Dodaj do ulubionych

Skandal ! Bruski zatrudnia Drzewieckiego w ratuszu

13.12.10, 09:29
Jak podaje Express jednym z wice ma zostać Drzewiecki z MWIK. SLD wraz z Szpoińskim oraz komsją doraźną do spraw MWIK, zarzucją zarządowi tej spółki niegospodarność. A tu niespodzianka PO skumało się Drzewieckim. Czyżby ogromne zadłużenie wodociągów i wysoka cena za wodę i ścieki miały gloryfikować tę osobę. Przypomnę - w 2011 20% podwyżki plus dopłata 12 mln do spółki, aby mieszkańcy nie płacili jeszcze więcej.

express.bydgoski.pl/look/article.tpl?IdLanguage=17&IdPublication=2&NrIssue=1692&NrSection=1&NrArticle=190728&IdTag=3790
Obserwuj wątek
    • thomas-3 Re: Skandal ! Bruski zatrudnia Drzewieckiego w ra 13.12.10, 10:48
      Bruski strzela sobie na poczatek gola do wlasnej bramki. Czy w Bydgoszczy brakuje nieskompromitowanych fachowcow, nadajacych sie na stanowiska wizeprezydenta miasta? Kochany Bruski, nie idz ta droga bo szybko stracisz zaufanie mieszkancow!!!
      • stanek.3 Re: Skandal ! Bruski zatrudnia Drzewieckiego w ra 17.12.10, 22:55
        Nie zapomnij,że nowy prezydent jest z PO,a ta partia ma społeczeństwo głęboko w d....,bo i tak robią co chcą.Ludzie coraz biedniejsi ale oni sie nie przejmują.Liczy sie koryto i kolesie
        • volvo7000 Re: Skandal ! Bruski zatrudnia Drzewieckiego w ra 17.12.10, 23:29
          stanek.3 napisał:
          > Nie zapomnij,że nowy prezydent jest z PO,a ta partia ma społeczeństwo głęboko w
          > d....,bo i tak robią co chcą.Ludzie coraz biedniejsi ale oni sie nie przejmują
          > .Liczy sie koryto i kolesie

Nic dodać, nic ująć.
          • alfred_prawdomowny Jak biedniejsze? 18.12.10, 17:21
            średnia krajowa rośnie, ludzie w sklepach mnóstwo, zostawiają więcej kasy niż rok temu. Owszem jest grupa mniej zamożnych i nawet wegetujących. Pytanie, co jest tego przyczyną? Na pewno odpowiedź nie jest prosta. Jest zapewbe wiele do zrobienia w tej materii. Pamiętam lata 70 jak za swoją pensję moja mama mogła kupić mi co najwyżej 1,5 pary wranglerów, a zarabiała średnią krajową. O aucie w klasie jakiegoś japońca (nowe auto) można było pomarzyć.
    • u-widz straszak 13.12.10, 11:36
      Spokojnie, mam nadzieję, że ta kandydatura, to taki straszak na resztę, która łagodnie przyjmie każdego, byle nie SD. Lud odetchnie z ulgą i laskawie spojrzy na Prezydenta, który nie dopuścił do powołania tego kandydata.
      A "kandydatowi" po co miałoby być wiceprezydentowanie? U siebie jest władcą absolutnym, z niezłym budżetem.

No chyba, że plan jest makiaweliczny. Drzewiecki, nieusuwalny z MWiK, sam rezygnuje z posady, by objąć nowy stołek, z którego za kilka miesięcy zostanie zrzucony. No, ale w to, to nikt nie uwierzy ;-)

• mf.eu Re: straszak 13.12.10, 15:25
        A wiesz, że wymyśliłem identyczny scenariusz?
        Usunąć nieusuwalnego wabiąc go splendorami, a potem ...
    • mikimaus11 Re: Skandal ! Bruski zatrudnia Drzewieckiego w ra 13.12.10, 11:39
      Zaraz, zaraz... To jak to było w tym serialu Alternatywy 4?... że Anioł został Archaniołem? Nie, to chyba nie na miejscu porównanie...
      • frych47 Re: Skandal ! Bruski zatrudnia Drzewieckiego w ra 13.12.10, 11:47
        Spoko dla mnie ważne, że do rządzenia miastem nie bierze kolegów z PiS ani MdP.
    • bydzia6 PO się poprawiło, na szczęście 14.12.10, 09:42
      No i przyszło opamiętanie. Co to w ogóle był za pomysł korzystania z ludzi skompromitowanej spółki, Tu trzeba fachowca, dlaczego w prezydium miasta nie ma żadnej kobiety ?
      • frych47 Re: PO się poprawiło, na szczęście 14.12.10, 10:48
        bydzia6 napisał:

> No i przyszło opamiętanie. Co to w ogóle był za pomysł korzystania z ludzi skom
        > promitowanej spółki, Tu trzeba fachowca, dlaczego w prezydium miasta nie ma żad
        > nej kobiety ?

A co Pani Kozber, Kufel czy Gwicińska są bez przydziału.
        • frych47 Re: PO się poprawiło, na szczęście 14.12.10, 10:50
          Chodziło mi o panią Gwincińską.
          • bydgoszczanin3 Re: PO się poprawiło, na szczęście 14.12.10, 12:52
            absolutnie nalezy usunac wszystkich posadkowiczow Dombrowicza.Nie mowie tu o przykladowych skeretarkach wydziału kanalizacji i sciekow itd,ale o własnie o takich Drzewieckich
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka