Dodaj do ulubionych

Dawajta podcasty

07.09.23, 19:41
Ale aby :

- prowadzący beż wady wymowy ( w tym francuskie R)
- przerywania i moledzenia przez co nie da się gościa posłuchać ( Ukald otwarty i wnerwiający pan Janke albo Didaskalia i równie wnerwiający pan Patrycjusz)
- tematyka poważna a nie jakieś pitu pitu w stylu Mołek

To może ja polecę:

- Strategy and future
- Historia Realna
- ostatnio odkryty psychoterapeutyczny można rzec Zmierzchy
Obserwuj wątek
    • sueellen Re: Dawajta podcasty 07.09.23, 19:54
      Rosiak i jego raporty o stanie świata
      Radio naukowe - prowadząca ma bardzo ciepły przyjemny głos
      • semihora Re: Dawajta podcasty 07.09.23, 20:00
        Również polecam Radio Naukowe.
        • sueellen Re: Dawajta podcasty 07.09.23, 20:42
          Jest jedną z bardzo niewielu kobiet których słucham bez problemu ( zawsze wybieram głosy męskie). A ona mnie nie irytuje co już jest osiągnięciem .
      • evening.vibes Re: Dawajta podcasty 08.09.23, 07:45
        sueellen napisała:
        > Radio naukowe - prowadząca ma bardzo ciepły przyjemny głos

Często przerywa gościom. Podcast jest w ogóle strasznie chaotyczny - przy tej tematyce to fatalne.
    • melisananosferatu Re: Dawajta podcasty 07.09.23, 20:44
      Lubie podcast amerykanski, the maintenance phase, the blindboyboatclub, movies to be buried with.
      • suki-z-godzin Re: Dawajta podcasty 08.09.23, 06:53
        W podkascie amehykanskim jeden z phowadzacych ma wade wymowy.
      • y_y Re: Dawajta podcasty 08.09.23, 20:03
        The infinite monkey cage 🙈
    • 1.wetta.1 Re: Dawajta podcasty 07.09.23, 20:47
      Nie polecam podkastów kryminalnych, których jakość jest wprost proporcjonalna do ilości. Polszczyzna, którą posługują się „ twórcy” jest na tak niskim poziomie, że już niżej być nie może. Nie mówiąc o dykcji. Uszy bolą.
      • smoczy_plomien Re: Dawajta podcasty 07.09.23, 22:45
        Chciałaś napisać, że jest odwrotnie proporcjonalna?
        • enia17 Re: Dawajta podcasty 07.09.23, 22:52
          Też u siebie stwierdzam że mnie częściej drażnią głosy kobiece od męskich.
          I czemu tak jest?
          • aandzia43 Re: Dawajta podcasty 08.09.23, 13:01
            Ciekawe czemu? Mnie nie robi płeć rozmówcy podkasta czy prowadzącego, w realu też mi nie robi. Natomiast niechlujstwo wypowiedzi, niewyraźne wymawianie głosek, sapanie czy nadmiar gardłowego wydzielania dźwięku doprowadzają mnie do szewskiej pasji i najczęściej odstąpienia od słuchania. Oraz uwaga: maniera. Przy Bartosiaku wysiadam po dwóch zdaniach, dla mnie koszmarek, poznasz narcyza po głosie jego.
            • muszebosieudusze Re: Dawajta podcasty 08.09.23, 16:39
              Wszystkie polskie podcasty które próbowałam mają straszliwych prowadzących, seplenią, połykają głoski, aaaaaaaaa!
          • muszebosieudusze Re: Dawajta podcasty 08.09.23, 16:38
            Kiedyś czytałam artykuł tłumaczący to, ponoć to ma związek z tym ze mikrofony są tak robione czy kalibrowane że lepiej im idzie z niższymi częstotliwościami, a w tych wyższych coś tam się obcina.
    • jak_zwykle_wszystko_zajete Re: Dawajta podcasty 08.09.23, 07:11
      Może Dział zagraniczny?
      • evening.vibes Re: Dawajta podcasty 08.09.23, 07:34
        Zdecydowanie Dział Zagraniczny!
      • sueellen Re: Dawajta podcasty 08.09.23, 07:37
        Dział zagraniczny ale tylko wywiady. Gościu się tam trochę mądrzy co mnie irytuje. Raz zaczęłam słuchać audycji i Hiszpanii. Niby ciekawe rzeczy ale to była audycja solo i facet odpłynął gadając o sobie. Goście go trochę sprowadzają do parteru, ale ma zapędy do swoistego gwiazdorzenia.
        • evening.vibes Re: Dawajta podcasty 08.09.23, 07:44
          Bez przesady - facet mówi czasem ze swojego doświadczenia (w Hiszpanii mieszkał) ale to akurat nadaje podcastowi realizmu i perspektywy osobistej.
    • sylwiastka Re: Dawajta podcasty 08.09.23, 07:43
      Sledztwo Pisma - szczegolnie zezon 1. To co tam sie dzieje i jak bohaterowie potrafia omamic ofiary jest przerazajace. Jest to taki serial reporterski tworzony przez dziennkiarzy. Zupelnie inna liga
      niz podkasty kryminalne, choc tematyka podobna. Przypomina amerykanski poscast Serial.
      • biala_ladecka Re: Dawajta podcasty 09.09.23, 00:25
        Przesluchalam ciagiem pierwszy sezon. Masakra! Chyba nie zasne 😬
        • sylwiastka Re: Dawajta podcasty 10.09.23, 21:28
          Dla mnie ci ludzie sa przerazajacy! I jak wysluchalas epilogu to wiesz, ze jak kazdego nawet wymiar sprawiedliwosci potrafia oszukac.
          • biala_ladecka Re: Dawajta podcasty 10.09.23, 22:42
            Przesluchalam caly. Przy historii z Religą i bliźniaczkami, nie mogłam uwierzyć, że ktoś to łyknął, a jednak. Straszne, to może spotkać każdego.
      • mmoni Re: Dawajta podcasty 09.09.23, 20:59
        Śledztwo Pisma mówi o ciekawych sprawach, ale ma irytującą manierę zwracania się bezpośrednio do słuchacza: "powiem ci teraz... zapamiętaj ten szczegół, wrócimy do niego". Plus sztuczne pompowanie napięcia w sezonie 2, gdzie na końcu okazuje się, że żadnej zagadki nie było

Słucham głównie anglojęzycznych podkastów, ale z polskich mogę polecić Skądinąd Stawiszyńskiego, K3 Bugalskiego (czasem trochę odpływa), Po co sztuka Grażyny Bartek, podcast Tygodnika Powszechnego.
        • mmoni Re: Dawajta podcasty 09.09.23, 21:00
          Po co sztuka Grażyny BaStek, głupi telefon.
        • biala_ladecka Re: Dawajta podcasty 10.09.23, 22:43
          mmoni napisała:

>Plus sztuczne pompowanie napięcia w sezonie 2, gdzie na końcu oka
          > zuje się, że żadnej zagadki nie było
          >

Dzięki za spoiler.
    • esperantza Re: Dawajta podcasty 08.09.23, 16:33
      Całkiem niedawno odkryłam Stan Wyjątkowy - świetny dla interesujących się bieżąca sytuacja polityczna w pl, oraz WojewodzkiKedzierski. Oba na Onecie, ten ostatni pokazał mi zupełnie innego Wojewódzkiego niż myślałam na podstawie tv.
    • czerwonylucjan Re: Dawajta podcasty 08.09.23, 20:20
      Mozna rzec zmierzchy? Jesli masz na mysli - o zmierzchu- to tam autorka makoszmarna wade wymowy.
    • youngagain Re: Dawajta podcasty 12.09.23, 17:38
      7 metrów pod ziemią
      Finanse bardzo osobiste
      Maciek Wieczorek
      Lejdizgaga
    • dni_minione Re: Dawajta podcasty 12.09.23, 18:53
      Skoro Ci nie przeszkadza wada wymowy Marty ze Zmierzchów, to może nie będzie też przeszkadzał sposób mówienia panów ze Smartgasmu oraz Kosmicznych opowieści. Pierwsze to mądrości podane w sposób dostępny, drugie - trochę nauki, trochę ufo. Lubię obydwóch, Martę też, choć kiedyś jakby bardziej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka