Dodaj do ulubionych

lokal z klimatem

25.04.06, 20:26
Niestety juz go niema,ale byl- stary-PEGAZ-tam klimacik byl jak
nalezy,pozniej po remoncie juz bylo troche inaczej,ale ogolnie bylo fajnie.
Obserwuj wątek
    • blondyn30 Re: lokal z klimatem 25.04.06, 20:35
      w sajgonie tez bylo niezle
      • sauber1 Re: lokal z klimatem 25.04.06, 20:53
        blondyn30 napisał:

> w sajgonie tez bylo niezle

Ten stary CPN też był w pożo, lepszy od tej wczorajszej przypalonej zupy
        pomidorowej na obiad, "Gdzie się podziały tamte prywatki" ???, a klimat się
        ociepla i to też może być niebezpieczne zjawisko dla kuli ziemskiej i po jasną
        cholerę martwić się za miliony, czy nie lepiej latać po istniejących knajpkach i
        obżerać się do rozpuku i puszczać cichacze? Popatrz pan jakie te kobitki zmyślne
        są, niby nic ale potrafią swój cel osiągnąć. Smacznego!
        • gwinter Re: lokal z klimatem 26.04.06, 07:30
          Dla mnie w kolejności następującej:
          1)Antałek,
          2)Pegaz (raczej w tym starym wydaniu),
          3)U Myka, Rumianek Bistro I (w latach 80tych) (- ex aequo)
          4)Sajgon,
          5)Bistro Fasoli (-ex aequo)
          6)Na Skarpie, Słowianka (dawny Kazik w przedpotopowych czasach) (-ex aequo)
          7)U Pedała,
          8)Zacisze,
          9)Rumianek Bistro II (Reaktywacja)
          10)U Głowackiej
          12)As
          13)Drewutnia
          14)Cocktail Bar u Korczów
          15)Sklepobar u Jaskólskiego przy Kruszwickiej (tam był i sklep i gry więc tak
          trochę jak w barze bo można było piwo wypić i pograć oraz pogadać z różnego
          pokroju ludźmi);
          16)Pizzeria;
          17)Taki pocieszny lokal na Toruńskiej - krótko działał.
          18)Kazik
          19)Piwnica
          20)Kufelek (po zmianie nazwy ze Słowianki a przez zmianą na Kazika)
          • gwinter Re: lokal z klimatem - korekta 26.04.06, 07:35
            Wdarły się małe aszibki do mego opracowania. "wyleciał" z tego zestawienia
            przez zwyczajne przeoczenie kultowy swego czasu Bar DEMO. A trzeba go ująć oj
            trzeba. Przepraszam, koryguję i pozdrawiam!Dla mnie w kolejności następującej:
            1)Antałek,
            2)Pegaz (raczej w tym starym wydaniu),
            3)U Myka, Rumianek Bistro I (w latach 80tych) (- ex aequo)
            4)Sajgon,
            5)Bistro Fasoli, Bar DEMO (-ex aequo)
            6)Na Skarpie, Słowianka (dawny Kazik w przedpotopowych czasach) (-ex aequo)
            7)U Pedała,
            8)Zacisze,
            9)Rumianek Bistro II (Reaktywacja)
            10)U Głowackiej
            12)As
            13)Drewutnia
            14)Cocktail Bar u Korczów
            15)Sklepobar u Jaskólskiego przy Kruszwickiej (tam był i sklep i gry więc tak
            trochę jak w barze bo można było piwo wypić i pograć oraz pogadać z różnego
            pokroju ludźmi);
            16)Pizzeria;
            17)Taki pocieszny lokal na Toruńskiej - krótko działał.
            18)Kazik
            19)Piwnica
            20)Kufelek (po zmianie nazwy ze Słowianki a przez zmianą na Kazika)

• sauber1 Re: lokal z klimatem - korekta 26.04.06, 07:51
              gwinter ładną listę zrobiłeś, szczególnie nr 7, właściciel lokalu to był
              przebojowy sympatyczny i pełem haryzmy człowiek, cześć jego pamięci
              • gwinter Re: lokal z klimatem - korekta 26.04.06, 08:11
                Dzienx Sauber. Starałem się jak mogłem - może o kimś zapomniałem ale to już
                chyba podziemne sprawy... Ha! Tadziu był charyzmtyczną postacią. Stworzył
                specyficzny klimat. Goście czuli się w jego lokalu jak u siebie w domu. Był
                jeszcze pewien nieoficjalny lokal właściwie meta. W dawnuych czasach w tym
                budynku gdzie jest sklep "Helen" mieszkał bardzo gościnny łysy pan (chyba
                Degola tatuś) co to poratował człowieka jak ten był w potrzebie. Można było u
                niego flaszeczkę nabyć albo winko jakoweś. "Helenka" to miejsce z tradycjami.
                Jak się trafiło na dobry humor tego ś.p. łysego pana to i zakąskę gratis
                dołożył na miejscu (śledzik, ogóreczek). To był taki prototyp radziejowskiego
                kapitalisty w dobrym znaczeniu tego słowa.
                Co tam jeszcze? No chyba cześć jego pamięci!
                • sauber1 Re: lokal z klimatem - korekta 26.04.06, 11:43
                  gwinter napisał:

> Dzienx Sauber. Starałem się jak mogłem - może o kimś zapomniałem ale to już
                  > chyba podziemne sprawy... Ha! >

Ależ nie, nie o pedała mi chodziło lecz o pana Krzysia super to gość był w
                  każdym wymiarze, a w rozrywce nie do pobicia, zapewne wielu jeszcze to pamięta
                  i inne przygody i nie tylko w kraju, (Lamojka też super była)
                  • big-cock-tajl Re: lokal z klimatem - korekta 26.04.06, 12:25
                    Osobliwy lokal był kiedyś naprzeciwko sklepu Kuba. Można było tam w doborowym
                    towarzystwie zagrać w bilard no i n.......ć się. Nie pamiętam jak się toto
                    nazywało ale miało swych zwolenników głównie wśród "Kozaków" z objezdnej.
                  • awa30 Re: lokal z klimatem - korekta 26.04.06, 18:32
                    Jedyny, niepowtarzalny i najlepszy to ANTALEK! Co tam sie dzialo! Kazdy, kto
                    tam przebywal, wie, o czym mowie! Dzisiejszych knajp nie znam zbyt dobrze, ale
                    pizzeria jest do dupy!!!
                    • gwinter Re: lokal z klimatem - korekta 27.04.06, 00:46
                      Racja! Jakem napr..ty. Antał był wart chwil spędzonych w nim! I tyla o ila...
                      Gwinter
                      • blondyn30 Re: lokal z klimatem - korekta 28.04.06, 16:34
                        kiedys to bylo knajp.teraz raptem 3 na krzyz
                        • edziu55 Re: lokal z klimatem - korekta 30.04.06, 16:09
                          i wystarczy, na te bezrobocie co jest to i tak duzo
                          • sauber1 Re: lokal z klimatem - korekta 30.04.06, 18:14
                            edziu55 napisał:

> i wystarczy, na te bezrobocie co jest to i tak duzo
                            Ty edziu chyba masz jednak rację ale ludzie chcą więcej i coraz lepiej, a
                            granice gdzieś sie kończą, jak ktoś chce się dobrze bawić zawsze może wskoczyć
                            do większego miasta, tam ilości i jakości jest ci dostatek, tylko na kase
                            trzeba mieć patent.
                            • gwinter Re: lokal z klimatem - korekta 04.05.06, 12:21
                              Jak były te knajpy co o nich pisałem też nie było dużo lepiej jeśli chodzi o
                              robotę i te sprawy w Radziejowie a knjpy były potrzebne. Jak ktoś z kulturą
                              spożywa to wystarczy mu 3,50 - 7,00 złotych aby się zabawić. Wypije dwa piwka
                              pogada i pójdzie do domu. I styka!
                              • sauber1 Re: lokal z klimatem - korekta 04.05.06, 17:59
                                Tak gwinter, masz rację bo jesteś taki jaki jesteś jak miliony ale często
                                ludzkie chciejstwo i pazerność nie zna granić i Warszawa może okazać się wiochą
                                w porównaniu NY, a ślepe dąrzenie zaprowadzić na szyt głupoty i to tylko przy
                                pomocy ludzi ze śliną po pachy, nadgorliwość gorsza od faszyzmu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka