Dodaj do ulubionych

Domowe przedszkole - gniazdko

28.09.10, 08:00
Witam wszystkie mamy, wiem jak trudno jest znaleźć dobre przedszkole dla malucha, ale mi się wydaje, że właśnie takie znalazłam i dlatego chce podzielić się z wami tą radością.

Moja córka ma dwa lata i trzy miesiące i jest to już trzeci przedszkole do którego chodzi, w poprzednich dwóch nie wytrzymywała tygodnia.

Ale tutaj nie było żadnego problemu, nawet ostatnio jak była przeziębiona to zrobiła aferę, że nie może iść do kochanego swojego przedszkola.

Naprawdę serdecznie polecam:

Są dwie grupy: maluchy (2-3 latki) oraz starszaki (4-5 latki)

centrumgniazdko.pl/

Pozdrawiam
szczęśliwa mama

Obserwuj wątek
    • vera_lynn Re: Domowe przedszkole - gniazdko 14.10.10, 22:42
      Potwierdzam, Gniazdko to bardzo dobre miejsce dla przedszkolaków. Grupy małe, opieka zindywidualizowana, fachowa.
      Moje dziecko chodzi tam od początku swojej przedszkolnej kariery i z pewnością pozostanie aż do rozpoczęcia szkoły.
      Patrząc na moją pociechę mam poczucie dobrze wybranego przedszkola :)
      Szczerze polecam
      • zielonooka Re: Domowe przedszkole - gniazdko 18.10.10, 09:12
        :) Czytając te posty odniosłam wrażenie, ze dział marketingowy "Gniazdka" działa ;)
        • mecum_1 Re: Domowe przedszkole - gniazdko 22.10.10, 22:54
          zielonooka napisała:

> :) Czytając te posty odniosłam wrażenie, ze dział marketingowy "Gniazdka" dział
          > a ;)
          > A ja myślę, że to nie dział marketingowy tylko zadowolone Mamy, które znalazły fajne przedszkole. Gdybym miała bliżej i byłoby mnie na to stać też posłałabym tam dzieci. Bywałam tam i wiem, że jest tam zdecydowanie fachowa opieka , która ma jasną wizje tej "placówki" i naprawdę dba o dobro dziecka. Też zdecydowanie polecam!

Pozdrawiam Asia
          • poradnia.rodzinna Re: Domowe przedszkole - gniazdko 24.10.10, 00:06
            Asiu, dzięki za wsparcie! Dziękuję także rodzicom dzieci z Gniazdka, którzy są moim jedynym "działem marketingowym". Takie słowa dają ogromną satysfakcję z tego, co się robi. Mam nadzieję, że sprostam oczekiwaniom :)
            Z drugiej strony - Zieloonoka, nie dziwię się twojemu sceptycyzmowi... sama stosuję zasadę ograniczonego zaufania, szczególnie wobec treści na forum ;)
            Pozdrawiam,
            Agnieszka Kilan
            • zielonooka Re: Domowe przedszkole - gniazdko 23.11.10, 17:14
              Dziewczyny, orientujecie się, co to za "znaczna" obniżka od stycznia? na stronie cena 450, a na bilbordzie na Chełmińskiej wisi, że 360 zł za miesiąc.... jak to jest naprawdę, orientujecie się?
              Mam 3latkę, która rwie się do przedszkola i rozglądam się (sceptycznie też :) ) za jakimś dobrym miejscem z sensowną ceną...
              • karo19801 Re: Domowe przedszkole - gniazdko 25.11.10, 12:38
                Hej

Od stycznia Gniazdko ma otrzymać status przedszkola a tym samym dofiansowanie, więc opłata mogłaby być wtedy obniżona.

Pozdrawiam
              • vera_lynn Re: Domowe przedszkole - gniazdko 25.11.10, 22:48
                Myślę, że na temat opłat najlepiej jest zasięgnąć informacji u źródła, tj. porozmawiać z szefową Gniazdka. Rodzice, których dzieci uczęszczają obecnie ponoszą koszty zgodnie z cennikiem przedstawionym na stronie internetowej.

Nie za bardzo rozumiem co oznacza sceptyczne poszukiwanie przedszkola? Rozumiem, że można szukać przedszkola dla dziecka i podchodzić krytycznie do oferty różnych placówek.. ale sceptycznie? czyżbyś była przeciwniczką przedszkolnej formy wychowania dzieci i posłanie tam dziecka traktowała jako zło konieczne?

Co do ceny- rodzice, którzy zdecydowali się posyłać dzieci do Gniazdka uważają najwyraźniej, że stosunek ponoszonych opłat do oferty opiekuńczo- edukacyjnej jest dla nich akceptowalny. Teorię tę potwierdza fakt, że rodzice polecają Gniazdko innym i to jest moim zdaniem najlepsza rekomendacja :) A że nie jest to tanie przedszkole.. cóż, większość dobrych rzeczy kosztuje nieco więcej niż przeciętnie..
                • zielonooka Re: Domowe przedszkole - gniazdko 26.11.10, 10:45
                  Vera_lynn co do sceptycyzmu... jakbyś przeczytała poprzednie posty to byś wiedziała o co mi z tym sceptycyzmem chodziło.

Nie neguję ceny za przedszkola niepubliczne, tylko realnie patrzę na swoje domowe finanse.
                  A dziecię moje starsze nie chodzi do przedszkola, nie dlatego, że mama, czyli ja (wychowanka przedszkoli i córka nauczycielki przedszkola) uważam tą instytucję za zło konieczne, tylko dlatego, ze w domu mam niemowlaka i obawiałam się ewentualnych chorób przywleczonych do domu. A co za tym idzie posiadanie szpitala w domu. Jednak gdy patrzę na tą moją stęsknioną zabaw z rówieśnikami 3latkę to dochodzi do mnie jak bardzo się myliłam.

A co do ceny to i owszem postaram się dowiedzieć u źródła o co chodzi; a jak pisałam ten post z zapytaniem o cenę, myślałam, że po prostu któraś z Was coś wie...
              • malywielkiswiattorun Re: Domowe przedszkole - gniazdko 06.01.11, 09:34
                A ja polecam Wam przedszkole Mały Wielki Świat. Chodzi do niego moja niespełna 3-letnia córcia i jej codzienny uśmiech jest świetną rekomendacją tego miejsca.
                Mają jeszcze wolne miejsca,
                Polecam.
                www.malywielkiswiat.pl
    • m_anula Re: Domowe przedszkole - gniazdko 07.01.11, 20:39
      Jestem mamą dziecka które od 2 lat chodzi do Gniazdka i nie zamieniła bym na inne. Przez te dwa lata nie było ani jednego dnia kiedy by nie chciało pójść do przedszkola. W trakcie choroby wrecz był płacz ze musi zostać w domu. I nie jest to żaden chwyt marketingowy. A cena faktycznie od stycznia obniżyła sie do 360.
      • rademenes79 Re: Domowe przedszkole - gniazdko 11.06.15, 10:25
        Wątek sprzed niemal pięciu lat, ale to co przeczytałem w powyższym wątku nie zmieniło się. Jedno z moich dzieci jest absolwentem (doskonale zaadoptowało się w szkole), drugie właśnie w Gniazdku "studiuje" i nie zamieniłbym Gniazdka na żadne inne przedszkole.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka