e_wok 26.09.06, 23:27 Mam na mysli Teraz My. No, przyznam, ze jestem w szoku. Jednak co innego slyszec o skurwysynstwie, a co innego zobaczyc na wlasne oczy :-/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fnoll Re: Ogladaliscie TO??? 26.09.06, 23:56 a co to za cudo? bo ja nietelewizyjny... Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll nic nowego, niestety 27.09.06, 00:01 znalazłem linka: terazmy.onet.pl/1361937,archiwum.html chciałbym tylko wiedzieć kim są ludzie, którzy głosują na podobne "zjawiska" co to za kosmos? Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll Lipiński: 17857 głosów, Beger: 10537 głosów 27.09.06, 00:07 no i co ci ludzie teraz sobie myślą? Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_s Oglądałem. Dlaczego nie jestem zdziwiony? 27.09.06, 00:14 Ech, PiSiory już mnie niczym nie zaskoczą. :(( Odpowiedz Link Zgłoś
isma Re: Ogladaliscie TO??? 27.09.06, 08:43 Nie jestem zdziwiona. Ale wsciekla, owszem. Odpowiedz Link Zgłoś
a000000 Re: Ogladaliscie TO??? 27.09.06, 10:49 a ja ani zdziwiona ani wściekła. To nie jest nowość. To jest reguła. Tak robią wszystkie partie polityczne, wszystkie koncerny podkupujące pracowników, zakłady badawcze czy naukowe...... to jest proza życia. Cieszę się, że z PiSuarów została zdarta maska świętojebliwości. Nie znoszę fałszu i obłudy. Odpowiedz Link Zgłoś
isma Re: Ogladaliscie TO??? 27.09.06, 12:57 No, tylko ze niestety w efekcie zostalismy poczestowani nowa porcja falszu i obludy ;-(((. Wlasnie dlatego, ze nie mam zludzen, iz wlasnie tak sie w wiekszej polityce sprawy zalatwia, to wsciekaja mnie ci wszyscy domorosli Katoni, ktorzy teraz gromko wolaja o oburzajacej korupcji. No zesz, wydawalo mi sie, ze przy okazji rozmow POPISowych tez byla mowa o rownym podziale stolkow w ministerstwach? Istotnym novum jest natomiast sejmowy fundusik na weksle, to rzeczywiscie osiagniecie ;-((( Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Ogladaliscie TO??? 27.09.06, 16:17 Ja też nie mam złudzeń, że inne partie podobnie nie robią polityki... Tym niemniej, film pokazał, że PiS przekroczył pewną granicę: 1. Propozycja pracy w ministerstwie dla Beger, co do której "kwalifikacji" prawie nikt w Polsce nie ma chyba złudzeń - PiS pokazało, że jest w stanie brać na wysokie stanowiska nawet kompletnych dyletantów, by mieć 1 głos w Sejmie więcej. 2. Pomysł, żeby z pieniędzy podatników sfinansować długi rozłamówców z Samoobrony. 3. Ten fragment, gdzie Beger domaga się wpłynięcia przez PiS na procesy przeciw niej toczone - a Lipiński, zamiast trzasnąć pięścią w stół, zaczyna się tłumaczyć, że chyba nic się nie da w tej sprawie zrobić... Czyli - zero reakcji na rządzanie, by władza wpłynęła na wymiar sprawiedliwości. Handel synekurami jest powszechna brzydką twarzą polityki, ale ten jego przykład jest wręcz ordynarny. No i też widzimy, ze ten rząd jest gotowy poświecać pieniądze państwowe na swoje partyjne cele - i że nie widzi nic zdroznego w majstrowaniu przy procesach... co się w zadnych standardach nie mieści. PiS się skompromitowało absolutnie... Odpowiedz Link Zgłoś
isma Re: Ogladaliscie TO??? 28.09.06, 08:50 Nie no, propozycje (raczej: zadanie) teki wiceministerialnej zlozyla Beger, a Lipinski jedynie, powiedzmy, przyjal ja do wstepnie akceptujacej wiadomosci. Co samo w sobie jest chyba postawa nie tak calkiem nietypowa. Jak moja pracownica, ktora jest, owszem, wybitnym fachowcem w kwestii makijazy i torebek Louis Vuitton mi mowi, ze ona uwaza, iz zasluguje na podwyzke, to ja raczej nie mowie "a niby za co?" (nie mowiac o tym, iz nie dodaje, ze najchetniej bym ja natychmiast sprzedala komukolwiek, ale nie moge, bo jest protegowana moich szefow), tylko sie grzecznie usmiecham i mowie "no, wiesz, mozna by o tym pomyslec, ale w tym kwartale to chyba w ogole funduszu na podwyzki nie bedzie" ;-))). Co do gesto przetykanego przeklenstwami belkotu Mojzesowicza, to mysle sobie, ze jednak chlopu sodowa do glowy uderzyla, jaki to on jest wielki polityczny strateg ;-(((. Bleee. Nieestetyczne. Majstrowania przy procesach tez chyba nie obiecywali? Tak ze, ja sie zgadzam, w tej sytuacji wypadalo sie zachowac pryncypialnie i wrzasnac co niebadz o prawie i sprawiedliwosci, no, ale jak by sie tak we wlasne piersi uderzyc, to czlowiek czasem tez sie pilnuje tylko, zeby w uczynkach nie zgrzeszyc, a w slowach to juz nie tak calkiem ;-))). No i jeszcze jedno. Ja niezupelnie rozumiem oburzenie na PiS, ze "tym bardziej" powinni byc uczciwi, skoro pod takimi haslami wygrali wybory. Zawsze mi sie wydawalo, ze uczciwym w zyciu publicznym po prostu byc nalezy, niezaleznie od tego, czy sie o tym mowi w kampanii, czy nie. I taka PO (hmmm... jak sie wlasciwie skonczyla afera mostowa?) nie ma wcale mniejszego obowiazku byc uczciwa niz PiS... Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Re: Ogladaliscie TO??? 28.09.06, 10:07 > No i jeszcze jedno. Ja niezupelnie rozumiem oburzenie na PiS, ze "tym bardziej" > powinni byc uczciwi, skoro pod takimi haslami wygrali wybory. Zawsze mi sie > wydawalo, ze uczciwym w zyciu publicznym po prostu byc nalezy, niezaleznie od > tego, czy sie o tym mowi w kampanii, czy nie. I taka PO (hmmm... jak sie > wlasciwie skonczyla afera mostowa?) nie ma wcale mniejszego obowiazku byc > uczciwa niz PiS... Czyli jednym słowem uważasz, że mozna szermować hasłami moralności, zawłaszczać idee "sprawiedliwości" i "prawa" (tego im nigdy nie wybaczę wrrr), a potem spokojnie robić to samo, co wszyscy, albo nawet i więcj? Nie zgadzam się. Precz z hipokryzją!! Odpowiedz Link Zgłoś
isma Re: Ogladaliscie TO??? 28.09.06, 10:21 Alez oczywiscie, ze nie mozna. Tylko nie rozumiem, jak pozostali uczestnicy zycia puublicznego moga sie na to swiecie oburzac, biorac udzial w tej samej grze, tymi samymi metodami - tylko z tego powodu, ze podobnych hasel nie glosili? Hipokryzja to wlasnie jest dla mnie udawanie, ze "sprawiedliwosc" i "prawo" nie sa wartosciami samymi w sobie, obowiazujacymi wszystkich niezaleznie od deklaracji, ale ze sa jedynie jednym z wyborczych zobowiazan konkretnej partii, dobrowolnie przez nia na sie wzietymi. No zesz cholera ;-(((. Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Re: Ogladaliscie TO??? 28.09.06, 11:03 Jeżeli ktoś twierdzi, że jest, w przeciwieństwie do innych, prawy i sprawieldiwy, i pod tym hasłem wygrywa wybory, to musi się liczyć, że rywal będzie go trzymał za słowo. Jeżeli twierdzisz, że jesteś lepszy, musisz to udowodnić (to samo np. w przypadku postępowania chrześcijan). Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Ogladaliscie TO??? 28.09.06, 11:15 No nie wiem - dla mnie jakoś za łatwo Lipiński zapewniał, że stanowisko dla Beger to "kwestia jednej rozmowy". No i to "mamy wiele stanowisk"... Jakby nei widział nic zdrożnego w rozmawianiu z Beger (kobieta z procesem o fałszerstwo!!!) o stanowiskach w rządzie... Co do owej "pomocy w procesach" - nie wiem, może jestem pryncypialny, ale uważam, że uczciwy człowiek, słysząc takie żądania, powinien wyjść. Nawet jeśli przyjąć, że Lipiński tylko zwodził Beger - czy PiSowi naprawde zależy na poparciu kogoś, kto żąda czegoś takiego? Co do uczciwości - zgadzam się, KAŻDA partia powinna być uczciwa. Ale jeśli nieuczciwie zachowuje się partia, która dochodzi do włądzy właśnie obiecując uczciwość, to jednak jest to szczególnie żenujące. Jakby to powiedzieć - chodzenie na prostytutki zawsze jest niewłaściwe, ale oburza szczególnie, jeśli zostaje złapany na tym ktoś, kto na co dzień głośno krzyczy o potrzebie wierności małżeńskiej... Odpowiedz Link Zgłoś
isma Re: Ogladaliscie TO??? 28.09.06, 12:38 Ze moze oburzac tych, ktorzy na prostytutki w ogole nie chodza, to pelna zgoda. Ale nie dziwi Cie, ze oburza zwlaszcza tych, ktorzy tez na prostytutki chodza, tyle, ze cichaczem? No toz hipokryzja najczystszej wody: wszystko mozna co nie mozna, byle z wolna i z ostrozna ;-))). Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Ogladaliscie TO??? 28.09.06, 12:56 A tu pełna zgoda - nie mam złudzeń, że obecne oburzenie opozycji nie jest przynajmniej w części wykalkulowane... Dostali bat na PiS - to korzystają. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj Re: Ogladaliscie TO??? 28.09.06, 14:09 Dostali bat na PiS - to korzystają. A to juz bez żadnych watpliwosci jest standardowym postępowaniem w demokracji. Tak więc oburzenie pisiorów na oburzenie opozycji jest żałosne do kwadratu. Odpowiedz Link Zgłoś
lynx.rufus Re: Ogladaliscie TO??? 28.09.06, 14:19 monikaannaj napisała: > Dostali bat na PiS - to korzystają. > > A to juz bez żadnych watpliwosci jest standardowym postępowaniem w demokracji. > Tak więc oburzenie pisiorów na oburzenie opozycji jest żałosne do kwadratu. ale oburzenie koalicji na opozycje tez jest chyba standardowe dla demokracji? :) gente Ruthenus natione Polonus Lynx Rufus Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj Re: Ogladaliscie TO??? 28.09.06, 14:48 Pewnie. Ja natomiast dalej bede twierdzić że oferowanie spłacenia weksli pani Beger za moje pieniądze - nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
lynx.rufus Re: Ogladaliscie TO??? 28.09.06, 14:59 monikaannaj napisała: > Pewnie. Ja natomiast dalej bede twierdzić że oferowanie spłacenia weksli pani > Beger za moje pieniądze - nie jest. tu sie zgadzam, madre to nie bylo. ale oburzac sie moga. akurat w polskiej polityce oburzaja sie wszyscy, ciagle i o wszystko. gente Ruthenus natione Polonus Lynx Rufus Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Re: Ogladaliscie TO??? 28.09.06, 14:50 Przede wszystkim, to mogliby wymyślić lepszą obronę niż powtarzanie do znudzenia, że mamy do czynienia z powtórką z 1992 roku, spiskiem dziennikarzy i służb PRL, atakiem układu oraz sił postkomunistyczno - liberalnych. Toż to naprawdę brzmi jak bełkot godny partii z jakiejś dyktatury... A to wystąpienie Kaczyńskiego wczoraj, to "w Polsce jest tak świetnie, jak nigdy nie było", normalnie żenujące było... Odpowiedz Link Zgłoś
bja74 taaa 27.09.06, 11:02 Nie wiem, kto powiedział: nie należy pokazywać ludziom, jak się robi dwie rzeczy: kiełbasę i politykę. Ale coś w tym jest. Nie łudze się, że to jednostkowy przypadek - nie tylko w tym momencie dziejowym i nie tylko w Polsce. Ale sprawnośći w przeprowadzeniu takiej prowokacji nie sposób docenić. Akcja SB? Odpowiedz Link Zgłoś
gumpel Re: taaa 29.09.06, 18:36 bja74 napisała: > Nie wiem, kto powiedział: nie należy pokazywać ludziom, jak się robi dwie > rzeczy: kiełbasę i politykę. Otto Eduard Leopold von Bismarck-Schönhausen Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_s Było to specjalne wydanie programu "Mamy cię!" :)) 27.09.06, 11:53 Z wykorzystaniem sprzętu Szymona M. PiC dał się wkręcić aż miło. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s Nie oglądałem, bo musiałem iść wcześniej spać... 27.09.06, 15:54 ... ale idąc spać, słyszałem, że rodzice się przed telewizorem o coś bardzo wpieniają. Rano przeczytałem w "GW", o co chodziło... Co powiedzieć? Kompromitacja. Która mnie nijak nie dziwi - od początku mówiłem, żeby nie ufać politykom, którzy idą do władzy po sztandarem moralności... Odpowiedz Link Zgłoś
lynx.rufus co to jest to "TO"? 27.09.06, 16:35 Wydaje mi sie, ze wszystkie powyzsze glosy oburzenia, jakkolwiek sluszne, pomijaja wazny - a moze i najwazniejszy - aspekt calej sprawy. W GW mozna bowiem przeczytac, ze cala akcja byla dzielem ... TVN-u. To dziennikarze zwrocili sie do Beger z propozycja przeprowadzenia zakupu kontrolowanego, podsycajac konflikt miedzy dwoma partiami - w interesie jednej z nich, zeby nie bylo watpliwosci. Na czym zalezy politykom - o tym mozna dlugo i zaciekle dyskutowac. Wladzy, pieniadzach, kobietach, stanowiskach, idealach, Polsce? - niektorym bardziej na jednym, innym - na drugim. Na czym zalezy telewizji prywatnej? Na pieniadzach. I dlatego wlasnie fakt przeprowadzenia prowokacji politycznej przez stacje telewizyjna uwazam za najgorszy przejaw kryzysu polskiej polityki. Gorszy chyba niz afera Millera-Michnika (przez niektorych mylnie zwana afera Rywina). Gdy podmioty gospodarcze, znajdujace sie zupelnie poza kontrola spoleczna, zaczynaja robic polityke, to z panstwem rzeczywiscie jest cos nie tak. I nikt nie moze mi dac gwarancji, ze w sprawe nie sa zamieszani niezweryfikowani, byli (a moze i obecni) oficerowie tajnych sluzb. A to ze partie i politycy rozmawiaja o stanowiskach to nikogo nie powinno dziwic. Jesli ktos wyobraza sobie, ze negocjacje miedyz PiS-em a PO przebiegaly w jakis inny sposob, to sie dosc powaznie myli. Oczywiscie, Beger to nie cala partia, ale jej przeciez _odmowiono_ stanowiska. Jedyne, co w tej rozmowie bylo niepokojace (oprocz samej rozmowy z przedstawicielka Samoobrony, ale to zadna nowosc...), to niejasne pomysly pokrycia 'dlugow' poslow Samoobrony przez Kancelarie Sejmu, czyli tzw. podatnika. Jesli bylo to cos wiecej niz zwykla gra (a mozna sie obawiac, ze tak wlasnie bylo), to jest sie czym niepokoic. gente Ruthenus natione Polonus Lynx Rufus Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj lynksie, co ty?. 27.09.06, 17:01 Chcesz nam wmowic że to iż ludzie którym odnowa moralna i naprawa państwa z pysków nie schodzi proponują stolek i miejsce na listach wyborczych przestepczyni - to normalne? A moze to |TVN zmusił pisowców do tego? Oficerowie tajnych sł€żb? Hm... czyzby nalezało w trybie natychmiastowym wywalic wassermana i Macierewicza? Odpowiedz Link Zgłoś
lynx.rufus Re: lynksie, co ty?. 27.09.06, 17:37 monikaannaj napisała: > Chcesz nam wmowic że to iż ludzie którym odnowa moralna i naprawa państwa z > pysków nie schodzi proponują stolek i miejsce na listach wyborczych > przestepczyni - to normalne? oczywiscie ze caly zwiazek z samoobrona to jeden wielki skandal. natomiast zwracam uprzejmie uwage, ze po 'konsultacjach' z kaczynskim lipinski odmowil stanowiska sekretarza stanu, a przed - ingerencji w dzialania prokuratury. ze powinien to zrobic w sposob bardziej stanowczy? zgadzam sie. ze kluczyl? nie podoba mi sie to, ale tez nie oczekuje, ze z beger bedzie rozmawial inaczej (dlatego mowie, ze w ogole nie powinien byl). > A moze to |TVN zmusił pisowców do tego? nie zmusil, ale zaaranzowal cala sytuacje. nie przypominam sobie, by robili podobne akcje, gdy rzadzili komunisci. nie bede tu powtarzal calego poprzedniego wpisu, ale podtrzymuje go. > Oficerowie tajnych sł€żb? Hm... czyzby nalezało w trybie natychmiastowym > wywalic wassermana i Macierewicza? dajze spokoj. uwazasz, ze byla esbecja to przykladni obywatele? prosze takze, nie zrozum mnie zle. nie podoba mi sie, ze pis coraz bardziej zachowuje sie jak 'nasi sk..syni' (aluzja do amerykanow w czasach zimnej wojny). ale to w zaden sposob nie wplywa pozytywnie na moja ocene ich przeciwnikow. gente Ruthenus natione Polonus Lynx Rufus Odpowiedz Link Zgłoś
diabollo Re: lynksie, co ty?. 29.09.06, 17:23 lynx.rufus napisał: > > dajze spokoj. uwazasz, ze byla esbecja to przykladni obywatele? Nie dość, że paranoiczne to jeszcze zdecydownie niechrześcijańskie, choć całkiem polsko-katolickie. Dlaczego były esbek nie może być przykładnym obywatelem? Jakoś może być dobrym oficerem UOP, dzisiaj może być oficerem ABW, ale obywatelem nie może? Kłaniam się nisko. Odpowiedz Link Zgłoś
lynx.rufus Re: lynksie, co ty?. 29.09.06, 17:33 diabollo napisał: > lynx.rufus napisał: > > > > dajze spokoj. uwazasz, ze byla esbecja to przykladni obywatele? > > Nie dość, że paranoiczne to jeszcze zdecydownie niechrześcijańskie, choć całkie > m > polsko-katolickie. > > Dlaczego były esbek nie może być przykładnym obywatelem? > Jakoś może być dobrym oficerem UOP, dzisiaj może być oficerem ABW, ale > obywatelem nie może? > > Kłaniam się nisko. swietnie, napewno uciesza sie z Twojej laurki. i ciesze sie, ze ja zasluguje z Twojej strony wylacznie na obelgi. gente Ruthenus natione Polonus Lynx Rufus Odpowiedz Link Zgłoś
forumisko Re: co to jest to "TO"? 28.09.06, 00:09 Mnie marzy się że w wieczornych programach informacyjnych pokazuje się scenki z życia partyjnego (i nie tylko, wszystkich osób publicznych) z mijającego dnia, ale absolutnie wszystkich partii i grup. Bez tego to wszystko traci sens. Ale to tylko marzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj Re: co to jest to "TO"? 28.09.06, 09:43 A mi nie. I tak uczucie zazenowania towarzyszy mi nieustannie przy ogladaniu dziennikow - więc unikam. A co do zasady "pamachiwaj pa wsiech" to po pierwsze: oczywiste jest chyba że partia rządząca najbardziej interesuje dziennikarzy i widzów, po drugie: jeśłi chodzi o TVN i program Teraz My - to kiedy z ukrytą kamera poleźli na konwencję PO i ponagrywali rozmowy niekoniecznie budujące pozytywny wizerunek partii - to sie pisiorom pomysł z nagrywaniem bardzo podobał. A teraz przybredzają coś o braku obiektywizmu itp. Odpowiedz Link Zgłoś
forumisko Re: co to jest to "TO"? 01.10.06, 00:56 > A co do zasady "pamachiwaj pa wsiech" to po pierwsze: oczywiste jest chyba że > partia rządząca najbardziej interesuje dziennikarzy i widzów, po drugie: jeśłi > chodzi o TVN i program Teraz My - to kiedy z ukrytą kamera poleźli na konwencję > > PO i ponagrywali rozmowy niekoniecznie budujące pozytywny wizerunek partii - to > > sie pisiorom pomysł z nagrywaniem bardzo podobał. A teraz przybredzają coś o > braku obiektywizmu itp. Gdzie można o tym przeczytać, posłuchać, obejrzeć, o tej konwencji? Bo pierwszy raz o czymś takim słyszę. Odpowiedz Link Zgłoś
grzespelc Skomentuję po piłkarsku: 28.09.06, 10:14 Pomimo osłabienia czerwoną kartką, jaką otrzymał rozgrywający Andrzej Lepper, drużyna Samoobrony niespodziewanie strzeliła Kaczorom bramkę po błyskotliwym kontrataku i ładnym strzale Renaty Beger poprzedzonym efektowną sztuczką techniczną. Odpowiedz Link Zgłoś
isma Pyatnie gdybajace ;-))) 29.09.06, 12:06 A gdyby na miejscu p. Beger byl, powiedzmy, prominentny polityk, dajmy na to, Platformy Obywatelskiej? Nie jakis bezdyskusyjnie kompetentny, ale, powiedzmy, trwale hobbistycznie sie interesujacy pewna, doscyc istotna dla przyszłości Polski, dziedzina? Gdyby taki posel w zamian za poparcie rzadu Kaczynskiego zazyczyl sobie bycia wiceministrem? Co byscie pomysleli? (Oczywista, kwestia weksli i spraw sadowych w tym przypadku nie wchodzi w rozwazania). Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj Re: Pyatnie gdybajace ;-))) 29.09.06, 12:24 Wiceministrem w tej dziedzinie która sie od dawna interesuje? No coż - jako wyborczyni PO - uznałabym go za łasego zdraję. Ocebna Pis - zupełnie inna. Bo ja naprawdę jestem w stanie zrozumiec że im do wyborów niespieszno i ze szukają wiekszości. Ale sa chyba pewne granice? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj Re: Pyatnie gdybajace ;-))) 29.09.06, 12:39 A - jeszcze jedna rzecz. sprawie znacznego smaczku dodaje fakt, ze gdy Lepper zaczął mówic iż mu PIS podkupuje posłó - czyli że przechodża oni do pisu nie tylki li z czystej zbiezności poglądów na naprawę państwa - to PIS sie zadął: w zyciu! My i podkupywanie posłów? Piokazcie nam choc jednego! To im pokazali. I dokładnie w tej samej chwili okazało sie ze to normalny proceder i wcale sie pisowcy nie mieli czego wstydzić. Dziecinada. Odpowiedz Link Zgłoś
stephen_s A propos dziecinad... 29.09.06, 12:43 Niedawno zakończył się proces w sprawie któregoś z Kaczyńskich, który nazwał SLD "organizacją przestępczą". Jak rozumiem, bracia Kaczyńscy stali tutaj na stanowisku, że wolno inną partię tak nazywać. Teraz PiS zarzucono korupcję i... PiS podaje sprawę do sądu. Bo to obraza itd. Czyli - PiS innych od przestępców wyzywać może, ale PiSu o przestępstwo oskarżyć nie można? I koniecznie trzeba o to proces wytaczać? Odpowiedz Link Zgłoś
isma Re: Pyatnie gdybajace ;-))) 29.09.06, 12:42 No wlasnie dlatego (m.in. dlatego ;-))) pytam, ze, wedle mnie tez, sa. Tylko probuje sie zastanowic, gdzie. Tzn., co jest najbardziej w Begergate bulwersujace. I wychodzi mi, na razie, ze nie bulwersuje ani zdrada politycznych barw i aliansow, ani nawet nieszczegolna kompetencja - chyba rzeczywiscie mogloby chodzic o ten wyrok sadowy? Odpowiedz Link Zgłoś
monikaannaj Re: Pyatnie gdybajace ;-))) 29.09.06, 13:00 kogo nie bulwersuje?? Jeśłi chodzi o mnie to mnie bulwersuje: Bardzo: -reakcja PISu na sugestie dotyczące załatwienia sprawy weksli. -osoba pani Beger jako kandydatki do ratowania większości - jej brak kompetencji, jej wyrok trochę mniej: - Przełazenie posłów do innych klubów - bo przynajmniej na razie to trak naprawdę nie głósujemy na poszczególnych ludzi tylko na partie. Więc jak Partia dostała 10 miejsc w sejmie to powinna miec ich 10 do końca kadencji. - Proponowanie takim posłom konkretnych stanowisk. - osoba pana Mojzesowicza: cham i prostak - idealny negocjator z ramienia PIS? Odpowiedz Link Zgłoś
isma Re: Pyatnie gdybajace ;-))) 29.09.06, 13:43 Eee, Mojzesowicz to ja mysle, ze troche wystapil w roli barona Munchausena: tylez w jego misji bylo zalatwiania glosow Kaczynskiemu, co i autokreacji na waznego polityka PiS, ktoremu p. B. bedzie miala cos do zawdzieczenia. A ze cham, to sie zgadzam. A jak posel nie przelazilby do innej partii, tylko popieralby - w zamian za ministerialny stolek - rzad, ktorego jego partia nie popiera? Aha, pytalas o zainteresowania potencjalnego wiceministra - powiedzmy, ze bylby to resort silowy? Odpowiedz Link Zgłoś