Dodaj do ulubionych

Debata -Centrum Handlowe ASTORIA -ZA czy PRZECIW

04.01.06, 22:44
Stowarzyszenie Młodzi Konserwatyści
zaprasza na debate pt.: "Centrum Handlowe Astoria - ZA czy PRZECIW"

Debata odbedzie się 6 stycznia (piątek) o godz. 13.00 w Muzeum Dyplomacji i
Uchodzctwa przy ul. Berwińskiego 4

zaproszeni goście
- radny Michał Krzemkowski
- prezydent Konstanty Dombrowicz
- dr.Tomasz Koczur UKW
- dr.Grzegorz Kaczmarek UKW

Debatę poprowadzi Cezary Wojtczak - radio PiK
---------------------------------------------------
Obserwuj wątek
    • Gość: zwała na maksa jasne że za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 22:55
      jasne że za
      wiec nie ma o czym debatowac
      • Gość: balum Re: jasne że za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 22:59
        Czyli o godzinie o której ludzie pracuja darujcie sobie kto wam tam przyjdzie ?
        • Gość: wyborca PIS Re: jasne że za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 23:03
          o czym jeszcze debatować ? Wiadomo ,że Za Centrum Astoria .
          • Gość: orion Re: jasne że za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 23:11
            No ja myślę, że to tak tylko wlepili post dla rozgłosu, pewnie wiedzą już kto
            przyjdzie, a teraz liczą, że może jeszcze kilka osób dzięki temu wpadnie.
            Debata o tym to chyba niezły pomysł, nikt jakoś na to nie wpadł. Ja akurat
            jestem przeciw, ale może chętnie wpadnę, żeby posłuchać jakiś argumentów bo tak
            bardzo dobrze to się w tym temacie nie orientuję. Nie podoba mi się, że
            prezedynt nie umie sie wytlumaczyć z wielu rzeczy, a dzisiejszy artykuł w
            Pomorskiej na to kolejnym dowodem. Zobaczymy czy mnie ktos przekona do zmiany
            zdania.
            • Gość: ja Re: jasne że za IP: *.tvgawex.pl 04.01.06, 23:24
              Też do konca nie jestem przekonany o tym czy kolejny supermarket jest nam
              potrzebny, w koncu mamy ich juz kilka i kolejny nic nowego nie
              wniesie .Conajwyzej moze zakorkowac nam bardziej centrum i zatrudniajac
              kilkuset pracowników zamknie kilkanascie sklepików tworzšc im nieuczciwš
              konkurencję. Pomysł na konferencję bardzo dobry(przynajmniej my Bydgoszczanie
              dowiemy sie czegos na ten temat) tylko nie wiem czy godzina jej odbycia jest
              dokonca szczesliwa...
              • tytt Re: jasne że za 05.01.06, 00:03
                Gość portalu: ja napisał(a):

> Też do konca nie jestem przekonany o tym czy kolejny supermarket jest nam
                > potrzebny, w koncu mamy ich juz kilka i kolejny nic nowego nie
                > wniesie .Conajwyzej moze zakorkowac nam bardziej centrum i zatrudniajac
                > kilkuset pracowników zamknie kilkanascie sklepików tworzšc im nieuczciwš
                > konkurencję. Pomysł na konferencję bardzo dobry(przynajmniej my Bydgoszczanie
                > dowiemy sie czegos na ten temat) tylko nie wiem czy godzina jej odbycia jest
                > dokonca szczesliwa...

ale gdzie bedzie supermarket?

ja uwazam ze super pomysl z tą debatą, ale jeszcze lepiej gdyby odbył się za
                rok albo za pięć LOL proste pytanie-po co ta debata?
                • Gość: Roma a dlaczego... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 00:34
                  A dlaczego jest tyle kontrowersji wokół CH Astoria? To, że ty jesteś "za"
                  wszyscy wiedzą. Ale jak rozumiesz chyba nie każdy pracuje w UM i ma taki dostęp
                  do informacji, co ty.
                  • tytt Re: a dlaczego... 05.01.06, 10:29
                    co 'kto'?nie mam nic wspolnego z UM,ale juz mi i pedalstwo i pedofilie i ze z
                    toruni jestem,tak wiec taki podjazd zniose z przyjemnoscia :)

po prostu organizowanie debaty (juz pomine godzine 13ta, odpowiednia tylko dla
                    emerytow) w momencie, gdy trwają roboty w najlepsze zastanawia i zdumiewa oraz
                    stawia pod znakiem zapytania intencje organizatorów..
              • agam26 Re: jasne że za 06.01.06, 16:01
                a ile ich mamy w bydgosczy? jedna galeria ,która co weekend i w święta jest
                zapchana. Powinno być wiecej. Rozładuje się, konkurencja itp. W 3miescie jest
                ich 10 lub więcej i nikt nie narzeka. A ta bydgoszcz to jak prowincjonalne
                miasto, niech sie rozwija, a nie na zakupy do poznania lub gdańska i tam
                zostawiać pieniądze.
    • Gość: widuch Re: Debata -Centrum Handlowe ASTORIA -ZA czy PRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 23:36
      Taksówkarze siedzą i nic nie zrobią
      Autor: Gość: EX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
      Data: 15.11.05, 10:25
      + dodaj do ulubionych wątków

skasujcie post

+ odpowiedz
      bardzo pouczający fragment atykulu z Pomorskiej o monitoringu w Toruniu.
      Okazuje się, że nawet taksówkarze jak są w dużej grupie (to jest największy
      postój w mieście) nic nie zrobią, żeby pomóc czlowiekowi. Tak samo byloby,
      gdyby tam kradziono samochód albo wybito szybę w sklepie.

W ubiegłym tygodniu kamera uratowała życie przechodniowi brutalnie pobitemu
      przy placu Teatralnym. Dzięki minitoringowi natychmiast zjawił się patrol
      policji i municypalnych, którzy zatrzymali opryszków i udzielili pomocy
      dotkliwie pobitemu. Niestety na nagraniu widać także całkowitą obojętność
      stojących taksówkarzy. Nie zareagowali na bicie bezbronnego człowieka. Nawet
      nie zadzwonili na 997.

Milej jazdy taksówkami, forumowicze!

• Gość: tomek Re: Debata -Centrum Handlowe ASTORIA -ZA czy PRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.06, 23:37
      Młodzi Konserwatyści? Hmm, nie słyszałem jeszcze o nich, ale nazwa mówi sama za
      siebie - poglądy muszą mieć zdrowe :)
      Co do samej debaty to widzę, że zostały zaproszone główne strony sporu o CH
      Astoria - p. prezydent i radny Krzemkowski. Wreszcie będziemy mogli się
      przekonać kto tak naprawdę ma rację. Mam nadzieję, że pan prezydent znajdzie
      chwilę czasu i się zjawi, aby bronić swojego stanowiska i ukazać nam jakieś
      sensowne argumenty przemawiające za tą inwestycją. Jak na razie jego argumenty
      do mnie nie przemawiają. Centrum handlowe w tym miejscu zupełnie nie pasuje.
      Kolejne utrudnienie i tak juz w zahipermarketyzowanej Bydgoszczy, gdzie się nie
      ruszyć to korki, bo ludzie gnają do tych blasznych "świątyń". Najbardziej to
      szkoda mi okolicznych sklepikarzy. Wiem co to jest zmagać się z marketami. Mój
      ojciec prowadził sklep w pobliżu jednego z bydgoskich hipermarketów, ale
      oczywiście musiał uznać jego wyższość. Po prostu nie miał szans w walce z takim
      kolosem i musiał przenieść interes w inne miejsce. Pamiętam ile było przy tym
      problemów i niepewności.
      Dobra, trochę się rozpisałem. Szykuje się gorąca debata, bo sam temat ostatnio
      jest często poruszany chociażby w bydgoskich mediach. Dziś czytałem
      w "Pomorskiej", że jakiś architekt wydawał zgodę na budowę tej Astorii, a teraz
      sam jest zatrudniony bodajże w firmie budującej to centrum. Normalnie "bydgoski
      Schroeder" - przygotował sobie grunt po przyszłą pracę i teraz może sobie
      dostojnie żyć.
      Studiuję politologię na naszym UKW, więc temat dyskusji jest w kręgu moich
      zainteresowań, lubię to co robię :D W piatek o godz. 13 będę miał wolne, więc
      wpadnę do tego muzeum przy Berwińskiego. Z tego co pamiętam to ta ulica jest
      gdzieś w okolicach Bazyliki.
    • Gość: maciej Re: Debata -Centrum Handlowe ASTORIA -ZA czy PRZE IP: 83.238.70.* 05.01.06, 01:00
      Ten Krzemkowski to jakiś dziwaczny!
      • Gość: mark Re: Debata -Centrum Handlowe ASTORIA -ZA czy PRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 06:06
        hahahahahha .... budowa sie zaczela i pełną para fundamenty kopia .... render
        ustawili a oni beda debatować ..... to absurd ..... hihiihihih.... trzeba było
        debatować 2 lata temu .... hihihi a moze zmienic temat rozmowy na np "strategia
        rozwoju miasta do 2013 - i sposoby wykorzystania funduszy europejskich na
        rozwój infrastruktury"..... a nie gadac o rzeczach które sa nieodwracalne ...
        zreszta ci tzw przeciwnicy pierwsi poleca tam na zakupy ze swoimi
        zonami....wszystko to absurd i polityczna propaganda ... np sa radni którzy nie
        znają np szczegółow inwestycyjnych budzetu miasta na 2006 r ...a madrza sie i
        pusza ..... polityka ....i tyle ....
        • tytt Re: Debata -Centrum Handlowe ASTORIA -ZA czy PRZE 05.01.06, 10:30
          Gość portalu: mark napisał(a):

> hahahahahha .... budowa sie zaczela i pełną para fundamenty kopia .... render
          > ustawili a oni beda debatować ..... to absurd ..... hihiihihih.... trzeba
          było
          > debatować 2 lata temu .... hihihi a moze zmienic temat rozmowy na
          np "strategia
          >
          > rozwoju miasta do 2013 - i sposoby wykorzystania funduszy europejskich na
          > rozwój infrastruktury"..... a nie gadac o rzeczach które sa nieodwracalne ...
          > zreszta ci tzw przeciwnicy pierwsi poleca tam na zakupy ze swoimi
          > zonami....wszystko to absurd i polityczna propaganda ... np sa radni którzy
          nie
          >
          > znają np szczegółow inwestycyjnych budzetu miasta na 2006 r ...a madrza sie i
          > pusza ..... polityka ....i tyle ....

dokladnie, pie..c beda o astorii-mało jest problemow i wyzwan.. ach
          malomiasteczkowa ciemnota.
    • Gość: semeon Re: Debata -Centrum Handlowe ASTORIA -ZA czy PRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 21:29
      Czy, aby "nie za wcześnie" ta dyskusja. Ciśnie się na usta powiedzenie o
      musztardzie po obiedzie.
      • Gość: viva Re: Debata -Centrum Handlowe ASTORIA -ZA czy PRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 21:58
        Tak tylko, że wcześniej jakoś nikt o tym nie wiedział. Jakie dwa lata temu,
        skoro prezydent niezgodnie z prawem dopiero kilka miesięcy temu kpił z radnych?
        Trochę powagi.
        mark jesteś imfantylny tylko tyle; odzywasz sie tylko w sprawach zeby bronic
        KonDoma, daj sobie juz spokoj
        klakierzy kondoma, myslicie ze tego nie widac??
        • Gość: asd Re: Debata -Centrum Handlowe ASTORIA -ZA czy PRZE IP: 213.158.197.* 06.01.06, 00:08
          Łukasz nie ładnie.
          • Gość: mark Re: Debata -Centrum Handlowe ASTORIA -ZA czy PRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 06:10
            bronic KONDONA ???? dobre ...kazdy widzi jak jest .. ale wkurzaja mnie te
            wszystkie absurdy i te smieszne "kroki, akcje, działacze, grupy inacjatywne,...
            naciski polityczne"ludzi którzy tak kompletnie nic nie robią, niektórzy
            forumowicze wiecej wiedza o tym miescie niz niektórzy radni, radni którzy są
            niekompetentni, ... i tyle . Potem muszę zyc w taki ...hihihi mieście ....
            • Gość: mark Re: Debata -Centrum Handlowe ASTORIA -ZA czy PRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 08:26
              a co do zakładów graficznych .... juz od 3 lata temu było wiadomoz ze cos sie
              kroi wkoło tych budnynków ..... hahahahahah tylko niektórzy nic wiedza .... lub
              udaja
              • Gość: viva Re: Debata -Centrum Handlowe ASTORIA -ZA czy PRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 20:06
                Pudło kolego. A tak na marginesie to może zaproponuj żeby ci twój szef
                skombinował korki z polskiego, bo widzę, że masz problemy z
                ortografią: "nieładnie" piszemy razem.
                Podsumowując: napisałeś dwa słowa zawierające po pierwsze błędną informację, a
                po drugie błąd ortograficzny. Kiepsko...
                • Gość: do asd Re: Debata -Centrum Handlowe ASTORIA -ZA czy PRZE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 20:08
                  To było oczywiście do "asd".

P.S. Czy dobrze rozszyfrowuję twój skrót "asd" jako- as dombrowicza?? Jeżeli ty
                  jesteś asem, to kim są blotki??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka