segel 12.03.10, 22:22 czestochowa.naszemiasto.pl/artykul/343520,rozbiora-iii-aleje,id,t.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ha ha ha Oto Polska właśnie, sami "fachowcy" i majstry IP: *.apus-net.pl 12.03.10, 22:30 HA ha.Oto Polska właśnie. Jedną i tą samą drogę robią po kilka razy i jeszcze pieniędzy się domagają. sami "fachowcy" i majstry. na ten kraj można jedynie patrzeć poprzez pryzmat humoru reżysera Bareji. Inaczej człowiek by zwariował. a nieudacznicy dalej siedzieliby na stołakch i brali pieniążki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALFA Re: Rozbiorą III Aleję IP: *.net.stream.pl 12.03.10, 22:31 Ja tylko mam obawy że identyczne bedzie zrobiona I i II al. NMP a wtedy pozostanie płakać. Odpowiedz Link Zgłoś
mirage75 Re: Rozbiorą i rozdziobia III Aleję 12.03.10, 23:09 Takie sa efekty dzialania systemu ktory ofiarowal(patrz narzucil) temu biednemu miastu niejaki Tadeusz Wrona. Kochamy go za to ze pod plaszczykiem religijnego "ekstremizmu" i populizmu wprowadzal do miasta specjalistow od demontazu-wszystkiego. Czestochowa sie sypie,a "nasz" ojciec <Slonce Jury> nie moze pogodzic sie ze traci kontakt z podlozem i jego uwielbione i upragnione stanowiska ktore kochal "piastowac" i ktore przynosily miastu tzw.fige z makiem,a jemu samemu "slawe" i "swiatlo aureoli"odchodza pod kuratele innych slonc. Pamietamy o Tobie odwolany prezydencie jako o najwiekszym destruktorze tego miasta. Mysle ze magistrat musi sie pospieszyc przed wyborami samorzadowymi,bo jakos nielogicznie jest dawac argumenty do reki w postaci bruku ulicznego mieszkancom,ktorzy juz maja dosc rolowania ich przez nastepne zakrecone ideowo wladze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terl Re: Rozbiorą i rozdziobia III Aleję IP: 212.87.241.* 13.03.10, 16:32 @ mirage75 To co zrobił Tadek dla miasta to III Aleja, stadion żyżlowy, hale sportowe, galeria jurajska, park przemysłowo-technologiczny, i wiele innych pożytecznych inwestycji. A to co zaplanowane?? skąd sie wzięło? Kurpios ci wymyślił i zaplanował?? przestań pisać głupoty bo większego debila zrobisz z siebie niż na niego wyglądasz Odpowiedz Link Zgłoś
mirage75 Re: Rozbiorą i rozdziobia III Aleję 13.03.10, 17:06 do Terl- Generalnie nie mam zwyczaju odpowiadac gosciom Twojego pokroju. Jezeli chcesz wiedziec dlaczego,przeczytaj jeszcze raz post ktory adresowales do mnie. Po drugie chyba piszesz o czyms o czym nie masz wiekszego pojecia. Byc moze ps.Tadek jest kims z Twojego kregu zaprzyjaznionych osob,poniewaz przedstawiasz go per Ty.Tutaj jest zasadnicza roznica. Jezeli jestes kims z tajemniczego kregu jego(Tadeusza Wrony) przyjaciol,lub jestes zafascynowany dzialalnoscia tego pana na miejscowym podworku polityczno samorzadowym tym bardziej nie mamy o czym rozmawiac.Sa roznego rodzaju dewiacje szanowny Terl,dlatego szanujac Twoje poglady nie kompromituj sie wychodzac na zewnatrz Twojego systemu myslenia. Tadeusz Wrona stworzyl system,w ktorego efekcie wylecial ze stanowiska,kompromitujac ten urzad prezydenta Czestochowy. Piszesz III Aleja,owszem owiana mistyka i aferami w efekcie kosztujaca miasto duzo wiecej pieniedzy i nerwow,Stadion zuzlowy ktory nie jest skonczony,hale sportowe -jezeli myslisz o obiektach szkolnych to jest obowiazek miasta,nie dobra wola jakiegos goscia. Galeria Jurajska i cala otoczka zwiazana z jej budowa i inwestycjami slawetnego MZD. Niestety nie wiem jak Ty wygladasz,choc Twoj slownikowy zasob slow i umiejetnosc korzystania z dobrodziejstw jezyka swiadcza o tym ze jeszcze nie dorosles do pojawiania sie tutaj i prezentowania swoich opinii. Zwracaj wieksza uwage na dobor slow w zaleznosci od sytuacji.Ta uwaga moze byc bardzo pozyteczna dla Twojego jeszcze bardzo nieprzewidywalnego zycia. Bez odbioru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Rozbiorą i rozdziobia III Aleję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 18:59 Terl pomagierze forumowy Wrony. Przestań już mącic, bo nic wam to nie pomoze. Ciekawe jak zrobił galerie jurajska jak to prywatna inwestycja, a plan uchwalala rada miejska :-) To sie nazywa tupet wroniastych. ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
zyglis Do Mirage 75 14.03.10, 11:36 Bez ordynarnych i chamskich odzywek w/g Pana dyskutować się nie da? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Rozbiorą III Aleję IP: *.net.stream.pl 12.03.10, 23:03 Ludzie odpowiedzialni za nadzór tej inwestycji powinni zasuwać i rozbierać ją własnoręcznie w ramach pobieranej urzędniczej pensji, a Wrona razem z nimi w ramach prac społecznych i próby ratowania resztek honoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a co na to Re: Rozbiorą III Aleję IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 11:11 A co na to Komisja Rewizyjna Rady Miasta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oczko666 miedzy wójtem a plebanem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.10, 15:18 "Ksiądz pana wini, pan księdza"...etc. Dawniej dziedzic rzucał chłopu zarobek, stojąc do niego tyłem: "Masz chamie"-mówił. A klecha to wszystko błogosławił i nieraz takiego chama po twarzy zeprał. A swoją drogą - komuna ocaliła wiele niewinnych dzieci, bo inwigilowała działania pedofilów w kieckach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polka Osoby które nadzorowały aleje do pierdla IP: 212.87.244.* 13.03.10, 16:41 Osoby które zaplanowały i nadzorowały wykonanie remontu alei w obecnym kształcie powinny iść do więzienia za partactwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaaaaaaaaaaa Re: Osoby które nadzorowały aleje do pierdla IP: *.alfanet24.pl 13.03.10, 17:00 wskaz mi taki paragraf madralo..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xkx Re: Rozbiorą III Aleję IP: *.net.stream.pl 13.03.10, 17:03 Ja tylko zadaje pytanie o sens "rewitalizacji" w takim wykonaniu. Zresztą zapowiedz takiego wykonania była już wcześniej na ul. Berka Joselewicza gdzie do dziś dnia "kocie łby" na miejscach parkingowych żyją własnym życiem. Czyli dokładnie tak samo jak kostka w III al. NMP. Napiszę to raz jeszcze, jeśli te same firmy tyle, że pod inna nazwą mają się zająć remontem I i II al. NMP to całym sercem popieram wizje asfaltu miast kostki. Mimo iż uważam, że nie jest to dobra nawierzchnia w takich miejscach, ale lepszy równy asfalt będący jedną całością niż ruszająca się i żyjąca własnym życie nawet najpiękniejsza kostka. Ciekawe, co będzie, jesli efekt remontu naszych pozostałych dwóch alei będzie taki sam? Kto zapłaci, za ponwny remont po remoncie? Zapewne po raz kolejny miasto tak jak zapłaci teraz za remont wyremontowanej III al. NMP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: Rozbiorą III Aleję IP: *.ludowa.netcominternet.pl 14.03.10, 20:57 A czy do czasu rozbiorki III Alei bedzie otwarta ponownie Raclawicka? Czy tak jak teraz zablokuja w ogole caly ruch w kwartale. Organizacja ruchu wokol III Alei w czasie remontu jest tragiczna, a jesli ta jezdania bedzie nie drozna trzeba sie bedzie przesiasc do helikopterow! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ALFA Re: Rozbiorą III Aleję IP: *.net.stream.pl 15.03.10, 07:47 Nawet, jeśli skończą ul Racławicką to nie zastąpi ona III al., NMP ale wątpię, aby to się stało - prace na Racławickiej są w bardzo początkowym stadium a finał o ile mnie pamięć nie myli przewidziany jest na koniec roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alterego Re: Rozbiorą III Aleję IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.10, 21:23 Dlaczego nie jestem tym faktem zdziwiony? Odpowiedz Link Zgłoś