memphisbelle2 25.04.06, 20:26 Niestety juz go niema,ale byl- stary-PEGAZ-tam klimacik byl jak nalezy,pozniej po remoncie juz bylo troche inaczej,ale ogolnie bylo fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sauber1 Re: lokal z klimatem 25.04.06, 20:53 blondyn30 napisał: > w sajgonie tez bylo niezle Ten stary CPN też był w pożo, lepszy od tej wczorajszej przypalonej zupy pomidorowej na obiad, "Gdzie się podziały tamte prywatki" ???, a klimat się ociepla i to też może być niebezpieczne zjawisko dla kuli ziemskiej i po jasną cholerę martwić się za miliony, czy nie lepiej latać po istniejących knajpkach i obżerać się do rozpuku i puszczać cichacze? Popatrz pan jakie te kobitki zmyślne są, niby nic ale potrafią swój cel osiągnąć. Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
gwinter Re: lokal z klimatem 26.04.06, 07:30 Dla mnie w kolejności następującej: 1)Antałek, 2)Pegaz (raczej w tym starym wydaniu), 3)U Myka, Rumianek Bistro I (w latach 80tych) (- ex aequo) 4)Sajgon, 5)Bistro Fasoli (-ex aequo) 6)Na Skarpie, Słowianka (dawny Kazik w przedpotopowych czasach) (-ex aequo) 7)U Pedała, 8)Zacisze, 9)Rumianek Bistro II (Reaktywacja) 10)U Głowackiej 12)As 13)Drewutnia 14)Cocktail Bar u Korczów 15)Sklepobar u Jaskólskiego przy Kruszwickiej (tam był i sklep i gry więc tak trochę jak w barze bo można było piwo wypić i pograć oraz pogadać z różnego pokroju ludźmi); 16)Pizzeria; 17)Taki pocieszny lokal na Toruńskiej - krótko działał. 18)Kazik 19)Piwnica 20)Kufelek (po zmianie nazwy ze Słowianki a przez zmianą na Kazika) Odpowiedz Link Zgłoś
gwinter Re: lokal z klimatem - korekta 26.04.06, 07:35 Wdarły się małe aszibki do mego opracowania. "wyleciał" z tego zestawienia przez zwyczajne przeoczenie kultowy swego czasu Bar DEMO. A trzeba go ująć oj trzeba. Przepraszam, koryguję i pozdrawiam!Dla mnie w kolejności następującej: 1)Antałek, 2)Pegaz (raczej w tym starym wydaniu), 3)U Myka, Rumianek Bistro I (w latach 80tych) (- ex aequo) 4)Sajgon, 5)Bistro Fasoli, Bar DEMO (-ex aequo) 6)Na Skarpie, Słowianka (dawny Kazik w przedpotopowych czasach) (-ex aequo) 7)U Pedała, 8)Zacisze, 9)Rumianek Bistro II (Reaktywacja) 10)U Głowackiej 12)As 13)Drewutnia 14)Cocktail Bar u Korczów 15)Sklepobar u Jaskólskiego przy Kruszwickiej (tam był i sklep i gry więc tak trochę jak w barze bo można było piwo wypić i pograć oraz pogadać z różnego pokroju ludźmi); 16)Pizzeria; 17)Taki pocieszny lokal na Toruńskiej - krótko działał. 18)Kazik 19)Piwnica 20)Kufelek (po zmianie nazwy ze Słowianki a przez zmianą na Kazika) Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: lokal z klimatem - korekta 26.04.06, 07:51 gwinter ładną listę zrobiłeś, szczególnie nr 7, właściciel lokalu to był przebojowy sympatyczny i pełem haryzmy człowiek, cześć jego pamięci Odpowiedz Link Zgłoś
gwinter Re: lokal z klimatem - korekta 26.04.06, 08:11 Dzienx Sauber. Starałem się jak mogłem - może o kimś zapomniałem ale to już chyba podziemne sprawy... Ha! Tadziu był charyzmtyczną postacią. Stworzył specyficzny klimat. Goście czuli się w jego lokalu jak u siebie w domu. Był jeszcze pewien nieoficjalny lokal właściwie meta. W dawnuych czasach w tym budynku gdzie jest sklep "Helen" mieszkał bardzo gościnny łysy pan (chyba Degola tatuś) co to poratował człowieka jak ten był w potrzebie. Można było u niego flaszeczkę nabyć albo winko jakoweś. "Helenka" to miejsce z tradycjami. Jak się trafiło na dobry humor tego ś.p. łysego pana to i zakąskę gratis dołożył na miejscu (śledzik, ogóreczek). To był taki prototyp radziejowskiego kapitalisty w dobrym znaczeniu tego słowa. Co tam jeszcze? No chyba cześć jego pamięci! Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: lokal z klimatem - korekta 26.04.06, 11:43 gwinter napisał: > Dzienx Sauber. Starałem się jak mogłem - może o kimś zapomniałem ale to już > chyba podziemne sprawy... Ha! > Ależ nie, nie o pedała mi chodziło lecz o pana Krzysia super to gość był w każdym wymiarze, a w rozrywce nie do pobicia, zapewne wielu jeszcze to pamięta i inne przygody i nie tylko w kraju, (Lamojka też super była) Odpowiedz Link Zgłoś
big-cock-tajl Re: lokal z klimatem - korekta 26.04.06, 12:25 Osobliwy lokal był kiedyś naprzeciwko sklepu Kuba. Można było tam w doborowym towarzystwie zagrać w bilard no i n.......ć się. Nie pamiętam jak się toto nazywało ale miało swych zwolenników głównie wśród "Kozaków" z objezdnej. Odpowiedz Link Zgłoś
awa30 Re: lokal z klimatem - korekta 26.04.06, 18:32 Jedyny, niepowtarzalny i najlepszy to ANTALEK! Co tam sie dzialo! Kazdy, kto tam przebywal, wie, o czym mowie! Dzisiejszych knajp nie znam zbyt dobrze, ale pizzeria jest do dupy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gwinter Re: lokal z klimatem - korekta 27.04.06, 00:46 Racja! Jakem napr..ty. Antał był wart chwil spędzonych w nim! I tyla o ila... Gwinter Odpowiedz Link Zgłoś
blondyn30 Re: lokal z klimatem - korekta 28.04.06, 16:34 kiedys to bylo knajp.teraz raptem 3 na krzyz Odpowiedz Link Zgłoś
edziu55 Re: lokal z klimatem - korekta 30.04.06, 16:09 i wystarczy, na te bezrobocie co jest to i tak duzo Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: lokal z klimatem - korekta 30.04.06, 18:14 edziu55 napisał: > i wystarczy, na te bezrobocie co jest to i tak duzo Ty edziu chyba masz jednak rację ale ludzie chcą więcej i coraz lepiej, a granice gdzieś sie kończą, jak ktoś chce się dobrze bawić zawsze może wskoczyć do większego miasta, tam ilości i jakości jest ci dostatek, tylko na kase trzeba mieć patent. Odpowiedz Link Zgłoś
gwinter Re: lokal z klimatem - korekta 04.05.06, 12:21 Jak były te knajpy co o nich pisałem też nie było dużo lepiej jeśli chodzi o robotę i te sprawy w Radziejowie a knjpy były potrzebne. Jak ktoś z kulturą spożywa to wystarczy mu 3,50 - 7,00 złotych aby się zabawić. Wypije dwa piwka pogada i pójdzie do domu. I styka! Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: lokal z klimatem - korekta 04.05.06, 17:59 Tak gwinter, masz rację bo jesteś taki jaki jesteś jak miliony ale często ludzkie chciejstwo i pazerność nie zna granić i Warszawa może okazać się wiochą w porównaniu NY, a ślepe dąrzenie zaprowadzić na szyt głupoty i to tylko przy pomocy ludzi ze śliną po pachy, nadgorliwość gorsza od faszyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś