IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 28.07.03, 21:45
A ja skończyłam szkołę w 1975 r.Nauczycieli nie wspominam dobrze z wyjątkiem
Pana Ostrowskiego ówczesnego dyrektora oraz wspaniałej polonistki Pani
Niedbały,która to nauczycielka posiadała prawdziwy talent uczenia zawiłości
naszej ortografii i gramatyki.Cała reszta grona ....no cóż...
Pamiętam panią od przedmiotu ścisłego i trudnego ,która wyrzucała uczniów z
lekcji gdy pojawili się w wycierusach !
No tak...Pozdrawiam wszystkich absolwentów.Uczennica z 8a
Obserwuj wątek
    • lokator Re: SP 38 01.08.03, 15:15
      Gość portalu: olo napisał(a):

> A ja skończyłam szkołę w 1975 r.Nauczycieli nie wspominam dobrze z wyjątkiem
      > Pana Ostrowskiego ówczesnego dyrektora oraz wspaniałej polonistki Pani
      > Niedbały,która to nauczycielka posiadała prawdziwy talent uczenia zawiłości
      > naszej ortografii i gramatyki.Cała reszta grona ....no cóż...
      > Pamiętam panią od przedmiotu ścisłego i trudnego ,która wyrzucała uczniów z
      > lekcji gdy pojawili się w wycierusach !
      > No tak...Pozdrawiam wszystkich absolwentów.Uczennica z 8a

Dyrektora nie wspominam szczególnie ciepło. Zastępczynią była pani Kozak (?) -
      rusycystka. Połowa lekcji przepadała. Efekt? Piątki w podstawówce, marne tróje
      w szkole średniej....
      Jeneralska - polonistka, Muszyńska - matematyczka....

8c - dwa lata po Tobie...
      • polynomial Re: SP 38 18.09.03, 20:52
        lokator napisał:
        Muszyńska - matematyczka....

Muszyńska uczyła mnie później matematyki w 31.

Polynomial-C
        • lokator Re: SP 38 21.09.03, 22:27
          polynomial napisał:

> lokator napisał:
          > Muszyńska - matematyczka....
          >
          > Muszyńska uczyła mnie później matematyki w 31.
          >
          > Polynomial-C

Mnie chciała wysłać na olimpiadę matematyczną, ale się uratowałem. ;-)
          Pojechał kolega, któremu dawałem odpisywać zadania. Był tak dobry jak ja, ale
          ciut wolniejszy...
          • polynomial Re: SP 38 23.09.03, 14:05
            Nam kiedyś na lekcji "zasunęła" tekstem: "choćbym językiem podłogę przed wami
            wylizała, to i tak nie zrozumiecie!". Chodziło o to, dlaczego liczby ujemne
            pomnożone przez siebię dają liczbę dodatnią. :)

Polynomial-C
            • Gość: olo Re: SP 38 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 24.09.03, 09:06
              a ja pamiętam jak na lekcji fizyki(pani,której nazwiska już nie pamietam -
              chuda,wysoka)szarpneła szufladą ,aż ta z hukiem upadła na ziemię i wszystko sie
              z niej wysypało.Nikt nie rzucił sie do pomocy w zbieraniu zawartości szuflady
              wtedy ona powiedziala "co to,nie ma w tej klasie kurwa dżentelmenów!?"
              • lokator Re: SP 38 24.09.03, 22:57
                Gość portalu: olo napisał(a):

> a ja pamiętam jak na lekcji fizyki(pani,której nazwiska już nie pamietam -
                > chuda,wysoka)szarpneła szufladą ,aż ta z hukiem upadła na ziemię i wszystko
                sie
                >
                > z niej wysypało.Nikt nie rzucił sie do pomocy w zbieraniu zawartości szuflady
                > wtedy ona powiedziala "co to,nie ma w tej klasie kurwa dżentelmenów!?"

Zalewska (???)
                • Gość: olo Re: SP 38 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 29.09.03, 11:58
                  Nie pamiętam czy Zalewska,ale taka chuda,wysoka i ostra była chyba tylko
                  jedna,nie lubiła jak sie przychodziło na fizykę w dzinsach i chlopaki mieli w
                  teczkach pogniecione niemilosiernie spodnie z materiału,które zakładali na
                  fizykę.Wygladali w nich makabrycznie,dziewczyny natomiast zdejmowały całą
                  biżuterię bo jak zobaczyła kolczyki albo pierścionki dostawała szału.Niemile
                  widziane były też ciuchy z Pewexu - wtedy pytanie i zpydzenie było murowane !
                  • polynomial Re: SP 38 01.10.03, 19:43
                    Jakaś jebnięta, chyba...

Polynomial-C
                    • Gość: olo Re: SP 38 IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.10.03, 16:39
                      ...żeby tylko ona !!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka