makbrajd 16.01.07, 20:58 policjant nie jest lekarzem ani wróżką Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
urw W kajdany za cukrzycę 16.01.07, 22:20 Najpierw Milicja a pozniej Policja, tragedia, skad biora do niej pracownikow. Dopiero jak tragedia sie stanie robi sie weryfikacje, a nieukow w jej gronie pelno. Wiec panowie nie spoczywajcie na laurach tylko do roboty i podnoscie swoje kwalifikacje, a takze swoja wiedze i to w roznych dziedzinach zycia. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Wystarczyło powiedziec "przepraszamy" pomyłka 16.01.07, 22:48 i byłoby po sprawie. Ale widać ich kultury musi uczyć prokurator. Odpowiedz Link Zgłoś
artctrl pomyłka???? 17.01.07, 11:45 4 godziny trzymali na komisariacie nieprzytomnego cukrzyka i to nazywasz pomylką???? To byla proba niezamierzonego(?) morderstwa! Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Re: pomyłka???? 17.01.07, 13:19 artctrl napisał: > To byla proba niezamierzonego(?) morderstwa! To próba czy niezamierzone? próba: «wysiłek podjęty w celu dokonania czegoś» sjp.pwn.pl/lista.php?co=pr%F3ba Odpowiedz Link Zgłoś
radca odszkodowanie za cierpienia i obawy utraty zycia 17.01.07, 13:59 znajomy_jennifer_lopez napisał: > artctrl napisał: > > > To byla proba niezamierzonego(?) morderstwa! > > To próba czy niezamierzone? - to bylo stworzenie - polozenia czlowieka znajdujacego sie w sytuacji zagrozenia zyciu i zdrowiu oprocz tego spowodowano stres i uasadniona obawe czlowieka,ze moze w kazdej chwili umrzec.....a takie cos kwalifikuje sie o odszkodowanie za poniesione cierpienia i bole sa ku temu pelne i uzasadnione podstawy radca Odpowiedz Link Zgłoś
asd1128 Re: W kajdany za cukrzycę 16.01.07, 22:38 co nie oznacza że może być bezdusznym chamem z wadą słuchu Odpowiedz Link Zgłoś
karolbatory Re: W kajdany za cukrzycę 16.01.07, 22:58 człowiek z cukrzycą nie jest świadomy tego co robi ale policjanci powinni znac zapach acetonu z ust u chorego na cukrzycę. Chory taki może szybko zginąć, a ta banda nawet się nie poczuwa do winy. Rodzino chorego walczcie i zróbcie to co trzeba żeby ukarać tych bezdusznych prostaków. Tak nie może być. A wy drogie społeczeństwo: to że ktoś leży i wygląda jak pijany albo się zatacza to nie znaczy że jest pod wpływem alkoholu. !!! może by tak ktoś czasem się bliżej zainteresował a nie tylko "kopał leżącego". bezduszni policjanci.....brrr, marsz na kolanach przepraszać Odpowiedz Link Zgłoś
radca zagrozenie zycia i zdrowia - przez policjantow 16.01.07, 23:15 u policjantow wystapil calkowity brak rozeznania sytuacji...poprostu podeszli bardzo otepiale i tak jakby byli sami przymuleni.Wiedzieli tylko jedno,ze maja wladze,kajdany oraz bron i w razie czego to moga zlapac goscia za wszasz i wpie....szyc bo sa panami i wladcami.... a zwykly taki - to moze im skoczyc.. .... a dlaczego ??? ... bo ich jest dwoch i jak to zawsze bywa - dwoch na jednego i to mundurowych... to i sad im zawsze przyzna racje.... a komendantowi ? W koncu komu ma uwierzyc ? Przeciez to nasz szef ... i kto tam bedzie komus takiemu wierzyl ? Powie sie , ze sie rzucal i byl opryskliwy i agresywny - to stara spiewka mundurowych itp. ... tak wiec , takie podejscia policjantow uwarzam za niezwykle uwlaczajace godnosci ludzkiej i nie tylko ponizajace czlowieka .... ale stworzyli tutaj zagrozenie zycia czlowieka znajdujacego sie w polozeniu zagrozenia zdrowia i zycia.... a to jest ciezkie przestepstwo. radca Odpowiedz Link Zgłoś
artctrl Dokladnie tak! 17.01.07, 11:48 dopuscili sie cieżkiego przestepstwa i powinni za to odpowiedziec karnie!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mama_idalki Re: W kajdany za cukrzycę 17.01.07, 00:28 4 godziny??? MROK :O Ile trwa badanie alkomatem? Dopiero po 4 godzinach wpadli na pomysł wezwania pogotowia? Osoba z niedocukrzeniem raczej nie zachowuje się agresywnie, więc tłumaczenie jest co najmniej niedorzeczne. Taki problem spytać, czy coś się nie stało? Pewnie łatwiej jest wziąć za szmaty i potraktować człowieka jak szmatę.. Przykre i tragiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
rokoman Re: 17.01.07, 07:48 Coś mi tu nie gra ! Każdy doświadczony cukrzyk / starszy pan / wie doskonale, że musi przy sobie mieć cukier, bo może wystapic niedocukrzenie krwi. Zachowanie tego pana musiało być agresywne, skoro został zakuty w kajdanki. W hypoglikemii pacjenci są pobudzeni , odwrotnie do hyperglikemii, gdzie nadmiar cukru powoduje senność. Faktycznie po wykluczeniu stanu upojenia alkoholowego policjanci powinni natychmiast wezwać Pogotowie Ratunkowe. Ale także,pewnie pacjent informował, że jest cukrzykiem i wystarczyło podać mu do picia mocno osłodzoną herbatę. O ile mi wiadomo cukrzycy mają przy sobie informację na temat swojej choroby. Może zabrakło zwykłej, ludzkiej życzliwości i niedostatków w wyszkoleniu policjantów. Sądzę, że w szkoleniu policjantów znajduje się szkolenie medyczne. A tam podstawą powinny być wiadomości o przyczynach zaburzeń świadomości u człowieka i stosownym postępowaniu. Przecież to podstawa prawidłowości działania wyszkolonego policjanta. Sprawa powinna być gruntownie wyjaśniona i zaopiniowana. Odpowiedz Link Zgłoś
artctrl Re: 17.01.07, 11:52 W mojej ocenie policjanci dopuscili sie cieżkiego przestepstwa i powinni za to odpowiedziec karnie!!!!! A ich tlumaczenia to czysta brednia... Odpowiedz Link Zgłoś
profanator Re: 17.01.07, 17:12 Coś mi tu nie gra ! I to jest chyba istota sprawy... ie wiem ilu z nas na forum lubuje sie w lekturze brukowcow i źródel informacji typu "ciele z 2 glowami". kilkanascie wypowiedzi, z ktorych tresci wynika ze mamy do czynienia z niemal naocznymi swiadkami zdarzenia. z doswiadczenia wiem ze ogolnie Policja jest bardzo wyczulona na wszelkie "niepewne zdrowotnie sytuacje". zgadzam sie z rokomanem ze cukrzyk ktory jest w stanie dmuchac w alkotest, poddac sie testowi na narko, nie jest w stanie wydusic z siebie ze choruje na cukrzyce? malo prawdopodobne. a prawda jak zwykle lezy po srodku. ciekawe ze coraz czesciej takimi sensacyjnymi wiadomosciami dzieli sie z nami GW bydgoska... o czym to swiadczy? nie ma juz o czym pisac? Odpowiedz Link Zgłoś
troll25 popieram 17.01.07, 17:47 Zgadzam sie z Toba Profanatorze... Do tego juz chcial wziasc lek, ale policjanci pewnie mu go zabrali, bo na opakowaniu nic nie pisalo ;) Cala historia nie trzyma sie kupy ale jest w sam raz pod publiczke, ktora lubi szczekac i wspolczuc Odpowiedz Link Zgłoś
pkubic Re: 23.01.07, 23:36 Jak był agresywny to nie dziwię się, że go nie słuchali. Zresztą mógł bełkotać - w hipoglikemii to normalne, a to tylko mogło pogorszyć sytuację. Kiedy klient się stawia, to policjant musiałby być aniołem, żeby jeszcze delikatnie... Albo musiałby dobrze wiedzieć, że tak może wyglądać cukrzyca. Ale skoro większość społeczeństwa nie ma większego pojęcia o niedocukrzeniu (np. chciałaby podawać wtedy insulinę), to do policji musieliby przyjmować omnibusów. Albo aniołów. Nawet po to, żeby umieli przeprosić. Odpowiedz Link Zgłoś
malineq W kajdany za cukrzycę 17.01.07, 07:38 No cóż, jak przysłowiowe "psy" mają tylko z bandziorami do czynienia to powoli takimi się stają w myśl porzekadła "z kim przestajesz......" i zanika w nich normalność zachowań. Nie wiedza co to przepraszam, dziękuję, proszę a juz o ludzkich uczcuciach zapomnij człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
grafpit za to chyba są zawodowymi ignorantami 17.01.07, 09:06 Bo jak rozumiem skuwając kogoś pod szpitalem słyszeli że protestuje, więc chyba tylko debil nieskojarzyłby że to może być coś poważnego. Ogólnie mam szacunek do Policji ale nie raz zauważyłem,że wielu z nich wykorzystując swoja nienaruszalność łamie podstawowe zasady. Temu Panu i jego rodzinie polecam skontaktowanie się z prawnikiem i prubę dochodzenia jakiegoś zadośćuczynienia za wystawienie życia na niebezpieczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
rokoman Re: za to chyba są zawodowymi ignorantami 17.01.07, 10:42 Próba skończy się pewnie niepowodzeniem z racji zachowania się pacjenta, który awanturował się zamiast poprosić o cukier ! Odpowiedz Link Zgłoś
romek456 Re: za to chyba są zawodowymi ignorantami 17.01.07, 19:06 A skad ty wiesz ze sie awanturowal? Widziales to? Wiadomo, ze policja bedzie klamac, bo ich mentalnosc nie zmienila sie od czasow PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
sp2aib W kajdany za cukrzycę 17.01.07, 14:03 Powinien mieć zatrzymane prawo jazdy do czasu wyrównania cukrzycy. W stanie niedocukrzenia może zachowywać się awanturniczo bo ma ograniczoną świadomość. Przy sobie powinien mieć informację że choruje na cukrzycę. Odpowiedz Link Zgłoś
red_jp W kajdany za cukrzycę 17.01.07, 15:43 ze tez oni zawsze jakiegos chorego w kajanach ciagaja po komisariatach a menele od zawsze kwitna pod sklepami i jakos siniakow na nadgarstkach nie maja..w toruniu jest to samo..chodza sobie (partoluja????) po rynku a w zaulkach dookola strach przejsc w bialy dzien..wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
radca mundur czesto zmienia w zwierze w ludzkiej skorze 17.01.07, 15:56 red_jp napisała: > ze tez oni zawsze jakiegos chorego w kajanach ciagaja po komisariatach a menele > > od zawsze kwitna pod sklepami i jakos siniakow na nadgarstkach nie maja..w > toruniu jest to samo..chodza sobie (partoluja????) po rynku a w zaulkach > dookola strach przejsc w bialy dzien..wstyd - tak tez i bylo za komuny z milcjantami i ormowcami. Menele i wszelkiej masci penerstwo potrafi slodko sie odzywac do "strozow prawa " np. w stylu..." panie wladzuchno kochana " itd.itd.... wiec takie odzywki dzialaja niezwykle kojaco na " strozow prawa " i takie teksty i lakierowanie automatycznie powoduje,ze i pojawiaja sie zarty i wesolutkie dyskusje..... na co sa niezwykle podatni i lasi tacy " stroze prawa".... wiec i pojawia sie wtedy sytuacje,ze jeden z nich mowi...." pusc goscia - widzisz,ze jest niewinny jak niemowle " :))) itd. .. ale gorzej jest juz,gdy ktos chce bronic swoich racji - oj to wtedy czesto i wielokrotnie pokazuje sie - kto tutaj rzadzi.Pokakuzuje sie nawet,ze w ameryce to jeszcze rzuciliby takiego na maske - albo na glebe. ... twardzi potrafia byc - bo postrasza sadem lub kolegium... a wpisac mozna co tylko sie chce i jak sie chce.... i kto takiemu gosciowi moze pomoc ? " geba na klotke i niech spada..." - ale niestety przykre jest to- gdy tak sie dzieje... bo czlowiek zakladajc mundur staje sie zwierzeciem w ludzkiej skorze- by nie powiedziec, ze nawet i BESTIA .... mundur staje sie tez czesto pancerzem ochronnym i potrafi przeobrazic kogos w swi..e radca Odpowiedz Link Zgłoś
kokocko W kajdany za cukrzycę 20.01.07, 18:57 Gratuluje gazecie wyborczej KOLEJNEGO SUBIEKTYWNEGO ARTYKULU, jak mam wyrazac swoja ocene, jezeli brakuje tu obiektywizmyu?! Oczywiscie mamy wypowiedzi pani prawnik i poszkodowanego, a gdziez sa wypowiedzi policjantow? Kolejna nagonka moim zdaniem, dlatego coraz rzadziej wierze w to co wypisuja gazety. Zeby podejmowac sie oceny sytuacji nalezy znac obie strony, a tutaj wyraznie cos pominieto, w zwiazku z tym jestem po stronie policjantow. Czy cukrzyk nie powinien byc na takie sytuacje przygotowany? Czy nie powinien miec gdzies zaznaczone ze jest chory... Moim zdaniem temu panu cukrzykowi to powinni zabrac prawo jazdy. Przypuscmy ze zaslablby na przejsciu dla pieszych i rozjechalby mojego synka... Dla mnie to on stwarza zagrozenie na drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
kokocko Re: W kajdany za cukrzycę 20.01.07, 19:04 a o ile sie nie myle, to 3 maja to jest ulica kolo liceum ogolnoksztalcacego, wiec prawdopodobienstwo potrocenia jakiegos ucznia bylo wieksze. Ja przepraszam ze tez jestem subiektywny,ale na moje szczescie i w przeciwienstwie do szanujacych sie mediow mam do tego prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
rokoman Re: W kajdany za cukrzycę 21.01.07, 14:40 Gazeta Wyb/ió/orcza - artykuł sponsorowany ?! Odpowiedz Link Zgłoś
log0011 Re: W kajdany za cukrzycę 22.01.07, 09:40 nie wiem ,czy sponsorowany?!Po prostu temat jest aktualny, a Pani Czajkowska powinna zająć się wróżeniem skoro nie będąc na miejscu wydała osąd - dziennikarstwo na poziomie gazetki szkolnej- żenujące!. A w woli ścisłości z relacji pan cukrzyk miał objawy hipoglikemii ; www.pfm.pl/u235/navi/199075#p1 Są nimi: drżenie mięśni, uczucie głodu, ziewanie i senność, ociężałość myślenia, zawroty głowy, nerwowość, obfite poty, osłabienie, zaburzenia pamięci i nielogiczne zachowanie się, agresywność bez powodu, zaburzenia widzenia, utrata przytomności, drgawki, hipotermia. Objawy te narastają - od łagodnych do ciężkich. Jeszcze jedno skoro pani Czajkowska nie widziała 50 - latków narkomanów proszę udać się do "Monaru" i zostawić pare groszy na też ciężko chorych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś