intervention 04.05.09, 21:31 Czy dodanie niebieskiego paska na dole burty tramwaju to wzór jakiegos nowego malowania? Takie cudo widziałem na jednym z wozów, stwierdzam że wyglada to tragicznie i trochę przypomina malowanie szczecinskie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
abydos71 Re: Niebieski pasek 04.05.09, 21:52 Co to za idiota to wymyślił ???? Najbardziej razi zamalowana ozdobna listwa na wagonie.Czy naprawde nikt nie może się bardziej wysilić w tym mieście ???? Odpowiedz Link Zgłoś
mikimaus11 Re: Niebieski pasek 05.05.09, 11:18 Takie cudo to chyba ten nowy obowiązujący wzór malowania. Niestety, nie wiem, co za fachowiec od reklamy wizualnej i marketingu, a jednocześnie obeznany w trendach to wymyślił. Obecnie najmniej rażące są zestawienia dwóch kolorów lub malowanie jednobarwne. Zestawienie trzech kolorów wymaga ich starannego dobrania i uchwycenia proporcji. Na pewno nie jest takowym malowanie tramwajów PESY i ten nowy wzór. Nic w tym szczególnego nie ma. Zestawienie rodem z lat dziewięćdziesiątych, czyli czasów amatorskiej reklamy (wiele takich bezgustnych szyldów podobnie wykonanych wisi do dzisiaj, a wiele nowych jest przesiąkniętych tym klimatem). Czy na prawdę nie było Ratusza stać na zatrudnienie fachowca? Znowu Bydgoszcz ma być byle jaka? Może to spisek sił nieczystych z innego miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
poklepywacz Re: Niebieski pasek 05.05.09, 21:13 intervention napisał: > Czy dodanie niebieskiego paska na dole burty tramwaju to wzór > jakiegos nowego malowania? Takie cudo widziałem na jednym z wozów, > stwierdzam że wyglada to tragicznie i trochę przypomina malowanie > szczecinskie. stawiam na przygotowanie tramwaju pod reklamę "bydgoszczanie jedzcie ryby morskie" ....tylko na kontur morszczuka zabrakło farby Odpowiedz Link Zgłoś