03.04.14, 02:11
Ważą się losy bydgoszczan na długie dziesięciolecia. W tych dniach będą zapadać decyzje czy Bydgoszcz będzie nadal pod polityczną i ekonomiczną okupacją torunian tak jak to ma miejsce już od ponad 15 lat. A co czytamy w regionalnej GW? Same dyrdymały. Wyraźnie widać komu sprzyja i z kim sympatyzuje "bydgoski" oddział GW. Podąża on tropem regionalnej (toruńskiej) telewizji oraz regionalnego (toruńskiego) radia.

Mam nadzieję, że bydgoszczanie to "docenią".

dziwnabydgoszcz.blogspot.com/2014/04/apel-stowarzyszenia-metropolia-bydgoska.html
Obserwuj wątek
    • johnyflaszka Re: Fikcja 03.04.14, 05:53
      semeon napisał:

> Ważą się losy bydgoszczan na długie dziesięciolecia.
      >
      O tym powinni decydować demokratycznie sami Bydgoszczanie w referendum a nie Rychu, Zbychu na cmentarzu. Bo przy obecnych sondażach ani nasz prezydent ani PO nie ma już tak silnego mandatu społecznego aby decydować o losach wszystkich.
      • bydofan Re: Fikcja 03.04.14, 10:15
        To co się dzieje wokół bydgoskiego ZIT-u obnaża wszelkie słabości demokracji...
        Chciałem pisać dalej ale szkoda słów...

Nie ma takiej rzeczy w Bydgoszczy, której w Toruniu nie skrytykowaliby w czambuł.
        • bydgoszczanin_z_lesnej Re: Fikcja 03.04.14, 14:25
          bydofan napisał(a):

> To co się dzieje wokół bydgoskiego ZIT-u obnaża wszelkie słabości demokracji...
          > Chciałem pisać dalej ale szkoda słów...
          >
          > Nie ma takiej rzeczy w Bydgoszczy, której w Toruniu nie skrytykowaliby w czambu
          > ł.

Kolego, więcej zaufania do Rzadu i do naszej partii - PO.
          • bydofan Re: Fikcja 03.04.14, 15:49
            Do państwa zaufanie miałem ponad 20 lat po 89r. a do PO od czasu kiedy powstała ale oni nas po prostu zawiedli...
            • tupolej154 Re: Fikcja 03.04.14, 16:28
              bydofan napisał(a):

> Do państwa zaufanie miałem ponad 20 lat po 89r. a do PO od czasu kiedy powstała
              > ale oni nas po prostu zawiedli...

PO była zawsze przy korycie tylko nazywała się AWS, Unia Demokratyczna, Unia Wolności albo KLD, zmieniali tylko barwy
    • semeon Re: Fikcja 04.04.14, 00:16
      Przed dzisiejszą (04.04.14.) sesją masa apeli, listów, protestów, wniosków i ocen, ale pewnie jak znamy bydgoskich radnych to zagłosują jak im "tata" prezydent każe lub jak nakazuje matka partia, czyli w interesie torunian, a wbrew interesom bydgoszczan.

BĄDŹCIE PEWNI - NIE ZAPOMNIMY WAM TEGO

dziwnabydgoszcz.blogspot.com/2014/04/apel-stowarzyszenia-metropolia-bydgoska.html
      • frych47 Re: Fikcja 04.04.14, 06:27
        W Toruniu nie wypadało aż tak bardzo cieszyć się z cudzego nieszczęścia więc PIS dostał wytyczne aby głosować przeciw.
    • pan_ziutek Re: Fikcja 04.04.14, 06:43
      semeon napisał:

> Ważą się losy bydgoszczan na długie dziesięciolecia.
      >
      >
      Takie decyzje tylko aparatczyków partyjnych zawsze mają kruche podstawy, w demokracji trwałe są tylko decyzje społeczeństwa np. w referendach. Można powiedzieć, że wejście Polski do UE jest trwałe i ciężkie do odwrócenia bo w tej kwestii wypowiedział się cały naród albo kto może zdymisjonować prezydenta Polski który był wybierany w wyborach powszechnych.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka