poklepywacz Re: Zmierzch:) 11.05.07, 03:37 rozczarowana-torunianka napisała: > nudy zależy jak na to spojrzec Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Zmierzch:) 11.05.07, 18:32 :))) no racja. wcześniejsze ujęcie było od strony wulkanu ale o 3:33 było już zdecydowanie lepiej:))) Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: Zmierzch:) 11.05.07, 21:18 chciałabym się nudzić. Marzę o tym stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: Zmierzch:) 13.05.07, 03:53 sto100 napisała: > chciałabym się nudzić. Marzę o tym stanie. zawsze mozna wymyslic jakas nude...albo chocby wlaczyc tv Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: Zmierzch:) 14.05.07, 19:57 e tam taka nuda. Taka prawdziwa nic nie goni, nic się nie spieszy, duuuuuużo czasu wolnego i nic nie robi. I myśleć sobie: co by tu może zrobić z tą ilością czasu. Taka nuda była i minęła. Niestety. Teraz jest jedynie kicz, jeżeli chodzi o tv. I o życie, zwane publicznym, też. Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: Zmierzch:) 26.05.07, 08:46 sto100 napisała: > e tam taka nuda. Taka prawdziwa nic nie goni, nic się nie spieszy, duuuuuużo > czasu wolnego i nic nie robi. I myśleć sobie: co by tu może zrobić z tą ilością > czasu. ja to nazwalbym relaksacyjna nudą..albo nawet relaksem :] > Taka nuda była i minęła. Niestety. Teraz jest jedynie kicz, jeżeli chodzi o tv. > I o życie, zwane publicznym, też. ..ale kiedys,za ladnych parenascie lat, tez ktoś na ten kicz spojrzy jak na cos co "bylo prawdziwa nuda..nie to co teraz"...:] ps. zmierzch zawsze bedzie lepszy od switu!! Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Zmierzch:) 27.05.07, 22:00 poklepywaczu, zmierzch jest ok, ale bez świtu nie ma zmierzchu;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka wroga propaganda 28.05.07, 19:08 w mediach nawołują do omijania Bydzi szerokim kołem;) Kto nie posłucha wpada w korki większe niż w Warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: wroga propaganda 28.05.07, 23:23 to podstep wszechobecnego układu i propagującego dewiacje Teletubisia Twinkiego Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: wroga propaganda 28.05.07, 23:48 Teletubisiem już się odpowiednie "organa" zajmują. Będzie miał za swoje;) I nie tylko on, bo i wszystkie misie zostaną zlustrowane. Ale wygląda jednak na to, że Teletubiś się wybroni, gdyż... skacze:))) Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: wroga propaganda 29.05.07, 01:14 skacze a w dodatku ma nieodłączny atrybut meskosci czyli trojkat nad glowa...gdyby mial kolko wpisane w trojkat moznaby miec watpliwosci ale tak...toc to samiec z krwi i kosci potrzebny do edukacji młodych silnych Polakow :] Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka same sensacje 29.05.07, 22:08 Polskie dociekania w sprawie Teletubisiów wprowadziły nastrój "odprężenia" w Komisji Europejskiej Giertych opowiada o swoim spotkaniu z lekarzami tak: "spotkałem się dzisiaj z lekarzami. Było to spotkanie nierządu....! O matko! takie publiczne wyznanie-przyznanie? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka nie do wiary! 30.05.07, 19:56 Aż 9 milionów Polaków może stać się obywatelami 2 kategorii wkrótce, a to za sprawą braku plastikowego dowodu;) Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: nie do wiary! 31.05.07, 19:50 za to ja w kilku, chociaż mi nie zależy, inni też, nawet sporo. To wyrówna. Przyjemny wieczór. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: nie do wiary! 31.05.07, 20:41 nie masz plastikowego dowodu i plastikowej karty do pobierania pieniędzy ze ściany? No to jesteś blisko Premiera;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka lektury szkolne 31.05.07, 22:19 wreszcie szkoła przestanie dręczyć lekturami;) Na początek połowa poszła w odstawkę. Na drugi rok reszta;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: lektury szkolne 02.06.07, 21:18 a Sienkiewicz sam nie chce być na ogłoconej liście lektur Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: lektury szkolne 02.06.07, 23:51 rozczarowana-torunianka napisała: > wreszcie szkoła przestanie dręczyć lekturami;) Na początek połowa poszła w > odstawkę. Na drugi rok reszta;) a na trzeci nasz mentor wprowadzi Dmowskiego dla szkol podstawowych i felietony Michalkiewicza dla srednich...i dobrze bo najwazniejsze to krzewic postawy czysto-polskie patriotyczne coby narod w sile nam rosl i rozmnazal sie Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar Re: lektury szkolne. kupiłem geja - prawie 03.06.07, 23:29 dzisiaj z Izą byliśmy w Auchan kupić fioletowego teetubusia. nie mamy telewizora, ale chciaż tyle chcieliśmy zrobić dla ofiary szowinizmu, niestety kod nie wchodził więc biedny gej został w sklepie do następnego razu.. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: lektury szkolne. kupiłem geja - prawie 03.06.07, 23:40 ech friedmar, dobrymi chęciami to piekło podobno jest wybrukowane;) A jak tego bidednego Twinky każą dać na przemiał? Jak będziesz się czuł, mając trociny na rękach? Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar Re: lektury szkolne. kupiłem geja - prawie 03.06.07, 23:52 pani wczerwonej koszulce taka wrotkarka bez wrotek z logo marketu na moją prośbę dała mi jakiś kod kreskowy - ale ten też nie wchodził. co było robić? wczoraj w realu tzn. w sklepie ala biedronka, też chciałem takiego filetasia kupić ale pani na wyspie w pasażu powiedziała mi że tylko fioletowe jej teraz schodzą i że nie ma:} rozczarowana-torunianka napisała: > ech friedmar, dobrymi chęciami to piekło podobno jest wybrukowane;) > A jak tego bidednego Twinky każą dać na przemiał? Jak będziesz się czuł, mając > trociny na rękach? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: lektury szkolne. kupiłem geja - prawie 03.06.07, 23:58 czyli są jeszcze ludzie, którzy trędowatemu podadzą rękę;) Ale Auchan jakąś podwójną grę prowadzi. Podwójni agenci, po prostu grają kodami;) Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: Zmierzch:) 04.06.07, 21:11 macham czerwoną torebką, kupioną plastikiem. Gdzie mnie na szczyty władzy, skoro tych plastików mnogo. W tej czerwonej torebce. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Zmierzch:) 04.06.07, 21:48 no proszę, jak to łatwo zmobilizować społeczeństwo wokół kolorów:))) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Radio Erewań 06.06.07, 22:56 ma dzisiaj pole do popisu, gdyż nie popisaliśmy się;) Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: Radio Erewań 09.06.07, 01:46 a na jakiej czestotliwosci nadaje bo moj "kasprzak" chyba nie łapie Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Radio Erewań 10.06.07, 01:00 Radio Erewań na różnych częstotliwościach z różną częstotliwością nadaje. Jedna z nich jest tu;)www.gatago.com/authors_pgs/837847.html Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Upały 10.06.07, 01:01 Wszędzie gorąco, a u nas jeszcze goręcej Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Co tam zlecenie na hamburgery;) 10.06.07, 21:30 Dowożenie hamburgerów zgłodniałej przedstawicielce rządu to małe piwo. Włoski senator przebił to z pewnością pomysłowością;) " Włoski senator Gustavo Selva wpadł na pomysł, jak wydostać się z zablokowanego przez wizytę George'a Busha centrum Rzymu. Wezwał karetkę, a jej kierowcy nie pozwolił jechać do szpitala, lecz do studia telewizyjnego." wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4214079.html Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka szkoły 11.06.07, 20:01 tylko dla dziewcząt i tylko dla chłopców? Propozycje być może będą realizowane. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka rocznica 12.06.07, 20:19 12 czerwca 1997 r. zmarł w Paryżu Булат Окуджава Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka można się było tego spodziewać 13.06.07, 23:10 pojawiły się komary... Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: można się było tego spodziewać 14.06.07, 05:36 ..ale warto pamiętać że tylko krwiopijcze samice tną!!!(takie szowinistyczne dzień dobry) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: można się było tego spodziewać 14.06.07, 22:55 ale to, że samice muszą zabiegać o wszystko, nawet szukać własnolotnie pożywienia dla przetrwania gatunku, to o czym świadczy? Wcześnie dzień zaczynasz;) Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: można się było tego spodziewać 14.06.07, 23:49 rozczarowana-torunianka napisała: > ale to, że samice muszą zabiegać o wszystko, nawet szukać własnolotnie > pożywienia dla przetrwania gatunku, to o czym świadczy? samce zywią się nektarem (chyba dawno biologii nie mialem;)...totez wegetarianie nikomu nie szkodzą..za to krwiopijcze samice tylko czyhają na okazję coby zatopić swą ssawke i pożywić się kosztem innych... (znowu zabrzmi szowinistycznie:)..ale znalazł bym pare odniesien do ludzkiego gatunku:]... .. > > Wcześnie dzień zaczynasz;) przeklęta bezsenność czasem mnie nachodzi...nigdy nie wstałbym o takiej porze :] Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: można się było tego spodziewać 15.06.07, 02:23 ..i wygadalem znowu. bezsen trzyma, puscic nie chce ...ale w koncu jest ta lepsza czesc dnia..bez pospiechu,bez aktówek,teczek,bez krawaciarzy,bez widoku butów z napletka krokodyla :] Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: można się było tego spodziewać 15.06.07, 19:32 melisę przed snem trza wypić... a czemuż to ludzie ciężko pracujący Ci przeszkadzają?;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka o Zmierzchu o zmierzchu 18.06.07, 22:43 gdzieś się zapodział Zmierzch, ledwo udało mi się go odkopać spod lawiny maili;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: można się było tego spodziewać 15.06.07, 19:29 Niestety, nie mogę się zgodzić z opinią, że wegetarianie nikomu nie szkodzą. Toż to najgorszy gatunek stworzeń, które najbardziej bezbronne chlorofilowce rozrywają bezlitośnie ostrymi zębami i mielą następnie na miazgę przerażone komórki tych żywych stworzeń, co ze strachu nawet o litość błagać nie potrafią. A czy od wyssania odrobiny krwi przez komarzyce ktokolwiek umarł? Nie, a ile to nowych istot powstało;) A komary co to jak bogowie, nektarem się żywią, to hałasują okropnie i to jest to co jeszcze bardziej mi przeszkadza, niż samo ukłucie po znieczuleniu;) poetyczny opis życia komarów: www.poraj.ug.pl/kp23.htm Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka świetowanie 24.06.07, 00:40 w obu miastach dzisiaj było. W Toruniu popadało, a nawet trochę pogrzmiało. a w Bydzi... dobrze się zapowiadało co najmniej Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka odważne 25.06.07, 23:11 Pielęgniarki choć obalić rząd - tako rzecze premier Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar Re: odważne 25.06.07, 23:15 Od dawna mam dość I wciąż budzi mą złość Ten proceder niecny A ochota, by zwiać W jakiś lepszy świat Urok ma niezmienny Bo byle jaki ktoś Co się nakradł już dość Prawi wciąż morały I co dzień mądrzy się Bo nauczyć mnie chce Przeginania pały! Tyle kłamstwa wokół nas Żeby zdobyć cholerny szmal Tyle kłamstw, aż mnie, Bracie, mdli I jak z tym żyć? Drugi znowu ma pysk Uśmiech, jak błota bryzg Tłuste, lepkie palce Pełen pychy brzuch Nonszalancki ruch I w kieszeni harce... Taki świat, jaki jest Już tylko obraża mnie Aż mnie mdli Jak z tym żyć i świętym być? Tyle kłamstwa wokół nas Żeby zdobyć cholerny szmal Tyle kłamstw, aż mnie, Bracie, mdli I jak z tym żyć? rozczarowana-torunianka napisała: > Pielęgniarki choć obalić rząd - tako rzecze premier Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: odważne 25.06.07, 23:40 to jednak jesteś;) rozwiązanie jest prostsze. Zamiast zwiewać, lepiej wybierać;) Chociaż, nie! To wcale nie jest takie proste:( Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar Re: odważne 27.06.07, 01:01 Ach, jak mi smutno! Mój anioł mnie rzucił, W daleki odbiegł świat I próżno wzywam, ażeby mi zwrócił Zabrany marzeń kwiat. Ach, jak mi smutno! Cień mnie już otacza, Posępny grobu cień; Serce się jeszcze zrywa i rozpacza Szukając jasnych tchnień; Ale na próżno uciszyć się lęka I próżno przeszłość oskarża rozrzutną... Ciąży już nad nim niewidzialna ręka - Ach, jak mi smutno! Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Anioł 28.06.07, 00:01 No nie można żyć bez Anioła. Podrzucam Ci w zastępstwie. Jak się nie sprawdzi to znajdziemy innego;) galeriaaniolow.tivi.net.pl/details.php?image_id=245 Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka pełnia księżyca 30.06.07, 00:03 i coraz cieplej się znowu robi:) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka naparstek 30.06.07, 22:41 znaleziono najstarszy naparstek w Sobkowie. aż 2000 lat sobie on liczy i przetrwał a jakież to ciekawe zastosowanie miały naparstki;) "Początkowo naparstków używano jedynie do popychania igły podczas zszywania tkaniny czy skóry. Jednak potem zyskały one wiele innych zastosowań. Od roku 1800 były stosowane także jako miarki do alkoholu. Używały go też wiktoriańskie nauczycielki, które zwykły pukać nimi w głowy niesfornych uczniów." www.gazetawyborcza.pl/1,75476,4264442.html Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: naparstek 30.06.07, 23:40 a ten wątek nie zmieści się w byle jakim naparstku. i bardzo dobrze;-)p.s.na zmierzch wątku się nie zapowiada.i świetnie.i kwietnie.a co! Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: naparstek 01.07.07, 22:58 różne naparstki bywają;) ale do zmierzchu Zmierzchu nie dopuścimy, nawet jeżeli przed nami najdłuższe dni i na zmierzch długo trzeba czekać;) Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: naparstek 02.07.07, 10:48 Odpowiadasz na : rozczarowana-torunianka napisała: > różne naparstki bywają;) > ale do zmierzchu Zmierzchu nie dopuścimy, nawet jeżeli przed nami najdłuższe dn > i > i na zmierzch długo trzeba czekać;) bo tytuł wątku wybrałaś zacna torunianko na dobrą wróżbę przekorny.więc nie dopuścimy.nie,nie,nie;-)))p.s.w nim teqili nie pijam;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka naparstek to naparstek 02.07.07, 22:35 ale w piłce daliśmy czadu;) Polska wygrała w Montrealu z Brazylią 1:0. Nie do uwierzenia:)) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka na Rynku 03.07.07, 18:28 w Bydzi rozpoczęły się XXX Impresje Muzyczne. Szkoda, że taką pogodę mamy teraz. Lało jak z cebra. Ale może będzie lepiej;) A w Wylatowie na UFO się zaczajają... Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka trudno się zdecydować?;) 04.07.07, 20:11 do Międzyzdrojów zaprasza kawa czy herbata. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka i która stolica ważniejsza? 05.07.07, 19:43 mieszkania w Warszawie droższe o ponad tysiąc zł niż w Brukseli Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka dowcipny Pawlak 06.07.07, 18:55 "Cieszyć się należy bo nie jest tak źle. Jechali umierać za pierwiastek, a wrócili cali i zdrowi" Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka łikend 07.07.07, 17:17 niby taki specjalny, a taki nieszczególny;) Miałam ustrzelić 5 siódemek w dacie, ale nie nie chciało mi się tak wcześnie wstać. Kolejnej siódemki nie upilnowałam, ale teraz powinna być:) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka upał 16.07.07, 21:41 nawet po zmierzchu całkiem ciepło jest Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka zmierzcha zwolna 18.07.07, 20:47 nieco ciężkawe chmury przecięły rumieńce zórz wieczornych na tle których gonią się stadka popiskujących jaskółek, a z nizin dochodzi cykanie świerszcza, który szuka komina. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka huczna rocznica 19.07.07, 23:06 rządów premiera. A czyj to rząd był wcześniej..? zaczynam się gubić... Podsumowanie: najważniejszym osiągnięciem rządu było, że nie mieszał się do gospodarki. Chyba się z tym zgodzę;) Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: huczna rocznica 20.07.07, 21:24 wcześniej zapewne był to rząd marionetek, żydokomuny, syjonistów, sprzedawczyków, wielbicieli Teletubbies i innych dewiacyjnych smerfów... warto wyłączyć to czarne pudełko z ekranem na jakiś czas.. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: huczna rocznica 21.07.07, 00:02 urlop się skończył? czarne pudełko u mnie srebrne jest;) ale mam je nastawione na mniej depresyjne stacje, a powiedziałabym nawet - rozrywkowe - jak Szkło kontaktowe;) Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: deszczowo 26.07.07, 22:03 już po zmierzchu...ale kazdy kolejny zlewa sie w szarą masę...co z tego skoro nie ma juz z kim sie cieszyc głuchą nocą ...juz nawet hydroksyzyna nie pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: deszczowo 27.07.07, 22:21 niestety, nie zawsze może słońce świecić, ale pochmurne i deszczowe dni też są potrzebne, także i po to aby można było docenić dni słoneczne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar Re: deszczowo 27.07.07, 00:56 ha przypomina mi się jak w nasze polskie upały byłem w GB. Pilot mówi: pogoda jest ładna, brytyjska, pada i jest 17stopni. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: deszczowo 27.07.07, 22:23 lubię taką pogodę;) ale teraz w GB deszczowa pogoda przesadziła Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka napięcie rośnie 29.07.07, 18:00 nic dziwnego, że rosną też ceny energii;) gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4347214.html Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar Re: napięcie rośnie 29.07.07, 22:36 nie wiem o czym ten artukół jest. zaraz sprawdzę. ale wiem że przy naszej dyn.pkb w 2010 prąd od czechów będziemy kupować, już dzisiaj pwinniśmy bydować 2 atomówki by tego uniknąć...cóż "niedługo nowe przesłowie polak kupi, że i po szkodzie... rozczarowana-torunianka napisała: > nic dziwnego, że rosną też ceny energii;) > > gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,4347214.html Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: napięcie rośnie 29.07.07, 23:16 artykuł jest interesujący, warto przeczytać. Jest grupa ludzi, która potrafiła sobie załatwić przywileje bez rozbijania miasteczka i nikt jakoś nie ma im za złe tak jak pielęgniarkom i lekarzom, tylko wszyscy będziemy za to płacić, gdyż inaczej nam prąd odetną i tyle. A elektrowni atomowych to ja nie chcę. W naszych warunkach to prawie samobójstwo. Odpady radioaktywne, z którymi nie ma co zrobić, niefrasobliwość w obsłudze, byle jaki obiekt, nie spełniający norm bezpieczeństwa, jak chociażby terminal LOTu w Wwie.... Czas się zabrać serio za alternatywne źródła energii, jak baterie słoneczne, źródła geotermiczne, elektrownie rzeczne. Wiatrowe farmy podobno są szkodliwe, więc też nie będę się nimi zachwycać;) Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: napięcie rośnie 29.07.07, 23:33 rozczarowana-torunianka napisała: > > Czas się zabrać serio za alternatywne źródła energii, jak baterie słoneczne, > źródła geotermiczne, elektrownie rzeczne. Wiatrowe farmy podobno są szkodliwe, > więc też nie będę się nimi zachwycać;) ..elektrownie rzeczne też mają ujemny wpływ na środowisko...przedzielona tamą rzeka rozwija się inaczej...a wiatrowe źle usytuowane, na trasach wędrówek ptaków sieją popłoch...tyle że czasem trzeba chyba starając się wyrządzić jak najmniejszą szkodę iść na kompromis...ostatnio czytałem że nawet mosty wantowe i wieżowce w wawie są śmiertelną pułapką dla ćwirków latających Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: napięcie rośnie 30.07.07, 22:53 tak to zwykle jest, że jak pod jednym względem coś jest lepsze to pod innym musi być gorsze. Amerykanie pracują nad elektrowniami termiczno-solarnymi. gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33207,4336475.html Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Gloria Victis 01.08.07, 17:02 63 lata temu wybiła godzina 0. Zaczęło się Powstanie Warszawskie. Nie tylko w Warszawie słychać syreny dzisiaj o tej porze Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka zmierzch 03.08.07, 20:25 Pięknie zmierzcha... w stronę Bydgoszczy przesuwają się wieczorne zorze Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: zmierzch 05.08.07, 13:15 perseidów.i 1700 pozdrowień dla wątku!!!;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: zmierzch 05.08.07, 15:47 trondzie, upolowałeś znowu setkę;) widać w południe lepiej było widać niż o zmierzchu:) Pozdrawiam w słoneczny dzień:) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka dług ekologiczny 05.08.07, 19:48 wyczerpaliśmy już roczne "przydziały" zasobów naturalnych, mimo mojego oszczędzania wody, segregowania śmieci... Prądu, przyznaję, nie oszczędzam. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka koncert 09.08.07, 21:16 koncert o zmierzchu w wykonaniu świerszczy Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka kabaret trwa 11.08.07, 20:38 chwilowo w wersji wirtualnej, z powodu remontu wielkiej sceny Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka życzenia do spełnienia 12.08.07, 19:12 gwiazdy spadające będą dziś realizowały życzenia Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka w zastępstwie? 13.08.07, 20:05 zamiast spadających gwiazd, wpadające do domu komary. Nie podoba mi się to! Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: w zastępstwie? 13.08.07, 21:42 ..wyłączyć wszelkie źródła światła i narzucić na siebie firane Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: w zastępstwie? 13.08.07, 22:57 dzięki za dobrą radę, ale wdrożyłam inne postępowanie;) zamknęłam okna, zapaliłam światła i zabijam bezlitośnie, jak tylko dopadnę:) Na ogół kolejność jednak jest inna, to one dopadają mnie, a ja się rewanżuję. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka czołgi w Warszawie 15.08.07, 21:46 na szczęście nie zdobyły niczego, tylko pokazały, że jesteśmy potęgą Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar Re: czołgi w Warszawie 16.08.07, 03:13 czołgi jak czołgi - ale ile tam, przepraszam, trepów w tej Warszawie.. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka piękne imię dla dziecka 16.08.07, 17:10 friedmar, czyżbyś z Warszawy właśnie wrócił? Zauważyłeś więc panikę giełdową zapewne. Wydaje mi się, żrzekrój każdego społeczeństwa i każdej społeczności lokalnej jest na ogół podobny. Wyjątkiem mogą być być typowe miasteczka uniwersyteckie jak Cambridge, Oxford, Princeton itp. które są nietypowe właśnie;) Ale hitem dla mnie teraz jest wybór pary chińskiej odpowiedniego imienia dla swego dziecka, którym jest: @! news.yahoo.com/s/nm/oukoe_uk_china_language Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka 800-letni krucyfiks w śmietniku 16.08.07, 20:17 I to pochodzący z grabieży w Polsce. news.yahoo.com/s/nm/20070816/ts_nm/austria_cross_dc Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka sierpień 22.08.07, 17:51 śpiąco, wakacyjnie, trochę słońca, trochę deszczu. W Sejmie biały szkwał, jak donoszą ci, którzy mają jeszcze cierpliwość toto oglądać;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: sierpień 23.08.07, 19:37 100 procent wilgotności. Dobrze, że nie 100 stopni C. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka zamknięcia różne 24.08.07, 23:13 w windzie w Sejmie komórek w depozycie. A gwoździ też? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka pełno - pełnia 25.08.07, 23:01 pełno konwencji dzisiaj dzisiaj mieliśmy, a teraz prawie pełnia księzyca Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka pożary 26.08.07, 20:33 w Grecji pożary szaleją. Nawet Akropol zagrożony. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka pająk 28.08.07, 22:40 wielgaśny jak dłoń (prawie) wyszedł na łów i rozpina sieć za moją szybą... Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka marzenie 30.08.07, 20:48 zasnąć i obudzić się w VIII Rzeczpospolitej, lub w XIX wieku w zaborze galicyjskim Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka 27 rocznica 31.08.07, 20:03 rocznica powstania Solidarności, bez solidarności świętowana, o ile to można nazwać świętowaniem. Jednak nie potrafimy wykorzystywać własnych atutów i zwycięstw. Umiemy tylko przegrywać i niszczyć to co zostało okupione dużym wysiłkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka co mówi mały karzeł 01.09.07, 17:22 www.antoranz.net/CURIOSA/ZBIOR6/C0609/20060905-QZE00041_QEP40087-bpmsynthx2.wav Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka ciekawa lektura 02.09.07, 19:34 "Zaplątaliśmy się fatalnie i oto doszło do najgorszego: nie pamiętamy, co było naszym celem. Nie możemy zrealizować planu, bo go nie mamy. Do niczego już nie dążymy, nie wiemy nawet, w którą stronę powinniśmy się obrócić. Owszem, jesteśmy w ruchu. Ale wygląda to tak, jakbyśmy byli toczeni. Najsmutniejszą okolicznością jest to, że nie mamy zielonego pojęcia, co nas toczy i kto temu winien". www.gazetawyborcza.pl/1,76498,4450897.html Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka aktualne aktualności;) 03.09.07, 18:50 Prezydent dostał wysokiej gorączki, mdłości i tak dalej. Prezydent Łukaszenko pewnie też, gdyż nie poznał się na pci, albo i poznał;) A my doczekaliśmy się wreszcie odpowiedniego zainteresowania. Havel chce obserwować u nas wybory.... Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: aktualne aktualności;) 03.09.07, 23:12 rozczarowana-torunianka napisała: > Prezydent dostał wysokiej gorączki, mdłości i tak dalej. > Prezydent Łukaszenko pewnie też, gdyż nie poznał się na pci, albo i poznał;) > A my doczekaliśmy się wreszcie odpowiedniego zainteresowania. Havel chce > obserwować u nas wybory.... a ja siedząc ostatnio w środku nocy natknąłem się na jeża.miłe stworzenie Odpowiedz Link Zgłoś
makbrajd Re: aktualne aktualności;) 03.09.07, 23:38 a rzucałes kiedyś jeżem w kolegę? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: aktualne aktualności;) 04.09.07, 21:23 no wiesz!? Jeżem rzucać? To jakieś makbrajdyczne żarty;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka cytat dnia 04.09.07, 21:24 Radio Maryja umocniło polski Kościół, Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka płonie! 05.09.07, 19:36 Płonie niebo od strony Bydzi!!! Ciężkie chmury przychodzą z odsieczą i gaszą płomienie. Jakież kolory niesamowite. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: płonie! 05.09.07, 19:55 a w Zakopanem pada śnieg.... Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszy.eliksir Re: Zmierzch:) 05.09.07, 20:15 Za oknem mam jasno, przez chmury lekko przeswituje slonce.Temperatura ok.26 st.c.Godzina 2.30 PM.w okolo jest zielono. Mile popoludnie. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Zmierzch:) 06.09.07, 00:25 za oknem mam głuchą noc. Przez firankę prześwitują światła latarń ulicznych. Jedna z nich oświetla drzewo, zaś wiatr lekko kołysze jego gałęziami. Raczej zimno za tą szybą, choć wg prognoz o 1 stopień cieplej niż w Bydzi:) A jak piękne było dziś niebo nad Toruniem to można zobaczyć tu: fotoforum.gazeta.pl/72,2,737,53901450,68575956.html?wv.x=2 Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka jeszcze kolorowsze kolory;) 06.09.07, 20:25 na dobranoc video.yahoo.com/video/play?gid=144663&b=7&vid=968732&p= Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka w cieniu debat 07.09.07, 21:28 sejm cały dzień, a na dworze zimno Pierwsze sikorki zawitały w poszukiwaniu stołówki, a ta jeszcze zamknięta. Trzeba popracować nad złowieniem żywności. Kolory na niebie rekompensują ten szarobury obraz rzeczywistości naszej Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka dziw nad dziwy 07.09.07, 21:48 zdecydowali w głosowaniu, że się NIE NADAJĄ do sprawowania władzy ustawodawczej i bardzo z tego zadowoleni. Widać głosując myśleli, że to mityczni "oni" się nie nadają, a onisami zostaną wybrani po raz kolejny Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka weekend 08.09.07, 21:57 dość ciepło, ale po południu się zachmurzyło więc kolorowego zmierzchu dziś nie było. W Modenie pożegnano Pavarottiego. A teraz Polska-Portugalia zaczyna bój o piłkę Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka a po weekendzie... 13.09.07, 20:12 cieplej, ale tylko odrobinę. Trochę słońca. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: a po weekendzie... 15.09.07, 18:20 kolejny weekend:) Niestety, zimny, wietrzny i przekropny. A na Cieszkowskiego festyn, a secesyjne "cegły" wymagają ratunku, bo się sypią. Może jednak stare budynki zostaną docenione w Polsce. No i o Kanał Bydgoski też warto byłoby zadbać bo z dawnej świetności niewiele pozostało. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka dzień wyborów, konwencji 15.09.07, 22:23 konwencje w Gnieźnie, Krakowie, na traktorach. Ale bardziej podobało mi się oglądanie ładnych dziewczyn rywalizujących o Miss Polonia, niż dowcipy o przemokłych kapiszonach. Ale wybory Miss Wenezueli to już nie sielanka .... spontaniczna/polityczna? detronizacja... no nieładnie Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka nadchodzi już jesień 22.09.07, 21:29 a tak pięknie kończy się to kapryśne lato Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka coraz trudniej się połapać;) 24.09.07, 23:32 Rokita w PiSie Marcinkiewicz twarzą PO aby to zrozumieć to niejedną kawę z herbatą, wodą i whisky wypić trzeba Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: Zmierzch:) 07.10.07, 21:52 gdzie znikł zmierzch.czyżby ten chłodniejszy i wcześniejszy odstraszał?czy to cisza przedwyborcza już nastała :]? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Zmierzch:) 07.10.07, 22:55 ani jedno, ani drugie. Zmierzch odszedł w zmierzch jako mało przydatny. Ale skoro zauważony został jego brak to wraca w ten weekend:) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Zmierzch:) 09.10.07, 00:56 przegapiłam dzisiaj go, ale na pewno był. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Zmierzch:) 09.10.07, 18:11 Zimno się robi więc Noble zaczęli rozdawać. Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: Zmierzch:) 09.10.07, 21:11 coraz wcześniej, coraz zimniej, zła zapowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Zmierzch:) 10.10.07, 20:37 jak miło Cię tu widzieć:) Tak, zimno się robi choć słońce świeci. Ale może jeszcze się ociepli. Może te debaty podwyższą temperaturę;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka dobre wiadomości dla niektórych 11.10.07, 20:20 Frank szwajcarski spadł. Kredyty łatwiej spłacić. A księżyc miał być w pełni, ale gdzieś się jeszcze skrywa. Może o północy zajrzy mi w oczy;) Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: dobre wiadomości dla niektórych 11.10.07, 21:44 frank spada.zegarki potanieją.wiecej osob bedzie czas odliczac.a ze czas to rzekomo pieniadz wszyscy na tym zyskaja. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: dobre wiadomości dla niektórych 12.10.07, 00:27 ale tylko szwajcarskie zegarki potanieją;) a co do zyskiwania odliczonego czasu to nie wiem. Ja jakoś nie potrafię zyskać, ciągle mi tego czasu brakuje. Chyba muszę sobie inny zegarek sprawić:) A księżyca wciąż nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Mów mi Donku;) 12.10.07, 20:19 no i czas na zadanie pytania minął. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka a gdzie księżyc 12.10.07, 22:04 chłodów jesiennych się przestraszył, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Zmierzch 14.10.07, 21:24 zorze dziś piękne były. Dzień Papieski obchodziliśmy W Iraku gorąco, premier z gorączką, a za tydzień wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Zmierzch 15.10.07, 19:37 Dziś też zorze rozlały się po niebie. W telewizorze ustawiają wybory;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka pożegnano dziś 16.10.07, 19:53 kapelana rodzin katyńskich ks. prałata Zdzisława Peszkowskiego. A nazwa Katyń niewiele mówi już nawet w Polsce, jak stwierdzono w badaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: pożegnano dziś 16.10.07, 20:55 rozczarowana-torunianka napisała: > kapelana rodzin katyńskich ks. prałata Zdzisława Peszkowskiego. A nazwa Katyń > niewiele mówi już nawet w Polsce, jak stwierdzono w badaniach. ale przeciez dopiero co film Katyń wchodzi na wielkie ekrany multipleksów. i znowu dwojako można myśleć czy to przypomnienie martyrologi Polaków czy też czysty biznes Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Katyń 17.10.07, 19:10 a więc należy mieć nadzieję, że Katyń będzie oglądany i spełni swoją rolę, tak jak chociażby Pianista. Na pewno nie jest to czysty biznes w zamyśle. Wajda długo nosił się z tym zamysłem i szczęśliwie w końcu udało mu się go zrealizować. Ale jeżeli film okaże się kasowy to tylko dobrze byłoby. Może w listopadzie uda mi się go obejrzeć. A dziś zmierzch gdzieś przemknął bez ujawniania się;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka procesy przedwyborcze 18.10.07, 21:05 czasu coraz mniej, wre walka wręcz. Na szczęście PO ma dobre sondaże. Oby tylko wyborcy się nie rozleniwili bo później znowu będzie płacz nad rozlanym mlekiem. a dzisiaj dzień był przekropny;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka 23 lata temu 19.10.07, 17:17 W Bydgoszczy odprawił ostatnią Mszę Św. kapłan z powołania, Jerzy Popiełuszko, który zło dobrem zwyciężał. Zło jednak okazało się bardziej złe i zginął w drodze z Bydgoszczy. W Toruniu, na chwilę udało mu się uciec, ale zło było silniejsze i zakończyło Jego życie na tamie we Włocławku. Dziś wszyscy, którzy brali udział w Jego porwaniu i śmierci są na wolności. Mocodawców do dziś nie ujawniono. Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszy.eliksir Re: 23 lata temu 25.10.07, 21:55 Nie do konca dokladna jest ta historia, ale to prawda.Dziekuje za pamiec!. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Zmierzch:) 21.10.07, 23:29 zmierzch bożków;) można spokojnie iść spać Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: Zmierzch:) 24.10.07, 19:49 dobrze po takim dniu jak dzisiejszy w zmierzchu posiedzieć.kolejna butelka,kolejna myśl że jut bedzie lepiej...dobrze ze Dizzy na trabce gra niezmiennie ;] Odpowiedz Link Zgłoś
najlepszy.eliksir Re: Zmierzch:) 25.10.07, 21:58 Dzis juz jest 25 . Pochmurno i chyba deszcz bedzie, ale nic to bo jutro tez jest dzien.Dobrej nocy wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar i po kampanii 25.10.07, 22:20 ach nuda panie; żadnej posłanki żaden agent w sobie nie rozkocha i nikt nie odkryje że papiez jest niemcem... Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: i po kampanii 26.10.07, 20:46 no i nudy na pudy:))) I to mi odpowiada. Lubię się nudzić. Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: i po kampanii 26.10.07, 23:25 rozczarowana-torunianka napisała: > no i nudy na pudy:))) I to mi odpowiada. Lubię się nudzić. ale nudzić tak ażeby nie myśleć chyba po 101 panoramicznych czas sięgnąć nikt się nie ściera, nikt sie nie spiera Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: i po kampanii 28.10.07, 00:23 może być i 101 + kawa. No nie, na kawę chyba już trochę za późno. To może po prostu woda. W końcu jutro później wstajemy o całą godzinę:))) Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar Re: i po kampanii 28.10.07, 18:47 tia, może dałoby sie załatwić aby zegarki w poniedziałki były przestawiane? zaczarowana-torunianka napisała: > może być i 101 + kawa. No nie, na kawę chyba już trochę za późno. To może po > prostu woda. > > W końcu jutro później wstajemy o całą godzinę:))) Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: i po kampanii 28.10.07, 18:57 friedmar napisał: > tia, może dałoby sie załatwić aby zegarki w poniedziałki były > przestawiane? > to po paru takich poniedziałkach zmierzchało by już w południe:] Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka przestawianie zegarków 28.10.07, 21:33 zegarki to możemy sobie poprzestawiać;) a co do zmierzchania.... to coraz bliżej do tego zmierzchania prawie w południe:) Dzisiaj zmierzchło sobie jakby nieco wcześniej chyba Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz ciepły zmierzch 29.10.07, 18:52 nie ma nic lepszego niż ciepły zmierzch...no chyba że ciepły zmierzch z butelką w ręku ;].. doszły mnie wieści że łunę zniczową na 1 list bedzie można bez kurtek podziwiać?! Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar Re: ciepły zmierzch 29.10.07, 21:50 i pomyśleć że w bagażniku zostawiłem notbuka - z moim fartem na kapach to albo zwiną mi dzisiaj samochód, albo rzeczonego lapa szlag trafi z powodu nieoczekiwanego -20;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: ciepły zmierzch 29.10.07, 22:23 a któż to notbuki w bagażniku wozi? Chyba ten tylko kto z niego rzadko użytek robi;) Ale poklepywacz +20 wieszczy nie minus, więc notbuk nie zmarznie;) No zobaczymy co jutro los przyniesie Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: ciepły zmierzch 29.10.07, 22:59 musi być lepiej...kiedyś,chocby w temperaturze...ale noc sie zapowiada przy otwartym oknie Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: ciepły zmierzch 30.10.07, 22:47 lepiej???? jak moze byc lepiej, skoro dobrze jest teraz:) Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: ciepły zmierzch 30.10.07, 23:05 rozczarowana-torunianka napisała: > lepiej???? > jak moze byc lepiej, skoro dobrze jest teraz:) to kwestia punktu widzenia;] Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka punkt widzenia 31.10.07, 20:14 ciekawa to sprawa, jak to samo zdarzenie, ta sama sytuacja różnie może być oceniania przez różne osoby. Weźmy choćby tak trywialną wiadomość, którą właśnie dzisiaj usłyszałam, że Polacy żyją dniem dzisiejszym i nie myślą o przyszłości pod względem zabezpieczenia finansowego. A co więcej są nawet zadowoleni z tego, że wszystko wydają. A eksperci, wprost przeciwnie, martwią się tym faktem. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka światełka o zmierzchu 01.11.07, 20:40 rozbłysły wszędzie i na szczęście nie w dyniach, tylko na cmentarzach w całej Polsce i poza jej granicami. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka zaduszki 02.11.07, 19:16 Przypominają o przemijaniu i kruchości życia. A jakżeż często życie upływa na zmaganiu się z losem, kłótniach niewiadomoocoipoco. Ale czasami po kłótliwych postach widać choć, że taki jeden z drugim żyw jest i nic mu się nie stało;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka szampan 02.11.07, 19:58 bardzo dobry szampan serwowany przez Ewę Milewicz. Oby poszedł do głowy tym, którym pójść powinien. www.gazetawyborcza.pl/1,75478,4634013.html Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka znienawidzony przez PiS 03.11.07, 22:16 Radek Sikorski z Bydzi. Chyba musi być jeszcze lepszy niż myślałam, skoro ma tylu wrogów;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka złe wiadomości 04.11.07, 17:26 - powódź w Meksyku - milion ludzi musi szukać schronienia poza swoimi domami, krokodyle czyhają na ofiary. Oby epidemia nie zagościła - w Pakistanie - zamilkły telefony, choć to nie stan wojenny, tylko stan wyjątkowy. - w Moskwie obchodzą dzień wypędzenia nas z Kremla. I tym samym przypominają nam o tym że jednak kiedyś Polska to było imperium;) - prezydent nie przemówi... i jak my to przeżyjemy? Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: złe wiadomości 04.11.07, 23:09 rozczarowana-torunianka napisała: > - powódź w Meksyku - milion ludzi musi szukać schronienia poza swoimi domami, > krokodyle czyhają na ofiary. Oby epidemia nie zagościła > > - w Pakistanie - zamilkły telefony, choć to nie stan wojenny, tylko stan wyjątk > owy. > > - w Moskwie obchodzą dzień wypędzenia nas z Kremla. I tym samym przypominają na > m > o tym że jednak kiedyś Polska to było imperium;) > > - prezydent nie przemówi... i jak my to przeżyjemy? ...i wtedy własnie przełączam na animal planet gdzie bobry budują żeremie :] Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka alternatywna rzeczywistość;) 05.11.07, 18:42 poklepywacz napisał: > ...i wtedy własnie przełączam na animal planet gdzie bobry budują żeremie :] O! To też jest wyjście, ale na krótko;) Kiedyś trzeba jednak wrócić do rzeczywistości. Choć dzisiaj w antraktach spokojnie możemy pooglądać bobry. A ja nawet zdecydowałam się wyjść na balkon, aby sprawdzić, czy sikorki wciąż obrażone na mnie i bojkotują otwartą 1 listopada stołówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka aż miło popatrzeć;) 05.11.07, 20:17 taka kultura w Sejmie, że trudno uwierzyć;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka straszne 07.11.07, 18:02 ofiary w szkole nie tylko w "dzikiej" Ameryce, ale juz i w Europie Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: straszne 08.11.07, 19:22 rozczarowana-torunianka napisała: > ofiary w szkole nie tylko w "dzikiej" Ameryce, ale juz i w Europie i to nawet nie na dzikim zachodzie ale prawie że w Laponii ...ale z tego co pamietam rok albo dwa temu w niemieckim gimnazjum podobna strzelanina miała miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: straszne 10.11.07, 21:12 masz faktycznie rację, coś już było. Widać brutalizacja życia postępuje, przechodząc z ekranu do życia osób najbardziej poddanych na wpływ zła. A przykład idzie z góry, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
qwer.ty Re: straszne 10.11.07, 21:34 Niestety to tak jak w laboratorium - im wiecej szczurów tym wiecej kłopotów - w tym przypadku świat goni do zagłady ( A zobaczywszy ślad ludzkiej stopy będziesz go całował i czekał spotkania z drugim człowiekiem). Pozdrawiam rozczarowaną toruniankę. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka pęd do zagłady 11.11.07, 20:11 no właśnie, skąd ten pęd ku zagładzie? Skąd ta nienawiść do ludzi, eksplodująca czasami tak tragicznie, że aż bez odwrotu? Dlaczego jedne narody podbijają drugie, tak jak nam się przydarzyło. Ile krwi trzeba było przelać, aby odzyskać niepodległość. Doceniamy to należycie, czy uważamy, że NAM się wszystko należy? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Ziemia z daleka 13.11.07, 18:00 earthobservatory.nasa.gov/Study/GISSTemperature/Images/lunar_eclipse_lrg.jpg chyba ciekawsza z daleka niż z bliska;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Ziemia z bliska 14.11.07, 21:20 wycinanie, obmawianie, podejrzewanie i to na tzw. salonach. A jednak Radek Sikorski będzie ministrem. A twórca Elity zmarł dziś i kto teraz będzie łagodził obyczaje, brał na kolana kota i pchłę puszczał wolno? jankaczmarekelita.mp3.wp.pl/?tg=L3Avc3RyZWZhL2FydHlzdGEvMTg0MzIsdXR3b3IsNzQzOTguaHRtbA== Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar hip hip hura 15.11.07, 02:00 hip hip hura hip hip hura niech pan śpiewab jest dziura... a ptem dostała książeczkę oszczędnościową od pana Janka, na fiata zero z takim samym wkładem rozczarowana-torunianka napisała: > wycinanie, obmawianie, podejrzewanie i to na tzw. salonach. > A jednak Radek Sikorski będzie ministrem. > > A twórca Elity zmarł dziś i kto teraz będzie łagodził obyczaje, brał na kolana > kota i pchłę puszczał wolno? > > jankaczmarekelita.mp3.wp.pl/?tg=L3Avc3RyZWZhL2FydHlzdGEvMTg0MzIsdXR3b3IsNzQzOTguaHRtbA== Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: hip hip hura 15.11.07, 19:47 A potem pytał czego się boisz gupia? A teraz mamy inny kabaret i inny poziom - wódz zdegradowany zabrania działać i się wypowiadać swojej armii no i będzie nieobecny tam, gdzie powinien być obecny. I jak my to przeżyjemy? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: hip hip hura 16.11.07, 20:00 nowy Rząd zaczyna rządzić:) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka najważniejsze wydarzenie dnia 17.11.07, 20:52 kopanie piłki w Chorzowie, choć jak na razie bez efektów Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Belgia 18.11.07, 19:55 czy Flandria i Walonia? A jeżeli tak to co ze znanymi czekoladkami Belgijskimi? Oddadzą Szwajcarom? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka dużo się dzieje 19.11.07, 19:57 ale nie mam czasu obserwować bo biorę udział w trudnym quizie filmoznawczym;) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=54&w=72111364 Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka po prostu bomba! 20.11.07, 22:40 i to w gabinecie Premiera! Dobry początek urzędowania. Ciekawe jak będzie dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka nazwiska 21.11.07, 23:41 czasami te same, a jak odmienne wartości za nimi się kryją. Na przykład Karski - www.diapozytyw.pl/pl/site/ludzie/jan_karski postać budząca szacunek i podziw. i taki jeden, też o dziwo Karski, którego bliżej charakteryzować nie będę bo szkoda czasu i atłasu. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka expose 23.11.07, 20:40 expose było długie. A pytań nie wiadomo ile bo litania trwa... Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: expose 24.11.07, 20:41 rozczarowana-torunianka napisała: > expose było długie. > A pytań nie wiadomo ile bo litania trwa... od zmierzchu do świtu?;-)p.s.czyżby przerost treści nad formą? uuu,tekilla;-)! moc serdecznych ukłonów z krakowa dla torunianki;-) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: expose 24.11.07, 22:15 akurat odwrotnie było, czyli od świtu do zmierzchu, no może jeszcze nieco po zmierzchu, z przerwą na sen i... głosowanie - pozytyw!:) A teraz oddychamy lżej, ale w euforię nie wpadamy, bo jeszcze na to za wcześnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka wypadki 25.11.07, 19:33 trochę wypadków dzisiaj było na drogach. Pogoda się pogorszyła, lekko popadało, pośnieżyło i już takie skutki. A co to będzie jak popada solidniej? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka przegrywamy chyba raczej 26.11.07, 19:36 EXPO we Wrocławiu... Mimo udziału Polańskiego i wysiłków Wałęsy. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka i inna, gorsza przegrana 27.11.07, 18:29 "Żaden młody polski naukowiec nie przeszedł nawet pierwszego etapu konkursu Europejskiej Rady Badań Naukowych - alarmuje dr Cezary Wójcik z Niezależnego Forum Akademickiego". www.gazetawyborcza.pl/1,75476,4708655.html Czyżby wszyscy, którzy mieli coś do powiedzenia już opuścili kraj, uczelnie układów i hamowania inicjatyw? Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: i inna, gorsza przegrana 27.11.07, 23:02 rozczarowana-torunianka napisała: > Czyżby wszyscy, którzy mieli coś do powiedzenia już opuścili kraj, uczelnie > układów i hamowania inicjatyw? ...a może tym co zostali stępili ambicje już w zarodku Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: i inna, gorsza przegrana 28.11.07, 23:03 poklepywacz napisał: > ...a może tym co zostali stępili ambicje już w zarodku taki scenariusz też oczywiście jest możliwy, szczególnie, że nie lubi się młodych zdolnych, nie lubi się wychodzących przed orkiestrę... A w Warszawie bomby: "Saperzy zabezpieczyli i wywieźli z boiska szkolnego na warszawskim Muranowie 35 niewybuchów z czasów II wojny. Do domów wróciło już też 160 ewakuowanych mieszkańców okolicznych bloków. Jak relacjonuje obecny na miejscu akcji reporter TOK FM, ewakuacja przebiegła spokojnie". Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: i inna, gorsza przegrana 29.11.07, 02:21 rozczarowana-torunianka napisała: > A w Warszawie bomby: > "Saperzy zabezpieczyli i wywieźli z boiska szkolnego na warszawskim Muranowie 3 > 5 > niewybuchów z czasów II wojny. Do domów wróciło już też 160 ewakuowanych > mieszkańców okolicznych bloków. Jak relacjonuje obecny na miejscu akcji reporte > r > TOK FM, ewakuacja przebiegła spokojnie". > tylko czekać aż pod moją podłogą odkryją arsenał na niespotykaną skalę...a może zanim znajdą odpali.kto wie.ja na przykład nie :] Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz a pomimo arsenałów i składowisk broni palnej... 29.11.07, 02:27 ...warto zauważyć że przyjemny wieczór ni to mroźny ni to ciepły...aż miło się przejść na spacer potruć papierosem okolicę Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: a pomimo arsenałów i składowisk broni palnej. 29.11.07, 03:13 ..no i ponadto sto lat dla naszej limuzyny rodowitej fiata 125p...40 lat minęło...pamiętam niestabilny pasek na prędkościomierzu do dziś...co tam zachodnie niby-auto...to był kunszt i kwintesencja :]:] Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka przetańczyć całą noc;) 29.11.07, 21:50 no, no, no... żeby tak po nocy głębokiej włóczyć się...;) Czy to było w poszukiwaniu straconego czasu? Taki jeden (a może nawet już drugi) też to robi, jak dzisiaj donoszą i wierzy, że tam dotrze wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80281,4711455.html Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka prawdziwa wiara, prawdziwa miłość 29.11.07, 21:53 Peter Raina dowiedział się, że jego żona donosiła na niego SB i... i wciąż w nią wierzy i wciąż ją kocha, choć ona już nie żyje i wytłumaczyć się nie może Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka zalecenia na rozpoczynający się łikend;) 30.11.07, 19:03 Jeśli dostaniesz dzisiaj jakąś robotę od szefa, kolegi lub od kogokolwiek innego ,nie dotykaj tego pod żadnym pozorem !!! Jest to skrajnie niebezpieczny wirus! Usuwa na stałe życie prywatne. Jeżeli byłeś w kontakcie z wirusem, natychmiast zabierz dwóch kolegów lub koleżanki i udaj się do najbliższego baru. Zamówcie piwo albo coś mocniejszego i po pięciu - sześciu kolejkach, PRACA powinna zostać całkowicie usunięta z twoich obwodów. Wyślij to ostrzeżenie natychmiast do co najmniej 5 dobrych znajomych aby uchronić ich przed infekcją. Jeżeli okazuje się, że nie masz 5 dobrych znajomych tzn. , że jesteś już zainfekowany i PRACA kontroluje Twoje życie! Jeżeli tak jest, natychmiast udaj się do baru i pozostań tam dopóki nie znajdziesz sobie co najmniej 5 przyjaciół :-) Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: zalecenia na rozpoczynający się łikend;) 30.11.07, 20:57 namówiłaś mnie torunianko ...a więc lecę czym prędzej się zastosować ;] Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: wirus zażegnany... 01.12.07, 04:40 ...no więc zaszczepiłem się..oby na odpowiedni szczep...ale pytanie mam co do antidotum w stronę odwrotną...taką żeby mnie pochłoneło życie tzw przyziemne Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: wirus zażegnany... 01.12.07, 18:28 no świetnie, świetnie;) Szczepić się należy znowu na H5N1. Co do antidotum.... trudna sprawa. Trzeba mieć tylko nadzieję, że nie przedawkowałeś z tą szczepionką i będziesz w stanie od poniedziałku poddawać się rutynie. Ja, niestety, osiągnięć nie mam w tym względzie i jak tak dalej pójdzie to pewnie wyląduję w ośrodku o którym wczoraj pisali, ale nie zdążyłam przeczytać a teraz znaleźć nie mogę;) Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: wirus zażegnany... 02.12.07, 01:45 czasem niestety przechodzi się z rutyny na rutynę... a rutyna zawsze coś zabija Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: wirus zażegnany... 02.12.07, 22:01 czyli najlepiej być ciągle zaskakiwanym. I oby przyjemnie. Ale jak zawsze będą to miłe zaskoczenia to też stanie się rutyną i przestanie cieszyć. Mam rację? A tymczasem zaskoczony został Premier Pawlak, którego nie wpuściła na parking ochrona Radia-Zet bo nie pojechał tam samochodem rządowym, tylko niewypasionym prywatnym. I tak potwierdzono, że nie liczy się człowiek, jego ranga i znaczenie, tylko otoczka - jakieś szmaty, plastiki i gadżety, którymi się otacza;) wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4725424.html Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka badania naukowe na temat szybkości 04.12.07, 18:19 Renifery Św. Mikołaja muszą biec z szybkością 5800 km/sek, aby przed świętami dotrzeć do 2,5 miliarda domów. A gdy się doliczy po 1 minucie na rozmowę z każdym grzecznym dzieckiem i 1,5 minuty z niegrzecznym to ta szybkość musi być jeszcze szybsza chyba;) news.yahoo.com/s/afp/20071203/od_afp/swedenchristmaskyrgyzstansantaoffbeat_071203163428 Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: badania naukowe na temat szybkości 05.12.07, 00:03 a może nawet i szybciej jeśli przekracza 180 południk nie w tę stronę co trzeba...nawet chyba dobę się dolicza ...i jak zwykle wszyscy pomijają los bidnych reniferów ;] Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: badania naukowe na temat szybkości 05.12.07, 22:26 biedne renifery nie są takie biedne skoro biją rekordy;) ale najbogatszy jest niedźwiadek Knut, którego ekolodzy chcieli w imię "humanitarnych zasad" życia pozbawić za karę, że go matka porzuciła;) A misio co? Misio zarobił dla ogrodu chyba z 18 mln Euro w ciągu tego roku i się wyleguje gdzie chce, a publiczność mu śpiewa Happy Birthday. Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: badania naukowe na temat szybkości 06.12.07, 02:39 śpiewają mu, wnoszą torty... tyle że niedźwiadki jak ludzie choćby marchewka była przednia pokochają tą nie najsmaczniejszą, ale wolną bez kijka...:] Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka gala za galą 06.12.07, 22:42 najpierw w ZOO Knut się bawił, a właściwie puszczał mimouchem wrzaski na swoją cześć;) A teraz w Bydzi odkrywanie Autografów i to czyich! Sportowcy dawniej świetni i film doceniony. A zamiast Sowy pokazali Dombrowicza. Czy Sowa to jego ksywa? To jemu zawdzięczam tę drożdżówkę, którą właśnie zjadłam na spóźnioną kolację? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka wieczorne zaszły zorze 13.12.07, 16:16 można powiedzieć krwawe zorze dziś na niebie zagościły. Czyżby to dla upamiętnienia rocznicy stanu wojennego, zgotowanego Narodowi przez jego przywódców sprzed lat. Dla przypomnienia www.youtube.com/watch?v=K0ss_xtRpXw Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka piękne przemówienia i deklaracje 15.12.07, 23:41 na obchodach wydarzeń grudnia 1970. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka tempus fugit 17.12.07, 21:40 i do Świąt już coraz bliżej. A prezentów jeszcze połowy brak:( Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka trochę śniegu 19.12.07, 23:57 poprószyło nieco, ale wciąż czarno i pochmurno. A Święta coraz bliżej.... a roboty coraz więcej;) Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: przetańczyć całą noc;) 30.11.07, 20:55 rozczarowana-torunianka napisała: > no, no, no... żeby tak po nocy głębokiej włóczyć się...;) noc ...najlepsza pora dnia ;] > Czy to było w poszukiwaniu straconego czasu? > Taki jeden (a może nawet już drugi) też to robi, jak dzisiaj donoszą i wierzy, > że tam dotrze > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80281,4711455.html może bardziej w poszukiwaniu sensu może dotrze może nie dotrze, dla niego ważne że wierzy i dąży a to już dużo... pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka i po granicy i po strażnicy 21.12.07, 00:14 Bariery usunięte. I jak teraz poznamy po czyjej ziemi stąpamy? A wszystko przez te układy.... z Schengen;) wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4782601.html Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka usunięte bariery 23.12.07, 00:39 wstrzymujące świętowanie. Jak dobrze, że jutro już niedziela, a po niedzieli świąteczny, wigilijny poniedziałek, a po poniedziałku też świąteczny wtorek, dzień Bożego Narodzenia, a po wtorku oczywiście środa i to też świąteczna. A nieświąteczny czwartek i piątek też może być wolny, a potem.... sobota, niedziela i... poniedziałek sylwestrowy, aż w końcu doczekamy się we wtorek Szczęśliwego Nowego Roku:))) No to Wesołych Świąt Wszystkim:) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Pierwszy etap świętowania 27.12.07, 18:45 skończyły się Święta Bożego Narodzenia. Niestety, nie było śniegu, tylko szaro-białe chmury, zza których ani razu nie wyjrzało słońce. Ale Święta i tak fajne były. A za chwilę... koniec roku i ... kolejne święta Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka kończy się rok... 30.12.07, 23:10 to był długi rok, z emocjami wyborczymi. jutro się kończy. Ciekawe co przyniesie Nowy Rok? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka zaczął się nowy rok... 04.01.08, 00:22 i przyniósł już trochę śniegu i trochę chłodu Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: zaczął się nowy rok... 04.01.08, 20:53 a w Rumunii.... to śniegu mają od metra, a konkretniej to nawet 2 metry Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka zagadki przeszłości 06.01.08, 17:51 dlaczego sportowcy enerdowscy tak często wygrywali? "Roczne zużycie Oral Turinabolu w NRD wynosiło około 1 800 000 tabletek." A kontrole antydopingowe też były opanowane;) www.gazetawyborcza.pl/1,75480,4797945.html Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka ciekawostki z nieodległej przeszłości 06.01.08, 18:00 "W 2004 r. prawie 700 zł wydano na wino podawane podczas konferencji "Ubóstwo i niesprawiedliwość". W tym samym roku kupiono alkohol za 2 tys. zł na Festiwal Programów Religijnych." Wg mnie niesprawiedliwe jest to, że na wino konferencyjne wydano tylko 700 zł, a na festiwal religijny 2.000. No chyba, że to było wino mszalne. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4812879.html Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka ma się tę intuicję;) 08.01.08, 23:14 zabrałam się dzisiaj do ogruzowania biurka, gdyż już miałam trudności z dokopaniem się do potrzebnych papierów. No i co się okazało? Dziś dzień czyszczenia biurka! fotoforum.gazeta.pl/72,2,857,74126648,74126648.html Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka bigos na specjalne okazje 14.01.08, 20:56 Znana powszechnie i lubiana potrawa. Polska specjalizacja. Ale bigos po gorzowsku to dopiero wynalazek współczesny - z komórką! Ciekawe czy gdyby ktoś tę komórkę przełknął to miałby zasięg? wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4837348.html Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka deszczowy weekend 19.01.08, 22:13 w środku zimy deszcz zamiast śniegu. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka blogowanie 22.01.08, 23:01 Blogi walczą o głosy czytelników. Wśród nich strona o Toruniu. otoruniu.net/ Sąsiedzi z Bydgoszczy ją wspierają. Nawet Ci, którym ona się średnio podoba. Warto mieć Sąsiada:))) Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: Zmierzch...znowu zimny 27.01.08, 22:45 juz coraz cieplejsze zmierzchy się zapowiadały a dziś znowu "błyszczące jezdnie".. i powrot do grzancow wieczornych sie zapowiada :] Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Zmierzch...znowu wrócił;) 28.01.08, 22:41 aby odnotować 50 urodziny klocków Lego:) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Zmierzch...znowu wrócił;) 29.01.08, 23:36 a poklepywacz śpi;) Dobra to wiadomość czy zła, że Francuzi kradną nasze pomysły architektoniczne? www.bryla.pl/bryla/1,85301,4879501.html Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka koniec świata 30.01.08, 22:25 Miliard ludzi bez Internetu zostało. I jak oni przeżyją teraz? wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,4883721.html Odpowiedz Link Zgłoś
friedmar Re: koniec świata 31.01.08, 22:23 a naszych chińskich przyjaciół jest jakieś 1,3; czyli zważywszy powyższe to nie tak źle z tym internetem? rozczarowana-torunianka napisała: > Miliard ludzi bez Internetu zostało. I jak oni przeżyją teraz? > > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,4883721.htmla Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: koniec świata 31.01.08, 23:20 friedmarze, a ja już myślałam, że Ciebie też odcięto od Internetu;) A dzisiaj nie Internet tylko pączki na ustach wszystkich:) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: został jeszcze śledzik :] 03.02.08, 23:15 a potem już tylko popiół na głowę;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka śledzie zjedzone 05.02.08, 23:58 śledzie skończyły się alkohole chyba też i teraz pędzimy bimber w Stonavie w Czechach, jak podała TVN. Mają tam jeszcze wolne moce przerobowe;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka czegóż ci Internauci nie wyśledzą 06.02.08, 20:24 nawet odkryli, że stadion budowany w Kapsztadzie będzie podobny do naszego warszawskiego, jeszcze nie budowanego... www.alert24.pl/alert24/1,84880,4903939.html no i wrocławski też będzie podobny do innego. Coś chyba jest nie tak z tymi konkursami, które nie dają możliwości przygotowania unikatowych projektów. Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: czegóż ci Internauci nie wyśledzą 07.02.08, 21:45 a wystarczyłoby pozmieniać kolejność liter w nazwie np. na "stadoin" i byłoby niepowtarzalanie Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: czegóż ci Internauci nie wyśledzą 08.02.08, 21:58 no toż trochę to te pomysły się różnią, więc przestawianie liter nie jest potrzebne. Może przestawienie bramek da się załatwić;) A dzisiaj.... wizyta w Moskwie. Doszła do skutku i nic się nie stało, nie zawaliło, nie rozleciało. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka szczególny nabytek 09.02.08, 18:45 Muzeum Powstania Warszawskiego zakupiło na aukcji listy wysyłane przez Powstańców w czasie Powstania Warszawskiego za 160 tys. Euro, czyli po cenie wywoławczej. Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz prawo kontra zew natury 10.02.08, 20:46 miasta.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,4912279.html zew natury został usankcjonowany i ujarzmiony przez prawo...ludzkie... tylko jak uświadomić zwierzętom żeby trzymały swe popędy " na wodzy"? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: prawo kontra zew natury 10.02.08, 23:16 widzę, że bronisz napastnika, którego trzeba resocjalizować. Psychologa trzeba włączyć do akcji Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: prawo kontra zew natury 10.02.08, 23:48 rozczarowana-torunianka napisała: > widzę, że bronisz napastnika, którego trzeba resocjalizować. > Psychologa trzeba włączyć do akcji zdecydowanie muszę wziąć w obronę "napastnika"..może maniery zaprezentował rodem "z pola" ale przysłaniał mu cel wyższy-prokreacja. a że właściciel ów biedaka jest niespełna rozumu jemu należy się etykietka "napastnika" obawiam sie ze resocjalizacja ogiera jednoznacznie równałaby sie z kastracją...:] Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka ludzie różni są 13.02.08, 22:06 niby występują przeciw przemocy, ale na ogół wolą nic nie wiedzieć o niej, szczególnie gdy nie dotyka ona ich bezpośrednio. to tak na marginesie gestu Spielberga. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka a na forum 14.02.08, 17:16 nic ciekawego. Żadnych walentynek, żadnych ciekawych tematów. nudy na pudy;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Steven 15.02.08, 21:13 "Sprawcą strzelaniny na Uniwersytecie Northern Illinois (NIU) w czwartek był 27-letni były student socjologii tej uczelni Steven Kazmierczak - poinformowała w piątek miejscowa policja. Zabił on pięcioro studentów, zanim odebrał sobie życie." wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4933347.html Nie rozumiem zupełnie takiego zachowania. Czy to jest odgrywanie się na świecie za jakieś niepowodzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka długodystansowcy 16.02.08, 22:23 " Od 192 lat władze pewnej gminy na Sycylii procesują się z kilkoma rodzinami o 30 hektarów, sprzedanych w 1816 roku za zaniżoną cenę. To najdłużej ciągnący sie proces we Włoszech, a może nie tylko." wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4934571.html A ja myślałam, że to my jesteśmy największymi pieniaczami;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka zima wpadła na chwilę 17.02.08, 22:16 zapomniała wykonać plan w terminie czy co? A w Waszyngtonie +20! O tej porze!? Toż to nienormalne. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka tempus fugit 19.02.08, 21:10 3 lata minęły 11 lutego - od założenia tego wątku. Nikt, łącznie ze mną jakoś tego nie zauważył;) 86 lat minęło dzisiaj od urodzin Szczęśliwego Człowieka, za jakiego uważa się Profesor Bartoszewski. Więcej niż 100 lat w takiej kondycji Panie Profesorze! 535 lat temu urodził się Mikołaj Kopernik. Starszych rocznic już nie pamiętam;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka zdrowy tryb życia polecam;) 20.02.08, 22:19 .... można będzie zyskać nieśmiertelność. Wystarczy tylko dotrwać do 2030 r. A więc proszę się nie denerwować, aby z powodu ataku serca nie stracić tej szansy;) szczegółowe instrukcje każdy zainteresowany sam musi sobie przećwiczyć www.gazetawyborcza.pl/1,75476,4943377.html Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: zdrowy tryb życia polecam;) 21.02.08, 21:15 ...a narazie pozostaje nam zachować jako takie zdrowie psychiczne :] ... i spóźnione życzenia dla zmierzchu...kolejnych lat wartościowego rozrostu w formie i treści:] Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: zdrowy tryb życia polecam;) 21.02.08, 23:14 zdrowie psychiczne bardzo ważne, bo co z tego, że można byłoby żyć wiecznie, gdyby miało się żyć w wiecznym stresie, bądź zgoła szaleństwie;) A życie jakoś zachowaliśmy, gdyż szpiega zestrzelono nie nad naszymi głowami. Teraz może nam tylko zagrozić III Światowa bo na Bałkanach znowu wrze. A co do życzeń.... rozumiem, należy podwyższyć treść i formę. Niestety, nie będzie to takie proste. Może wystarczy, że Zmierzch dotrwa do limitu możliwości, czyli 2.500?;) Pozdrawiam i przestrzegam przed bajkami o wilkach, bo można się zdenerwować. Gajowego unikać;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka wieje trochę 22.02.08, 23:10 a PiS nadal się bawi w filmowców. No nie mają chłopcy co robić z kasą, którą dostają, a POdli obecni decydenci chcą im (i sobie?) zabrać;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka przestało wiać 23.02.08, 22:01 Może wkrótce nadejdzie wiosna? A w telewizorze eliminacje do Eurowizji. Coraz więcej zagranicznych piosenkarzy chce występować w naszych barwach;) Ciekawe kto wygra? Głosowanie trwa. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka el comendante 24.02.08, 21:34 odchodzi w smugę cienia. Ale jego miejsce zajmuje brat. Rodzinne rządy, jak widać nie należą do wyjątków;) A dzisiaj czekamy na wyniki oskarowej gali. Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: el comendante 24.02.08, 23:33 jak to jest że tyran staje sie ikoną jakiejs tam kultury.. że spogląda z koszulek "hasta la revolucione" noszonej przez hipokrytow.zrozumiałe by to było jakies dziesiatki lat temu na fali idei, nieosiagalnej utopii ale po takim czasie i tylu latach zabijania w zarodku wolnego myslenia.. Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz larum 24.02.08, 23:39 parę dni mnie nie było ,a tu alarmy!!, larum!!...myślałem że może satelita spadnie na nas ale to znowu roszady i odwieczny dylemat jak podzielić by wilk był syty i owca cała :] Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: larum 25.02.08, 20:29 no właśnie, satelitę zestrzelili nad oceanem i zabrakło podniet;) Zastępcze tematy są więc uatrakcyjniane:))) Ale najwyższe ałtorytety też biją na alarm z powodu złych oczu. Można zajrzeć w te złe oczy i nawet na nie zagłosować. Mój wybór podyktowany został popularną ostatnio piosenką, a właściwie jej parafrazą;) deser.gazeta.pl/deser/1,83454,4961230.html Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: el comendante 25.02.08, 20:22 poklepywacz napisał: > jak to jest że tyran staje sie ikoną jakiejs tam kultury.. dlatego, że zło jest bardziej pociągające niż dobro? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka wydarzenie będzie! 26.02.08, 22:38 Renata Beger planuje napisać książkę. W stosunku do Masłowskiej to trochę się spóźnia, bo tamta napisała jeszcze przed maturą, a pani posłanka była, jest już podobno po maturze. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Lech Wałęsa 27.02.08, 18:49 w rękach chirurgów amerykańskich. Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: Lech Wałęsa 27.02.08, 23:44 i co warte zauważenia deszcz nie pada :] Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz a na forum... 28.02.08, 22:01 ...znowu przybiera na siłę antysąsiedzkie nastawienie. i znowu nie pada :] Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: a na forum... 28.02.08, 23:34 nie pada, ale wieje! I to jak:) A poza forum sąsiedzka współpraca wre;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka wiadomości dwie 29.02.08, 20:24 Jedna dobra, druga zła: Zła jest taka, że furiatka Emma nadchodzi i będzie wiać, że ho ho! Dobra - można wygrać 5.000.000 w Toto-lotka, tylko trzeba zagrać;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka rocznica 01.03.08, 19:54 198 rocznica urodzin Fryderyka Chopina. Na dwusetną może uda się zrobić coś więcej. Może Żelazowa Wola zostanie wyremontowana... Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka zamieszkać pod wodą 02.03.08, 21:46 Wszystko jest możliwe, jak zapowiadają, nawet mieszkanie podwodne na krócej lub dłużej. Sąsiadem może być rekin;) w chińskiej miejscowości Songjiang na terenie nieczynnego kamieniołomu powstaje hotel z 400 pokojami. Posiadacze 2 mln dolarów mogą kupić Meduzę 45, jednorodzinny pływający dom, którego salon znajduje się pod wodą. www.gazetawyborcza.pl/1,75475,4951574.html Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka 11 04.03.08, 00:00 jedenaście Irlandii może zbudować w Polsce PiS. Ale po co nam tyle Irlandii??? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka 40 08.03.08, 20:23 Dziś przypada 40 rocznica Wydarzeń Marcowych '68. W Pałacu Prezydenckim świętowano obchody bez głównych Postaci tamtych wydarzeń. Ale podobno tylko kilkanaście procent społeczeństwa kojarzy co się wtedy działo. Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz 13 10.03.08, 21:19 stopni celsjusza dziś wskazywał termometr:] ...a im słupek rtęci wzrasta wprost proporcjonalnie wzrasta ma chuć na zimnego żywca Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka 10 10.03.08, 23:11 w liczby idziemy;) 10-tego dziś i podobno w tym dniu w Polsce obchodzony jest Światowy Dzień Mężczyzn, jak się właśnie dowiedziałam. No to wszystkiego najlepszego Panowie:) pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awiatowy_Dzie%C5%84_M%C4%99%C5%BCczyzn Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz mimo wszystko idzie 15.03.08, 05:46 do nas ta wiosna...i jakoś choć nie śmiale zegna depresyjną zapaść zimową Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: mimo wszystko idzie 16.03.08, 17:23 a więc mówimy Adieu depresyjnym zapaściom i z lekkością i uśmiechem stawiamy czoła trudnym wyzwaniom, jakie niesie życie. Ale, nie chcemy aby nasze najszczęśliwsze dni były tego rodzaju jak u tego pana: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,5026302.html problemy innych nie zawsze muszą być naszymi problemami, ale nie wpływają dodatnio na poprawę naszego samopoczucia, bo świadczyłoby to o totalnej klęsce naszego człowieczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka nad poziomy, tylko nie wiadomo jakie;) 18.03.08, 23:44 klip nam wyskoczył wczoraj. Nic bliższego powiedzieć nie mogę bo tylko fragmenty widziałam. Przegapiłam premierę. Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: nad poziomy, tylko nie wiadomo jakie;) 20.03.08, 21:50 rozczarowana-torunianka napisała: > klip nam wyskoczył wczoraj. Nic bliższego powiedzieć nie mogę bo tylko fragment > y > widziałam. Przegapiłam premierę. jaki klip? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: nad poziomy, tylko nie wiadomo jakie;) 20.03.08, 22:44 no może nie tyle klip co orędzie prezydenckie. Jak nie słyszałeś i nie widziałeś to jeszcze jest okazja: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80708,5034845.html Niestety, nie skorzystałam z niej teraz bo nie chcę ludzi budzić;) Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz oby... 20.03.08, 21:52 nasz premier trzymał się zapowiedzi i zrezygnował z uczestnictwa w ceremonii otwarcia igrzysk w Pekinie.oby nasi sportowcy głośno przed kamerami wyrażali swoją dezaprobatę na sytuację w tym chorym "quasi-wolnym" państwie.oby znalazł się drugi Kozakiewicz... Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: oby... 20.03.08, 22:36 Możesz też się jakoś włączyć i podpisać petycję: www.avaaz.org/en/tibet_end_the_violence/9.php?cl=63296930 zbliżają się do pół miliona głosów Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Zmierzch, a po zmierzchu noc.... 22.03.08, 20:51 Była noc pierwsza noc smutku I przyszła noc druga - noc trwogi I szły noce rozpaczy, Gdy ciało Sprawiedliwego z krzyża zdjęte skropione łzami Matki spoczęło pod pieczęcią w skale, a Duch wstąpił do piekieł. Posnęliśmy - małej wiary - zawiedzeni. I wtedy - na sklepienie nocy wybiegła biała chmurka Skala drgnęła od spodu i z ziemi cmentarnej wstawać zaczął słup ognisty. Niebo otworzyło się w zawiasach i pokazali się aniołowie pańscy głowami sięgający gwiazd stopami dotykając ziemi. I rozpalił się świat jak w dniu stworzenia. Kwiaty zapłonęły na łąkach i na drzewach Ptaki zadzwoniły dzióbkami A cienie nocy w kolory się odmieniły. Bo to już nie była "noc ciemności" - Ale dzień ognia i wschód błyskawicy. Ustąpił z drogi Stopie bosej Kamień grobowy i stopniały ołowiane pieczęcie. Bo wyszedł z Grobu w Ciele Uwielbionym I szedł w Chwale Żywy ścieżka ognista całun śmiertelny zostawiając za sobą. Baliśmy się zbudzeni bo nie rozumieliśmy wtedy Odkupienia, choć widzieliśmy wyraźnie, ze z Boga jest Ten co przemienił wodę w wino noc w dzień smutek w wesele płacz rozpaczy w śpiew radosny: Alleluja, Alleluja ! Bronisław Przyłuski Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka i po Świętach 25.03.08, 23:37 tak szybko zleciały, ani człowiek poświętować nie zdążył. A poza tym co to za Święta Wielkanocne ze śniegiem w tle? To byle do Wiosny;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka czyżby Wiosna? 28.03.08, 23:17 wreszcie chce się na ulice wyjść;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka gasną światła 29.03.08, 19:54 na godzinę. a później znowu różne "czuwacze" zżerają energię bez potrzeby Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka trzecia rocznica 02.04.08, 21:34 21:47 to już trzecia rocznica śmierci Jana Pawła II. Łzy wyschły, serca stwardniały, pamięć zajęta innymi sprawami. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka 35 lat temu 03.04.08, 21:40 po raz pierwszy użyto komórki. Ale jaka to była komórka.... wielka, że w kieszeni ani torebce nie mogła się zmieścić. A najlepsze było jej używanie do szpanowania, jak w opisie: "- Dzień dobry, tu Kowalski. Tak, już jadę. Tłok? Nie ma tłoku, przecież jadę pierwszą klasą! Dlaczego Igrekowska kupiła mi miejsce przy drzwiach a nie przy oknie? Słuchaj to ja będę o 10 na Centralnym. [i najważniejsze, bacznie rozglądając się czy aby wszyscy usłyszą] Czy ministerstwo przyśle po mnie samochód?... -" technologie.gazeta.pl/technologie/1,81013,5085007.html Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz ...a teraz 04.04.08, 00:13 w gruncie spokojny ale gotuje się, z dnia na dzień bardziej kur.a w jakim ja mieście się urodziłem żeby zatykano usta artystą z powodu prowokacyjnej instalacji ...zginiemy idąc tropem takich ludzi jak prezydent bydgoszczy ratujmy Kantorek!! Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: ...a teraz 04.04.08, 22:05 poklepywaczu, tylko spokojnie! Miasto jest niczego sobie, a głupie działania zdarzają się w każdym miejscu, z różnego powodu. A przeszkody po to są dane, aby można było zastanowić się nad tym co jest ważne i co warto wspierać a czemu się sprzeciwiać. Macie okazję do wykazania postawy obywatelskiej i do pokazania urzędnikom, że w Waszym mieście ma być to co WY chcecie. Tylko musicie chcieć chcieć;) To powodzenia w ratowaniu Kantorka! A ci biegacze (których widziałam tylko na zdjęciu) w porównaniu z wulkanem na samym Rynku (który widziałam na własne oczy) to nie są tacy najgorsi;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Minister 05.04.08, 21:22 Minister Radek Sikorski gromi oportunistów ze wspólnej Europy i wydaje obiady w Chobielinku. No dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Minister 06.04.08, 19:40 w Chobielinie zupa grzybowa i cielęcina w sosie z oliwek i suszonych pomidorów. To wcale nie takie trudne do zrobienia, a jakie wykwintne:) I tak wspomaga się trudną dyplomację. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Znicz Olimpijski 07.04.08, 17:41 Zawsze najważniejsze było zapalenie Znicza Olimpijskiego. A w tym roku najwięcej energii pochłania jego zgaszenie wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,5095693.html Tak to jest jak się podejmuje nieprzemyślane, polityczne decyzje Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka 65 rocznica Powstania w Gettcie 15.04.08, 23:46 I z tej okazji obejrzałam film o Annie Frank. I z tej okazji znowu zastanawiałam się jak do tego dojść mogło, że człowiek człowiekowi wilkiem był, a nawet gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka "Viva Polonia" 16.04.08, 21:40 czyli Stefan Moeller promuje Polskę w Niemczech. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80276,5125396.html Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Gamonie i krasnoludki 16.04.08, 23:02 Gamonie i krasnoludki trafiły do sądu bo... jako komitet wyborczy nie wydali ani złotówki. Największa afera XXI wieku;) Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: Gamonie i krasnoludki 20.04.08, 21:49 rozczarowana-torunianka napisała: > Gamonie i krasnoludki trafiły do sądu bo... jako komitet wyborczy nie wydali an > i > złotówki. Największa afera XXI wieku;) być może wprowadzili nielegalnie do obiegu zrywane jagody...a może stoi za tym układ z leśniczym spod Białego Boru...droga Torunianko takich spraw nie lekceważmy ;] Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Gamonie i krasnoludki 22.04.08, 18:36 :))) jagody to jagody, ale gamonie i krasnoludki oplątały pajęczyną wyborczą jakieś tam grono osób na nich głosujących i to BEZ FUNDUSZY co w dzisiejszym świecie jest wysoce podejrzane;) Ciekawa jestem wyników tego śledztwa i co za karę będzie. Może właśnie zrywanie jagód i ich sprzedaż publiczna, z której dochody przeznaczy się na słusznie społecznie cel;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka książki 24.04.08, 22:46 od czasu do czasu poza netem należy książki czytać. No dzisiaj sobie poczytałam, a przede wszystkim z przyjemnością pooglądałam to co w prezencie dostałam:) "Piękna i romantyczna", nie mylić z "Rozważna i romantyczna";) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: książki 25.04.08, 21:03 ta Piękna i romantyczna to oczywiście Bydgoszcz. Ładny album. Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: książki 26.04.08, 04:27 rozczarowana-torunianka napisała: > ta Piękna i romantyczna to oczywiście Bydgoszcz. > Ładny album. zależy jak i przede wszystkim z kim patrzec... ale albumu takowego nie wiedzialem zgasze lampke bo switac zacznie niebawem ps.od kiedy sie sezon ćmowy(ciem czy jak zwał) zaczyna? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: książki 27.04.08, 23:15 oj, poklepywaczu, to koniecznie postaraj się zapolować na album Twojego miasta. Skoro w Toruniu taki mają to w Bydgoszczy tym bardziej;) A co do ciem to nie wiem kiedy taki sezon się zaczyna. Trzeba o to spytać Pawlikowską-Jasnorzewską, która ćmą się zajęła kiedyś;) Fotel i książki, i świeca z cieniem i nagle w świecy jęk pełen skarg: To ćma płonie jasnym płomieniem jak sama Joanna D'Arc... Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: książki 30.04.08, 21:58 czytanie książek to piękna rzecz, ale pisanie i wydawanie to dopiero sztuka Niektórzy to mają jednak upór godny podziwu: miasta.gazeta.pl/katowice/1,35063,1266239.html Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka flagi 02.05.08, 20:05 piwo i kiełbaski brzmią nieźle nawet na inne dni;) A flagi.... dzisiaj Święto Flagi właśnie jest Odpowiedz Link Zgłoś
bodziu Re: flagi 02.05.08, 22:16 i Polakow za granica... a kiedys obowiazkowo festyn w myslecinku, po pochodzie :) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka no i po długim łikendzie 04.05.08, 21:02 Wszystkie święta minęły, flagi jeszcze wiszą, ale już niedługo. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka biednemu wiatr w oczy 05.05.08, 22:40 a biednemu i uciemiężonemu to i cyklon nawet. W Birmie, aż 10.000 ofiar. Aż trudno sobie wyobrazić. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,5180435.html Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: biednemu wiatr w oczy 06.05.08, 20:37 nie dziesięć tysięcy a 22,5 tys. ofiar cyklonu w Birmie. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka jak humor z zeszytów szkolnych 08.05.08, 22:00 DIALOGI W BIBLIOTECE Czytelnik zwraca się do bibliotekarza: - Czy mógłbym sobie przedłużyć książkę? - A o ile centymetrów? * * * - Poproszę taką książkę..."Anakonda" - prosi czytelnik w bibliotece. - Czy to ma być coś z zoologii? - upewnia się bibliotekarka. - Nie...To lektura z polskiego. - To może "Antygona" Sofoklesa? - O, to właśnie o to chodzi! - ucieszył się czytelnik. * * * Siedmiolatek w bibliotece: - Poprosę ksiąskę dla Janusa (starszego brata), bo Janus chory... - A jaką książkę - pyta bibliotekarka. - Jakoś tak... "Kolorowa bitwa"... - Aha, to na pewno "Barwy walki". * * * - Poproszę taki kryminał, w którym rozwiązanie zagadki jest na końcu - zwraca się czytelnik do bibliotekarki. - O, proszę, ten jest świetny. Dopiero na ostatniej stronie okazuje się, że złodziejem obrazów jest ten ogrodnik. * * * Dzwoni telefon w bibliotece: - Biblioteka, słucham. - Proszę mnie połączyć z działem przedłużania - prosi czytelnik. - A co chciałby pan przedłużyć? - Jak to, co? Książkę, oczywiście! * * * - Proszę o jakąś książkę dla chorego. - Coś poważnego? - Struł się lodami. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka wielka i skromna 12.05.08, 22:53 czy to sie da pogodzić? Ależ oczywiście. Ale pod warunkiem, że jest to faktycznie wielka osobowość, a nie wypromowana "wielkość" przez... obojętniekogo. Zmarła Irena Sendlerowa, Osoba, która zrobiła tak wiele dla innych, tak po prostu, bo tak trzeba było. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka no i wreszcie 25.05.08, 20:25 na dworze cieplej niż w domu Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka piękne zdjęcia 30.05.08, 20:16 Supernova wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,5261786,NASA_zrobilo_zdjecie_pozostalosci_po_supernowej.html a tu nawet z animacją wielkiego wybuchu: chandra.harvard.edu/photo/2007/sn2006gy/animations.html#sn2006gy_anim sprawdziłam tylko Low Resolution. Ładne fajerwerki:) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka niespodzianki 01.06.08, 19:47 SLD wybrało sobie nowego przewodniczącego Mecz Polska : Dania - remiz Mecz inny Polska : Portugalia - wygrana A poza tym grzeje wciąż choć zmierzch już powinien być;) Odpowiedz Link Zgłoś
one_slip Re: Zmierzch:) 01.06.08, 21:24 Kończy się niedziela. Wydaliśmy już [cala] pensje na zakupy w supermarkecie. Zjadłam ser gorgonzola, okropnie gorzki i prawdziwie włoski. Teraz pijemy piwo i każdy ma swój komputer. Łącznie znaczy się dwa. I dziewięć kotów. Cztery takie małe, że można je trzymać na dłoni, urodziły się tylko dlatego, że jeden kot umarł. Ja słucham Pink Floyd, on promuje nowa skladanke pink kong z electroclash.pl. Bedziemy wymyslac imiona dla kotow. Leszno wygrywa z Zielona Gora. Palimy papierosy i wcale nie czujemy sie zli. Moj V. powiedzial, ze w Bydgoszczy zmierzch jest dokladnie taki jak nad morzem. I kiedy idziemy chodnikiem przy Wyzwolenia, a od strony wymyslonego Kosmodromu (czyli za osiedlem Nad Wisla) widok na znizajacy sie teren starej tarasy doliny Wisly zaslaniaja domy blizniaki i pozniej las, to mowi zawsze, ze zaarz zobaczymy moze. Przeraza mnie, ze jutro musze wstac tak wczesnie, ze moglabym sie wpisac jako pierwsza do watku ze switem. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka prawdziwa niespodzianka:) 02.06.08, 19:05 jeszcze trochę do zmierzchu. Słońce grzeje przez szybę i utrudnia pracę przy komputerze. Słucham sobie lokalnej TV a teraz Panoramy, a w tle leci francuska muzyczki z hotelu, którego adres podawałam znajomym: www.petitefleur.pl/index.php?d=kontakt Ksiądz Jankowski (wpuszczony w maliny przez cwaniaków) zamyka Instytut. Wreszcie! Króla Elżbieta II obchodzi na statku 55 rocznicę koronacji. Zmarł Yves Saint Laurent, jeden z Wielkich Kreatorów mody i dobrych perfumów. Od jutra nie dostajemy listów bo poczta strajkuje. Politycy toruńscy lobbują za BiT, Internauci są przeciw. A Bydgoszcz najlepiej poznawać przez fotografie. Wtedy widać wiele pięknych miejsc, których na co dzień można nie dostrzegać, nawet mieszkając w niej a z daleka... jeszcze trudniej. To zdjęcie robi na mnie wrażenie w tym tygodniu;) fotoforum.gazeta.pl/3,0,1226829,1,0,745.html O świcie też nie lubię wstawać, ale jak trzeba to trudno... Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka a za oknem 06.06.08, 21:10 niepostrzeżenie skrada się zmierzch. Po niebie płyną baranki wełniane zorzami wieczornymi podświetlane. Ptaki świergolą. Pszczoła utopiła się w zbiorniczku wody wystawionej dla wróbli, ale ją uratowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka do zmierzchu daleko 08.06.08, 17:09 a co się będzie dziś działo o zmierzchu i po zmierzchu to aż trudno sobie wyobrazić. Piłka w grze. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka zmierzcha 08.06.08, 21:42 ulice jak wymarłe. Okna przetykane flagami piłkarskimi. Kibice zgromadzeni przed telewizorami. Niestety, tylko jeden Polsat nadaje. A na murawie biegają białoczerwoni z czarnymi. Polacy strzelają do bramki. Jednemu nawet się udało. Tylko czemu Podolski strzelił do polskiej bramki? Wie, że źle zrobił i prawie płacze. To jeszcze czekamy na 2 bramki Klosego, tak jak było w przepowiedni;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka różne 10.06.08, 23:08 Wieje, pogoda się psuje. Ciekawe czy będzie padać. Poczta ma nowego rzecznika. Ciekawe czy listy zaczną dochodzić? W wodzie mineralnej podobno jakieś radioaktywne materiały są typu uran i to w większych ilościach. Ciekawe po ilu litrach człowiek zaczyna świecić. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Victoria wiedeńska? 12.06.08, 21:27 Najazd na Wiedeń biało-czerwonych. A na boisku w pierwszej części grał tylko Boruc. Potem wmieszał się jakiś Roger, który na początku demonstrował znajomość hymnu polskiego. I jak na razie 1:0. Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: Victoria wiedeńska? 13.06.08, 18:47 i tak nadszedł zmierzch naszego Euro. Pozdrawiam jakiem kibic. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Victoria wiedeńska? 13.06.08, 22:52 no i Setka na te płacze się znalazła:))) Nawet niebo dzisiaj sobie łezkę uroniło, a kibice.... szkoda gadać. Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: Victoria wiedeńska? 17.06.08, 22:29 już po zmierzchu i naszych marzeniach na Euro. Chociaż zobacz, pozostał albo stał się, Kubica. I znowu kogoś mamy. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka zmierzch marzeń 18.06.08, 23:06 Z Euro nici, ale coponiektórebalkony jeszcze nie spuszczają z tonu i trwają w nieaktualnych dekoracjach;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka niesamowita przygoda:) 19.06.08, 20:12 "61-letnia Brytyjka Rosie Swale-Pope, która w pięć lat obeszła dookoła cały świat, wróciła do ojczyzny. Wyruszyła w 2003 roku. Przeszła Europę, Rosję, Azję i Amerykę Północną, w sumie zaliczyła 12 krajów. Bez wspierającej ją ekipy i z niewielkim jedynie funduszem szła przez świat, ciągnąc za sobą niewielki wózek z zapasem jedzenia i biwakując przy drogach. W podróży odrzuciła 29 propozycji małżeństwa, zużyła 45 par butów, przeżyła zderzenie z autobusem i złamanie żeber, dwa razy zapalenie płuc i raka piersi. Omal nie utonęła na Syberii, gdzie musiała też uciekać przed stadem wilków. Wytrzymała 62 stopnie mrozu na Alasce." wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80279,5330552,61_letnia_Brytyjka_obeszla_dookola_caly_swiat.html Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Imieniny 21.06.08, 21:46 Najgłośniejsze imieniny w Polsce - Lecha i Danuty Wałęsów. Dużo gości przyszło. Różnych gości. I to jest imponujące, że można w Polsce próbować zapomnieć o podziałach. 100 lat dla Pana Lecha Wałęsy, któremu różne burki do kostek się rzucają. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka burzowo 23.06.08, 21:55 Grzmiało, wiało i padało w nocy dzisiaj. Ale nic to w porównaniu z Krakowem. A teraz jakby sie uspokoiło gdy zmierzch nadchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Zmierzch 25.06.08, 23:23 zmierzch jak zmierzch, zwykły obrót spraw. Słońce się wypaliło i zrobiło się ciemno. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka fajnie jest 02.07.08, 22:30 ciepło się zrobiło, urlopowo. I majowe chrabąszcze jeszcze latają Odpowiedz Link Zgłoś
sto100 Re: Zmierzch:) 03.07.08, 22:15 zupełnie miły zmierzch, lekkie ochłodzenie, telewizor wyłączony, świerszcze cykają, kot zmęczony. Dobra książka. Pozdrawiam toruniankę i bydgoszczan. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Zmierzch:) 13.07.08, 21:05 oooooooooo! Zaniedbałam zmierzch, a tu trond polował na setkę a i sama setka się także pojawiła:) A dziś smutny zmierzch. Zginął Profesor Geremek. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Zmierzch:) 30.07.08, 21:34 upały od świtu do zmierzchu Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: Zmierzch:) czyli nie-wielkie zaćmienie...;-) 01.08.08, 13:03 rozczarowana-torunianka napisała: > upały od świtu do zmierzchu a le za to po zmierzchu... plotę letnie cuda wianki dla uroczej torunianki p.s.serdeczne ukłony trond (lekko)zaćmiony;-(p.s.nie to co na biegunie;-( Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Zmierzch:) czyli nie-wielkie zaćmienie...;-) 01.08.08, 20:51 witaj trondzie:) Dziś faktycznie Zmierzch był nietypowy bo w południe, albo jeszcze przed. Siła zmierzchu wzrasta, jak widać:D A między jednym a drugim zmierzchem zawyły syreny w całym kraju. A większość kształconych obecnie studentów i młodszej młodzieży nie ma pojęcia z jakiej to okazji. Odpowiedz Link Zgłoś
trond żyrafas 04.08.08, 15:47 A między jednym a drugim zmierzchem zawyły syreny w całym kraju. > A większość kształconych obecnie studentów i młodszej młodzieży nie ma pojęcia > z > jakiej to okazji. dobrze się dzieje,że tylko nie mają pojęcia z jakiej okazji,zamiast mieć okazję :-(...p.s.cóż bym ja dał,żeby to wyło z jedynie z okazji wielkiej wyprzedaży żyraf miejskich,oswojonych...:-(... Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: żyrafas 04.08.08, 21:28 Wielbiciela żyraf pocieszam, że wycie żyrafom by się nie podobało. Natomiast spodobały im się zapewne ulewne deszcze, które pomogły ochłodzić długie szyje;) A poza tym komary się pojawiły. Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: żyrafas 06.08.08, 07:56 rozczarowana-torunianka napisała: > Wielbiciela żyraf pocieszam, że wycie żyrafom by się nie podobało. > Natomiast spodobały im się zapewne ulewne deszcze, które pomogły ochłodzić > długie szyje;) deszcz dobry na wszystko,teqila!p.s.prawie... > > A poza tym komary się pojawiły. i być może je wczoraj zwiało;-)...przed zmierzchem;-)... Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka 08.08.08 08.08.08, 23:40 igrzyska, burze, deszcze, wojna, wypadek Odpowiedz Link Zgłoś
jan_z_wolna 9.08.08 09.08.08, 20:54 Nic lepiej. Jeszcze zachód jakiś groźny. Blisko ta wojna. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka 10.08.08 10.08.08, 23:05 Gruzja się wycofuje, Putin oskarża o ludobójstwo, Polacy wracają do Polski Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka 11.08.08 11.08.08, 22:18 pchamy palec między drzwi, licząc że ktoś nogę podłoży, jak będą chcieli przytrzasnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: 11.08.08 11.08.08, 23:08 rozczarowana-torunianka napisała: > pchamy palec między drzwi, licząc że ktoś nogę podłoży, jak będą chcieli > przytrzasnąć. lepsze to niż siedzieć w mroku i po trzaśnięciu pytać: kto trzasnął?! Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: 11.08.08 11.08.08, 23:56 może i tak, ale nie lepiej to byłoby zamiast palucha włożyć na ten przykład jakiś długopis, albo jakiś grubszy przedmiot, jak kij czy co? No i dobrze byłoby też dać znać rodzinie, że teraz będziemy zajmować się takimi właśnie sprawami. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka 12.08.08 12.08.08, 22:17 No to jesteśmy tam, gdzie się coś dzieje. Ale czemu to jesteśmy tacy wyalienowani? I tam nie umiemy się znaleźć? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Olympiada;) 13.08.08, 19:54 flaga łopoce na otwarcie chociaż wiatru nie ma słowik użycza głosu aniołkowi takie i inne cuda się dzieją, a medali dla nas zabrakło;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Olympiada;) 14.08.08, 23:26 Medal Count * China 35 * United States 34 * South Korea 16 A my? Może któryś podniósł ten medal rzucony przez Szweda co się na brąz obraził?;) Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: 12.08.08 13.08.08, 22:38 rozczarowana-torunianka napisała: > No to jesteśmy tam, gdzie się coś dzieje. > Ale czemu to jesteśmy tacy wyalienowani? I tam nie umiemy się znaleźć? można dwojako myśleć: -jesteśmy wyalienowani bo reszta dba o własne interesy * -jesteśmy wyalienowani bo reszta potrafi załatwiać takie sprawy na drodze wyważonej dyplomacji* *-niepotrzebne skreślić Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: 12.08.08 14.08.08, 23:10 no cóż, jesteśmy wyalienowani bo w żadnym języku nie gadamy a mamy poczucie wyższości, bo mimo demonstrowanego luzu nie potrafimy się wyluzować. A przy tym wszystkim nie mamy koncepcji, niestety. A tak w ogóle to widzę, że większość facetów na świecznikach bez wojenek żyć nie może, bo nie ma co robić. A jak się jakaś wojenka mniej lub bardziej uzasadniona nadarzy to wreszcie są w swoim żywiole. Dzwonią, jeżdżą, szum robią, ludzi do walki poślą. No coś się dzieje. Tylko szkoda, że tyle ludzi przy tej okazji życie traci, nie mówiąc o dobrach materialnych, których utrata tym boleśniejsza, im mizerniejsze te dobra zgromadzone były. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka 14.08.08 14.08.08, 23:28 no to bierzemy tarczę, a patriotów nie potrzebujemy, bo u nas patriota w każdym domu jest to po co nam więcej Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka 15.08.08 15.08.08, 22:38 Matki Boskiej Zielnej, Dzień Wojska Polskiego Rocznica Cudu nad Wisłą 2 medale na Olimpiadzie i spustoszenia na południu Polski - w pięć sekund trąba powietrzna zniszczyła co się dało A u nas tylko lało jak z cebra. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka być bliżej kondolizy;) 20.08.08, 20:52 Przepychanki, aby mieć z nią zdjęcie. A Condoleezza i tak woli Radka bo przynajmniej pogadać z nim może bezpośrednio. A Fotyga gdzież się teraz będzie realizować? Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: być bliżej kondolizy;) 20.08.08, 21:43 rozczarowana-torunianka napisała: > Przepychanki, aby mieć z nią zdjęcie. A Condoleezza i tak woli Radka bo > przynajmniej pogadać z nim może bezpośrednio. > A Fotyga gdzież się teraz będzie realizować? ...poważni panowie w poważnych garniturach, z poważnymi minami ...a niepoważnie byle powiedzieć ostatnie słowo i w obiektywie się zmieścić ...a ponad połowa Amerykanów jak nie wiedziała gdzie leży Polska tak nadal wiedzieć nie będzie :] Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: być bliżej kondolizy;) 20.08.08, 22:58 no poklepał, poklepał, jak to poklepywacz, a na pytanie nie odpowiedział;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka bliżej jesieni... 26.08.08, 23:10 pierwsze kasztany spadają z drzew, pierwsza sikorka przyleciała sprawdzić czy karmnik jest już postawiony, pierwszy motyl ulokował się w moim przedpokoju i zasnął pod sufitem Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: bliżej jesieni... 28.08.08, 20:05 podobno końcówka lata to najlepszy okres na mocne postanowienia ...a więc więcej życia, a mniej gnicia sobie postanawiam :] Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: bliżej jesieni... 28.08.08, 22:45 poklepywacz napisał: > ...a więc więcej życia, a mniej gnicia sobie postanawiam :] No takie postanowienia to ja przyklepuję:] Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: być bliżej kondolizy;) 28.08.08, 20:03 rozczarowana-torunianka napisała: > no poklepał, poklepał, jak to poklepywacz, a na pytanie nie odpowiedział;) i jeszcze będzie poklepywał, aż przyklepnie :] Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz jesieni bliżej czy dalej? 31.08.08, 04:56 ..bo ja realizować się staram postanowienie swoje a tu jesieni nie widać moze co najwyżej babie lato :] Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: jesieni bliżej czy dalej? 31.08.08, 20:56 no jak to jesieni nie widać? Ty rozejrzyj się tylko;) kasztany spadają owoce dojrzewają ranki i wieczory chłodem porażają toż to są ewidentne oznaki jesieni A tak przy okazji, czemu Ty tak wcześnie wstajesz?;) Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: jesieni bliżej czy dalej? 31.08.08, 21:41 wkrótce się zamienią w sople Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: jesieni bliżej czy dalej? 31.08.08, 21:43 obserwuję też soczyście jak słońce zachodzi krwiście Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: jesieni bliżej czy dalej? 31.08.08, 21:46 a to jeden wniosek niesie WKRóTCE CHYBA PRZYJDZIE JESIEń... Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: jesieni bliżej czy dalej? 01.09.08, 00:47 fakt że zimne wieczory i noce ...ale jesień to jakoś z nostalgią mi się kojarzy a jak na razie całe szczęście jeszcze wigor letni dookoła i w środku.. ...a wcześnie to nienawidzę wstawać ale czasem bezsen jak dopadnie to nie opuszcza aż do momentu kiedy pora wstawać :/ Odpowiedz Link Zgłoś
mc_pele Re: jesieni bliżej czy dalej? 01.09.08, 10:37 Teraz mamy typowe babie lato - zresztą jest to jeden z najlepszych okresów w roku, przynajmniej dla mnie, po nasłonecznieniu wakacyjnym chęć do życia jest ogromna, na dworze jest na tyle ciepło że można jeszcze całe dnie spacerować i śmigać na rowerze i nie na tyle duszno żeby praca bez klimatyzacji i poruszanie się po mieście były męczące. Żyć nie umierać, oby taka pogoda utrzymała się do listopada, potem to wiadomo że nie ma co liczyć na cud i zostaje tylko czekać do wiosny. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: jesieni bliżej czy dalej? 01.09.08, 22:28 no, no, no, jaki ruch od zmierzchu:) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Pierwszy dzień szkoły 01.09.08, 22:30 Pierwszy dzień szkoły dla niektórych. Jak dobrze, że nie dla mnie;) A poza tym już po szczycie europejskim. Jakoś nasza delegacja to przeżyła. No i zimne wieczory i ranki. Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: Pierwszy dzień szkoły 02.09.08, 02:18 rozczarowana-torunianka napisała: > Pierwszy dzień szkoły dla niektórych. > Jak dobrze, że nie dla mnie;) > a ja tobym chętnie obejrzał nowe piórniki tych co siedzieli przede mną :] > A poza tym już po szczycie europejskim. Jakoś nasza delegacja to przeżyła. > > No i zimne wieczory i ranki. chłodniejsze ale nie zimne... na rozgrzanie i odegnanie bólu rzeczywistości sugeruję 50 żołądkowej z colą na balkonie pod ciepłym kocem...wyłączyć teleodbiorniki wszelakie, jakaś trąbka z głośnika i...mamy ocieplenie nie-globalne...i mija jesienna chandra Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Pierwszy dzień szkoły 02.09.08, 21:46 no chwila, moment. Toż wcześniej twierdziłeś, że jesieni ani śladu, to skąd niby jakaś jesienna chandra? A dzisiaj co się działo to nie wiem bo żadnego z mediów nie włączyłam jeszcze. Ale zaraz zrobię sobie przegląd w Szkle. Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: Pierwszy dzień szkoły 02.09.08, 22:10 rozczarowana-torunianka napisała: > no chwila, moment. Toż wcześniej twierdziłeś, że jesieni ani śladu, to skąd nib > y > jakaś jesienna chandra? > to było na poprzedniej stronie :] a chandra nachodzi mnie czasem bez jesieni Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka lato , jesień 02.09.08, 23:06 czyli lato walczy z jesienią o przetrwanie. Ciekawe jak długo jeszcze zostanie? U mnie motyl się zainstalował w mieszkaniu i zasnął snem już zimowym;) Że też nie spadnie z tej ściany we śnie. Taki chandrę prześpi;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Święto ulicy 04.09.08, 22:12 Będą śpiewy VIPowskie. Ciekawe, czy będą cienko śpiewać?;) Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz nocne dywagacje 07.09.08, 03:32 i znowu bezsenność.. ..ale co innego mnie dziś trapiło. przechadzałem sie ulica zaczepiony przez "prosząca drobne na chleb" ofiarowałem parę drobnych...ale nie minęło 5min ,a zaczepia mnie człowiek gbury i baka coś o jałmużnie...nie dałem. ale jak to jest.przecież oceniać potrzeb po dykcji i litującym wyglądzie nie należy a zazwyczaj pewnie ci naprawdę w potrzebie nie są w stanie prosić w twarz Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: nocne dywagacje 07.09.08, 23:02 Proszenie dość skomplikowane jest. Według mojej teorii ci, którzy naprawdę potrzebują nie proszą nawet, albo z powodu poczucia dumy i godności, lub z braku sił. Większość tych, którzy proszą, niestety robią to bo jest to łatwiejsze dla nich od codziennej ciężkiej pracy za małe pieniądze, jak to jest w przypadku większości Polaków. A wśród tych proszących różne przypadki się zdarzają, jak to mi nie tak dawno się zdarzyło.... A zdarzyło mi się, że dostałam chlebem. I to nie, że dostałam chleb, ale chlebem dostałam. Na szczęście tylko kanapką,a nawet jeszcze lepiej jej ogryzkiem. A stało się to tak, że szłam sobie ulicą długą do przejścia w Toruniu i na jej samym początku wyskoczył jakiś chłoptyś, który zrobił maślane oczy i nieszczęśliwą minę prosząc o pieniądz na jedzenie. Wygląd miał faktycznie średni, więc nieszczęśliwa mina była uzasadniona. Ale zabiegał o datek dość bełkotliwie bo właśnie przełykał jedzenie. Dość często, nawet jak wiem, że bywam oszukiwana to i tak daję jakiś grosz, myśląc sobie,że w końcu to oszustwo idzie na sumienie oszusta, a nie moje, a gdyby miało się okazać, że prosił człowiek faktycznie potrzebujący to ja miałabym go na sumieniu. No chyba, że zbyt dużo takich się pojawia w ciągu jednego dnia, jak na ten przykład na Krakowskim Przedmieściu lub Nowym Świecie, gdzie można byłoby i całotygodniowy dochód stracić gdyby się chciało obdzielić każdego wyciągającego rękę, w tym różne Czerwone Krzyże i in. Ale ad rem. No więc spojrzałam na przełykającego i rękę, w której trzymał jeszcze dowody sytości i odpowiedziałam uprzejmie, aczkolwiek stanowczo, ale przecież ma pan jedzenie. I tu poleciało... już nie pomnę jak dokładnie, ale coś w stylu, to co kanapką mam się najeść i kolejne żądania. Najchętniej weszłabym z delikwentem w polemikę, ale było bezludnie, a on coraz agresywniejszy, zaczęły lecieć normalne przerywniki i to same więc szłam niewzruszona, odpowiedziawszy tylko, "nie mam". No i tu ostatnim argumentem było walnięcie we mnie tym ogryzkiem chleba, przez który biedny człowiek pozostał głodny, a może nawet teraz z głodu kona. Człowiek był młody i zdrowy w granicach 20tki. Tak więc z tym żebraniem różnie bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka ostatni zmierzch? 10.09.08, 09:57 i to z rana bo kto wie czy jednak ten koniec świata nie nastąpi, skoro tak się upierają w CERNie.... A póki co to słońce świecie, ptaki śpiewają Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: ostatni zmierzch? 10.09.08, 21:34 no jak na razie nie jest tak źle. Nie widać żadnych zmian, a z całą pewnością nie jest to koniec świata. Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: ostatni zmierzch? 14.09.08, 02:00 rozczarowana-torunianka napisała: > no jak na razie nie jest tak źle. > Nie widać żadnych zmian, a z całą pewnością nie jest to koniec świata. może nie ostatni...ale teraz zaczarowana-torunianka chyba mi nie powie że nie czuć jesieni ...ale chandry nie ma całe szczęście :] Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: ostatni zmierzch? 19.09.08, 20:19 :) oj czuje się koniec lata, a czy czuje się jesień? Toż tak zimno to zimą bywa;) Ale... nazbierałam już kilka kasztanów aksamitnie brązowych, wykłócam się z sikorkami, które wróciły i domagają się jedzenia, jakby same rączek, o przepraszam dzióbków, nie miały, aby jedzenie sobie upolować. A poza tym zainstalował mi się w domu motyl i zasnął snem zimowym. Oby mi z głodu nie padał. A jesień to widać na targu, rozpoznaję ją po owocach Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka jesienne motyle 20.09.08, 20:52 motyl się ożywił, a poza tym przyleciał drugi z postrzępionymi skrzydełkami. Motyle miały sesję zdjęciową, dostały sałaty i śliwkę i może nie umrą z głodu. A co najbardziej lubią motyle? Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: jesienne motyle 21.09.08, 20:17 hmmm...motyle chyba najbardziej lubią się "motylić" ..a co do śliwki ciekaw jestem czy się nie zadławiły pestką :] Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: jesienne motyle 21.09.08, 20:48 no poklepywacz, o jakich motylach Ty myślisz, co? Te moje.... nektar ze śliwki przekrojonej spijają jedynie;) Spróbuję wrzucić na Wasze fotoforum zdjęcie motyla w akcji, o ile mi pozwolą moderatorzy;) A dzisiaj znalazłam ładnego kasztana jesiennego, w dzień typowo jesienny, mokry i chłodny Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka co lubią motyle 21.09.08, 21:20 no więc dowiedziałam się od znawcy że: - teraz motyl hibernuje i nic nie je, a jak się przebudził to ta śliwka bardzo dobra była dla niego. Lepsza byłaby gdyby nieco nadpsuta była, ale takich to ja gościom nie daję. No i motyl jeszcze bardzo, ale to bardzo chętnie skorzysta z ... lampki wina. No może nie lampki tylko kropli, ale wina. Niestety, nie zapytałam czy ma to być wino białe czy czerwone. Nie wiem też jakie bardziej lubi słodkie czy wytrawne. Chyba nie będzie miał wyboru bo mam tylko wytrawne i akurat otwarte jest białe. Ale na razie znowu hibernuje;) Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: co lubią motyle 22.09.08, 22:32 bielinek to chyba na pewno białe będzie preferował...ale ćmy za to lubują się topić w niedopitym kieliszku czerwonego wytrawnego ...i co ciekawe gdy zdarza się, że zostają dwa kieliszki na noc zawsze wybierają ten pełniejszy Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: co lubią motyle 24.09.08, 22:35 bielinek to lubi kapustę bo nazywa się bielinek kapustnik;) Ale to jego larwy lubią kapustę, a takie imago to... raczej nektar wybierze, lub właśnie wino. A że wybierają pełniejszy kieliszek to przecież zrozumiałe:D Mój motyl na razie hibernuje i nic nie je ani nie pije. Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: co lubią motyle 29.09.08, 21:56 rozczarowana-torunianka napisała: > bielinek to lubi kapustę bo nazywa się bielinek kapustnik;) > Ale to jego larwy lubią kapustę, a takie imago to... raczej nektar wybierze, lu > b > właśnie wino. bielinek rukiewnik już tak bardzo za kapustą nie przepada > > A że wybierają pełniejszy kieliszek to przecież zrozumiałe:D > Mój motyl na razie hibernuje i nic nie je ani nie pije. ..a widziałem jednego motyla przez ostatnie dni. w weekend nad zalewem koronowskim, leciał w poprzek zaraz nad taflą wody ...nawet na naszej łajbie nie chciał na moment odsapnąć...a leciał wątle..może już zaczął hibernować w locie ?! Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka sezon na łajby 01.10.08, 22:56 kończy się definitywnie. Wieje, pada. Jesień nadchodzi. A dzisiaj rok akademicki się zaczął. Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: sezon na łajby 05.10.08, 22:57 rozczarowana-torunianka napisała: > kończy się definitywnie. Wieje, pada. Jesień nadchodzi. > A dzisiaj rok akademicki się zaczął. że wieje to akurat dla łajby dobrze... a i tak jeszcze warto wypłynąć podelektować się jesienną ciszą i pluskiem wody Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: sezon na łajby 06.10.08, 17:18 ale chyba zależy z której strony wieje;) Jesień całkiem pięknie zawładnęła kanałem bydgoskim fotoforum.gazeta.pl/3,0,1488888,1,0,745.html Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: sezon na łajby 06.10.08, 22:03 rozczarowana-torunianka napisała: > ale chyba zależy z której strony wieje;) biednemu zawsze wieje w oczy ..a na łajbie każdy wiatr dobry byle wiał Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka biednemu zawsze wiatr w oczy 07.10.08, 19:20 a leniwemu "gołąbki same do gąbki", albo jeszcze lepiej bo wino z kranu się leje;) Niestety, nie u nas tylko u Włochów. wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80279,5780700,Pod_Rzymem_wino_poplynelo____z_kranow.html Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: jesienne motyle 22.09.08, 22:30 motyla noga...chyba myślałem o innych :] Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: euro 19.09.08, 20:21 € na Euro to niezłe rozwiązanie. Ale nie wiadomo czy obrońcy złotówki do tego dopuszczą bo ileż to osób straci możliwość ustalania kursów dnia, półdnia i godzin Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka co tam Euro 09.10.08, 21:12 dolar to robi teraz karierę;) news.yahoo.com/nphotos/Zero-Dollar-Bill/ss/events/bs/100808zerodollargilb Odpowiedz Link Zgłoś
trond zmierzch bogactw 11.10.08, 18:59 zauważyłem,że ostatnio komuś się żyje mniej dostatnio zmierzchem okryci raczej przybici zmatowieni matnią p.s.teraz dla torunianki haiku o jesiennym wietrzyku: wiaterek zmienia bogacza w jelenia Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: zmierzch bogactw i bogów 11.10.08, 22:11 czyli zmierzch górą;) Miło Cię widzieć trondzie znowu. Ale dedykacji nie rozumiem zbytnio. Nie czuję się ani bogaczem ani jeleniem;) Co najwyżej szarą myszą:))) Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: zmierzch bogactw i bogów i wysokich progów 12.10.08, 17:06 > Ale dedykacji nie rozumiem zbytnio. pałając koniecznością spieszę z wyjaśnieniem.byłaś w poprzednim-poprzednim poście torunianko łaskawa przenikliwie zauważyć przewalutowanie waluty zza wielkiej wody.to mnie natchnęło do haiku.ergosumując treść wierszyka odnosi się do jesiennego wietrzyka(zmian finansowych),zaś dedykacja aby było sprawiedliwie poświęcona jest sprawczyni natchnienia,zwanej muzą,czyli tobie.łączę ukłony trondoza dalszych natchnięć złakniony;-)p.s. szara mysz(w co wątpię) życie me umila, gdy zamiast przyszpilać opisuje motyla teqila! Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka o walucie znowu;) 25.10.08, 00:35 oj przydałoby się € bo złotówka "traci grunt pod nogami";) Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: o walucie znowu;) 28.10.08, 22:33 euro to chyba na swieta przybedzie ;] ...jakos ten zmierzch coraz wcześniej ostatnio a caly czas staram sie odcinać od złych nawyków i wspomnień popychających mnie do owych nawyków Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka nawyki 29.10.08, 22:45 złe nawyki, np. późnego wstawania można łatwo zmienić dzięki przestawieniu zegarka to i inne nawyki można zmienić, choć może nie tak łatwo. Ale im bardziej człowiek się natrudzi nad jakimikolwiek zmianami tym bardziej będzie to cenił;) Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: nawyki 30.10.08, 00:08 zegarek niestety tylko dwa razy do roku przestawiamy,więc i tak wychodzi na to samo... wiec oby inne nawyki odeszly nie jak czas letni ale tak bezpowrotnie ...wtedy bede cenil starania i znoje Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka jesiennie 30.10.08, 21:43 lało jak z cebra i tylko od czasu do czasu słońce przeświecało przez chmury. A poza tym to jeszcze grzmiało i błyskało prawie jak latem. A to jesień przecie Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka halołynowo 31.10.08, 22:08 Duchy w kosmosie. Najbardziej podoba mi się ten zielonkawy: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/5,80295,5870478.html?i=7 Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka w zadumaniu świątecznym 02.11.08, 17:34 wczoraj, w dzień wszystkich świętych pogoda wymarzona wprost, dziś, w dzień zaduszny bardziej ponuro, wilgotno i depresyjnie. A cmentarze żyją i mienią się feerią barw „Dzień Zaduszny bywa pluśny, Niebo płacze, ludzie płaczą, A ubogich chlebem raczą, rozdając jałmużnę za duszyczki różne.” (Adalberg S. Nowa księga przysłów polskich) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Zmierzch:) 11.11.08, 17:59 poklepywacz napisał: > ...pojawia się i znika ;] jak to zmierzch:P A dziś zmierzcha rocznicowo, patriotycznie:) Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: Zmierzch:) 17.11.08, 22:59 mroźny zaczyna się pojawiać ów zmierzch... chyba czas piasek w kieszenie powtykać i nic tylko sypać... :] Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Zmierzch:) 18.11.08, 22:07 mroźny, a nawet i lekko śnieżny a piaskiem sypać.... tylko nie po oczach;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Zmierzchowy Dzień Życzliwości 21.11.08, 21:14 życzliwie pozdrawiam z tej okazji o zmierzchu całkiem mroźnym:) Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: Zmierzchowy Dzień Życzliwości 23.11.08, 04:12 rozczarowana-torunianka napisała: > życzliwie pozdrawiam z tej okazji o zmierzchu całkiem mroźnym:) życzliwie życze Tobie Torunianko,sobie i wszystkim nam i nie nam by codzień był taki dzień i by czubek nosa nie przysłaniał innych nosów Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka O! 25.11.08, 16:49 dziękuję za życzliwe życzenia, których nie dostrzegłam wcześniej:) Zimno się utrzymuje, śnieżek prószy chyba życzliwie. Może komary wyginą, jak tak trochę sobie pomarzniemy:) Czas na jakiś Five o clock, czyli herbatę lub .... może kawę Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Andrzejki 01.12.08, 00:01 właśnie się skończyły. Ciekawe jakie wróżby z tej okazji były. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka inne uroczystości 05.12.08, 19:04 Barbórka Bydzi nie dotyczy, ale 25-lecie Nagrody Nobla dla Wałęsy to ważne wydarzenie dla całej Polski, a Gdańska w szczególności. VIPy się zjechały, tylko nasz prezydent nieobecny bo z cesarzem się spotyka (podobno). Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka chusteczka od Dalajlamy 06.12.08, 23:31 Podana Wałęsie dla otarcia łez wzruszenia. Piękny gest! Wreszcie jakieś przyzwoite zachowania po karczemnych awanturach i przepychankach. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Zmierzch:) 13.12.08, 21:59 I cóż to jest wobec ulewy w Rzymie?;) Dzisiaj rocznica stanu wojennego, a telewizory działają Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Święta Bożego Narodzenia 24.12.08, 14:37 W duchu już świątecznym, pięknego Wigilijnego zmierzchu życzę. Niech gwiazdki z nieba spełniają życzenia wypowiedziane w Wigilijną noc, zwierzęta niech ludzkim głosem przemawiają i ludzie też:)) Wesołych Świąt!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: Zmierzch:)...pierwszy w nowym roku 02.01.09, 02:14 a więc mniej zaciekłości,a więcej uporu w dążeniu do doskonałości... i dystansu przede wszystkim do siebie samego Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Zmierzch:)...pierwszy w nowym roku 02.01.09, 23:51 o jak miło!:) Za życzenia dziękuję. A więc będę się upierać a nie zaciekać;) no i zdystansuję się. A z Nowym Rokiem nasi sąsiedzi to dopiero poszaleli! Jedni sobie euro sprezentowali, a drudzy Prezydencję! Jednym słowem Czecho-Słowacja górą! Tylko ktoś tę prezydencką flagę im z zazdrości oberwał;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka mroźne zmierzchy i poranki 06.01.09, 18:05 od kilku dni na minusie jesteśmy dość sporym. Podobno niedługo przejdziemy na Plus Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: mroźne zmierzchy i poranki 07.01.09, 23:00 sikorki i inne ptactwo potrzebuje naszego wsparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: mroźne zmierzchy i poranki 07.01.09, 23:23 jesteśmy na dużym minusie ...a ptactwo jakiekolwiek w tym roku nie zaszczyciło mego balkonu obecnością najbardziej wróbli mi żal zawsze sprytem a nie siłą wybierały co lepsze kąski, a z roku na rok coraz mniej "małych inteligentów" ;] Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: mroźne zmierzchy i poranki 12.01.09, 23:34 och, nie zauważyłam Twojego wpisu w tym zalewie wątków poświęconych Waszemu Prezydentowi;) Co do wróbli to na mój balkon zlatują się tak samo licznie jak sikorki. Jest ich całkiem sporo, mimo że w tym roku rozczarowywałam ich dość długo, każąc w ciepłe dni muchy łapać;) A poza tym, mimo kryzysu Orkiestra znowu grała i nawet wygrała. Tylko Toruń przegrał bo nie doczekała 100 rocznicy urodzin Pani Generał Zawacka. Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: mroźne zmierzchy i poranki 14.01.09, 22:15 elemelków nie ma nadal chyba na następny sezon zimowy sklecę jakąś budkę ...a i po dzisiejszym przeglądzie forum dowiedziałem się co oznacza bawarka, która mnie tak nurtowała:].co dzień coś nowego :] Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: mroźne zmierzchy i poranki 15.01.09, 00:59 To zobacz sobie jak wygląda ładny domek dla ptaszków:) fotoforum.gazeta.pl/72,2,745,75240427,89267499.html a bawarka.... szczególnie z termosu.... nie gustuję;) Na obecną pogodę lepsza herbata z cytryną i miodem:) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Niesamowite szczęście 15.01.09, 23:39 150 pasażerów - czyli wszyscy - ocalało z katastrofy samolotu, który wodował i poszedł na dno rzeki Hudson. A wszystko podobno przez ptaki Odpowiedz Link Zgłoś
t.king Re: Niesamowite szczęście 16.01.09, 10:10 jeszcze ta biegunka wam się nie skończyła ? Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: Niesamowite szczęście 16.01.09, 23:35 t.king napisał: > jeszcze ta biegunka wam się nie skończyła ? do zaparcia jeszcze daleko Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: Niesamowite szczęście 24.01.09, 02:43 rozczarowana-torunianka napisała: > 150 pasażerów - czyli wszyscy - ocalało z katastrofy samolotu, który wodował i > poszedł na dno rzeki Hudson. > A wszystko podobno przez ptaki my dzielimy niebo z nimi one dzielą z nami:] Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka a w świecie dzieje się:) 24.01.09, 22:34 Bush odszedł, Obama przyszedł kryzys szaleje jak wichura. Ale obydwa nieszczęścia daleko od nas. A u nas inne trzęsienia ziemi. Z Rządu odchodzi minister. Być może jeszcze kolejny odejdzie, ale do NATO. Prezydent na razie zostaje. Ale czy bydgoski Prezydent zostanie to już nie jest takie pewne. Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: a w świecie dzieje się:) 25.01.09, 04:19 ale czy ów kryzys namacalnie dotknął kogoś z Twoich najbliższych Torunianko??poza tańszym paliwem? ...bo suma sumarum jak dla mnie to narazie jedynie zmieniły się nagłówki gazet jedynie... a gdyby prezydent Bydgoszczy Don Konstanty odszedl byloby jedynie na plus..ale najgorsze ze nie ma wyraznej postaci ktora by podciagnela w górę Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: a w świecie dzieje się:) 25.01.09, 04:21 a Obamie winszuje chocby tego ze juz zdobyl sie na gest zamkniecia Guantanamo...i jakos tak z oczu lepiej mu patrzy ;] Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: a w świecie dzieje się:) 27.01.09, 23:33 kryzys mnie na szczęście nie dotyka, ale idzie, idzie... niestety. Tak, jak ochłodzenie, a nawet jakiś mróz. A na razie wstrząsnęło posadami mego domu, w którym wrzask niebywały powiadomił mnie, że chyba jakiś gol padł. No i padł w piłce ręcznej;) A na forum tfurczość kwitnie niebywała:))) tak, że łącza się grzeją: (Brak połączenia z bazą forum, proszę spróbować ponownie za chwilę.) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Spotkanie na szczycie 29.01.09, 23:22 Tusk ani nie przestraszył się nadętej miny Pucina ani nie próbował przebić jej miną sroższą lecz uśmiechał się. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Informacja dnia 01.02.09, 20:13 Brązowy medal mistrzostw świata dla polskich szczypiornistów, czyli piłki ręcznej. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Uciśniony 07.02.09, 18:16 24-letni Łukasz Z. wezwał policję twierdząc, że matka, z którą mieszka, znęca się nad nim psychicznie. Policjanci włączyli syreny i ruszyli na Brzeską. Gdy dotarli pod wskazany adres, zastali tam Łukasza Z., jego brata i matkę. - Matka każe mi się myć i sprzątać. I dokładać się do czynszu. A ja tu jestem zameldowany i mogę robić, co chcę" Noooooooooooooooooo! Pewnie!!!!!!!!!!!! A policja wprawdzie nadzwyczaj szybko się tam udała, ale nic nie zwojowała. Nie zabrała matki do więzienia. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Dawno nie zmierzchało 21.02.09, 19:41 a trochę się działo. W sporcie - duża strata - Kamila Skolimowska niespodziewanie zupełnie zakończyła karierę sportową i życie. Trudno uwierzyć. A Justyna Kowalczyk zdobyła złoty medal na Mistrzostwach Świata. a poza tym to zimno to cieplej Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Urodziny 22.02.09, 22:05 199 rocznica urodzin Chopina dziś. Kilka taktów dla przypomnienia;) www.youtube.com/watch?v=NCggD23el9E www.youtube.com/watch?v=Bmalq3Oe4uo&feature=related i w wykonaniu Rafała Blechacza www.youtube.com/watch?v=NHV0ByoaKF0&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Spacer nocny 23.02.09, 22:47 po księżycu może być. Śniegu nie widziałam wyborcza.pl/10,75400,6290289,Powierzchnia_Ksiezyca_sfilmowana_z_sondy_Kaguya.html Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: Spacer nocny 24.02.09, 23:29 ale czy to wokół to aby nie błoto pośniegowe?? Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Spacer nocny 25.02.09, 22:59 dzisiaj to może nawet być popiół, którego częścią głowy posypywano dziś. A dziś także dzień powolności, czyli żółwia. Śpiesz się powoli to będziesz dłużej żył;) Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: Spacer nocny 26.02.09, 00:06 i to część głów jedynie...po takich świętach jak dziś stwierdzam że żyjemy w dość jednolitym kraju, gdzie większość zanim osiągnie jako taką świadomość, jest już "odpowiednio" namaszczona Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka życie 26.02.09, 22:18 żyjemy w całkiem niezłym kraju, mimo wszystko. I nie narzekajmy dopóki żyjemy, bo życie nigdy nie wiadomo jak długie dla kogo jest. To tak na marginesie dzisiejszego pogrzebu Kamili Skolimowskiej. 26 lat, sportowiec, mistrzyni. I już jej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: życie 26.02.09, 23:39 to było bardziej niegodzenie się na rzeczy odgórnie narzucone Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: życie 27.02.09, 23:28 niegodzenie z pogodzeniem się przeplata. Czasami rzeczy odgórnie narzucone okazują się być nawet przydatne, tak jak lektury w szkole. Nie lubimy ich czytam pod przymusem, a jak nie trzeba to bardzo chętnie;) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka gwiazdy 01.03.09, 20:24 gwiazdy na niebie w towarzystwie sierpu księżyca. A w gwiazdach zapisane ludzkie losy. Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: życie 01.03.09, 20:37 rozczarowana-torunianka napisała: > niegodzenie z pogodzeniem się przeplata. Czasami rzeczy odgórnie narzucone > okazują się być nawet przydatne, tak jak lektury w szkole. Nie lubimy ich czyta > m > pod przymusem, a jak nie trzeba to bardzo chętnie;) nie mieszajmy droga Torunianko religii z obowiązkowym systemem nauczania...zresztą z tego co napisałas wynika ze lepiej by bylo gdyby "nie trzeba bylo pod przymusem" Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: życie 12.03.09, 23:22 dawno nie zmierzchało;) A dziś rocznicę dziesiątą mamy naszej obecności w NATO, co my na to? Sikorskiego tam wyeksponujemy? A poza tym mimo wiosennych zapowiedzi, śnieg, śnieg z deszczem, choć u nas i tak nieźle. W Tatrach 2,70 m! Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: życie 17.03.09, 21:59 przez cały prawie dzień wiało, padało, ale już jakby się uspokoiło. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka zima 20.03.09, 22:17 odchodzi wreszcie. Wiosna już nie może zwlekać dłużej z przyjściem. W końcu tyle krokusów już zakwitło na jej powitania. Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: zima 21.03.09, 01:22 rozczarowana-torunianka napisała: > odchodzi wreszcie. Wiosna już nie może zwlekać dłużej z przyjściem. W końcu tyl > e > krokusów już zakwitło na jej powitania. oby wszystkich nie wywiało na tym wietrze:] Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: zima 22.03.09, 19:56 zima już zdetronizowana, ale wiosna jakaś taka płaczliwa dzisiaj. A na zakończenie zimy kryształowa kula dla Justyny Kowalczyk, której sam król gratulacje składał:) Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: zima 24.03.09, 23:05 chyba zimie się u nas podoba, albo czegoś zapomniała, że wróciła. A z Bydzi kontyngent wyruszył do Afganistanu. Tam jest nawet gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Wiosna 07.04.09, 22:00 Ponad 20 stopni zarejestrował mój termometr zaokienny. Oby tak zostało jak najdłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: Wiosna 07.04.09, 22:03 rozczarowana-torunianka napisała: > Ponad 20 stopni zarejestrował mój termometr zaokienny. Oby tak zostało jak > najdłużej. wystarczy zablokować odpływ rtęci ;] ...ale dziwne te przeskoki ostatnio...jeszcze 2 tyg temu wiało i dmuchało...teraz już przedsionek lata Odpowiedz Link Zgłoś
trond Re: Wiosna 09.04.09, 23:03 > rozczarowana-torunianka napisała: > > > Ponad 20 stopni zarejestrował mój termometr zaokienny. Oby tak zostało ja > k > > najdłużej. a wtedy zakwitnie dużo kwiatków na udane święta,jakich ci torunianko niniejszym życzę.cały w pokłonach t. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Wiosna 09.04.09, 23:51 kwiatki już kwitną, ptaszki śpiewają, Wielkanoc nadchodzi. Wesołego Alleluja dla Ciebie trondzie, dla Ciebie poklepywaczu oraz dla Wszystkich, którzy tu zechcą zajrzeć:) Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: Wiosna 12.04.09, 21:14 dziękuje ...i równiez życzę spokoju i chwil wytchnienia na tą resztkę świąt Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Wiosna 20.04.09, 23:38 I już dawno się zrobiło po Świętach. A poranki całkiem mroźne się zrobiły i zmierzchy takoż Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Prawie lato 26.04.09, 22:09 Ciepło, słonecznie, zielono, żółto, biało, czerwono dookoła Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: Prawie lato 29.04.09, 23:16 i już wieczory są letnie, ciepłe ...dźwięk miasta się niesie przy takiej pogodzie ..a korzystając z przypływu pozytywów letniego "długiego" łykendu droga Torunianko...bez rozczarowań ;] Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Prawie lato 01.05.09, 22:56 Pierwszy dzień łykendu nieco przedłużonego mija właśnie. Niestety, nie obejdzie się bez rozczarowań bo nie wiadomo dlaczego 3 Maja przypada w niedziele;) Ale poza tym jest nieźle. Słoneczko grzeje, temperatura nieco spadła, deszczu nie było, choć przyrodzie by się przydał. To dalszego leniuchowania, świętowania i korzystania z bogatej oferty kulturalnej:) Odpowiedz Link Zgłoś