Dodaj do ulubionych

Do GW w sprawie czatu o SPP

28.02.02, 16:02
Szanowni redaktorzy jestem dość ugodowo nastawioną istotą , raczej nie karmie
się dziwnymi podejrzeniami. Aczkolwiek dzisiaj posialiście we mnie ziarno
niepewnośći.
Doprawdy nie rozumiem tych nagłych problemów technicznych w trakcie trwania
czatu na który większość z tu obecnych czekała chcąc rozwiac swoje wątpliwości.
Zawsze wchodzę na czat bez żadnych problemów, a tu proszę taka niespodzianka.
Dziwne, że krótko po 14 00 problemy ustąpiły jak ręka odjął.
Tylko proszę nie piszcie jutro w GW, że mnóstwo bydgoszczan wzięło udział w
czacie i zasypało pana D. pytaniami. W porywam było 12osób- zainteresowani
dobijali sie bezskutecznie.
Osobiście udało mi się wejść do pokoju na ostatni kwadrans po wylogowaniu się.
Więc problemy techniczne chyba nie miały miejsca.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • redakcja Re: Do GW w sprawie czatu o SPP 28.02.02, 16:45
      ewka2001 napisał(a):

> Więc problemy techniczne chyba nie miały miejsca.

A jednak miały miejsce. Przebieg wydarzeń:
      13.06 zaczynamy moderowanie
      13.20 - mówimy do siebie: coś tu mało naszych, gdzie Ted? gdzie ewka?
      13.23 - znajdujemy serwisanta (czat trwa pełną parą) i prosimy - sprawdź nasz serwer
      13.34 - serwisant oznajmia - u nas OK
      13.35 - telefon do ''technika'' interfejsu czatów w gazeta.pl (Wa-wa) - odpowiada: ''zobacze co jest grane''
      13.43 - technik oddzwania: ''fakt, cos jest nie tak, zawiadomilem serwis, sprawdzą i usuną''
      13.44 - moderator w Bydgoszczy puszcza na czacie komunikat, że trwają w Warszawie prace nad usunięciem
      awarii
      ok. 13.50 - awaria przemija

> Doprawdy nie rozumiem tych nagłych problemów technicznych w trakcie trwania
      > czatu na który większość z tu obecnych czekała chcąc rozwiac swoje wątpliwości.

My tez nie.

> Tylko proszę nie piszcie jutro w GW, że mnóstwo bydgoszczan wzięło udział w
      > czacie i zasypało pana D. pytaniami. W porywam było 12osób- zainteresowani
      > dobijali sie bezskutecznie.

Owa dwunastka też była zainteresowana, czego dowodem liczne pytania przez całą godzinę. Logi jakie widzimy
      dowodzą, że na czat przez ową godzinę dostało się ok. 25 osob, z których ponad 10 opuściło pokój po paru
      minutach, nie zadając pytań. Pytania wysyłano zarówno z sieci TP SA jak i z innych serwerów.

Też nam przykro, że nie zdołali wejść ci, którzy ostrzyli sobie na czat zęby. Przed podejrzeniami, że Gazeta może nie
      chcieć dopuścić czatowiczów do głosu warto się zastanowić po co mielibyśmy organizować takie zdarzenie,
      wyłączać paru ludzi z normalnej pracy itp, by w rezultacie mieć jałowy materiał?

> Pozdrawiam

Pozdrawiamy bardzo ciepło
      • ewka2001 Re: Do GW w sprawie czatu o SPP 28.02.02, 16:51
        Dziękuje za wyczerpujące wyjaśnienia. Przywróciliście mi wiarę w człowieka.
        : - )))))))
        Swoją drogą zastanówcie sie nad zaproszeniem na czat o podobnej tematyce kogoś
        z władz miasta. Może nawet sam pan Prezydent Jasiakiewicz. Mogłoby być ciekawie.
        Pozdrawiam bardzo wiosennie ! ewka
        • Gość: lokator Re: Do GW w sprawie czatu o SPP IP: *.bsb.com.pl 01.03.02, 10:09
          Ale materiał i tak jest jałowy, bo my nie chcemy wiedzieć - nie musimy - jakie
          są oznaczenia literowo-cyfrowe znaków drogowych. My chcemy wiedzieć czy SPP
          funkcjonuje legalnie w świetle polskiego ustawodawstwa, co zadecydowało o
          wybraniu oferty firmy CoolAr i kto przedstawił propozycję takich, a nie innych
          opłat i jaki zespół prawników opiniował projekt SPP i ile wziął za to NASZYCH
          OBYWATELSKICH pieniędzy. Bo ja nie po to płacę podatki, żeby mi ktoś mówił, że
          to nie moja sprawa jak te pieniądze są wydawane!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka