elan13 01.03.10, 19:57 Dzisiaj Radek Sikorski wystrzelił w telewizji z maksymą: Lepszy Sikorski z hakami niż Kaczyński z bratem! Ja mam też maksymę: Lepszy prezydent bez syna niż z dwoma obrzezanymi! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
odziadek ... 01.03.10, 21:14 elan13 napisał: > Ja mam też maksymę niestety, takie bywają skutki gwałtownych zmian pogody (fronty atmosferyczne, zmiany ciśnienia, itp.). Elanowi Trzynastemu życzę poprawy zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
thomas-3 Re: lepszy prezydent 01.03.10, 21:46 elan13 napisał: > Dzisiaj Radek Sikorski wystrzelił w telewizji z maksymą: > > Lepszy Sikorski z hakami niż Kaczyński z bratem! > > Ja mam też maksymę: > > Lepszy prezydent bez syna niż z dwoma obrzezanymi! > > Co jeszcze w Swieciu nie zbadali, pewnie choroba nieuleczalna - wspolczuje Odpowiedz Link Zgłoś
muvon200 Re: lepszy prezydent 01.03.10, 22:35 Sikorski cytował internautę w ramach dowcipu . Ty dajesz świadectwo swojemu rasizmowi i nazistowskim poglądom. I Ty mienisz się chrześcijaninem? Masz z chrześcijaństwem tyle wspólnego co kanciarze z Kantem. Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: lepszy prezydent 01.03.10, 23:32 muvon200 napisał: > Sikorski cytował internautę w ramach dowcipu . Ty dajesz świadectwo swojemu > rasizmowi i nazistowskim poglądom. I Ty mienisz się chrześcijaninem? Masz z > chrześcijaństwem tyle wspólnego co kanciarze z Kantem. Radek Sikorski, jak sam powiedział, porusza się trochę po internecie i tematach politycznych. Trudno przypuszczać, żeby nie zwrócił uwagi na pytanie zadane mu na rodzimym, bydgoskim forum GW: pytanie do Radka Sikorskiego Autor: elan13 23.02.10, 11:14 Panie ministrze, w związku z tym, że jest Pan jednym z kandydatów na prezydenta RP, chciałbym zapytać o rzecz tak istotną jak światopogląd. System wartości, jaki się wyznaje, jaki się przekazuje własnym dzieciom jest myślę dla bardzo wielu wyborców jedną z ważniejszych przesłanek przy wyborze głowy państwa. A zatem, czy pańscy synowie Aleksander i Tadeusz zostali ochrzczeni i wychowani w wierze chrześcijańskiej, czy zostali obrzezani i są żydami? Sikorski na to pytanie wolał nie odpowiadać. Sądzę, że moja maksyma: Lepszy prezydent bez syna niż z dwoma obrzezanymi! jest nie mniej dowcipna niż maksymy wypowiadane przez Radka Sikorskiego, no może on będzie się trochę mniej śmiał. Jego bardziej bawi niski wzrost. Zupełnie nie pojmuję, dlaczego niektórzy forumowicze przylepiają mi w parszywości swojej łatkę rasisty, nazisty albo antysemity. Czyżby uważali obrzezanie za coś obrzydliwego i wstydliwego, że na forum nie można o tym wspominać? Przecież byłby to antysemityzm w najczystszej postaci! A ja mam przecież prawo do swobodnego wyboru. Na przykład wolę prezydenta Polski kierującego się wartościami chrześcijańskimi a nie talmudycznymi. Analogicznie, kibicowałem Wiśle Kraków a nie Maccabi Hajfa. I nie jest to żaden dowód na mój jakoby antysemityzm! Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 Re: lepszy prezydent 02.03.10, 07:30 Mysle, ze pytanie otrzymalo wczoraj odpowiedz na bydgoskiej konwencji przedwyborczej. Pan Sikorski publicznie podziekowal swojej zonie za wychowanie swoich synow na polskich patriotow. Mnie to wystarczy za odpowiedz. Oczywiscie, ludzi wychowanych w szmalcowniczej tradycji to nie zadowoli. Nie sadze jednak by Pan Sikorski chcial sie ubiegac o glosy takich osobnikow. A jesli jest cos w rodzinie Prezydenta in spe do poprawienia to chetnie sluze przykladem. Wlasnie przed chwila, o dziwnej porze jak na Londyn bo o 5.30 rano, odebralem Skypem telefon od hr Mendewesza z Malezji. Pan Hrabia cos wie o tych sprawach: jako dziecko tuz po wojnie, mieszkajac przy szpitalu wojskowym w Otwocku, zostal zlapany przez malych szmalcownikow polskich bawiacych sie w tatusiow i odpowiednio "wylegitymowany". Dobrze, ze owi mili Swinscy Ryjkowie nie chcieli sie bawic w gestapo. Jak juz pisalem gdzies wyzej, Profesor a tatus Hrabiego, igral ze smiercia w okupowanej W-wie naprawiajac co czwartek Zydom to co im rabin zepsul. Witus w tym czasie byl prowadzany do parku na dlugie wycieczki by rod przezyl gdyby jakis Polak zakapowal urologa na Aleje Szucha. Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Radek Zdradek 02.03.10, 09:55 swiniopas6 napisał: > Mysle, ze pytanie otrzymalo wczoraj odpowiedz na bydgoskiej > konwencji przedwyborczej. Pan Sikorski publicznie podziekowal > swojej zonie za wychowanie swoich synow na polskich patriotow. > Mnie to wystarczy za odpowiedz. Oczywiscie, ludzi wychowanych > w szmalcowniczej tradycji to nie zadowoli. Nie sadze jednak by > Pan Sikorski chcial sie ubiegac o glosy takich osobnikow. Dla mnie to nie jest odpowiedź na postawione pytanie. Pojęcie "polski patriota" jest względne, w zależnosci od tego kto je wypowiada. Dzisiaj niektórzy potrafią nawet nazywać polskim patriotą renegata Jaruzelskiego! Dziś Radek Sikorski ma zapewne siebie za polskiego patriotę, a Kaczyńskiego wręcz przeciwnie. Dzisiaj kpi z prezydenta mówiąc, że wałęsał się po Zakaukaziu, a parę lat wcześniej (kiedy był w rządzie PiS-u) wychwalał Kaczyńskiego jak tylko potrafił. Zestawienie sprzecznych cytatów Sikorskiego dotyczących tych samych kwestii pokazali wczoraj w TVN Sekielski z Morozowskim. Mocno zniesmaczeni tym, co mówił Radek Zdradek byli wszyscy w studio, łącznie z POsłem Mężydło. Tak więc subiektywna opinia Radka Zdradka nie jest dla mnie konkretną odpowiedzią. Gdyby wolał się od niej nie uchylać, dałby czytelny przekaz - moi synowie zostali ochrzczeni i wychowani na chrześcijan. Tego nie zrobił. > Pan Hrabia cos wie o tych sprawach: jako dziecko tuz po wojnie, mieszkajac przy > szpitalu wojskowym w Otwocku, zostal zlapany przez malych szmalcownikow polski > ch bawiacych sie w tatusiow i odpowiednio "wylegitymowany". Dobrze, ze owi mili > Swinscy Ryjkowie nie chcieli sie bawic w gestapo. Jak to dobrze, że owi gó...arze nie bawili się w żydowskich enkawudzistów, bo Wituś jako goj (nie daj Boże z krzyżykiem na szyi) mógł mieć spore kłopoty. Jak juz pisalem gdzies wyzej > , Profesor a tatus Hrabiego, igral ze smiercia w okupowanej W-wie naprawiajac c > o czwartek Zydom to co im rabin zepsul. Witus w tym czasie byl prowadzany do pa > rku na dlugie wycieczki by rod przezyl gdyby jakis Polak zakapowal urologa na A > leje Szucha. Jak już ktoś miałby zakapować, to raczej jakiś Żyd - dla mamony, albo z zawiści, że jego nie było stać na "poprawkę po mohelu". Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 Re: Radek Zdradek 02.03.10, 13:05 Dobre! Witus to Pan polski od co najmniej lat 700, przyjaciel Ksiazat krwi. Wiem bo w jego domu spotkalem wlasnie kiedys taki zywy eksponat. Moglby wiele opowiedziec Gazecie ale niestety, on holote od siebie pedzi. Mnie toleruje bosmy obaj Honorowi Zydzi, dzis smiejemy sie z tego. Panu Koledze zapewne nie jest wiadomym ,ze Armia Krajowa miala na w- skiej poczcie swoja specjalna komorke. Zajmowala sie ona wykradaniem masowych donosow do Gestapo. I raczej tych donosow nie pisali Zydzi ale zawistni Polacy. Najczesciej bylo tam ze Kowalski robi szmal ukrywajac Zyda a ja nic nie mam z tego. Ukazala sie o tym ksiazka pt Kochany Panie Gistapo(sic). Powrocmy do tego, kto jest patriota a kto nim nie jest. Pozwole sobie przytoczyc tutaj dobre angielskie powiedzenie: Patriotism is the last refuge of a scoundrel. Czyli, po naszemu- Patriotyzm to ostatnie schronienie lajdaka. Czy Gen. Jaruzelski jest patriota? W moim osobistym przekonaniu, niewatpliwie tak. I ja to pisze tutaj majac siniaki na duszy w swoim czasie nabite przez tego generala. Czy jest nim Radoslaw Sikorski? To czas pokaze ale jesli dowodem na patriotyzm ma byc czy dzieci Kandydata sa chrzescijanskiej proweniencji to tylko napluc na taki patriotyzm. Ja mysle, ze Pan Radek wykaze dobrze swoj patriotyzm domowy jesli da swoim synom szanse na poznanie dobrze kultury i historii kraju gdzie ci chlopcy codziennie dzis zupe jedza. A pozniej gdy juz przejda trudny okres pokwitania, gdy im Oleum w rozumie przybedzie, to sami zdecyduja czy chca byc Polakami, Zydami czy Amerykanami. Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: Radek Zdradek 02.03.10, 20:31 swiniopas6 napisał: > Dobre! > Witus to Pan polski od co najmniej lat 700, przyjaciel Ksiazat krwi. > Wiem bo w jego domu spotkalem wlasnie kiedys taki zywy eksponat. > Moglby wiele opowiedziec Gazecie ale niestety, on holote od siebie > pedzi. Mnie toleruje bosmy obaj Honorowi Zydzi, dzis smiejemy sie z tego. No wreszcie się wyjaśniło. Niejaki Wituś, to nie goj noszący krzyżyk na łańcuszku, tylko syn żydowskiego urologa, który poprawiał swym braciom etnicznym to, co im zepsuł mohel. A więc Wituś to "hrabia" Mendoweszka herbu Stulejka zawołania Aj Waj. W rzeczy samej, gdyby gnoje bawili się w żydowskich enkawudzistów, mógł mieć kłopoty, bo szanowny tatuś pewnie nareperował synkowi owo zepsute i po sprawdzeniu mały mógł uchodzić za goja. Szacunek dla "hrabiego", bo goni hołotę z Gazety! Nie zrobi błędu, jaki popełnił Jan Kobylański, który przygarnął, gościł i żywił przez pewien czas "polskiego" studenta, który okazał się propagandzistą Gazety i po powrocie wysmarował paszkwil o swoim gospodarzu dobroczyńcy. > > Panu Koledze zapewne nie jest wiadomym ,ze Armia Krajowa miala na w-skiej poczcie swoja specjalna komorke. Zajmowala sie ona wykradaniem > masowych donosow do Gestapo. I raczej tych donosow nie pisali Zydzi > ale zawistni Polacy. Najczesciej bylo tam ze Kowalski robi szmal > ukrywajac Zyda a ja nic nie mam z tego. Ukazala sie o tym ksiazka pt > Kochany Panie Gistapo(sic). To prawda, szmalcownicy byli i działali a Armia Krajowa reprezentująca polską władzę na ziemiach okupowanych psubratów likwidowała. Jednak zachowując proporcje, przeciętny Żyd bardziej niż szmalcowników, obawiał się swoich rodaków z żydowskiej policji, panów życia i śmierci w getcie, którzy chcąc się zasłużyć nowym panom, w okrucieństwie przewyższali gestapowców. Wracając do Radka Zdradka - jeśli pozwolił na obrzezanie swoich synów odwracając się od wiary ojców, to czy nie ulegnie kiedy w grę wchodzić będzie polski interes narodowy nie zawsze zbieżny z interesem żydowskiej mniejszości etnicznej? Czy Holokaust Industry nie czeka na nowego polskiego przywódcę, który spojrzałby na ich parszywe żądania przychylnym okiem? Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 Re: Radek Zdradek 02.03.10, 21:10 Paszol ty won, moherze, spowrotem do Torunia. Zaluje teraz ze sie wdalem w dyskusje z takim Swinskim Ryjem. Wiedz tylko, ze Profesor mieszkal na w-skiej Woli gdzie zginelo ok 30 tys cywilnych mieszkancow rozstrzelanych.Profesor wyprowadzil swoja rodzine+ reszte kamienicy z tego piekla, negocjujac z niemieckim oficerem i z nim pijac wodke. Ale takich rzeczy bydlak jak ty, nie zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: Radek Zdradek 03.03.10, 00:04 swiniopas6 napisał: > Paszol ty won, moherze, spowrotem do Torunia. > Zaluje teraz ze sie wdalem w dyskusje z takim Swinskim Ryjem. Świniopas Szósty się zbulwersował. Ja rozumiem, że to jest forum gazety rabbiego Michnika, organu środowisk semickich i filosemickich, ale bez przesady, funkcjonujecie w polskiej przestrzeni medialnej i może wypadałoby powściągnąć się w przypisywaniu wszystkiego co najgorsze Polakom, a Żydom jedynie roli ofiar. Drażni was Lech Kaczyński, który nagradza, eksponuje rolę Polaków - bohaterów, którzy w sytuacji zagrożenia życia własnego i swoich rodzin ratowali tysiące Żydów od pewnej śmierci. Te niezaprzeczalne i nagłośnione przez polskiego prezydenta fakty psują lansowany przez parszywe środowiska stereotyp Polaka antysemity, szmalcownika. Polakom potrzebny jest prezydent, dla którego interes narodu polskiego jest dobrem najwyższym. Radek Sikorski co do tego mnie jak dotąd nie przekonał. > Wiedz tylko, ze Profesor mieszkal na w-skiej Woli gdzie zginelo > ok 30 tys cywilnych mieszkancow rozstrzelanych.Profesor wyprowadzil > swoja rodzine+ reszte kamienicy z tego piekla, negocjujac z > niemieckim oficerem i z nim pijac wodke. Ale takich rzeczy bydlak jak ty, nie zrozumie. Spokojnie Świniopasie, bo ci się pejsy ze złości wyprostują. Piekło przeżywali i Polacy i Żydzi. Byli wśród nich i szlachetni i parszywego charakteru, sprytni i ofermy, a życie pisało najbardziej nieprawdopodobne scenariusze. Ale to już inny temat. Odpowiedz Link Zgłoś
thornwald Re: Radek Zdradek 02.03.10, 21:46 Trzeba było od razu pisać, że jesteś pisuarem. Rozumiem teraz twoje wszystkie wcześniejsze posty i najazd na Sikorskiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: Radek Zdradek 03.03.10, 00:09 thornwald napisał: > Trzeba było od razu pisać, że jesteś pisuarem. Rozumiem teraz twoje wszystkie w > cześniejsze posty i najazd na Sikorskiego :) Nie ma to jak merytoryczna wypowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
thornwald Re: Radek Zdradek 03.03.10, 00:38 Tak samo merytoryczna jak twoje wypowiedzi, tylko mniej rozbudowana :) Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: Radek Zdradek 03.03.10, 07:45 elan13 napisał: > Zestawienie sprzecznych cytatów > Sikorskiego dotyczących tych samych kwestii pokazali wczoraj w TVN > Sekielski z Morozowskim. Mocno zniesmaczeni tym, co mówił Radek > Zdradek byli wszyscy w studio, łącznie z POsłem Mężydło. > > Tak więc subiektywna opinia Radka Zdradka nie jest dla mnie > konkretną odpowiedzią. W TVN zauważyłem wyraźną nagonkę na Radka Sikorskiego wszystkich redaktorów nawet pani Olejnik oraz redaktorów z Bydgoszczy Sekielski i Sianecki.Strach zapanował, że znalazł się ktoś kto może wygrać z Kaczyńskim. A ten zdradek to wymysł radia maryja i posła Girzyńskiego powielany tylko przez TVN. Uważam, że Radek musi być dobry skoro wszystkie partie się o niego biją i chcą go mieć a rządzie. Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: lepszy prezydent 03.03.10, 07:49 elan13 to kolejny agent Tomek z Rydzyklandu. Odpowiedz Link Zgłoś
frych47 Re: lepszy prezydent 03.03.10, 12:48 A w ogóle to Radek nie jest żaden zdradek jak wymyśliły mohery, bo tyle co wiem to on nigdy nie należał do partii PiS tylko PiSuary go chcieli do rządu bo mieli w partii samych gamoni. Odpowiedz Link Zgłoś
patrzerealnie miernota! 16.03.10, 09:42 raz PIS innym razem Po, raz MON innym razem MSZ - gdy jest dobrze widzimy szeroki usmiech wesołego Radzia , gdy jest źle Radziu sie chowa przed dziennikarzami. Figurat i miernota. Podobny do Marianka który wiadomo jak skończył. Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 geszefcik? 15.03.10, 23:52 A dzisiaj u Lisa Radek Sikorski na pytanie w czym najbardziej zawinił prezydent Lech Kaczyński odpowiedział m.in. - tym, że nie zaprosił Adama Michnika na uroczystości związane z obchodami Marca 68. Czy trzeba lepszego dowodu na dostosowanie się kandydata na kandydata do optyki reprezentowanej przez rodaków szanownej małżonki? A może Sikorscy umyślili sobie geszefcik - my trochę wazeliny rabbiemu Michnikowi, a on nas wesprze medialnie? Poobserwujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
swiniopas6 Re: geszefcik? 16.03.10, 04:00 Tak sie sklada przyjacielu, ze ja wiem co-nieco wiecej od ciebie o Marcu 1968r. Mnie tez ow kaczy karzel nie zaprosil mimo ze wtedy siedzialem a nawet moglem zycie stracic. Tak sie jednak sklada, ze w-ski Marzec to wlasnie Michnik, Szlajfer ,Dajczgewand i inne brzydkie nazwiska. Tobie sie moze to nie podobac ale prawdy nie zaklamiesz, juz nie te czasy. Jesli wiec p.Radek Sikorski zwraca uwage, ze Krol jest nagi to tutaj ma racje. Odpowiedz Link Zgłoś