Dodaj do ulubionych

wOda W głOwiE!

IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.02, 01:55
Czy komuś udało sie przeczytać o czymś DOBRYM ostatnio?
Codziennie afera - złodzieje, , morderstwa, korupcja, fałszerstwa, gwałty,
recesja,...
To jakieś nienormalne!
Choroba?
Nie rozumiem - czy ta obfitość ZŁEGO wynika z tego, że nic DOBREGO się już nie
dzieje?
Proszę napisać, czy ktoś zaznał DOBREGO ostatnio?
DOBRE by się przydało. DOBRE jest pilnie poszukiwane.
Obserwuj wątek
    • ewka2001 Do Zenona 25.01.02, 09:27
      Po przeczytaniu Twojego postu rzuciłam się do gazety (wyborczej) szukać czegoś
      dobrego. I wiesz co, czegoś tak naprawdę dobrego nie znalazłam.
      Po prostu dobro nie jest modne ostatnio.
      Nie zauważamy piękna wokół nas bo karmią nas sensacyjną papką.
      Dobra i normalności szukaj w sobie samym i Twoim najbliższym otoczeniu !!!!
      Powodzenia!!!!

PS. Jak znajdę jakąś dobrą wieść dzisiaj dam znać.
      • de_long Re: Do Zenona 25.01.02, 09:44
        ewka2001 napisał(a):

> Po przeczytaniu Twojego postu rzuciłam się do gazety (wyborczej) szukać czegoś
        > dobrego. I wiesz co, czegoś tak naprawdę dobrego nie znalazłam.

Żle szukałaś ;)
        * Historyczne spotkanie modlitewne w Asyżu (wielka rzecz)

* sygnały końca recesji w USA (zapowiedzi szefa amerykańskiego banku centralnego
        i ożywienie rynku reklam)

* wysokie miejskie Marcina Bachledy w konkursie skoków w Hakubie...

I co? Da się znaleźć trochę światła?

pozdrawiam
        del
        • ewka2001 Re: Do Zenona 25.01.02, 10:31
          Masz rację co do Asyżu i Banku Światowego.
          Tylko, że to są takie normalności bardzo odległe i nie z naszego podwórka.
          Myślę, że Zenonowi chodziło o coś bardziej naszego, swojskiego, coś co dotyczy
          nas w sposób bezpośredni.
          • krotoss Re: Do Zenona 25.01.02, 11:15
            Kurcze mialem nawiazac do wypowiedzi Greenspana bo to jednak b.dobra wiadomosc
            i wcale nie obojetna dla nas, wrecz przeciwnie od tego zalezy w duzym stopniu
            jak bedzie rowniez w Polsce-moze uda nam sie gladko jednak przejsc do poprawy
            gospodarki, a wtedy wszystko w okolo tez ulegnie poprawie.. eh rozmarzylem sie.

KroTosS
            • ewka2001 Re: Do Zenona 25.01.02, 11:31
              Wracaj na ziemie !!!
              Guru Alan mówi swoje , a Polacy i tak swoje wiedzą i swoje zrobią. Houghk !!!
              Teraz mnie dopadła depresja... i recesja .
              • krotoss Re: Do Zenona 25.01.02, 11:35
                oj ni ni ma sile jego slowo nawet jak powiedzial to na wyrost to pozytywny
                sygnal, bedzie lepiej-zobaczysz. Zreszta jest taka teoria badajaca
                wystepowanie kryzysu po uzyciu tego slowa w artykulach w fachowej prasie
                (serio!) i sprawdza sie nawet wiec w druga strone tez moze zaczac dzialac, bo
                coraz czesciej slyszy sie o ociepleniu gospodarek w ostatnim kwartale.

KroTosS
              • Gość: atomski Samo dobrze !!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.01.02, 11:42
                1. Do tej pory nikt mi nie ukradł samochodu .Codziennie stoi w godzinach pracy
                w śródmieściu i jakoś szczęśliwie go złodzieje omijają . A teraz kradną już
                takie jak mój. (tfu ,tfu -mam nadzieję ,że nie zapeszyłem i jak będę wychodził
                z pracy ,to będzie jeszcze stał)
                2. Na rynku w Fordonie jest sklepik ,gdzie można kupić czyste płyty CD za 1,5
                złotego (często 700 MB ) . Bez pudełek.Kopertka -15 gr
                3. Piwo tanieje .A już na pewno nie drożeje.
                4. Mają założyć internet w gniazdkach i może wreszcie TPSA dostanie po dupie ?
                5. Ponieważ gospodarczo sięgnęliśmy (nasz kraj)już dna ,może być tylko lepiej
                Chyba ,że się mylę ?
                • krotoss Re: Samo dobrze !!! 25.01.02, 11:59
                  Gość portalu: atomski napisał(a):

> 5. Ponieważ gospodarczo sięgnęliśmy (nasz kraj)już dna ,może być tylko lepiej
                  > Chyba ,że się mylę ?

Tylko teoretyzuje, ale moze byc wyzsza inflacja (bo deflacja to nic zlego) ale
                  przede wszystkim ujemny (a mamy w okolicach 1,5 punktu procentowego wiec wiele
                  nie brakuje choc teraz mam byc tendencja rosnaca i w przyszlym roku znow 3 wiec
                  bylo by oki) "przyrost" PKB wiec teoretycznie gorzej moze byc, no ale nie
                  bedzie :-)

KroTosS
                  • Gość: ochman Re: Samo dobrze !!! IP: 194.203.162.* 25.01.02, 17:47
                    krotoss napisał(a):

> bo deflacja to nic zlego

Kroti, na boga! kto Cie uczyl ekonomii?!?!?!?
                    • krotoss Re: Samo dobrze !!! 25.01.02, 21:13
                      Gość portalu: ochman napisał(a):

> Kroti, na boga! kto Cie uczyl ekonomii?!?!?!?

Ochman i Bog hmm... mowie o deflacji w stopniu 1-2% czyli blisko zera a jak
                      wiadomo zerowy ruch cen to utopia, ale najkorzystniejsza dla gospodarki. Amen.

KroTosS

• zoe_bydg Re: wOda W głOwiE! 25.01.02, 12:20
      Niestety, prasa ma o czym pisać wtedy, gdy dzieje się wlaśnie coś ZLEGO; nie
      muszą nawet wymyślać tematów, bo życie samo je podsuwa.
      Kiedyś kierowano się zasadą- " nie pisz,że pies ugryzł człowieka, pisz wtedy,
      gdy człowiek ugryzie psa"; ostatnio, to chyba nawet i takie coś może się
      zdarzyć.Najgorsze jest,że przyzwyczajamy sie do różnych bulwersujacych spraw i
      chyba nawet zaczynamy przechodzić do porządku, np. nad takim faktem,że znów w
      śmietniku, w reklamówce znaleziono martwego noworodka; no,cóż kolejna wyrodna
      matka... i tyle
      Nie wierzę, że nie dzieje się nic DOBREGO, po prostu nie są to tematy medialne!
      • Gość: atomski Re: wOda W głOwiE! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 25.01.02, 12:28
        W takim razie dobrą wiadomością jest to ,że nie znalazłem jeszcze noworodka w
        śmietniku. Jakbym wyrzucał codziennie śmieci i za każdym razem musiał przesuwać
        worek z noworodkiem,zeby zmieścił się mój ze śmieciami ,to pewnie faktycznie
        bym się przyzwyczaił . Tak jak niektórzy lekarze codziennie obcujący ze
        śmiercią z łatwością pomagają przekroczyć pacjentom granicę życia i śmierci
        (przepraszam życia wiecznego ). Tak samo łatwo ???
    • chora Re: wOda W głOwiE! 25.01.02, 17:28
      > Proszę napisać, czy ktoś zaznał DOBREGO ostatnio?
      > DOBRE by się przydało. DOBRE jest pilnie poszukiwane.

"ZŁE mi sie śni, siedzi na krześle, patrzy mi w pępek od wielu dni, ZŁE mi sie
      śni..."

• Gość: Zenon Re: wOda W głOwiE! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 25.01.02, 22:46
      Więc skromnie dodam, że znowu udało mi się wrócić cało z podróży automobilem i
      nie złapał mnie żaden radar po drodze. Ani videomondeo! To dobra wiadomość.

Dobra wiadomość jest również taka, że zaraz udam się na piwo!

A czytając Wasze posty dochodzę do wniosku, że kilka MAŁYCH DOBRYCH rzeczy jest
      lepsze niż jedna DUZA DOBRA.

Nie jest źle.
      Dobrego życzę!

Z.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka