Dodaj do ulubionych

Rachunki za prąd. W piątek dyżur telefoniczny w...

08.04.10, 14:29
Podejrzewam, że te dwie godziny to zdecydowanie za mało na wyjaśnienia. Dobrze
byłoby to opisać bardziej szczegółowo, aby każdy mógł się z tym zapoznać,
kiedy ma na to czas, a nie wisząc na telefonie akurat między 11 a 13...
Obserwuj wątek
    • Gość: xyz Re: Rachunki za prąd. W piątek dyżur telefoniczny IP: *.xdsl.centertel.pl 08.04.10, 14:46
      Popieram velerhy.
      a tak swoją drogą Enio Energia uważa że klient na niczym się nie zna i może poczynać sobie jak chce im podoba. Niech ktoś spróbuje się do nich dodzwonić, to tak jak by trafić 6 w TOTKA
      Arogancie ENIO ENERGIA wobec klienta aż śmierdzi na odległość
      • Gość: gość Re: Rachunki za prąd. W piątek dyżur telefoniczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 15:14
        Lepiej niech przeproszą za bałagan jaki narobili.Jeśli chcesz płacić po staremu
        to trzeba udać się do nich,zabierz ze sobą te rachunki co ci przysłali i dowód
        osobisty.Gdy zajmiesz sobie kolejkę możesz podejść i przy wejściu na salę wziąść
        druczek który wypełniasz i zaznaczasz czy co miesiąc czy dwa miesiące będziesz
        podawał im stan licznika.Dzisiaj odstałem 3 godziny żeby podejść do stanowiska
        mimo że były otwarte wszystkie sześć.Tam oddajesz im te rachunki i druczek który
        wypełniłeś ,po krótkiej chwili drukują ci rachunek za ostatni odczyt i piszą na
        kartce numer pod który dzwonić żeby podać odczyt z licznika,oraz do którego dnia
        miesiąca musisz to zrobić i tyle.Powodzenia w kolejce i jeszcze pamiętaj jak
        będziesz na miejscu zapytaj się do czego ta kolejka,gdyż druga może być do kasy .
        • Gość: jj Re: Rachunki za prąd. W piątek dyżur telefoniczny IP: *.54.171.22.tvksmp.pl 08.04.10, 15:22
          www.vattenfall.pl/www/vf_pl/vf_pl/196628gospo/474092rachu/474224metod/index.jsp
        • tomq Re: Rachunki za prąd. W piątek dyżur telefoniczny 08.04.10, 16:33
          druczek to powinni przysłać do domu,odsyłam wypełniony podaje licznik i dostaje
          fakturę Dlaczego mam brać urlop, żeby stać w kolejce do jaśnie państwa ?! Może
          zapłacą za czas spędzony w kolejce? To jest po prostu szczyt chamstwa z ich strony!
          • may.qa Re: Rachunki za prąd. W piątek dyżur telefoniczny 08.04.10, 17:14
            Dlaczego nie ma druczku w Internecie oraz możliwości, żeby wysłać potem
            wypełniony do nich na adres, a potem oni przesyłają umowę do domu? Podpisuję,
            wysyłam - i jest OK.
            To jakiś zaścianek i traktowanie klienta, na którym zarabia się GRUBE pieniądze,
            jak plączącego się pod nogami petenta.
            Rozmawiałam z koleżanką, która tam pracuje, i też powiedziała, że muszę po
            druczek udać się sama. Sorry, ale w godzinach pracy Enionu ja też pracuję.
            To jest chore. Sami wprowadzają u siebie chaos i niepotrzebnie denerwują ludzi.
            Trochę organizacji, pomyślunku i każda ze stron byłaby w miarę zadowolona.
        • Gość: ..... Re: Rachunki za prąd. W piątek dyżur telefoniczny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.10, 14:53
          porządna firma to wysyła klientom dwie wersję i blankiety do
          płacenia ale oni to złodzieje ja mam robić za inkasenta i spisac
          licznik smiechu warte a kto otworzy mi liczniki są zamykane na taki
          specjalny kluczyk ja nie będę inwestować jeszcze w kluczyk. A może
          ta "porządna firma Enion" wystawi każdemu faktórę za 24 m-ce płatne
          do 08.05.2010 r było by wspaniale prawda panowie prezesi firmy ENION
          ( to firma matka a pozostałe to firmy córki)
    • Gość: rrrrr Re: Rachunki za prąd. W piątek dyżur telefoniczny IP: *.prenet.pl 08.04.10, 15:47
      ...ale skoro taki dyżur jest już robiony, dobrze by było aby gazeta zamieściła
      najczęściej zadawane pytania wraz z odpowiedziami. Przypuszczam, ze będą one
      podobne.
      • Gość: dms Re: Rachunki za prąd. W piątek dyżur telefoniczny IP: 94.254.150.* 08.04.10, 16:19
        ENION to zlodzieje!!!!!!!!
        • Gość: gaj Re: Płaccie rachunki przez internet IP: *.realestate.net.pl 08.04.10, 16:54
          Ludzie czemu stoicie w kolejce aby zapłacic rachunek?
          Bardzo wygodne jest płacenie rachunków przez internet, nie jest trudne i w wielu
          bankach nic nie kosztuje.
          Trzeba zmienic swój obecny ror na konto internetowe, w bankach pokażą jak płacic
          rachunki przez net i wszystko wytłumaczą.
          Konta internetowe są darmowe, albo tanie.
          Prawie wszystkie banki mają swoje konta internetowe - wystarczy zapytac w banku,
          a jak nie to można zmienic bank.
          Płacicie w PKO lub Pekao SA po kilka lub kilkanaście złotych za prowadzenie
          konta i jeszcze stoicie w kolejce by zapłacic rachunki, lub płacicie opłatę na
          poczcie.

Zajrzyjcie na Forum Banki poczytajcie i popytajcie

forum.gazeta.pl/forum/f,383,Banki.html
          • may.qa Re: Płaccie rachunki przez internet 08.04.10, 17:16
            Mowa nie jest o płaceniu rachunków za prąd, tylko o odstaniu swojego po durny
            druczek, żeby można było płacić za FAKTYCZNE ZUŻYCIE prądu, a nie za jakąś durną
            prognozę wziętą z sufitu.
            • Gość: ilon Re: do may.ga IP: *.realestate.net.pl 08.04.10, 22:23
              may.qa napisała:

> Mowa nie jest o płaceniu rachunków za prąd, tylko o odstaniu swojego po durny
              > druczek, żeby można było płacić za FAKTYCZNE ZUŻYCIE prądu, a nie za jakąś durn
              > ą
              > prognozę wziętą z sufitu.

Zostało wspomniane że są duże kolejki do kas i dlatego napisałem o płaceniu
              przez net.
            • Gość: klient Re: do may.ga IP: *.enion.pl 09.04.10, 10:14
              dlaczego piszesz że kwoty są rane z sufitu, skoro tak wcale nie jest?
              Po pierwsze kwoty są wyliczona na podstwie identycznego okresu
              rozliczeniowego z roku poprzedniego.
              Po drugie od kiedy inkasent odczytał licznik do disaij coś w domu
              się świeciło, jakaś lodówka pracowała więc nie można mówić że płaci
              się za coś czego się nie wykorzystało (tylko rozliczenie w postaci
              faktury będzie raz na pół roku). Przecież nikt nie płaci za chle po
              jego zjedzeniu i to jeszcze raz na 2 miesiące.

Ja zrozumiałem bo już tam byłem.
              • rosefinder Re: do may.ga 09.04.10, 11:32
                Nikt też nie płaci w poniedziałek w sklepie za wszystkie bochenki chleba które może - ale nie musi - przez cały tydzień kupić i zjeść.
                Nikt też nie dostaje pensji za dwa miesiące z góry - chociaż ciekawie by były gdyby wszyscy do swoich pracodawców zwrócili się z prognozami pensji za dwa miesiące :) Pensję bierze się z dołu za już przepracowany miesiąc, a nie ten który może przepracowany będzie.
                Powinniśmy również kierować podobną logiką w planowaniu świadczeń rodzinnych np. dziewczyna po skończeniu szkoły średniej niech zaprognozuje sobie dziecko za dwa lata i zgłosi wg tej prognozy konieczność świadczeń :)
                Prognozy służą dojeniu - nikt nie wie o co chodzi, nawet ludzie pracujący w energetyce nie mogą tego spójnie wyjaśnić. Więc jeśli jesteś klientem to orzynają Cię a ty pokornie się zgadzasz? Nie przeszkadza Ci to że nie wiesz za co właściwie płacisz?
                Bo mnie ogromnie przeszkadza. Przydałoby się jakieś szczegółowe i przejrzyste wyjaśnienie na stronie Enionu co danana pozycja w fakturze oznacza, tak samo jak od początku wporowadzania zmian powinni w internecie udostępnić wzory odpowiednich wniosków - bo jedyne co nalazłam to wzory zmiany umów!

