achna.1 09.06.08, 09:25 czy któraś z was rodziła ostatnio w Toruniu?co muszę wiedzieć?jak ze znieczuleniem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gosia7608 Re: poród w Toruniu 12.06.08, 13:28 rodzilam w styczniu. jesli chodzi o znieczulenie to najpierw sprawdza czy mozesz je dostac, ale zastanow sie bo mi najpierw powiedzieli , ze to na nic nie wplywa, a potem okazalo sie, ze maly przez to dostal 2 pkt mniej (w skali Apgar).nie wiem jakiej wielkosci bedzie twoje malenstwo, ale nie pozwol zrobic dziecku hustawki w II fazie, tzn. jesli twoje malenstwo wazy powyzej 4 kg i bedziesz miala porod naturalny oraz bedziesz czula ze nie dasz rady to popros o naciecie krocza - nic nie boli, a rana goi sie okolo 1 do 2 tygodni). Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatespoon od grudnia w zespolonym w Toruniu nie ma ZZO! 21.08.08, 11:02 wiem to od położnej która tam pracuje a prowadzi zajecia w szkole rodzenia. Podobno dlatego ze jest za malo anestezjologow i nie daja rady obslugiwac dodatkowo rodzacych (jakby to byl pacjent drugiej kategorii ://). W razie czego-tylko dolargan. Tym bardziej utwierdzilo mnie to w przekonaniu ze w zyciu tam nie urodze i zmykam rodzic do Chelmzy. Odpowiedz Link Zgłoś
dziulkas Re: poród w Toruniu 22.08.08, 17:51 Poród w Toruniu?Lepiej nie Byłam,przeżyłam,nie polecam...kiepskie jedzenie(to akurat zmora większości szpitali,więc nie będę komentować),personel raz ludzki innym razem rutynowy(tu już można polemizować,wszak to praca z dziećmi i przerażonymi kobietami,jakby niektórzy zapomnieli),pacjentki,po cesarce,które się źle czują mają czekać,bo samopoczucie ich jest normalne,a jak już wymusi się konsultację anestezjologa to nie ma go na miejscu.Opłaty za kolejne ktg przy ciąży z problemami(jako przymusowa cegiełka dla szpitala w kwocie 20 zł za każde)-mimo skierowania i refundacji z NFZ!A jeśli z dzidziusiem coś jest nie tak to zapominają o tym powiedzieć!Kolejne dziecko-oby nie tutaj! Odpowiedz Link Zgłoś
syla_77 Re: poród w Toruniu 28.08.08, 22:22 A ja rodziłam w Toruniu i dobrze to wspominam (o ile w ogóle jakikolwiek szpital można dobrze wspominać:)). Miałam cesarkę, bardzo dobrze wszystko zniosłam, personel miły, pomocny, naprawdę nie miałam na co narzekać. Przy normalnym porodzie: znieczulenie, poród rodzinny - za darmo (przynajmniej dwa lata temu tak było), co nie każdy szpital ma w swoim pakiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
joaz Re: poród w Toruniu 26.08.08, 09:38 polecam poród w wodzie na Bielanach- troche kosztuje, ale super fajna sprawa. Prawie nie boli. Jest czyściutko, delikatne światło, cisza. Lekarz i położna traktują cię z wielką uwagą. Jeśli zdecydujesz się na Chełmżę pamiętaj żeby nie zapomnieli o konsultacji bioder z ortopedą i poinformować cię o wyniku badania. joanna Odpowiedz Link Zgłoś
chocolatespoon Re: poród w Toruniu 29.08.08, 11:34 Mysłałam, ze badanie bioder u dziecka to teraz w kazdym szpitalu standard. CZyzby w Chełmzy panowały inne zwyczaje? Odpowiedz Link Zgłoś
paskap Re: poród w Toruniu 29.08.08, 15:06 a ja tez nie polecam, rodzialam rok temu, sam porod moze ok, ale opieka potem - koszmar. Bardzo tłoczno , na sali bylam z matkami wczesniakow. Ponadto, co było dla mnie bardzo wazne - nikt mi nie pokazał jak kamic, czy dziecko jest dobrze przystawione do piersiitp - mialam potem straszne problemy z piersiami, ale dałam rade. Odpowiedz Link Zgłoś
kamkap Re: poród w Toruniu 17.09.08, 10:29 Co do karmienia sie zgadzam. Miałam duże problemy z karmieniem, i w końcu przeszłam na butelkę, ale to już po powrocie do domu. W szpitalu dziecko płakało z głodu, ja nie umiałam jej nakarmić i jakos nikt nie kwapił sie z pomocą. Sam poród był ok, Odpowiedz Link Zgłoś
gosia1775 Re: poród w Toruniu 09.11.08, 08:48 Rodziłam w maju, poród w porządku, miła opieka, mąż mógł przy mnie być, położne sympatyczne. Wcześniej leżałam na patologii ciąży 1, położne pomocne, miłe, ogólnie ok. Natomiast na sali poporodowej już z maluszkami MASAKRA. Położne okropnie niemiłe, niepomocne, niesympatyczne...coś strasznego. Leżałam tam 9 dni bo mały miał przedłużoną żółtaczkę...i nie wspominam tego dobrze, niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
ipb1 Re: poród w Toruniu 30.04.09, 19:23 a ja sie wlasnie do Torunia przeprowadzam i boje sie o porod, no i ile tych szpitali jest u Was,tylko jeden?Napiszcie dziewczyny cos wiecej, bo zyje w niepewnosci i kompletnie nie mam sie kogo poradzic, gdzie w Toruniu rodzic, o ginach nie wspomne. Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze.julia Re: poród w Toruniu 04.05.09, 12:01 nie wiem jak teraz sie wszysto odbywa ale 9 i 3 lata rodzilam na bielanach...patologia i porodowka nie mam zadnych zastrzezen ale poporodowa to faktycznie niezbyt milo.potwierdzam opinie jednej z mam powyzej.oby jak najkrocej na pologu...do dzis wspominam przeplakane chwile bynajmniej nie z radosci maluszkow ktore juz byly poza brzuchem.powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
mazajac Re: poród w Toruniu 04.05.09, 15:43 ja to aż mam normalnie traumę po porodzie na Bielanach...szkoda słów...też rodziłam 3 lata temu...w czerwcu....patologię też zaliczyłam.... Odpowiedz Link Zgłoś