Dodaj do ulubionych

Portal jak z Kafki

IP: *.speed.planet.nl 18.05.04, 19:38
hmmm akurat sie zgadzam ze psy nie moga wchodzic do restauracji. niewidomy
moze sie tam wybrac np z przyjacielem-czlowiekiem. to tak jakby zezwolic na
palenie w restauracji osobie uzaleznonej od papierosow.

pzdr
Obserwuj wątek
    • Gość: -) Re: Portal jak z Kafki IP: *.sad.warszawa.supermedia.pl 18.05.04, 19:44
      ale jestes glupi.
      Rozumiem, ze jak ktos nie ma nog, to tez ma liczyc na przyjaciela, bo wozek
      inwaliczki to przeciez rower. A na rowerach sie nie jezdzi po restauracji
      • Gość: Gastronom Re: Portal jak z Kafki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 20:08
        Mądry Gościu! Jeżeli lubisz jadać w towarzystwie psów - możesz stołować się w
        schronisku dla zwierząt.
        • Gość: Bartek Re: Portal jak z Kafki IP: *.t-systems.com.pl 19.05.04, 14:19
          a gastronom niech je w kuchni - tam gdzie jego miejsce
    • Gość: greg takie rzeczy należy dokumentować!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 19:47
      kult przepisów? to jest niedopuszczalne -czy nie zapomniano tu dlaczego takie
      takie przepisy i prawo zostały uchwalone? Prawo jest dla ludzi i ma służyć
      ludziom, z wyczuleniem na jednostki, które nie są w pełni przystosowane i
      zdolne do życia w społeczeństwie na skutek niepełnosprawoności - przecież UE
      lansuje swój wizerunek na związek panstw któremu szczególnie nie jest obce
      dobro tych doświadczonych przez los, skąd taki rygoryzm i nadgorliwość?
      • Gość: ue Re: takie rzeczy należy dokumentować!!! IP: *.crowley.pl 19.05.04, 14:28
        Hm. Powinien powstac przepis, nakazujacy przeszkolic niewidomych oraz psy
        niewidomych do poruszania sie po restauracjach. Powinie powstac wymog
        posiadania specjalnej legitymacji uprawniajacej niewidomego (oops! widzacego
        inaczej!) do posiadania psa, specjalnie przeszkolonego.
        Specjalnie przeszkolony pies powinien posiadac odpowiedni paszport,
        zatwierdzajacy odbyte szkolenie, klips w uchu z identyfikatorem oraz dowodem
        oplaconej skladki za ostatnie badanie lekarskie (bedzie sie przeciez
        kontaktowac z ludzmi w restauracji) wazne 3 miesiace.
        Oczywiscie powinna powstac odpowiednia policja uprawniona do kontrolowania
        niewidomych, psow i restauratorow.
        O! Cala misterna konstrukcja runelaby bez przeszkolenia restauratorow!
        Restauratorzy musza posiadac specjalna koncesje, zezwalajaca na przyjmowanie
        niewidzacych z psami, dodatkowa toalete dla psa i wspis w specjalnym rejestrze,
        do ktorego dostep, za oplata skarbowa, bedzie miec kazdy obywatel UE.

Czesc z tych przepisow mamy i/lub wprowadzamy w zwiazku z wejsciem do UE, nie
        dotycza one co prawda niewidomych, psow i restauratorow, ale producentow mleka,
        swin, nakretek, krzesel i Bog jeden raczy wiedziec, czego jeszcze.
        Ale przeciez to jeszcze nie koniec UE, to dopiero poczatek!
        • Gość: hanula Re: takie rzeczy należy dokumentować!!! IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 21.05.04, 00:11
          > Hm. Powinien powstac przepis, nakazujacy przeszkolic niewidomych oraz psy
          > niewidomych do poruszania sie po restauracjach.

Trochę się spóźniłeś z tym pomysłem. Wszystkie psy prowadzące niewidomych
          przechodzą odpowiednie szkolenia.

• Gość: widzialny obys oslepl ty glupi ciulu IP: *.com 18.05.04, 20:14
      • Gość: niewidzialny Re: obys oslepl ty glupi ciulu IP: *.speed.planet.nl 18.05.04, 20:52
        drodzy i mili forumowicze
        dalej nie przekonacie mnie ze jedzenie obok psa ktorego siersc dostaje mi sie
        do stolu jest przyjemne, a sliniacy sie zwierzak?albo ewentualne pchly?????
        dlatego jak na razie jest zakaz wprowadzania zwierzat do restauracji.
        nie mam nic przeciwko niepelnosprawnym na wozkach inwalidzkich!!!! chyba ze
        bedzie to wozej z silnikiem diesla - wtedy jestem za zakazem jazdy po
        restauracji.
        dociera to do niektorych???

PS z niecierpliwoscia czekam na jakies konstruktywne posty
        pozdr
        • Gość: hanula Re: drodzy i mili / dociera to do niektorych??? IP: 5.2.* / *.server.ntli.net 21.05.04, 00:15
          > dalej nie przekonacie mnie ze jedzenie obok psa ktorego siersc dostaje mi sie
          > do stolu jest przyjemne,

Pies leży pod stołem i nawet go nie widzisz. Włos, który znalazłeś w zupie,
          prawdopodobnie spadł z głowy kucharza bądź kelnera, nie psa.

> a sliniacy sie zwierzak?

A śliniący się człowiek?
          Do talerza ci przecież nie naślini.

> albo ewentualne pchly?????

A wszy? Dzieci często mają. I owsiki. Nie należy więc wpuszczać do restauracji
          dzieci.

> nie mam nic przeciwko niepelnosprawnym na wozkach inwalidzkich!!!!

Tym sposobem udowodniłeś, że jesteś bardzo tolerancyjny. Twoja empatia zaś
          rzuca na kolana.
    • Gość: roman Re: Portal jak z Kafki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.05.04, 21:40
      strata czasu na twoje fobie --
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka