slon16 ale mi smutno to taki szacowny czieławiek 05.08.05, 16:21 To on zainfekował SLD w nową Polskę i co i co sie okazało Panie Rakowski że to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józef Betonin Trąba odwieczna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 22:21 Kurde, uczyłem się kiedyś tego, ale zapomniałem. Może ktoś mi raz jeszcze wytłumaczy, w którym momencie zmiany ideologii pojawia się tzw "faza zbieszenia". Słoń mi się zbiesił i nie chce o sprawie polskiej rozmawiać. Mówi, że ma dość klisz. Muszę go zlokalizować na jakim jest etapie, co by wiedzieć jakie środki przedsięwziąć. Ja mu, że bez poparcia wyborców w 93 roku z SLD mogłoby być różnie, a ten kręci trąbą w prawo. A pamiętam, że mu wyraźnie w lewo skręcała w 93. Odpowiedz Link Zgłoś
kitizz Re: Rakowski nie wystartuje w wyborach 05.08.05, 16:25 Niedawno widziałem go w leśniczówce Pranie koło Rucianego,obok której ma dom.Do dzisiaj żałuję,że nie byłem patriotą i nie dałem mu w zęby. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m63 Re: Rakowski nie wystartuje w wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 20:06 Debil jesteś. Tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student 1970 Re: Rakowski nie wystartuje w wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 20:45 Człowieczku dajesz świadectwo podkładu intelektualnego pod twój patriotyzm. Kawał wiedzy, wysoko zajdziesz u Gertycha lub Lepera. Łeb jak kanonka.Gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PZPR=UB=SB Sztandarowy pzpr-owczyk , komunista polski .... IP: *.promax.media.pl 05.08.05, 16:35 w radzieckiej skórze. Spieprzaj towarzyszu do Putinka albo Łukaszki , tam jest twoje miejsce . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziadek Ja też mam 79 lat i chętnie bym wystartował, IP: *.arcor-ip.net 05.08.05, 16:38 tylko zapomniałem w czym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spawacz kadłubowy Stocznia Gdanska nie zapomni !!! .... IP: *.promax.media.pl 05.08.05, 16:41 ...twojego "występu " w hali stoczni , ty czerwony chamie . Polska pamięta twoje darcie ryja na stoczniowców i pośrednio na Polaków .!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cesar Rakowski nie wystartuje w wyborach IP: 5.3.1R4D* / 136.8.152.* 05.08.05, 17:12 Brawo tak trzymać Panie Rakowski Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Szkoda,Miecio nestorem parlamentu IVRP, byłoby fik 05.08.05, 17:20 -uśnie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: the_cause Do szczekających tu! IP: *.kalisz.mm.pl 05.08.05, 17:24 Mam gdzieś: -Solidarność -Wałęsę -papieża -PiS, PO, LPR, Leppera, PD, PSL, SDPL TYLKO SLD! SLD!! SLD!! SLD!! SLD!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kukułka wiele jeszcze zyje czerwonego betonu , ale .... IP: *.promax.media.pl 05.08.05, 17:32 w większości siedzą cicho i chyba sie wstydzą , albo nie chcą draznić ...., Ale ten , o którym wyrażamy tutaj opinie to super beton , cham nad chamy oczywiście czerwone , z tupetem, to nauczycoel dzisiejszych eseldaków i sdplaków . Taki typ winien siedziec w więzieniu dozywotnio , a nawet po śmierci . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: wiele jeszcze zyje czerwonego betonu , ale .. IP: *.fordon.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 06.08.05, 22:41 gdyby nie ten beton,proszę pana,żyłby pan na drzewie...Dzisiaj panu tak dobrze? Aja żałuję,że nie kandydujePan Rakowski.Szkoda.Duża kultura.Ale co tam.Tak tego nie zrozumiecie.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sztandar wyprowadz dziadziuś prawie ślepy senatorem ? - o q ...szok IP: *.promax.media.pl 05.08.05, 17:48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaxa Re: Rakowski nie wystartuje w wyborach IP: *.crowley.pl 05.08.05, 18:36 "Od połowy lat 70. był członkiem, a później ostatnim sekretarzem KC PZPR." Poprawnie to zdanie powinno brzmieć "Od połowy lat 70. był członkiem, a później ostatnim PIERWSZYM sekretarzem KC PZPR." ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MTS Re: Rakowski nie wystartuje w wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 18:46 Dość tak, chłopie, żeś zmądrzał na stare roki! Odpowiedz Link Zgłoś
kozk Re: Przykro to pisać , ale w ostatnim 05.08.05, 19:00 piętnastoleciu jest dramatyczna posucha na polityków wielkiej miary. Zaś tacy ludzie jak Rakowski ,Gierek ,Jaruzelski , to byli mężowie stanu , bo mieli jakieś ideały , a nie tylko kasa, kasa, kasa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: torunianka Re: Rakowski nie wystartuje w wyborach IP: *.petrus.com.pl 05.08.05, 19:24 oj, chyba tylko jeden. Tow. Rakowski nie mógłby zagłosować na siebie, bo on nie z tego okręgu;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zet RAKOWSKI USZCZESLIWIL WYBORCOW IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 05.08.05, 19:59 Towarzysz a demokracja to dwa przeciwstawne bieguny. Dopoki towarzysz zyje, towarzyszu Rakowski, powinien towarzysz rozliczyc sie z przeszloscia. Nie ma co zwlekac. Radzilbym podjac nagle dzilania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lon gdyby czytajacy ten artykol ... IP: 81.210.75.* 05.08.05, 19:59 ... byli choc w 1% tak uczynni i madrzy jak ten czlowiek ... ach gdyby. Niestety maniera krytykowania w czambol wszystkich, ptorzy zyli i cokolwiek konstruktywnego probowali zrobic przed 1989 rokiem jest w Polsce bardzo modna i bezkrytycznie powielana. Samo sformulowanie autora "Powojenny życiorys Rakowskiego od samego początku związany jest z działalnością komunistyczną" - czy ktos, kto to pisza a potem czyta zastanawia sie nad tym, czym sie rozni komunizm od socjalizmu, od socjaldemokracji (patrz Szwecja - kraj skutecznie realizujacy socjaldemokratyczny model panstwa), demokracji.... czy tylko sa nasi i wasi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nielon Re: gdyby czytajacy ten artykol ...(artykUl) IP: *.block.alestra.net.mx 05.08.05, 20:43 Dlaczego tak uwazasz? Czy nie dostrzegasz pewnej ISTOTNEJ roznicy? Podpowiem: Szwecja nigdy nie byla okupowana. Polska przez pol wieku rzadzili zdrajcy nominowani w Moskwie. Lwia czesc naszego dochodu narodowego zasilala nierobow z Kuby, darmozjadow z Wietnamu itd. Nikt nas o zgode na to nie pytal. zabieraly ruskie ciezarowki, pociagi i juz. Polacy "polzyli", ni to nedza ni normalny europejski standard. Piszeszz Szwecja? Popatrz na sredni poziom zycia tam - chocby w latach 70tych. brakowalo im na samochody, mieli kartki i paszporty pod kluczem? Bili ich jak nas za glosne mowienie prawdy o sowieckim okupancie? Wiezili za walke z moskiewska hydra? O ile mi wiadomo to w Sztokholmie wlasnie dzialala przez lata centrala ANTYmoskiewskiej EuroLewicy, co Ty o dziwo raczysz przemilczac. Wiem - zaraz zaczniesz o Jalcie itd. Rakowski byl wiernym Kremlowi zdrajca - Ruskiem mieszkajacym w Polsce. Takim zdrajca i pacholkiem w naszej pamieci pozostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kajtek777 Re: gdyby czytajacy ten artykol ... IP: *.d.pppool.de 05.08.05, 21:26 komunizm i demokracja, wyjedz na bialorus zakosztujesz troche demokracji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaz Wirszyllo Re: Rakowski nie wystartuje w wyborach IP: *.142-80-70.mc.videotron.ca 05.08.05, 20:08 No widzi Pan, mojby bylby trzeci. Razem trzy glosy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peerelek Re: Rakowski nie wystartuje w wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 20:48 panie mnietku szczerze to was nie lubilem jakies tak 20 lat temu ale dzisiaj zaczynam lubic prosze o to aby pan startowal bedzie to cos bardzo symbolicznego a elektorat sam sobie skoryguje wlasne poglady mysle ze warto pozdrawiam porzadnego czlowieka !!!!!!!!!!! peerelek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: peerelek Re: Rakowski nie wystartuje w wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 20:49 zdecydowanie Odpowiedz Link Zgłoś
ania9939 Re: Rakowski nie wystartuje w wyborach 05.08.05, 21:02 Podobno w SLD mają być młodzi.Rakowski to już starzec,zapewne ma wysoką emeryturę z PZPR-u i jeszcze pracuje.Jestem na bank pewna,że sam nie zrezygnował {lecz jego nie chcą} dlatego zirytowany tą sytuacją rzuca słuchawką.Mimo wieku starczego pcha się do koryta komuch obrzydły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wyborca Re: Rakowski nie wystartuje w wyborach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 21:18 Stary komunistyczny beton i pierdziel.Niech idzie w zapomnienie.To on doprowqadził do upadku Stoczni Gdańskiej i rozbioru majątku Polski przez Partyjny PZPR- owski zespół towarzyszy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gurru Rakowski jest szlachetnym i madrym 05.08.05, 21:31 czlowiekiem i jednym z najwybitniejszych polskich redaktorow. To on stworzyl odwazna w czasach PRLu "Polityke", a teraz prowadzi wspanialy miesiecznik spoleczny "Dzis". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do guru Re: Rakowski=Gomułka=Bierut IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 21:46 Coś ci się guru w tej łepetynie popier.....o.Z rakowskiego taki wybitny żurnalista jak z kozie d..y trąbka.Stary piewca komunizmu w jego najbardziej stalinowskich obłędnych zasadach.Poczytaj sobie jego artykuły z lat 60 i póżniej.Wspomnij,jak w Stoczni,wobec 50% ubeków i 50% stoczniowców poluźniał krawat gromiąc wrogów socjalizmu i PRL.Stary beton,niech idzie do piachu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wysuniętyzramienia Re: Rakowski=Gomułka=Bierut (roznice) IP: *.block.alestra.net.mx 05.08.05, 22:03 Nawet chyba przesadzasz. Bierut - Rosjanin - pierwszy prezydent "wolnej inaczej" Polski zaplacil zyciem za ta odrobine przywiazania do Polski i Polakow jakie jednak mial. Zginal z rak swoich broniac Polakow. Gomulka, polanalfabeta z Polski, wyuczony i zindoktrynalizowany m.in. w grupie zdrajczyni Wasilewskiej oraz w wielu sowieckich wiezieniach. Chcial wolnej Polski naprawde. Ci ktorzy krzyczeli "Wieslaw!" czuli dobrze. Gomulce Polska zawdziecza m.in. wolne rolnictwo. Bac Ruskow zaczal sie dopiero po 1964-tym roku. Rakowski? Od poczatku: mierny, wierny i oddany. Szczyt odwagi ktora okazal to realizacja (z opoznieniem) rosyjskiej "pierestrojki" w Polsce. To fakt ze ten jego liberalizm byl w latach osiemdziesiatych przelomem i pozwolil odbic sie od dna nedzy tysiacom Polakow nie tylko komunistow. Potem Polska juz liberalow u wladzy dlugo nie miala - ale moglismy miec wolna gospodarke jeszcze przed 1989-tym. Trzeba tylko bylo odwagi. Dzis "wrazliwy na krzywde" tylko zza szyb wartego setki tys usd auta. Taki komuno-kapitalista bez kregoslupa. Rakowski. Odpowiedz Link Zgłoś
gurru a ja uwazam Rakowskiego za odwaznego! 05.08.05, 22:16 ze dzis nie boi sie byc w Pl socjalista! w dobie wulgarnego dzikiego brutalnego kapitalizmu, ktory glosi, ze zysk po trupach dzieci i deptanie moralnosci i prawa jest jedyna przyszloscia dla Polski, wysoko oceniam tych ktorzy staja po stronie biednych i pokrzywdzonych. taka jest tez zachodnia intelektualna lewica, a "Dzis" obok "Krytyki Politycznej" to najambitniejsze i odwazne pismo w obecnej Polsce. Chwala Rakowskiemu za nie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wysuniętyzramienia Re: a ja uwazam Rakowskiego za odwaznego! IP: *.block.alestra.net.mx 05.08.05, 22:26 Alez zrozum ze DZIS wiele spraw wyglada inaczej. Jesli jestes mlodym czlowiekiem to masz inna optyke. Przeczytaj wyzej - ktos tu pisze o szwedzkiej socjaldemokracji. Czy uwazasz ze wszyscy sie wtedy takowej sprzeciwiamy? Ale dlaczego Rakowski nie chcial jej realizowac pognawszy okupanta, kiedy jeszcze mogl? Nie wierzyl w nia? Wspomnij ogrom nedzy PRL-u. Nie razila ona Miecia? Faktem jest ze sam urzadzil sie swietnie i szybko. Niczego mu nie braklo jak kazdemu komuniscie (nie lewicowcowi). Dzisiejsza 'wrazliwosc" gdy kazdy mlody, zdrowy czlowiek moze osiagnac sukces to Miecio moze sobie wsadzic.. do swego luksusowego auta - jak wiadomo kazdy socjalista jezdzi jedynie Audi. Miecio tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wysuniętyzramienia Piotr Ikonowicz i okolice IP: *.block.alestra.net.mx 05.08.05, 23:10 Temat podsunal wspomnienia. Zylem w tym swiecie choc nie napisze jako kto. Nazywali mnie "wrogiem Polski" w Trybunie Ludu, z czego bylem zawsze dumny. Przechowuje te pozołkle numery do dzis. Wspomne tu o Panu Piotrze Ikonowiczu jako ze o sobie nie wypada. Zapamietalem Go jako czlowieka w "Odrach" bardzo starych oraz koszulach glownie bialych i blekitnych z darow, bo nie mial Mu kto prac. Pamietam Jego bezgraniczna radosc gdy dostal kozuszek na misiu nowy od kogos, bo zima zawsze marzl w starej kusej jesionce. Byl lewicowcem. Razem z nami "prawuchami" wykladal w Latajacym (nie wiesz pewnie co to bylo) swietnie zawsze merytorycznie przygotowany, sypiacy faktami erudyta. Dziwi Cie brak konfliktow? Byl w naszej grupie nawet: ksiadz, pederasta ktory nie kryl kim jest oraz wielbiciel Adolfa - lekko stukniety - podejrzewalismy ze to prowok i mielismy racje. Ale nie moglismy nikomu zabronic. Takie byly Reguly Wolnosci Krzywego Kola (klub katolicki!). Sluchano masowo kazdego slowa nie bylo wtedy dyktafonow. Szybko piszacy i stenogfki byli rozrywani. Wyklady byly improwizowane bo nigdy nie bylo wiadomo kto przyjdzie a kogo akurat zamkna "na sankcje". Wtedy "socjalista" Rakowski siedzial w wygodnym fotelu KC PZPR, w Lancii lub w samolocie LOT. Nie pamietam aby los biednych obchodzil go bardziej niz wymagala tego propaganda DTV. A my sie spalalismy. Po 1989-tym Pan Piotr wygral wybory. Raz. Teraz podobno nalogowo pije wodke. zapamietalem go jako abstynenta. Szkoda. Moja przygoda z polityka skonczyla sie wczesniej, przed 1989-tym. Nigdy nie marzylem o byciu politykiem. Bronilem tylko ludzi. Ale kto to dzis zrozumie? Odpowiedz Link Zgłoś
gurru Re: a ja uwazam Rakowskiego za odwaznego! 06.08.05, 04:07 o jakim sukciesie mlodych ludzi mowisz? Tysiace mlodych po studiach jezdza dzis pracowac jako sprzataczki, salowe i kelnerzy na zachod Europy. czy to wg. Ciebie sukces? Nie wiem ile wiecej mozna bylo zrobic przedtem pod jarzmem sowieckim. Bardziej niz PRLowskie apanaze Rakowskiego oburzaja mnie przekrety ludzi u zloby po 1989 r., oraz zrujnowanie przez nich polskiej gospodarki, w wyniku czego 60% Polakow zyje dzis w nedzy. cenie u Rakowskiego to, ze on pozostal wierny swym lewicowym przekonaniom (choc lewica dzis to juz niemal podziemie) podczas gdy inni tzw. towarzysze nagle stali sie zlodziejami- korporacjonistami i przeszli na strone krwiopijcow. Takich jest wiekszosc - owych towarzyszy. Rakowski byl jednym z nielicznych ludzi prawdziwej lewicy starszego pokolenia i za to go cenie. On nie jest winien, ze w PL byl wtedy PRL - on staral sie jednak, zeby ow system mial ludzka twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wysuniętyzramienia Re: a ja uwazam Rakowskiego za odwaznego! IP: HTTP1.* / *.block.alestra.net.mx 06.08.05, 09:58 Dlaczego z gory skazujesz sie na kleske? Dlaczego twierdzisz ze sukcesu odniesc nie mozesz, sam jednoczesnie przyznajac ze masz otwarta droge do studiowania? Przed 1989-tym studiowac mogly jedynie dzieci komunistow i zasluzonych slug rezymu, z odpowiednia liczba "punktow za pochodzenie". Np. ja nie mialem na to szans. Studia ukonczylem ale nie w Polsce. Pisze do Ciebie czlowiek niewiele mlodszy od Miecia wcale nie wrog lewicy (tyle tylko tu zdradze). Czy musze sie ze swymi pogladami kryc? Przed kim? Zaskakujesz mnie. Mowie jasno i glosno co mysle. Kiedys za to samo mnie palowali i zamykali "na 48". O dziwo mowilem scisle to samo co dzis. Miecio zas "ewoluowal". Poczul ze juz wolno? Dla mnie "wadzia Kremla" znaczyla zawsze tyle samo co chora cuchnaca swinia. Miecio podal przed nimi plackiem na twarz. Zacytuje Ci na koniec co napisal o komunizmie noblista-lewicowiec Ivo Andric, Serb zabity w pierwszych dniach wywolanej przez postsowiecka bezpieke wojny domowej rozwalajacej Jugoslawie - zastrzelony na ulicy Belgradu: "..jest las, w lesie willa, obok willi garaz, w garazu Mercedes, w Mercedesie czlowiek, w czlowieku serce, a w sercu - milosc do klasy robotniczej.." Zapamietaj ten wymowny cytat madrego Czlowieka. Nie oceniaj pochopnie i nie szufladkuj ludzi. Pracuj na swoj sukces i wierz wen - chocby przeszkody zdawaly sie byc nie do pokonania. To jest wlasnie Zycie. Pozdrawiam P.S. Odpowiedz Link Zgłoś
gurru Dziki kapitalizm zabil Polske 06.08.05, 18:34 Ja nie skazuje sie na kleske, wrecz przeciwnie, moge o sobie powiedziec, ze osiagnalem sukces. I zupelnie nie zgodzie sie z tym ze za PRLu studiowaly tylko dzieci komunistow. To wielkie klamstwo. Moi rodzice nigdy nie byli komunistami ani slugami rezimu, ani nie dostalem zadnego punktu za pochodzenie, bo mialem inteligenckie. Dostalem sie na studia, bo bylem bardzo dobry i w PRLu zrobilem tez doktorat. Wtedy trudno bylko sie dostac na studia, bo egzaminy byly wysrubowane, dlatego szli tam najlepsi. PRL dal mu wyksztalcenie, ktore pozwolilo mi odniesc sukces ZAWODOWY na zachodzie. Dlatego oburza mnie to, ze dzis mlodiez polska konczy studia i musi czyscic kible lub zbierac kapuste na zachodzie. Mnie po studiach w PRLu przyjely z otwartymi rekami najlepsze uniwersytety zachodniego swiata! Taka jest roznica naszych mozliwosci. IIIRP ZABRALA dzisiejszej mlodziezy szanse na godne zycie i odebrala jej przyszlosc. taka jest prawada. Dziki kapitalizm wprowadzony sila do Polski po trupach robotnikow, zabil Polske! Rakowski jest uczciwym i szlachetnym czlowiekiem, nie zmieniam swego zdania. Na kazda zasluzona osobe zazdrosni lub glupi ludzie pluja, wiec sie nie dziwie atakom na niego, taka jest ludzka norma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wysuniętyzramienia Zylismy zapewne w innych PRLach IP: *.block.alestra.net.mx 06.08.05, 21:21 Jesli nie widziales tamtej nedzy, obludy, scigania jak dzikich zwierzat wszystkich inaczej myslacych niz tow. Miecio i SlepoWron ruski to chyba zylismy w innych krajach. Piszesz w domysle o mnie (cyt) "zazdrosni lub glupi ludzie". Nie razi mnie to. Nie takie obelgi juz w zyciu slyszalem. Nie tylko takie zlo przezylem od ubeckiej swoloczy, ktora gardze bo ani nie sa, ani nie byli nigdy Polacy. To ruska szumowina. Moj Ojciec mi nie dozyl wolnej Polski ani emerytury. Ty ta Wolna Polske plugawisz slowem mieniac sie tu nawet (cyt) "doktorantem". Oj powiedzial by Ci moj ledwo pismienny Tata slowko o tym. Komunistow nienawidzil jak zarazy. Gdyby nie obcy i ja skonczylbym nauke na szkole podstawowej i na wozeniu smieci co mi wrozyli komunistyczni pijaczkowie. Dzis to oni smieci woza i uwaznie sluchaja moich polecen. Odmienily nam sie losy.. Nie zrozumiemy sie nigdy. Szczerze ciesze sie ze tacy jak Ty nieudacznicy na sowieckich uslugach przegrali. Mamy swoj wolny kraj ktory urzadzimy tak jak zechca nasi mlodzi. Nie stare komunistyczne smrody, zywe pomniki roznych dzierzymordzinskich i adolfkow. Po co komu ludzka swolocz*? * swolocz - rosyjskie slowo oddajace swietnie Polaka ktory sie sprzedal. Odpowiednik folksdeutscha. Targowiczanin. Rakowski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gomułka = Bierut Re: Rakowski=Gomułka=Bierut (roznice) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.05, 10:30 Pytam ,co było w Bierucie bolszewickim agencie NKWD z Polaka?Podpisywał wyroki śmierci na najlepszych synów Polski skazywanych przez sowieckich najemników w polskich mundurach.To bandyta i morderca!!!A,że umarł na "grypę" podobnie jak inni komunistyczni przywódcy podczas wizyty w Moskwie,to już inna sprawa.To był jeden ze sposobów pozbywania się funkcjonariuszy GRU i NKWD.A Gomułka,tyle,że na krótko była "odwilż".A potem UB z większą enertgią zabrało się do walki z opozycją.No i ten sam jasny popelinowy płaszcz od początku ,do końca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zpilarski To,że w ogóle myślało kandydowaniu wystawia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.05, 23:43 o nim jak najgorsze świadectwo.Co on sobie myślał? Że my, mieszkańcy kujawsko-pomorskiego będziemy wybierać do Senatu komunistyczną mumię?Że jego wątpliwe kwalifikacje dobre może w latach 50-tych nas teraz oczarują?Uwiąd starczy, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś