Dodaj do ulubionych

Lepper chwali Hitlera

14.04.04, 11:31
będzie wklejanka ale trudno... :)
----------------------------------------------
info.onet.pl/901373,11,item.html
Lepper chwali Hitlera

"Życie Warszawy" pisze o szokującym wyznaniu Andrzeja Leppera na temat Adolfa Hitlera.

Andrzej Lepper/TVN24
"Miał naprawdę dobry program. Postawił Niemcy na nogi, zlikwidował bezrobocie, stworzył szeroki front prac" - takie poglądy ujawnił niespodziewanie Andrzej Lepper we wczorajszej rozmowie z reporterami "Życia Warszawy".

Polityczne upodobania przewodniczącego Samoobrony wstrząsnęły historykami, pisarzami, socjologami, z którymi rozmawiał dziennik. Co więcej, niektórzy twierdzą, że Lepper powinien iść za nie do więzienia.

"Wypowiedzi, które gloryfikują faszyzm lub inne systemy totalitarne, są przestępstwem ściganym przez kodeks karny. Za publiczne propagowanie takich sądów grożą dwa lata więzienia. Tą sprawą powinna zająć się prokuratura" - powiedział dziennikowi Antoni Kurek, prokurator z Instytutu Pamięci Narodowej.

Suchej nitki na Lepperze nie zostawia też socjolog, prof. Jadwiga Staniszkis. "Hitler już w początkach swojej działalności robił czystki. Bezrobocie zlikwidował poprzez masowe zbrojenia, których konsekwencją była wojna. Patrząc na przedwyborcze sondaże, w których Samoobrona bywa liderem, powinniśmy zacząć się martwić - alarmuje Staniszkis.

Skąd u Leppera takie poglądy? - zastanawia się dziennik. Zbigniew Witaszek, były polityk Samoobrony wyjaśnia, że słynne "Mein Kampf" Hitlera jest ulubioną książką przewodniczącego. Wśród lektur Andrzeja Leppera znalazły się także "dzieła" Josepha Goebbelsa, bliskiego współpracownika Hitlera. Stworzył on model propagandy oparty na kłamstwach, prowokacji, starannie wyreżyserowanych wiecach i paradach.

"Nie wstydzę się tego, że przeglądałem książki pisane przez Goebbelsa. Polityk powinien znać dużo różnych ludzi, którzy doprowadzają innych do sukcesu" - mówi dziennikowi Andrzej Lepper.
------------------------------------------------------------

Od dawna mowie wszytskim znajomym iz widze duza analogie pomiedzy dojsciem Hitlera do wladzy i popularnoscia ENDRJU, naszego kochanego przywódcy.

Powiem tyle iz Hitlera rowniez nikt na poczatku nie traktowal powaznie, Hitrer otaczal sie roznymi ciemnymi typkami i zolniezami (Lepper woli Ubeków), tworzyl bojówki. Nie chce krakac ale jesli sie nie opamietamy to czea nas powtórka.

Ostatnie wypowiedzi Leppera wslazuja iz czuje sie juz tak pewnie iz nawet nie udaje w kim widzi swoj wzor i jaki model postepowania przyjmuje
Obserwuj wątek
    • Gość: €uropejka Re: Lepper chwali Hitlera IP: *.dip.t-dialin.net 14.04.04, 11:57
      Rece opadaja, i nie tylko!
      Boje sie pomyslec, czym to moze sie skonczyc :-((
      Szkoda, ze media robia Lepperowi taka reklame i zapewniaja publike,
      podobnie jak w Austrii Haiderowi, ktory, mimo iz jest w tej chwili
      politykiem "na prowincji", pojawia sie bezustannie w mediach,
      wzbudza zainteresowanie, bo ciagle potrafi czyms szokowac, i o to
      samo chodzi Lepperowi.
      Moze Lepper czuje w Hitlerze bratnia dusze, bo tez nie ma zadnego
      wyksztalcenia?! Zwykly chlopek, ktory wbil sobie do swej zakutej
      bauerskiej glowy: "chcem wladzy, bedem mial"
      Najniebezpieczniejsze dla Polski jest to, ze zbyt duzy procent
      spoleczenstwa to rolnicy dajacy sie nabrac na puste i szowinistyczne
      gadki prymitywa, ktory otrzepal umorusane g....m kalosze, by wsiasc
      do mercedesa! Jest takie powiedzenie: chlop wyjdzie ze wsi, ale wies
      z chlopa nigdy.
      To, co dzieje sie w Polsce wokol Leppera to farsa napawajaca wszystkich
      potrafiacych logicznie myslec strachem i obawa o Polske!

Za gloryfikowanie faszyzmu za kratki dziada!
      Bedzie spokoj :-)
      • t.king Re: Lepper chwali Hitlera 14.04.04, 12:03
        o wiele większym zagrożerniem dla Polski jest Tusk,Rokita i im podobni
        towarzysze!!!
        ignorancie ivico !
        ignorantko europejko w Niemczech nigdy nie było faszyzmu !!!
        • Gość: €uropejka Re: Lepper chwali Hitlera IP: *.dip.t-dialin.net 14.04.04, 12:14
          t.king napisał:

> ignorantko europejko w Niemczech nigdy nie było faszyzmu !!!

T(roglodyte).king, jakakolwiek rozmowa z Toba nie ma dla mnie
          sensu i zadnej wartosci, tak dlugo, jak dlugo bedziesz mnie
          kasal tylko z tego powodu, ze nie mieszkam w Polsce!

• t.king Re: Lepper chwali Hitlera 14.04.04, 12:41
            masz racje! Skończ ten korespondencyjny uniwersytet i może wtedy pogadamy na
            temat działania....poczty......
            • ivica T.kingu kilka slow co bys sie opamietal 14.04.04, 12:51
              GŁUPICH NIE SIEJĄ SAMI SIĘ RODZĄ !!!
            • vviosna Re: Lepper chwali Hitlera 14.04.04, 14:29
              t.king napisał:

> masz racje! Skończ ten korespondencyjny uniwersytet i może wtedy pogadamy na
              > temat działania....poczty......

:))))

a nawiazujac do leppera - na poczatku tez lekcewazylam go nie mogac uwierzyc, ze
              ktokolwiek traktuje go powaznie. okazuje sie, ze tak. ma 30-procentowe poparcie,
              ale czyja to wina? naszych kochanych wladz, ktore utrzymuja 30 procentowe
              rolnictwo...
    • genuine44 Re: Lepper chwali Hitlera 14.04.04, 13:30
      > "Wypowiedzi, które gloryfikują faszyzm lub inne systemy totalitarne, są
      przestę
      > pstwem ściganym przez kodeks karny.

Czy wypowiedzi ktore gloryfikuja komunizm tez sa scigane przez kodeks karny?
      Byl systemem totalitarnym odpowiedzialnym za smierc wiekszej ilosci ludzi niz
      faszyzm (ktory zreszta ideologicznie do komunizmu byl zblizony)

ps. Leppera nie komentuje bo nie ma co komentowac. Pare dni temu U6 bral w
      obrone Leppera slusznie twierdzac, ze jego kwalifikacje niewiele sie roznia od
      Millera. Ja tam z dwojga zlego wole jednak zlodzieja w bialych rekawiczkach niz
      chlopa z widlami. :)
      • ivica Re: Lepper chwali Hitlera 14.04.04, 13:42
        tylko zebysmy sie nie obudzili z reka w nocniku.

Zamienil stryjek siekierke na kijek
        • Gość: zonc hihi wiosno IP: *.awacom.pl 14.04.04, 16:32
          też sądze że to 30% buractwa głosuje na tego dziada! Szkoda mi słów na gadanie
          o nim. poprostu żenada
          • Gość: peh ....... IP: *.tvgawex.pl 14.04.04, 18:39
            jak lepper dojdzie do władzy to wszyscy inteligentni ludzie wyemigrują(chyba że
            nie zdążą przed zamknięciem granic) , a polska wróci do przeszłości i stanie
            się miłym, roliniczym kraikiem uzależnionym od niemiec.
            miła perspektywa, nie ma co :/
    • lokator Re: Lepper chwali Hitlera 14.04.04, 22:37
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,2020844.html
      "Nie wstydzę się tego, że przeglądałem książki pisane przez Goebbelsa. Polityk
      powinien znać dużo różnych ludzi, którzy doprowadzają innych do sukcesu" - mówi
      dziennikowi Andrzej Lepper.

Jeżeli dla Leppera procesy norymberskie są sukcesem, to ja jestem za. Byle
      tylko nie trwało to tak długo jak w oryginale.

Moja propozycja "mapy drogowej" dla Hit... przepraszam ...Leppera:
      1. Przejęcie władzy.
      2. Rok zadymy.
      3. Spektakularny upadek po półtora roku.
      4. Po dwóch latach proces i dożywocie.
      Dwa lata jakoś przeżyjemy, a przynajmniej następne pokolenie będzie miało co
      wnukom opowiadać (o walce z reżimem, może też o partyzantce...).
      • Gość: rynkowo Re: buraki? IP: *.proxy.aol.com 15.04.04, 04:44
        a wiec nalezaloby cos przedsiewziasc,by pozyskac tych burakow,a nie sie z nich
        wysmiewac.bo i kazdy z nas tez z nich pochodzi,nie jednego ojciec nim byl,nie
        jednego dziadek,czy pradziadek.a wogole to na calym swiecie bez tych burakow to
        nikt by nie napelnil swego zoladka.trzeba dac rowna szanse wszystkim warstwom
        spolecznym ku sile kraju i narodu i wtedy bedzie dobrobyt i zgoda i poparcie.
      • ivica Re: Lepper chwali Hitlera 15.04.04, 08:34
        Wiesz Niemcy tez na poczatku traktowali Hitlera jako jakies dziwne indywidum, gdy doszedl do wladzy tez pewnie mysleli ze za gora 2 lata bedzie po nim.....

coz pomylili sie o 10 lat.........
        • vviosna Re: Lepper chwali Hitlera 15.04.04, 09:57
          > coz pomylili sie o 10 lat.........

i kilka milionow istnien ludzkich
          • genuine44 Re: Lepper chwali Hitlera 15.04.04, 13:21
            > i kilka milionow

kilkadziesiat
            • vviosna Re: Lepper chwali Hitlera 15.04.04, 17:00
              genuine44 napisał:

> > i kilka milionow
              >
              > kilkadziesiat

wziawszy pod uwage, ze skutki jego dzialalnosci odczuwamy do dzisiaj - wiele
              wiecej, niz kilkadziesiat
              • Gość: Maria Re: Lepper chwali Hitlera IP: *.fordon.INTELINK.pl / 81.210.72.* 15.04.04, 22:25
                vviosna napisała:
                > wziawszy pod uwage, ze skutki jego dzialalnosci odczuwamy do dzisiaj - wiele
                > wiecej, niz kilkadziesiat

Zapomniałaś dodać, że przy współudziale Stalina.

"Obiektywnie socjaldemokracja jest umiarkowanym skrzydłem faszyzmu." /J. Stalin/

• ivica Re: Lepper chwali Hitlera 15.04.04, 23:25
                  tak wszak Stalin byl niedoscignionym wzorem dla Adolfa.

pzdr.
                • vviosna Re: Lepper chwali Hitlera 17.04.04, 11:59
                  Gość portalu: Maria napisał(a):

> vviosna napisała:
                  > > wziawszy pod uwage, ze skutki jego dzialalnosci odczuwamy do dzisiaj - wie
                  > le
                  > > wiecej, niz kilkadziesiat
                  >
                  > Zapomniałaś dodać, że przy współudziale Stalina.

juz to napisalam, nie wiem gdzie sie podzialo, ale powtorze:

nic mi, Mario, nie mow - moja rodzina zostala wywieziona na syberie
                  >
                  > *****
                  > "Obiektywnie socjaldemokracja jest umiarkowanym skrzydłem faszyzmu." /J. Stalin
                  > /
                  >
                  >
                  • ivica Re: Lepper chwali Hitlera 17.04.04, 12:14
                    ich mózgi nie walaly sie po Starym Rynku ??
                    • cygne Re: Lepper chwali Hitlera 17.04.04, 14:33
                      ivica napisał:

> ich mózgi nie walaly sie po Starym Rynku ??

"juz to napisalam, nie wiem gdzie sie podzialo, ale powtorze:
                      nic mi, Mario, nie mow - moja rodzina zostala wywieziona na syberie"

Skoro napisała, nawet powtórzyła, to nabiera tym bardziej "wiarygodności":))
                      tylko zeby nie te mózgi..
                      Wiesz Ivico, teraz jak mamy inna Polskę to w dobrym tonie jest mieć rodzine
                      albo wywieziona na Sybir, albo kogoś kto zginął w Katyniu, lub pochodzi ze
                      Lwowa:))
                      Nawet zona czołowego komunisty - Jolka też modliła się w Katyniu gdzie zginęli
                      jej "bliscy" jak określiła, tylko dlaczego dopiero teraz sobie o nich
                      przypomniala?
                      • vviosna Re: Lepper chwali Hitlera 17.04.04, 15:35
                        cygne napisała:

> ivica napisał:
                        >
                        > > ich mózgi nie walaly sie po Starym Rynku ??
                        >
                        > "juz to napisalam, nie wiem gdzie sie podzialo, ale powtorze:
                        > nic mi, Mario, nie mow - moja rodzina zostala wywieziona na syberie"
                        >
                        > Skoro napisała, nawet powtórzyła, to nabiera tym bardziej "wiarygodności":))
                        > tylko zeby nie te mózgi..
                        > Wiesz Ivico, teraz jak mamy inna Polskę to w dobrym tonie jest mieć rodzine
                        > albo wywieziona na Sybir, albo kogoś kto zginął w Katyniu, lub pochodzi ze
                        > Lwowa:))
                        > Nawet zona czołowego komunisty - Jolka też modliła się w Katyniu gdzie zginęli
                        >
                        > jej "bliscy" jak określiła, tylko dlaczego dopiero teraz sobie o nich
                        > przypomniala?
                        >

czy to jest dla ciebie wiarygodne, czy nie, jest mi zupelnie obojetne
                        trzeba jednak byc wyjatkowa kretynka, zeby w tym ptasim mozdzku pojawilo sie
                        naigrywanie z tragedii
                        ivice moge jeszcze zrozumiec, bo to kretyn, ale ty cygus? zalosne, do czego
                        mozesz sie posunac aby, w twoim mniemaniu, mi dokopac

mam nadzieje, ze nie bedziesz miala okazji dozyc czasow, gdy bedziesz musiala
                        wyzywic siebie i swoje dziecko sniegiem, jak to moja babcia byla zywiona przez
                        moja prababcie
                        a mozgi mojej rodziny, owszem, walaja sie w katyniu, i gdyby nie stalin bylabym
                        teraz tarnopolanka, calkiem niedaleko lwowa
                        • ivica Re: Lepper chwali Hitlera 17.04.04, 15:38
                          qczi kombatant walki o wolna Polske......
        • t.king Re: Lepper chwali Hitlera 15.04.04, 10:04
          poproszę o źródło potwierdzające tą tezę....
          czy to było kolejne chlapnięcie jęzorkiem w stylu piszę bo mam pragnienie???
          • ivica Re: Lepper chwali Hitlera 15.04.04, 10:56
            proponuje przeczytac np. Goebbels - mózg Trzeciej Rzeszy (Goebbels, Mastermind of the Third Reich) - Davida Irvinga
            • Gość: deXio Re: Lepper chwali Hitlera IP: 81.15.220.* 15.04.04, 11:12
              mowa trawa...
              -a ja to zrobię!
              -a ja ci będę przeszkadzał!
              -a ja to zrobię!
              -a ja ci będę przeszkadzał!
              itd.itd. czyli 15 lat "jak się uczyć" i co??? gadanie gadanie gadanie, przykład??? ok. kogo wybieramy w końcu do PE?
    • Gość: chester Dlaczego Lepper wygra wybory???? IP: 193.19.104.* 15.04.04, 11:24
      Nigdy nie byłem i nie będe sympatykiem Andrzeja Leppera, ale dla mnie oczywiste
      wydaje się, że to on wygra wybory. Niestety okazuje się, że prosty wataszka
      zakasuje całą pseudointeligencką klasę próżniaczą jaką jest tzw. klasa
      polityczna. należy jednak zastanowić sie dlaczego tak jest. Uważam, że suweren
      władzy w Polsce jakim jest naród po olbrzymich nadziejach jakie wiązał z SLD
      jako partią fachowców doszedł do przekonia, że Andrzej Lepper nie przebiłby
      Mariusza Łapińskiego i całej bandy niszczącej służbę zdrowia.Okazuje się, że
      partia która od kilkudziesięciu lat uchodzi za lewicową likwiduje osłony
      socjalne, fundusz alimentacyjny, wprowadza odpłatności w służbie zdrowia, i
      swoimi działaniami nakłania ludzi którzy chca pracować do uciekania do szarej
      strefy. Politycy tzw. parti cywilzowanych wycierają gęby frazesami, które już
      na nikim nie robią wrażenia , walka z bezrobociem, bezpieczeństwo publiczne
      etc.etc. Oczywiście idealnie by było gdyby wprowdzić w życie to o czym mówi
      Zyta Gilowska , ale w koalicji z neosocjalistycznym PiSem bedzie to niemożliwe
      i znowu bedzie rosło poparcie do Leppera i jeżeli nie zacznie rządzić po
      najblizszych wyborach zrobi to następnym razem. Podejrzewam, ze po ostatnich
      cyrkach w Sejmie wielu ludziom nóż się otwiera w kieszeni i obudziła się w nich
      chęc rozpędzenia tych "prostytut" poloitycznych (trafnie określał
      parlamentarzystów Piłsudski) dlatego delikatna nagonka na Leppera z jego opinią
      o Hitlerze znowu przyniesie odwrotny efekt od planowanego. Wszystkie usilne
      próby obnażenia Leppera przyniosły i będą przynisiły wzrost jego popularności -
      bo wygląda na to, że elity się jego boja....
      • Gość: rynkowo Re: Dlaczego Lepper wygra wybory???? IP: *.proxy.aol.com 17.04.04, 07:33
        ludzie pragna dobra dla siebie i rodziny.przestaja wiec ufac tym,na ktorych sie
        zawiedli i uciekaja sie tam,gdzie jest jakas nadzieja.lecz kolejne ludzi
        zawiedzenie doprowadzi do buntu i wielu trupow.by temu zapobiec,politycy
        zacznijcie byc normalnymi ludzmi.pozuccie pyche,zarozumialosc,samolubstwo i
        przyobleczcie sie w tak bardzo upragniona milosc blizniego i to kazdego.
    • Gość: pizarro Lepper to najzdolniejszy bojowkarz sdrp/sld IP: *.torun.mm.pl 17.04.04, 14:24
      Tylko za bardzo sie wyemancypował i wykorzystując polska biedę ochoczo rwie sie
      do władzy.Ale patroni ciagle ci sami postkomuniści, to im zawdzieczamy tego
      cwaniaka i prymitywa, który przyswoił sobie kilka terminów i poprawnym polskim
      jezykiem otumania oszukqanych przez poprzednie ekipy biedaków polskich.
      pażyjemy, zobaczymy jakie .ówna przyczepia sie w najblizszym czasie
      do...'marszałka"/!?/Leppera.zapowiada sie biednie ale ciekawie..
      • Gość: rynkowo Re: Lepper to najzdolniejszy bojowkarz sdrp/sld IP: *.proxy.aol.com 18.04.04, 02:24
        to gdzie sa kandydaci na miare sprawiedliwosci i dobra ludzi.a moze by tak
        kogos z kosciola wybrac na prawego lidera [czy tam tez ten sam duch bez milosci
        do blizniego?].wiec na dzis pozostaje p.Lepper i nalezy jemu ten mandat
        powiezyc,niezaleznie od tego co czyta.a czytanie wzbogaca.najwazniejsze w tym
        jednak to,by umiec wyciagnac wlasciwe wnioski dla dobra kazdego czlowieka.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka