towarzysze uznali za prawde > absolutna(bo objawiona tu nie wchodzi w rachube:) No jak, a pisma towarzyszy Lenina, Trockiego i Żiżka? Tam są cytaty na każdą okazję i to w postaci prawdy objawionej. btw - niejaki Lisicki z Akcji Alternatywnej Naszość swego czasu podawał się za Lenina, nałogowo łaził na wszelakie spędy SLD i wymachiwał tam cytatami z "samego siebie". O czym by wiec nie był - zawsze coś fajnego znalazł i zawsze go za te cytaty aresztowali :-) A na poważnie: > Internacjonalistyczna miedzynarodowka nie ma zadnego obowiazku > popierac swoich tez jakimikolwiek dowodami. Obowiązku nie ma, ale jak się publicznie gada głupoty to warto mieć cokolwiek w zapasie bo inaczej wychodzi człek na głupa i psychola. pozdrawiam jasiol Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: zdjęcia Polaków wkraczających wspólnie z Hitl 07.08.09, 14:49 No z objawieniem jest problem-bo co by sie objawialo i od kogo?Boga jak wiadomo wedlug tego srodowiska niet,a jedynie boski byl Towarzysz Stalin.A on nie ma czasu na takie pierdoly.Robi czystke w zaswiatach. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: zdjęcia Polaków wkraczających wspólnie z Hitl 07.08.09, 15:01 browiec1 napisał: > No z objawieniem jest problem-bo co by sie objawialo i od kogo? Boga jak wiadomo > wedlug tego srodowiska niet,a jedynie boski byl Towarzysz Stalin.A on nie ma > czasu na takie pierdoly.Robi czystke w zaswiatach. Sława! To on ma tam GUŁAG? To dusze mozna rozstrzeliwac? Moze ma dopiero raj bo tych spirytualnych mozna rozstrzeliwac nawet kilkaset razy pod rzad... Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: A gdzie zdjęcia z Konferencji Monachijskiej 07.08.09, 16:45 tornson napisał: > i zdjęcia Polaków wkraczających wspólnie z Hitlerem do Czechosłowacji? Tam gdzie zdjecia Czechow dokonujacych w 1920 roku agresji na walczaca z Bolszewikami Polske i zaboru Slaska Cieszynskiego z Zaolziem. Odpowiedz Link Zgłoś
habeas_corpus Re: A gdzie zdjęcia z Konferencji Monachijskiej 08.08.09, 11:00 tornson napisał: > i zdjęcia Polaków wkraczających wspólnie z Hitlerem do Czechosłowacji? Będą wisiały obok tych z Rapallo, kiedy pozwoliliście Niemcom rozpocząć faktyczną odbudowę potęgi militarnej. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: A gdzie zdjęcia z Konferencji Monachijskiej 08.08.09, 13:18 habeas_corpus napisał: > tornson napisał: > > > i zdjęcia Polaków wkraczających wspólnie z Hitlerem do Czechosłowacji? > > Będą wisiały obok tych z Rapallo, kiedy pozwoliliście Niemcom rozpocząć > faktyczną odbudowę potęgi militarnej. Naprawdę jesteś tak prostej konstrukcji że nie widzisz różnicy między Republiką Weimarską a III Rzeszą? Odpowiedz Link Zgłoś
habeas_corpus Re: A gdzie zdjęcia z Konferencji Monachijskiej 09.08.09, 17:04 tornson napisał: > Naprawdę jesteś tak prostej konstrukcji że nie widzisz różnicy między Republiką > Weimarską a III Rzeszą? Naprawdę jesteś tak ideologicznie wyprany, że nie widzisz związku między potęgą militarną III Rzeszy, a złamaniem ograniczeń Traktatu Wersalskiego, które umożliwiło Rapallo? Odpowiedz Link Zgłoś
tornson I dlaczego nie ma obchodów w Wieluniu? 07.08.09, 12:19 Tam przecież padło pierwsze uderzenie IIWŚ a nie na Westerplatte. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: I dlaczego nie ma obchodów w Wieluniu? 07.08.09, 15:22 Bo ta mieścina jest mało fotogeniczne (wiesz, komuniści ją odbudowywali) Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: I dlaczego nie ma obchodów w Wieluniu? 07.08.09, 16:26 WKKR-ku tych łokrutnie nie lubisz prezydenta lub b.premiera. wszak to oni ojczyznę nazwali WOLSKA. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: I dlaczego nie ma obchodów w Wieluniu? 07.08.09, 19:46 billy.the.kid napisał: > WKKR-ku tych łokrutnie nie lubisz prezydenta lub b.premiera. =========== Owszem. Z tym że nie "lub" a "oraz". Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: I dlaczego nie ma obchodów w Wieluniu? 07.08.09, 19:19 wkkr napisał: > Bo ta mieścina jest mało fotogeniczne > (wiesz, komuniści ją odbudowywali) Jak całą Polskę po IIWŚ. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: I dlaczego nie ma obchodów w Wieluniu? 07.08.09, 19:41 tornson napisał: > wkkr napisał: > > > Bo ta mieścina jest mało fotogeniczne > > (wiesz, komuniści ją odbudowywali) > Jak całą Polskę po IIWŚ. =========================== No właśnie. Dlatego mamy tu taki syf. 20 lat porządków nie pozwoliło przywrócić normalności. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: I dlaczego nie ma obchodów w Wieluniu? 07.08.09, 20:30 widac do dupy porządkowicze. a właśnie lub bo tylko jeden z nich tak nazwał-ale ze nie rozróżniam więc jest LUB. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: I dlaczego nie ma obchodów w Wieluniu? 07.08.09, 20:46 billy.the.kid napisał: > widac do dupy porządkowicze. > > a właśnie lub bo tylko jeden z nich tak nazwał-ale ze nie rozróżniam > więc jest LUB. =================== Nie lubię obu braci K. PS Zrób sobie lewatywę z koniaku to może zaczniesz myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: I dlaczego nie ma obchodów w Wieluniu? 07.08.09, 20:35 wkkr napisał: > tornson napisał: > > > wkkr napisał: > > > > > Bo ta mieścina jest mało fotogeniczne > > > (wiesz, komuniści ją odbudowywali) > > Jak całą Polskę po IIWŚ. > =========================== > No właśnie. Dlatego mamy tu taki syf. 20 lat porządków nie pozwoliło > przywrócić normalności. Najgorszy syf zapanował właśnie 20 lat temu. No chyba że pod pojęciem porządków rozumiesz unicestwienie polskiego przemysłu i polskiej myśli technicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: I dlaczego nie ma obchodów w Wieluniu? 07.08.09, 20:50 tornson napisał: > wkkr napisał: > > > tornson napisał: > > > > > wkkr napisał: > > > > > > > Bo ta mieścina jest mało fotogeniczne > > > > (wiesz, komuniści ją odbudowywali) > > > Jak całą Polskę po IIWŚ. > > =========================== > > No właśnie. Dlatego mamy tu taki syf. 20 lat porządków nie pozwoliło > > przywrócić normalności. > Najgorszy syf zapanował właśnie 20 lat temu. No chyba że pod pojęciem porządków > rozumiesz unicestwienie polskiego przemysłu i polskiej myśli technicznej. =================== Polska gospodarka rozkwita. Wiem bolszewiku że dla ciebie synonimem gospodarki są kopalnie, huty, stocznie itd. Ale to nie moja wina że jesteś takim zakutym bolszewickim łbem, który wydajnośc gospodarki mierzy ilością wydobytego wegla, wytopionej surówki oraz tonażem zwodowanych statków. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: I dlaczego nie ma obchodów w Wieluniu? 08.08.09, 01:54 wkkr napisał: > Polska gospodarka rozkwita. > Wiem bolszewiku że dla ciebie synonimem gospodarki są kopalnie, > huty, stocznie itd. Ale to nie moja wina że jesteś takim zakutym > bolszewickim łbem, który wydajnośc gospodarki mierzy ilością > wydobytego wegla, wytopionej surówki oraz tonażem zwodowanych > statków. Rozkwita montowniami i marketami. Innowacyjności ZERO, przemysłu ZERO (bo montownie to nie przemysł), wydatki na naukę 0,3% PKB. Polska gospodarka to obraz nędzy i rozpaczy, to po prostu trzeci świat. Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: I dlaczego nie ma obchodów w Wieluniu? 08.08.09, 02:02 wkkr napisał: > Wiem bolszewiku że dla ciebie synonimem gospodarki są kopalnie, > huty, stocznie itd. Ale to nie moja wina że jesteś takim zakutym > bolszewickim łbem, który wydajnośc gospodarki mierzy ilością > wydobytego wegla, To powiedz może zakuty neokonserwatywny mule, ile w Polsce produkuje się elektroniki, ile opracowuje się patentów, ile produkuje się zaawansowanych technologicznie produktów (montowanie produktu finalnego z gotowych podzespołów się nie liczy, bo to nawet Bangladesz, Honduras czy Meksyk potrafi). Wymień jeden duży polski koncern, są cztery średniej wielkości, jeden państwowy bank, KGHM (już nie długo, debile z PO niedługo oddadzą innemu państwu zyski ze śląskiej miedzi), Orlen i PGNiG. Jak więc widać polska gospodarka XXI wieku to górnictwo i przerób ropy naftowej. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: I dlaczego nie ma obchodów w Wieluniu? 08.08.09, 09:24 wolska wkkr-em i głupolami ignorantami stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: I dlaczego nie ma obchodów w Wieluniu? 08.08.09, 14:04 billy.the.kid napisał: > wolska wkkr-em i głupolami ignorantami stoi. ============== Lewatywa nie pomogła? Odpowiedz Link Zgłoś
habeas_corpus Re: I dlaczego nie ma obchodów w Wieluniu? 08.08.09, 11:04 tornson napisał: > To powiedz może zakuty neokonserwatywny mule, ile w Polsce produkuje się > elektroniki, ile opracowuje się patentów, ile produkuje się zaawansowanych > technologicznie produktów (montowanie produktu finalnego z gotowych podzespołów > się nie liczy, bo to nawet Bangladesz, Honduras czy Meksyk potrafi). Wymień > jeden duży polski koncern, są cztery średniej wielkości, jeden państwowy bank, > KGHM (już nie długo, debile z PO niedługo oddadzą innemu państwu zyski ze > śląskiej miedzi), Orlen i PGNiG. Jak więc widać polska gospodarka XXI wieku to > górnictwo i przerób ropy naftowej. A ty już się dowiedziałeś ile nowych leków opracowano w byłej ojczyźnie światowego proletariatu? Weźmy nawet czas ostatnich 70 lat, żeby było łatwiej. Diety pokrzywowej nie licz. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: I dlaczego nie ma obchodów w Wieluniu? 08.08.09, 11:15 Czyżbyś kwestionował H_C Radzieckie dokonania na przykład w okulistyce???! Się mnie wydaje ,że wielu ludzi raczej nie zgodziło by się z Twoją tezą! Właśnie w latach 70-tych profesor Fiodorow opracował metodę refrakcyjnego leczenia krótkowzroczności najpierw za pomocą nacięć a później laserem! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
habeas_corpus Re: I dlaczego nie ma obchodów w Wieluniu? 08.08.09, 11:31 Czyżbyś nie rozumiał różnicy między lekiem a terapią? Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: I dlaczego nie ma obchodów w Wieluniu? 08.08.09, 12:15 Różnice rozumiem ale też rozumiem,że i jedno i drugie ma służyć poprawie stanu zdrowia pacjenta! Wiem też z WŁASNEGO doświadczenia,że lekarstwa na krótkowzroczność nikt nie wynalazł!:( Co by nie było to właśnie taką metodę(chirurgiczną) leczenia wynaleziono w ZSRR ,w latach 70-tych! -Pozdrawiam! P.S. Na lekarstwach to ja się nie znam i przyznaję to bez bicia!:) Lekarze widują mnie tylko na badaniach okresowych!:) Na L-4 ostatnio byłem w...1993 roku!:) Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: I dlaczego nie ma obchodów w Wieluniu? 08.08.09, 13:00 marek_boa napisał: > Różnice rozumiem ale też rozumiem,że i jedno i drugie ma służyć poprawie stanu > zdrowia pacjenta! Wiem też z WŁASNEGO doświadczenia,że lekarstwa na > krótkowzroczność nikt nie wynalazł!:( Co by nie było to właśnie taką > metodę(chirurgiczną) leczenia wynaleziono w ZSRR ,w latach 70-tych! > -Pozdrawiam! > P.S. Na lekarstwach to ja się nie znam i przyznaję to bez bicia!:) Lekarze > widują mnie tylko na badaniach okresowych!:) Na L-4 ostatnio byłem w...1993 rok > u!:) Ale jemu jednak chodzilo o opracowanie formuły i metody produkcji lekarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
marek_boa Re: I dlaczego nie ma obchodów w Wieluniu? 08.08.09, 13:16 Matrek łapię blusa!:) Sęk w tym ,że na lekarstwach jako takich się nie znam ! Nigdy nie wchodziło to w zakres moich zainteresowań! -Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: I dlaczego nie ma obchodów w Wieluniu? 08.08.09, 13:17 bmc3i napisał: > Ale jemu jednak chodzilo o opracowanie formuły i metody produkcji lekarstwa. Wielcem ciekaw osiągnięć IIIRP na tym polu. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: I dlaczego nie ma obchodów w Wieluniu? 08.08.09, 14:17 wkkr coś tam jakiś amerykanski lek mi proponował, jakąś lewatywę czy cóś-nie skorzystałem-amerykanski-to musi byc trucizna jakaś. nawet se majkela zatruli temy swojemy lekamy/ a do dupy z taką medycyną. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: I dlaczego nie ma obchodów w Wieluniu? 08.08.09, 14:18 że o elvisie nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr jaka tam amerykańska trucizna 08.08.09, 15:33 czysty francuski koniaczek. Wszak to ty od niepamiętnych czasów lansujesz ten rodzaj terapii. Odpowiedz Link Zgłoś
bmc3i Re: I dlaczego nie ma obchodów w Wieluniu? 08.08.09, 14:48 tornson napisał: > bmc3i napisał: > > > Ale jemu jednak chodzilo o opracowanie formuły i metody produkcji lekarst > wa. > Wielcem ciekaw osiągnięć IIIRP na tym polu. Zajrzyj do dziennika urzedowego Ministrstwa Zdrowia, z wykazem zarejestrowanych w Polsce leków - w 2004 roku - przed wejsciem Polski do UE - figurowalo tam ponad 2400 leków opracowanych przez polskie firmy faramceutyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: I dlaczego nie ma obchodów w Wieluniu? 08.08.09, 15:34 w rwpg był podział obowiązków. Polakom pewnie przypadł w udziale obowiązek opracowywania nowych leków. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: I dlaczego nie ma obchodów w Wieluniu? 08.08.09, 17:59 cóś ci się pod czapeczka poj...ło.od koniaczków jest axx. matruś-ty-rozsądniejszy- nie tłumacz ignorantowi oczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
wkkr Re: I dlaczego nie ma obchodów w Wieluniu? 08.08.09, 18:11 billy.the.kid napisał: > cóś ci się pod czapeczka poj...ło.od koniaczków jest axx. ======= A to przepraszam. Rzeczywiście pojebało mi się. To chyba ze względu na bliźniacze podobieństwo.... PS A co z kapelanami? To twoja domena czy też wspólna z axx? Odpowiedz Link Zgłoś
tornson Re: I dlaczego nie ma obchodów w Wieluniu? 08.08.09, 19:45 bmc3i napisał: > Zajrzyj do dziennika urzedowego Ministrstwa Zdrowia, z wykazem zarejestrowanych > w Polsce leków - w 2004 roku - przed wejsciem Polski do UE - figurowalo tam > ponad 2400 leków opracowanych przez polskie firmy faramceutyczne. Podróbki droższych leków zagranicznych, za komuny też było tego multum. Odpowiedz Link Zgłoś
habeas_corpus Re: I dlaczego nie ma obchodów w Wieluniu? 09.08.09, 17:13 tornson napisał: > bmc3i napisał: > > > Ale jemu jednak chodzilo o opracowanie formuły i metody produkcji lekarst > wa. > Wielcem ciekaw osiągnięć IIIRP na tym polu. Zdecyduj się wreszcie o co ci chodzi. Najpierw stale ZSRR wychwalasz pod niebiosa, a III RP obrzucasz goovnem, a teraz nagle okazują się to kraje porównywalne? To ja od razu uzupełnię, że ZSRR był też większy od Madagaskaru, silniejszy militarnie od Islandii, a na naukę przeznaczał więcej pieniędzy niż Kampucza. Same światowe sukcesy, można powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Putin na Westerplatte? 08.08.09, 17:35 Powie cos waznego? wiadomosci.onet.pl/2022778,12,item.html Pewnie:To wy Paljaczki wywolaliscie wojne zmuszajac nas do obrony bratnich narodow. Odpowiedz Link Zgłoś
billy.the.kid Re: Putin na Westerplatte? 08.08.09, 18:16 spytaj axx-ika. chociaż nie powiem-kapelanów lubię. zwłąszcza lubię se przypomniec oberfeldkurrata katza. te nasze tyż lubiejom te nafte. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Zawiezmy go na Mazury:))) 08.08.09, 23:46 Sława! Niech zobaczy te rosjanki co robia loda za 10 zł. Uahahahhah mocasrtwo :)) :)) buahahhahahha Moze nie bedzie miał zółtowek to rosjanka zrobi mu za 3 $ JOb ewo raz! kakaja patega! Zule i smierdziele ku... i złodzieje. I tak dobrze ze nie ludobójcy na taka skale jak w latach 1917- 1993 ale tak bandyci zaadsiona zulia co nigdy do syta nie zarła.! Gó... i mierzwa. Miazga czyli w terminologii pijaka z trewiru masa. Masa bezktszłtna dzika ale niech zdycha! Skoro w frfr nie ma chleba to niech wpie...ja ruble chleja rope i niech sie zagazuja! Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
f_crane Re: Putin na Westerplatte? 10.08.09, 14:29 Mi on nie przeszkadza,mam nadzieję, że jakiś rozsądny polityk znajdzie czas na rozmowę z nim w sprawie zakupu energii z budowanej elektrowni atomowej w Kalingradzie. Głupio byłoby niewykorzystać (przejściowo naturalnie) tej szansy na choć cześciowe uporanie się z deficytem energetycznym w Polsce Pół-Wsch. No, ale ignoranty nie będą mysleć o takich sprawach, tylko jak najlepiej go obrazić. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Putin na Westerplatte? 10.08.09, 14:35 f_crane napisał: > Mi on nie przeszkadza,mam nadzieję, że jakiś rozsądny polityk znajdzie czas na > rozmowę z nim w sprawie zakupu energii z budowanej elektrowni atomowej w Kaling > radzie. Głupio byłoby niewykorzystać (przejściowo naturalnie) tej szansy na cho > ć cześciowe uporanie się z deficytem energetycznym w Polsce Pół- Wsch. > > No, ale ignoranty nie będą mysleć o takich sprawach, tylko jak najlepiej go obr > azić. Sława! A crany ciagle kombinuja jak ponownie uzaleznic Polske od rosji. Nie zadnej elektrowni atmowej w KRÓLEWCU nie bedzie, bo nie bedzie miałą komu sprzedac pradu. My budujemy z Litwa w Ignalinie lub nowa włąsna. We wrzesniu bedzie opublikowany BIZNES PLAN Ignalina. Przeczytaj to: polskatimes.pl/fakty/150432,rosja-szantazuje-nas-grozba-kryzysu-gazowego,id,t.html Moz wreszcie cokolwiek zozumiesz. Chyba ze rozumiesz juz i grasz na konto frfrfr i nowego imperium zła. Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Ciekawe jak oni chca puscic ten prad? 10.08.09, 14:49 Sława! Bo przez Polske trzeba byłoby dopiero zbudowac łacznik i linie przesyłowe... A taki interes z dzikimi wygladalby napewno jak z jamalem:)) Czyli Polska buduje linie a dziki nie płaci za przesył... Zreszta poczytaj tu: uxa.osw.waw.pl/news/aktu.htm#kaz Rosja zaprasza inwestorów do projektu elektrowni atomowej w obwodzie kaliningradzkim Wiceprezes rosyjskiego koncernu Energoatom Siergiej Bojarkin ujawnił na łamach gazety "Litowskij Kurier", że Rosja jest zainteresowana udziałem zagranicznych firm, w tym z Polski, Litwy i Niemiec, w budowie bałtyckiej elektrowni atomowej w obwodzie kaliningradzkim i jest gotowa oddać inwestorom zagranicznym 49% udziałów w tym przedsięwzięciu. Bojarkin podkreślił, że dwie trzecie produkowanej tam energii Rosja zamierza eksportować - do krajów bałtyckich, Polski i Niemiec. Rozważane są dwie drogi eksportu do Niemiec - przez Polskę lub kablem podwodnym wzdłuż projektowanego gazociągu Nord Stream. 2009.08.06, www.kurier.lt, www.baltinfo.ru, www.gazeta.pl Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś
browiec1 Re: Putin na Westerplatte? 11.08.09, 14:04 Z tym Ignalinem chyba sie wstrzymali-Litwini kasy nie maja. Odpowiedz Link Zgłoś
ignorant11 Re: Putin na Westerplatte? 11.08.09, 14:39 browiec1 napisał: > Z tym Ignalinem chyba sie wstrzymali-Litwini kasy nie maja. Sława! Takie inwestycje nie ida z budzetów ale z kredytów. Zatem maja i we wrzesniu podadza biznes plan. energetyka.wnp.pl/litwa-we-wrzesniu-przedstawi-biznesplan-budowy-nowej-silowni-atomowej,86331_1_0_0.html Forum Słowiańskie gg 1728585 Odpowiedz Link Zgłoś