jola_ep
27.09.06, 18:38
Czy macie jakieś swoje ulubione sposoby spędzania czasu "po godzinach"? Chodzi mi konkretnie o jakieś zajęcia sportowe czy typu fitness. Taki jeden dzień w tygodniu (bo trudno wygospodarować więcej :( ) gdy zostawiamy wszystko i mamy czas wyłącznie dla siebie :)))
Ja odkryłam tai chi. To taki rodzaj chińskiej sztuki walki ze specyficzną metodą treningową. Zanim się przejdzie do walki kontaktowej mogą minąć lata ;) Jak ktoś lubi :)) (o tai chi - inaczej taiji dużo jest w Internecie, m.in. na stronie www.neijia.net/ - ale tam linki dotyczące grup treningowych dawno nieaktualne)
Ja polecam instruktora Mariusza Pietrzaka ( 2 października są pierwsze zajęcia dla nowej grupy początkującej). Zajecia są dostosowane do możliwości i umiejętności grupy - więc dla każdego :)))
Sprawdziłam wcześniej inne miejsce, ale tam za bardzo mi się nie podobało. W Bydgoszczy jeszcze jest tai chi prowadzone przy Vo-Quyen - ale tam nie byłam. Zniechęcili mnie hasłem reklamowym "tai chi dla zdrowia i urody" ;)) Oczywiście poszło o tę urodę ;) Bo jakoś nie wierzę w cuda i cudowny wpływ taiji ;) Ale może zajęcia są w porządku...
A może macie inne propozycje w Bydgoszczy? Ja namówiłam na odrobinę ruchu już dwie koleżanki z pracy - jedna chodzi na areobik, druga na pilates.
Pewnie, że można ćwiczyć w domu (przy dzieciach? ;) ) - ale nie zawsze ma się tyle siły, motywacji i pomysłowości...
Pozdrawiam
Jola