A tak wogóle to polecam dyskusję : www.elektroda.pl/rtvforum/topic1249546.html
              • may.qa Re: do may.ga 09.04.10, 17:52
                A dlaczego mam płacić jakieś prognozy na bazie danych sprzed roku? Rok rokowi
                nierówny.
                Kiedyś, kilka lat temu w moim domu przeprowadzany był remont modernizacyjny,
                chodziły maszyny różnego rodzaju i rachunek za prąd był 900 zł za 2 miesiące.
                Ale to było raz i nie rozumiem, dlaczego na podstawie tamtego zużycia miałabym
                teraz płacić jakąś prognozę. Płacić należy za zużycie, a nie za to, co Enionowi
                się wydaje. Poza tym może mnie na przykład często w domu nie być i zużycie może
                być bliskie zera, a wg Ciebie miałaby płacić jakieś 400 zł, bo w analogicznym
                okresie roku ubiegłego tak było? Bzdura.
          • segel Re: Płaccie rachunki przez internet 08.04.10, 17:54
            Tydzień temu zapłaciłam rachunek za prąd przelewem. Mam licznik przedpłatowy, który jest świetnym rozwiązaniem przy nieregularnych dochodach, czy wynajmowaniu mieszkania. Niestety, jeśli coś jest dobre, to trzeba to zmienić. Zlikwidowano energomaty, gdzie płacąc monetami można było uzyskać kod do wklepania w licznik. Działało to jak karta telefoniczna, kupowałeś tyle ile było potrzeba.
            Energomaty zlikwidowano mimo, że sporo ludzi nadal ma liczniki przedpłatowe. Teraz, żeby kupić energię mogę wpłacić przelewem internetowym i zadzwonić po kod, ale na koncie w Enionie widać wpłatę dopiero po kilku dniach. Można też telefonicznie dostać kod do porcji energii za 20 zł i zapłacić dopiero wtedy, kiedy przyjdzie faktura. Ostatnio musiałam udowadniać, że faktura jest zapłacona, a wczoraj pani przez telefon powiedziała mi, że faktura sprzed tygodnia nie wpłynęła nadal.
            Dzisiaj wzięłam dzień urlopu i stałam 3 godziny w kolejce, żeby kupić prąd w Enionie.
            Moje spostrzeżenia są takie. Enion i jego szefostwo powinno się zająć inną branżą, bo sposób traktowania klienta jest skandaliczny. Kompletnie nieczytelne dla starszych ludzi faktury z kwotami nie wiadomo skąd, brak przygotowania do obsługi przerażonych wysokością faktur klientów, nie wszystkie kasy otwarte, mimo kolejek zaczynających się na dworze.
            I co z tego, że fakturę zapłaciłam przez Internet? I tak musiałam raz przyjechać, żeby ją pokazać, a dziś kolejny raz wyjaśniać, że już ją zapłaciłam. Po czym zapłacić w kasie, stojąc w kolejnej kolejce.
            Rano naliczyłam około 70 osób stojących przede mną w kolejce do Biura Obsługi. Podobna ilość była w kolejce do 2 czynnych kas, mimo, że Enion ma ich cztery.
            Żeby było śmieszniej, to rachunek zapłacony w kasie Enionu, też nie od razu jest widoczny w systemie u pani w Biurze Obsługi.
            Enion wygląda na to, że niedawno przestał używać liczydeł, a ty mi tu o Internecie.
        • Gość: spokojny Re: Rachunki za prąd. W piątek dyżur telefoniczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 21:30
          ale sie wysililes ale zauwaz ze to enion energia wystawia rachunki a nie nasz
          enion to całkiem inna firma
    • mac.in Rachunki za prąd. W piątek dyżur telefoniczny w... 08.04.10, 16:49
      Jutro bądź w przyszłym tygodniu , ukaże się artykuł ,że
      Częstochowianie są zmierzli i nie doceniają co robi gazeta i cały
      Enion, sorka ,teraz „Tauron” dla mieszkańca. Cała sprawa śmierdzi na
      kilometr dlaczego musi to rozgłaszać Gazeta , brakło na kartkę z
      wyjaśnieniami jak można płacić za prąd, przez Prezesa TAURONU.
      Ludzie maja racje ,że dodzwonć się do nich to faktycznie 6 w lotto
      szybciej się trafi . Dlaczego w Tej Częstochowie cały czas się idzie
      przeciwko Mieszkańcowi już teraz zaściankowego miasta, gdzie się
      człowiek nie spotka to wszystko przeciwko!!!! , oczywiście temu kto
      nie ma układów w tym Mieście !!!!!. A tak na marginesie to
      zobaczymy Wszyscy jaki będzie show ,z Wodociągami , na razie
      podnieśli , ale będzie wprowadzany system z odczytem radiowym
      liczników i na pewno tej technice , dostanie kto ?
      [Częstochowianin], powtarzam {CZĘSTOCHOWIANIN]!!!!Pozdrawiam
      WSZYSTKICH, którzy dbają O dobro , MIESZKAŃCA tego MIASTA.
      • Gość: werka22 Re: Rachunki za prąd. W piątek dyżur telefoniczny IP: *.chello.pl 08.04.10, 17:49
        Jakoś nie widzę tego swojego stania w 3-godzinnej kolejce w 8 miesiącu ciąży,czy
        nawet po porodzie z niemowlakiem przy piersi..rozumiem że jesli to ja mam
        podpisaną umowę z Enionem to mój mąż tego sam nie załatwi????
      • Gość: adi Re: Rachunki za prąd. W piątek dyżur telefoniczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 21:33
        zauwaz kolego smieszny ze rachunki za energie wystawia ci enion energia , a nie
        tauron czy enion czestochowa
    • skorpionn6688 Rachunki za prąd. W piątek dyżur telefoniczny w... 08.04.10, 18:04
      Do mnie przyszedł we wtorek pan inkasent poklikał w swoje liczydełko i
      powiedział że mojego lokalu niema w spisie i nie może odczytać stanu licznika.
      Poradził aby wyjaśnić sprawę w ENION jak tam pojechałem i zobaczyłem ludzi
      stojących na ulicy to dałem za wygrana .Spróbuje to przeczekać.Jak to możliwe
      że mój lokal był w ich wykazie kilkadziesiąt lat a tu nagle zniknął Gdzie tu
      teraz wyjaśnić tą sytuację .Przed siedzibą Enionu ludzi niemiara telefony
      milczą .Niech ktoś coś z tym zrobi .
      • Gość: xxx Re: Rachunki za prąd. W piątek dyżur telefoniczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 18:33
        Najlepiej podłożyć bombę pod enion
        • Gość: kolin Re: Rachunki za prąd. W piątek dyżur telefoniczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 21:43
          jestem za - ale najpierw wyprowadźmy stamtąd ludzi, bo oni Bogu ducha winni. Ale
          muszą wewnątrz zostać zarządzający tym lichwiarskim biznesem.
          ps. (to zakrawa na terroryzm, :) mam nadzieję, że jutro nie zapuka do mnie ABW
          czy coś tam... !)
    • be.es Re: Rachunki za prąd. W piątek dyżur telefoniczny 08.04.10, 18:41
      Chcę mieć możliwość podawania stanu licznika poprzez internetową
      stronę w Enionie!
      To będzie uczciwsze niż kwoty brane z sufitu.
      • Gość: jan Re: Rachunki za prąd. W piątek dyżur telefoniczny IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 08.04.10, 19:20
        A może wszelkie prognozy w obliczaniu gazu czy prądu są po to, aby odbiorca nie
        mógł dojść prawdy, ile naprawde wynoszą koszty zużycia,Powinno się od ręki
        rozliczać i płacić, a nie kombinować z prognozami i gazu i prądu.
    • begonia1234 Zarząd Enionu oszczędza........ 08.04.10, 19:54
      Tylko całkowita wymiana nieudolnych decydentów Enionu może uratować tą firmę
      od upadku. W obecnej chwili najważniejszą sprawą w Enionie jest oszczędzanie
      materiałów biurowych. Tym właśnie zajmują się władze tej spółki wymyślając
      sposoby na to aby zaoszczędzić ołówek lub arkusz papieru A4. Sprawy awarii i
      rachunków to drugorzędne sprawy i nikt rozsądny w tej firmie tym się nie
      zajmuje. Oszczędzamy materiały biurowe!!!!!!!!!
      • Gość: kubek44 Re: Zarząd Enionu oszczędza........ IP: *.net.stream.pl 08.04.10, 21:12
        ...a propos oszczędzania; pracuję również w dużej międzynarodowej
        korporacji o podobnym profilu jak enion, u nas z tym oszczędzaniem
        to już bardzo dawno temu się zaczęło a jeśli chodzi o awarie i
        klientów, tylko się mówi, że wszystko robimy dla ich dobra; jedynym
        działem wyjętym z pod wszelkiej kontroli jest dział sprzedaży, tam
        można szastać pieniędzmi;
        wracając do enionu miałem ten sam problem co większość tych
        stojących w kolejkach, fakt jet że dopiero po dwóch e'mailach
        zrozumieli, że to ja płacę im kasę i ja wymagam od nich a nie oni
        bedą mnie ćwiczyć bieganiem do nich po druczki; e'mailem również
        można wszystko załatwić, rozumiem, że jest to problem nie do
        przeskoczenia dla starszych ludzi ale właśnie na ich okradanie
        nastawił się enion, i tutaj powinien wkroczyć do gry rzecznik
        ochrony konsumentów, RPO, również URE.
    • hary225 Rachunki za prąd. W piątek dyżur telefoniczny w... 08.04.10, 20:14
      A gdzie władze miasta, widać jak p. komisarza i świtę interesują losy
      mieszkańców, zero reakcji.

Ciekawi mnie jak wygląda sprawa zmiany umowy, przecież umowę z Enionem mam już
      podpisaną i to oni a nie ja zmieniają warunki, dlaczego w takim razie to ja
      mam się fatygować by zostało po staremu.
      • eufrazja Re: Rachunki za prąd. W piątek dyżur telefoniczny 08.04.10, 20:35
        No właśnie, jak to jest z podawaniem stanu licznika przez internet?
        Kiedyś pytałam o to panią w obsłudze klienta i powiedziała, że nie ma
        takiej możliwości. A tu na forum ktoś pisał, że podaje przez internet.
        • Gość: oi Re: Rachunki za prąd. W piątek dyżur telefoniczny IP: *.rev.masterkom.pl 08.04.10, 20:42
          Można podać przez neta na stronie Enionu.
          Mam pytanie zapłace prognoze,która okarze się zawyzona czy eNION ZWRÓCI ODSETKI
          OD NADPŁATY?
          • Gość: adela Re: Rachunki za prąd. W piątek dyżur telefoniczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 21:43
            ludzie ale dlaczego wy sobie lubicie robic problem z niczego przeciez tacy
            jestescie cwani w narzekaniu na ten enion jaki to on jest zly , wszyscy was tam
            okłamują i nikt nie mowi prawdy, przysyłaja wam zawyzone rachunki,proponuje
            zrobic to co robi wiekszosc z naszych odbiorców zmience dostawce na samym
            początku jest naprawde super ale pozniej jest placz i wielki come back do
            starego dostawcy , niewierzycie ze tak jest wyprobujcie , a na enion nie narzekajcie
            • Gość: trak Re: Rachunki za prąd. W piątek dyżur telefoniczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.10, 21:49
              "adela" - ty albo się z choinki urwałaś, albo jesteś z DZIAŁU PROPAGANDY ENIONU!
              Co za brednie... No i jeszcze nie na temat! Ech... żenada.
              • Gość: emigrant Re: Rachunki za prąd. W piątek dyżur telefoniczny IP: 92.117.221.* 08.04.10, 23:23
                zawsze podaje stany licznika przez strone internetowa
                www.enion.pl/pl/czest/obsluga/stanlicznika/stan_licznika_czest
                _miasto teraz nie ma mnie w kraju i od kilkunastu dni na tej stronie
                pokazuje sie
                Błąd - 404
                Przepraszamy, żądana strona nie jest dostępna na serwerze

Sorry, the requested page have not been found on this server

czyli skurwielce zawiesili strone, zeby nas zmusic do placenia w/g
                ich zyczenia.
                Przedplaty o dla nich kasa z gory i lezy u nich przez pol roku......
                a od takiej kwoty to mozna za kazdy miesiac ladnie dostac odsetki.

TEZ mam wiadomosc , ze mam rachunki do zaplacenia i to wysokie,
                chociaz jak mnie nie ma to i tak co miesiac kwota schodzi dla nich i
                teraz sie okazuje, ze wszystko bylo zaplacone na biezaco i leca
                "przedplaty" a" konto przyszlego zuzycia, jak wroce i mimo to mam
                niedoplate.
                wcale nie zamierzam stac w zadnych kolejkach jak wroce, ani prosic
                laskawie o to zeby mi liczyli za to co zuzyje.
                PROPONUJE KOLEJKOWICZOM ZROBIC TAM STRAJK....ZAMKNAC DRZWI NA
                LANCUCH I SIEDZIEC , ALBO ZWOLAC KOMITET KOLEJKOWY, CODZIENNIE I
                ZROBIC LISTE ZBIOROWA Z NR. UMOWY, NR. DOWODU, ADRESEM I PODLACZYC
                POD TO WYPELNIONE KARTKI o zmaine rozliczen. potem pier....ac (sorry
                ale sie wkurzylem ) to dyrektorowi na biurko i zdjac gacie wypiac
                odpowiednia czesc ciala i kazac sie pocalowac w imieniu WSZYSTKICH.

co jakis czas aktualizuja umowy w GAZOWNI, BYLEM AKURAT WYJASNIAC
                NADLICZONE M3 po podwyzce i paniusia tez kazala mi przyjechac z aktem
                wlasnoci lub przydzialem do aktualizacji umowy.
                pieprznalem dowod na biurko i mowie.
                adres sie zgadza??? dane personalne tez?, wiec dokumenty wymagane i
                przypisane umowie i mnie sa w waszych aktach, prosze podniesc tylek i
                do archiwum, albo paluszki na klawiature i sprawdzic i naszykowac mi
                nowa umowe do podpisania TU I TERAZ.. chyba ze mi Pani zwroci za
                benzyne amortyzacje sam. i czas.....to przyjade jeszcze raz.
                PANIUSIA LAPECZKI NA KLAWIATURKE, I natychmiast podala mi nowa umowe.

jesli mi sie kiedys tez ta strona www nie otwierala, to wysylam
                emailem na adres

Katarzyna.Kozak@enionenergia.pl
                i do wiadomosci
                Tadeusz.Dzianok@enionenergia.pl
                (oczywiscie zaznaczam przy liscie, ze zadam potwierdzenia
                wyswietlenia i odczytu emaila)

po czym otrzymuje informacje ....a korespondencja wyglada tak....

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
                Witam,
                Odpowiadając na Pani maila informuję, że stan licznika do rozliczenia
                został wprowadzony
                Pozdrawiam
                Katarzyna Kozak
                Konsultant ds. Telefonicznej Obsługi Klienta
                Obszar Częstochowa
                ENION ENERGIA sp. z o.o.
                ul. Łagiewnicka 60, 30-417 Kraków
                Biuro Obsługi Korespondencyjnej i Telefonicznej Klientów
                ul. Mirowska 24
                42-200 Częstochowa
                tel. +48 34 364 88 75, fax. +48 34 364 89 48
                katarzyna.kozak@enionenergia.pl
                Sąd Rejonowy dla Krakowa - Śródmieścia w Krakowie XI Wydział
                Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego
                KRS: 0000270491 NIP: 676 233 77 35, REGON: 120378027
                Kapitał zakładowy: 663 887 000,00 zł
                www.enionenergia.pl
                Informacja zawarta w niniejszej wiadomości jest poufna i prawnie
                zastrzeżona. Jeżeli Pan/Pani nie jest jej właściwym adresatem lub
                wiadomość została otrzymana przez pomyłkę, prosimy o niezwłoczne
                powiadomienie nadawcy oraz o jej usunięcie. Jakiekolwiek
                nieuprawnione kopiowanie tej wiadomości, jej ujawnienie lub
                wykorzystanie w inny sposób jest niedozwolone.
                This e-mail may contain confidential and/or privileged information.
                If you are not the intended recipient or have received this e-mail in
                error please notify the sender immediately and destroy this e-mail.
                Any unauthorized copying, disclosure or distribution of the material
                in this e-mail is not allowed.

-----Original Message-----
                From: xxxxxxxxxxxxxx
                Sent: Tuesday, February 02, 2010 12:42 AM
                To: Kozak, Katarzyna
                Subject: ODP: DOTYCZY FAKTURY
                PODAJE STAN LICZNIKA PRADU NA DZIEN 31.01.2010
                DANE ADRESOWE
                Nr ewidencyjny XXXXXXXX
                Nr.licznika XXXXXXX
                STAN LICZNIKA......XXXXX kw na dzien 31.01.2010
                PROSZĘ WYSTAWIC FAKTURE.Z UWZGLEDNIENIEM STANU DO PODWYZKI XXXXX KW
                I PO PODWYZCE YYYYY - XXXXXX

POZDRAWIAM
                Nazwisko i imie (moje )

i nie zamierzam latac z jakimis papierkami i stac w kolejce, zeby
                potwierdzic to ZE NIE JRSTEM WIELBLADEM !!!!!

• Gość: uczciwie Proponuje wpisac sie w piatek IP: 109.250.60.* 08.04.10, 23:49
                  uczciwie wpisac sie w piatek......wystarczy imieniem i pierwsza
                  litera nazwiska
                  KTO SIE DODZWONIL DO GAZETY
                  BO jak znam zycie to beda 2-3 osoby, a za konsola telefoniczna bedzie
                  pogfaducha, kawfka i moze jakies winko ;-)
                  Oczywiscie pan z energetyka, wezmie w kasie forse za delegacje i
                  szkoliwe za "nerwy" zszarpane przy telefonie, jak sie bydlo
                  czestochowskie (sorki nikogo nie obrazam) rzuci do dzwonienia i kazdy
                  zada to samo pytanie.....
                  moze lepiej wlaczyc sekretarke automatyczna z muzyczka i przesylaniem
                  do dalszej informacji
                  ...wcisnij 1...wcisnij 3....wcisnij...5 , 6 , albo 7 .
                  zarobi dodatkowo telekomunikacja tez ;-)
                • Gość: rychu Re: Rachunki za prąd. W piątek dyżur telefoniczny IP: *.chello.pl 09.04.10, 00:05
                  tu masz właściwy www.enion.pl/pl/kontakt/czestochowa/bok/licznik
          • Gość: Ewa Re: Rachunki za prąd. W piątek dyżur telefoniczny IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.10, 09:56
            To Ty nie wiesz człowieku ,że w tym pięknym kraju to odsetki
            działają tylko w jedną stronę!
            • Gość: K Re: Rachunki za prąd. W piątek dyżur telefoniczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 15:14

biznes.interia.pl/news/enion-ukarze-odbiorcow-za-brak-pradu-w-zimie,1462563
              Robi sie głośno, może TVN by się jeszcze zainteresował?
              • stef63 Re: dostałam rachunek bez prognozy 09.04.10, 16:30
                Dostałam dzisiaj fakturę za prąd do zapłacenia bez prognozy.
                Faktura niczym nie odbiega od faktury dwa miesiące temu, kwotowo tez podobnie.
                Czy jak nie dostałam prognozy to znaczy że już nie dostanę, czy przyjdzie innym
                listem?
                • anka-323 Re: dostałam rachunek bez prognozy 09.04.10, 16:56

U nas inkasent chodził we wtorek, czekam na fakturę.
                  Pewnie dostanę za zużyty prąd czyli za luty i marzec i prognozę za kolejne
                  miesiące, których oczywiście nie zamierzam płacić.
    • Gość: dgres Re: Rachunki za prąd. W piątek dyżur telefoniczny IP: *.adsl.inetia.pl 09.04.10, 17:44
      UFF. Dziś się udało. Tylko 2 godzinki i mogę podawać licznik przez Internet lub telefon.
      Ale czy otrzymaliście informację że podawanie samemu stanu licznika wiąże się z większym abonamentem o 2zł/miesiac!!!
      • may.qa Re: Rachunki za prąd. W piątek dyżur telefoniczny 09.04.10, 17:54
        A niby czemu? Za karę, że chcemy płacić za faktyczne zużycie?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka