25.03.10, 20:48
Czy nauczyciel ma prawo wystawić ocenę niedostateczną na koniec roku
jak nie zrezygnuje się z matury??Uczniowe są szantażowani przez
dyrektora i nauczycieli.
Obserwuj wątek
    • Gość: Julka Re: matura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.10, 21:16
      Nauczyciel nie ma takiego prawa. Nauczyciel powinien zachęcać wszystkich do
      przystąpienia do matury...no chyba, że nie ma kogo.
      Uczeń sam powinien wiedzieć, czy zdawać maturę, a te 30% to z przysłowiowym
      palcem...powinna zdobyć nawet miernota intelektualna.
    • Gość: ona Re: matura IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.10, 21:16
      Dziwne pytanie... jesli uczen zasłuzył na niedostateczna ocene to oczywiscie ze
      ma prawo, natomiast jesli jest inaczej, a nauczyciele szantazuja uczniów ocenami
      niedostatecznymi no to mysle ze poowinno zajac sie tym kuratorium!
      • czajusssss Re: matura 25.03.10, 21:55
        W jakiej szkole dochodzi do takiego procederu?
        • nanotek Re: matura 25.03.10, 22:55
          ZDZ szkołą prywatna przy ul.Jagielońskiej.I jak tam ktos napisał że
          pewnie mi się uczyć nie chce to chciałąm poinformowac że nie tylko
          mnie ta sytuacja dotyczy były już telefony do kuratorium.No ale nic
          z tego.I gdyby tylko mnie ta sprawa dotyczyla to na 3 klasy
          maturalne ok.90osob maturę zdawała by wiekszosć a nie raptem 20 osób.
          • rowan_bean Re: matura 25.03.10, 23:05
            Jak widać po błędach w twoim wpisie szkolnictwo prywatne się nie sprawdza. To
            bardzo smutne!
            Ogólnie dziwnie to wygląda, bo chyba ilość abiturientów, którzy z wynikiem
            pozytywnym zdają maturę i później rozpoczynają studia wpływa na prestiż szkoły!
            Działania więc dyrekcji i rady pedagogicznej są zupełnie irracjonalne,
            przynajmniej dla mnie. Jeśli ktoś potrafi mi wytłumaczyć, że błądzę, to proszę.
          • Gość: ''' Re: matura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.10, 23:30
            nanotek napisała:

> ZDZ szkołą prywatna przy ul.Jagielońskiej.I jak tam ktos napisał że
            > pewnie mi się uczyć nie chce to chciałąm poinformowac że nie tylko
            > mnie ta sytuacja dotyczy były już telefony do kuratorium.No ale nic
            > z tego.I gdyby tylko mnie ta sprawa dotyczyla to na 3 klasy
            > maturalne ok.90osob maturę zdawała by wiekszosć a nie raptem 20 osób.

słonko nie wmowisz mi ze w prywatnej szkole ktos cie szantazuje..oni maja z tego
            pieniazki..a wbrew pozorom szkolom prywatnym zalezy na tym aby uczniowie tez
            mieli dobre wyniki, jednak jeszcze bardziej zalezy im na dobrym imieniu, nikt by
            sobie na cos takiego nie pozwolil, bo by padli z kretesem..widocznie wychodzisz
            z załozenia ze skoro płacisz to pewnie ci sie nalezy dobra ocena i przystpaienie
            do matury nawet jesli na to nei zasługujesz..dobrze ze nauczyciele tak tego nie
            odbieraja
    • Gość: . Re: matura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.10, 21:59
      co to znaczy sa szantazowani przez dyrektora i nauczycieli??? raczej mi sie nie
      chce wierzyc w cos takiego, pewnie ci sie uczyc nie chce i sie jakos chcesz
      uspraweidliwiac insynuując cos..
    • witkac_radeszin_sebienia Re: matura 25.03.10, 22:44
      Ale trzeba mieć jaja żeby zgłosić taką sprawę do odpowiednich organów. Dużo
      prościej napisać na forum. Jak w ogóle możecie się pytać czy szantażowanie jest
      legalne.
    • komandor-tarkin Re: matura 25.03.10, 23:16
      Nauczyciel zawsze ma prawo wystawić ocenę niedostateczną jeśli jest ona
      odpowiednia do poziomu twojej wiedzy. Nie bardzo rozumiem Twoje pytanie, ale
      jeśli o to chodzi to ocena końcowa z przedmiotu nie powinna w żaden sposób
      wiązać się z egzaminem maturalnym.
      • Gość: reni Re: matura IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.10, 00:48
        no chyba że szkoła wie, że uczniowie są nieprzygotowani do matury? Brać kasę w
        prywatnej szkole, a uczyć w niej (I nauczyć) to dwie różne sprawy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka