Dodaj do ulubionych

ZJAZD ARTYSTÓW W RDK

07.07.09, 11:48
MOŻE COŚ SŁYSZELIŚCIE O TEJ IMPREZIE? PODOBNO ODBYŁ SIĘ W RDKU ZJAZD
ARTYSTÓW Z CAŁEGO KRAJU I CISZA JAK MAKIEM ZASIAŁ!

O GŁUPOTACH SIE TU NAJCHĘTNIEJ PISZE A O WYDARZENIACH ARTYSTYCZNYCH
NAJCHĘTNIEJ W OGÓLE.

CHCIAŁBYM SIĘ CZEGOŚ DOWIEDZIEĆ BO MOŻE W PRZYSZŁOŚCI COŚ TAKIEGO
ZNOWU SIĘ ODBĘDZIE I CZŁOWIEK CHCIAŁBY ZDEKA TEGO ŚWIATA ZOBACZYĆ.

W KAŻDYM RAZIE NASZE MIASTO REPREZENTOWALI PODOBNO NASZA ZNAKOMITA
POETKA PANI CYBULSKA ORAZ NASZ ZNANY MUZYK PAN PIOTR GÓRECKI (ZULU
GULA).

SZKODA, ŻE TAK MAŁO SIĘ MÓWI O WARTOŚCIOWYCH IMPREZACH JAK TA.

Obserwuj wątek
    • sauber1 Re: ZJAZD ARTYSTÓW W RDK 07.07.09, 14:29
      bzyku654321 napisała:

> O GŁUPOTACH SIE TU NAJCHĘTNIEJ PISZE A O WYDARZENIACH
      > ARTYSTYCZNYCH NAJCHĘTNIEJ W OGÓLE.

Ale też nie można mieć ciągle pretensji, że świat nie taki jak byśmy chcieli?
      BZYKU wystarczy poczytać to nasze forum, a wnioski się same nasuwają, może i
      bardzo dobrze, że nikt tu nic w tym temacie nie napisał, zaoszczędził sobie
      drwin i pośmiewiska, tu raczej same ciekawostki zamieszczane typu "jedna baba
      drugiej babie..." <rotfl>
      "Co dla państwa nie jest szkodliwe, nie przynosi szkody i obywatelowi". -
      Marek Aureliusz
      I proszę mi nie zarzucać że dawno "komunisty" Alberta Einsteina nie cytowałem
      !!! ;)
      • bzyku654321 Re: ZJAZD ARTYSTÓW W RDK 07.07.09, 14:55
        NO ALE POWIEDZ MI DLACZEGO CO??? SĄ RÓŻNE IMPREZY KULTURALNE
        ORGANIZOWANE BY OŚWIATE I KULTURE SZERZYĆ A MY NIE O WSZYSTKICH
        WIEMY. JA NA TEN PRZYKŁAD TO BYM SIE CHĘTNIE NA TAKĄ PRAWDZIWIE
        KULTURALNĄ IMPREZĘ WYBRAŁ. BO JAK LUDZIE OŚWIATY LUB KULTURY SZTUKI
        MAJĄ SWOJE ŚWIĘTO, ZJAZD A JESZCZE LEPIEJ JAK JAKIŚ KONCERT DADZĄ
        LUB WIERSZE RECYTUJĄ. TOP BYM CHCIAŁ DO NICH A PRZYNAJMNIEJ JAKIS
        AUTOGRAFIK ZDOBYĆ. NO I POCZUĆ SIĘ INACZEJ ZNACZY DO TEGO ŚWIATA
        SKRZYDLATYCH SŁÓW I PIĘKNA CHOĆ NA CHWILĘ SIĘ DOSTAĆ.
        A TU NIC SIE NIE MÓWI. A BEZ WĄTPIENIA TO BYŁO WAŻNE WYDARZENIE W
        ŻYCIU NASZEGO ZACNEGO GRODU!
        • sauber1 Re: ZJAZD ARTYSTÓW W RDK 07.07.09, 15:22
          bzyku654321 napisała:

> NO ALE POWIEDZ MI DLACZEGO CO???

A CZY JA WIEM ??? ;)
          • bzyku654321 Re: ZJAZD ARTYSTÓW W RDK 07.07.09, 15:47
            JAK TO???
            • sauber1 Re: ZJAZD ARTYSTÓW W RDK 07.07.09, 16:14
              bzyku654321 napisała:

> JAK TO???

No skoro nalegasz Bzyku, to czy ja mogę inaczej?

Owszem dużo jest różnego rodzaju głośnych imprez na pokaz w naszym, zacnym
              grodzie, ale nie wszystkie ci one przynoszą zawsze namacalne korzyści, a kultura
              to jest coś takiego..., ale co ja Ci tu będę, zobacz sobie, ... ups sorki,
              widzę że na You Tube zostało usunięte wystąpienie "Janusz Gajos - kultura i
              sztuka", zapewne było to zbyt mało "kulturalne politycznie", nie pozostaje mi
              nic innego jak odwołać się do Twojej pamięci, kiedyś to już prezentowałem, zdaje
              mi się że na Forum Zakopanego, zapewne też widziałeś ??? ;)
              • bzyku654321 Re: ZJAZD ARTYSTÓW W RDK 07.07.09, 16:25
                JA POZA FORUM NASZE I NIEGDYŚ PIOTRKOWA NOSA NIE WYCHYLAM. GDZIE MI
                TAM DO ZAKOPCA....

ALE TY COŚ CHŁOPIE WIESZ NA TEMAT TEGO ZJAZDU ARTYSTÓW W RADZIEJOWIE.

MOŻE SAM BRAŁEŚ W NIM UDZIAŁ CO??? NO POWIEDZ
                • sauber1 Re: ZJAZD ARTYSTÓW W RDK 07.07.09, 16:35
                  bzyku654321 napisała:

> JA POZA FORUM NASZE I NIEGDYŚ PIOTRKOWA NOSA NIE WYCHYLAM. GDZIE MI
                  > TAM DO ZAKOPCA....
                  >
                  > ALE TY COŚ CHŁOPIE WIESZ NA TEMAT TEGO ZJAZDU ARTYSTÓW W RADZIEJOWIE.
                  >
                  > MOŻE SAM BRAŁEŚ W NIM UDZIAŁ CO??? NO POWIEDZ

Ale co ja mam Ci wystawić kciuk w pozycji pionowej?
                  Bzyku może o kulturze nie pora polityczna jest teraz dyskutować i nie pytaj
                  dlaczego, wicie rozumicie, ale przypomniała mi się taka scenka rodzajowa:
                  Jasiu chodzi do szkoły bardzo brudny więc jego nauczyciellka napisał do rodziców:
                  - Jasiu śmierdzi, Jasia trzeba myć.
                  Następnego dnia w dzienniczku ojciec odpisał:
                  - Jasiu nie jest do wąchania. Jasia trzeba uczyć.

Abo może bardziej kulturalnie?

Koleś cierpiał na bezsenność. Poszedł, więc do lekarza, jak mu doradził kolega.
                  Spotykają się po paru dniach:
                  - Hej, i co Ci zalecił lekarz?
                  - Walnąć sobie pięćdziesiątkę przed snem.
                  - I co, pomaga?
                  - Pewnie, wczoraj kładłem się osiem razy.
                  • bzyku654321 Re: ZJAZD ARTYSTÓW W RDK 07.07.09, 16:43
                    KUMAM CHYBA CHŁOPIE O CO LATA. NO FAKT CZASEM TAK BYWA CZĘSTO NAWET
                    ŻE BY SIĘ CHCIAŁO NA TEN PARNAS WSKRABAĆ A TU SIE OKAZUJE ŻE
                    ZUPEŁNIE NIE WARTO BO TAM NIC NADZWYCZAJNEGO NIE MA A WRĘCZ
                    PRZECIWNIE. TAK???
                    • bzyku654321 Re: ZJAZD ARTYSTÓW W RDK 07.07.09, 16:48
                      TO TAK ZRESZTĄ JAK Z PEWNYM ARTYSTĄ CO TO JEGO AUTORSTWA JEST TEN
                      TEKST: "I mając dość wszechobecnego spodlenia rodzaju ludzkiego,
                      postanowił pokazać cały mistycyzm kreowany przez wybrańców bogów"

NO I CO TY NA TO CO??? A KRĘGI ZAPRZYJAZNIONE ZNACZY TEMAT ZNAJĄCE
                      POWZIĘŁY WĄTPLIWOŚĆ JAKĄ ROLĘ PEŁNI W TYM PIĘKNYM ZDANIU AUTOR CZY
                      PRZEDSTAWICIELA SPODLONEGO RODZAJU LUDZKIEGO CZY POKAZUJĄCEGO CAŁY
                      TEN MISTYCYZM WYBRAŃCA BOGÓW" KREUJĄCEGO ZNACZY. BO TEMU POD TO
                      PASOWAŁ INNEMU POD TEN MISTYCYZM. CZORT GO TAM WIE

• sauber1 Re: ZJAZD ARTYSTÓW W RDK 07.07.09, 17:13
                      bzyku654321 napisała:

> KUMAM CHYBA CHŁOPIE O CO LATA. NO FAKT CZASEM TAK BYWA CZĘSTO NAWET
                      > ŻE BY SIĘ CHCIAŁO NA TEN PARNAS WSKRABAĆ A TU SIE OKAZUJE ŻE
                      > ZUPEŁNIE NIE WARTO BO TAM NIC NADZWYCZAJNEGO NIE MA A WRĘCZ
                      > PRZECIWNIE. TAK???

Gdzie te czasy co do białego rana w "Parnasiku" z artystami dla czystej
                      przyjemności się chlało? Kultura to pojęcie względne, ale dobrze, że i naszego
                      udziału w jej tworzeniu pełno, jacy ludzie taka kultura. A tu nie ma co
                      narzekać, nie jest jeszcze tak źle, choć wielu bardzo boli że przybytek pod
                      panowaniem nie tego co by się chciało dla podtrzymania kilkudziesięcioletnich
                      tradycji
                      • nouvellevague Re: ZJAZD ARTYSTÓW W RDK 07.07.09, 23:25
                        kultura to była jak była kawiarnia PEGAZ. tam sie gromadziła bohema prawdziwa
                        • sauber1 Re: ZJAZD ARTYSTÓW W RDK 11.07.09, 13:05
                          nouvellevague napisała:

> kultura to była jak była kawiarnia PEGAZ. tam sie gromadziła bohema prawdziwa

[img]https://bi.gazeta.pl/im/6/2832/z2832346X.jpg[/img]

Nie sposób żyć tylko przeszłością, a dziś już nie jest ważne jaka ona była, wydaję mi się, że zawsze na miarę możliwości
                      • bzyku654321 Re: ZJAZD ARTYSTÓW W RDK 08.07.09, 12:15
                        sauber1 napisał:

> bzyku654321 napisała:
                        >
                        > > KUMAM CHYBA CHŁOPIE O CO LATA. NO FAKT CZASEM TAK BYWA CZĘSTO
                        NAWET
                        > > ŻE BY SIĘ CHCIAŁO NA TEN PARNAS WSKRABAĆ A TU SIE OKAZUJE ŻE
                        > > ZUPEŁNIE NIE WARTO BO TAM NIC NADZWYCZAJNEGO NIE MA A WRĘCZ
                        > > PRZECIWNIE. TAK???
                        >
                        > Gdzie te czasy co do białego rana w "Parnasiku" z artystami dla
                        czystej
                        > przyjemności się chlało? Kultura to pojęcie względne, ale dobrze,
                        że i naszego
                        > udziału w jej tworzeniu pełno, jacy ludzie taka kultura. A tu nie
                        ma co
                        > narzekać, nie jest jeszcze tak źle, choć wielu bardzo boli że
                        przybytek pod
                        > panowaniem nie tego co by się chciało dla podtrzymania
                        kilkudziesięcioletnich
                        > tradycji
                        >
                        MUSI ŻEŚ TY TEŻ ARTYSTA SAUBER. ZRESZTĄ NIE MUSISZ MÓWIĆ "TAK"
                        LUB "NIE". "ARTYSTĄ SŁOWA" JESTEŚ I JEST TO NIEKWESTIONOWANE.

A TO O TEN "PARNASIK" W BRZYDGOSZCZY CHODZI CO???
                        • sauber1 Re: ZJAZD ARTYSTÓW W RDK 08.07.09, 14:29
                          bzyku654321 napisała:

> A TO O TEN "PARNASIK"

No przecież nie o drukarni mówię, a o zjeździe pierwszy raz od Ciebie tu słyszę,
                          ale jak był takowy to i oficjalny komunikat być powinien, dziś to żadną
                          tajemnicą, no chyba, że to jakieś tajne zgromadzenie ???
                          • bzyku654321 Re: ZJAZD ARTYSTÓW W RDK 08.07.09, 15:22
                            O ZJEZDZIE PRAWDZIWYCH ARTYSTÓW-LUDZI KULTURY I SZTUKI SŁYSZAŁEM
                            JEDYNIE OD OSÓB TRZECICH CO TO DOBRZE NIE WIEDZIAŁY TYLKO ARTYSTÓW
                            WIDZIAŁY KOLE RDK I INNI LUDZIE IM GADALI ŻE TO O TO SIE ROZCHODZI.
                            WIĘC ZACIEKAWIONY TĄ CIEKAWĄ INICJATYWĄ POSTANOWIŁEM NA FORUM
                            ZAPYTAĆ CZY TO PRAWDA.

A NASI CHŁOPCY Z "HORNADA' DAJĄ PEWNIE TERAZ CZADU W WĘGORZEWIE.
                            CO???
                            • sauber1 Re: ZJAZD ARTYSTÓW W RDK 08.07.09, 15:57
                              bzyku654321 napisała:

> A NASI CHŁOPCY Z "HORNADA' DAJĄ PEWNIE TERAZ CZADU W WĘGORZEWIE.
                              > CO???

Życzyć tylko sukcesu pozostaje:)

Każdy wytworów ludzkiego umysłu to swego rodzaju wkład w kulturę. Może twórczość
                              lokalnych artystów trochę odstaje od obecnie promowanych systemów wartości i
                              wzorców zachowań szczególnie tych aspirujących do najwyższej roli i by nie
                              zaciemniać dalej, powiem wprost, jak nigdy - tych z największego świecznika, a
                              szczególnie panów ... Może trochę głupio, że wszystkim narzuca się akurat taki
                              styl, z którym mi osobiście całkiem nie po drodze ...., a chłopaków naszych
                              lubię za ich wytrwałość w celu zaistnienia na większych wodach ...
                              • bzyku654321 Re: ZJAZD ARTYSTÓW W RDK 08.07.09, 16:52
                                TO SAMA PRAWDA!

A NA NASTĘPNY ZJAZD ARTYSTÓW W DOMU KULTURY POWINNO SIĘ HORNADA
                                ZAPROSIĆ. BO MAMY SIE CZYM POCHWALIĆ.
                                JAK NIE JAK TAK
                                • sauber1 Re: ZJAZD ARTYSTÓW W RDK 08.07.09, 20:36
                                  bzyku654321 napisała:

> W DOMU KULTURY

Nazwa "dom kultury" sama w sobie drażni, wywołuje niesmak i tak jakby ośmieszała
                                  ludzi, a szczególnie teraz kiedy indywidualnie nam wolno jest myśleć, gdzie
                                  "ktoś inny" nie musi już nas uczyć i wskazywać nam tylko jedynej słusznej
                                  ideologicznie drogi rozwoju jednostki.
                                  No tak, dokładnie noszę się zamiarem przedstawienia pomysłu jednemu z
                                  zaprzyjaźnionych posłów w sprawie wniesienia do Sejmu projektu ustawy o zmianie
                                  i nadaniu nowej nazwy tym reliktom przeszłości niepasującym nijak do nowej
                                  rzeczywistości, z podkreśleniem mojego autorstwa.
                                  A co, jako prawemu obywatelowi tego kraju jest mi wolno - prawda?

I już widzę w niedalekiej przyszłości te wielkie bilbordy, kolorowe plakaty na
                                  słupach całego landu, że dziś w "pawilonie" przy ul. Objezdnej 38, a może 40
                                  wystąpi w kraju bardzo populary zespół HORNAD, wstęp zupełnie darmo :)
                                  • bzyku654321 Re: ZJAZD ARTYSTÓW W RDK 09.07.09, 11:33
                                    A MNIE SIE PODOBA I TO BARDZO OWO OKREŚLENIE "DOM KULTURY. NIEKIEDY
                                    SIĘ MOŻE KOJARZYĆ ZE ZWIĄZKIEM ZDRADZIECKIM ITP. ALE NP NA ZACHODZIE
                                    SĄ MIEJSKIE, GMINNE "CENTRA KULTURY" ITP I NIKT NIC DO TEGO NIE MA.
                                    SAM BYWAŁEM NA TAKICH RÓŻNYCH FAJNYCH FESTYNACH TAMOJ.

A I TAKA FAJNA TAKA PIOSENKA BYŁA KIEDYŚ PUNKOWA TYLKO NIE POMNĘ KTO
                                    ZACZ ŚPIEWAŁ TOTUJ. "BO KULTURA TAM PODOBNO JEST BO JEST DOM
                                    KULTURY". NO TO TAK JAK U NAS DOKŁADNIE. DOPÓKI DOM KULTURY BĘDZIE
                                    DOPÓTY KULTURA ITD.
    • sauber1 Re: ZJAZD ARTYSTÓW W RDK 09.07.09, 18:21
      bzyku654321 napisała:

> MOŻE COŚ SŁYSZELIŚCIE O TEJ IMPREZIE?

Ano właśnie, ale że lokalne media nic nie donoszą, takie dziwnie powściągliwe ???
      • nouvellevague Re: ZJAZD ARTYSTÓW W RDK 09.07.09, 21:14
        czyli, że jej nie było. czy po prostu nie ma się czym chwalić?
        • sauber1 Re: ZJAZD ARTYSTÓW W RDK 09.07.09, 22:46
          nouvellevague napisała:

> czyli, że jej nie było. czy po prostu nie ma się czym chwalić?

Jaki jest sens doszukiwać się prawd, kiedy lato takie piękne i czas kanikuły, a
          niedługo zima ... Kultura to kultura, ważne że w naszym Narodzie jej pełno i
          ciągle przybywa, co bez uzasadnionej wątpliwości bardzo cieszy - prawda?
          • bzyku654321 Re: ZJAZD ARTYSTÓW W RDK 10.07.09, 10:11
            E TAM. KOMUNISTYCZNE MYDLENIE OCZU. PYTANIE BYŁO PROSTE A ODPOWIEDZI
            BRAK. MNIE CHODZIŁO TYLKO O TO CZY ZJAZD BYŁ I JEŚLI TAK TO DLACZEGO
            TEGO PIEKNEGO WYDARZENIA NIE ROZREKLAMOWANO TAK ABYŚMY WIEDZIELI CO
            SIĘ DZIEJE W KULTURZE ITP.

A TU JAKIEŚ KAMUFLAŻE. JESTEM ZDEGUSTOWANY.

A JAK NAWET NIE WYSZŁO COŚ TO NIE NALEŻY SIĘ WSTYDZIĆ I DZIAŁAĆ
            DALEJ.
            • sauber1 Re: ZJAZD ARTYSTÓW W RDK 10.07.09, 11:07
              bzyku654321 napisała:

> MNIE CHODZIŁO TYLKO O TO CZY ZJAZD BYŁ I JEŚLI TAK TO DLACZEGO

JAK KTOŚ BARDZO BĘDZIE CHCIAŁ WIEDZIEĆ TO SIĘ DOWIE, A PO CO TO WSZYSTKICH
              INFORMOWAĆ BEZ WYRAŹNEJ POTRZEBY, ŻEBY ZNOWU NIEKTÓRZY WĘSZYLI SENSACJĘ ?
              • bzyku654321 Re: ZJAZD ARTYSTÓW W RDK 10.07.09, 12:50
                CO???
                • sauber1 Re: ZJAZD ARTYSTÓW W RDK 10.07.09, 20:53
                  bzyku654321 napisała:

> CO???

W sumie nic, w tym temacie dorzuciłem tylko kilka słów w aspekcie życia,
                  twórczości i kultury przed i po 4 czerwca
                  • nouvellevague Re: ZJAZD ARTYSTÓW W RDK 12.07.09, 06:57
                    byłem na piwku i ktos tam opowiadał że owszem taki zjazd się odbył ale
                    nic specjalnego z tego nie wyszło. Zulu np. opuścił imprezę dużo
                    wcześniej. no i tyle rewelacji.

w każdym razie nawet jeśli się niespecjalnie udało to pomysł jest
                    dobry i należało by imprezę kotynuowac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka