ch3heg 09.11.10, 12:57 Gdzie w Częstochowie odbędą się uroczystości w związku z tą rocznicą? Nie widzę żadnych informacji na ten temat w GW. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Romper Stomper Re: 11 Listopada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 13:25 Pewnie, jak co roku, będzie przemarsz neofaszystów. I te ochy i achy jaka to piękna młodzież krzewiąca patriotyzm. Ten kraj jest naprawdę dziwny, gryzę się w język żeby nie powiedzieć inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Re: 11 Listopada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 13:41 Do Romper : Piszesz " przemarsz neofaszystów. " A którędy oni chodzą , bo ja jakoś ich nie widziałem . Może dlatego , że przemarsz wiernych z Katedry , po Mszy św ., pod grób Nieznanego Żołnierza odbywa się ul Krakowską i Alejami . Tam po drodze nie widać " przemarsz neofaszystów. " jak piszesz . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin A. Re: 11 Listopada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 13:47 Historię trzeba znać i szanować. Żaden naród bez historii nic nie znaczy, i wcześniej czy później zaczną się pośród niego spory i waśnie. Polska ma historię bogatą, acz burzliwą. 11 listopada to jedna z nielicznych dat w naszej historii, która powinna nas jednoczyć. Będąc wielokrotnie w Turcji, niesamowicie mnie uderzał patriotyzm olbrzymiej większości obywateli Turcji. Przykładowo, z niczyjej nie przymusowej woli na każde święto państwowe, czy lokalne praktycznie na wszystkich domach zawisają narodowe flagi, niekiedy olbrzymich rozmiarów. Także w czasie rozmów Turcy podkreślają, że są dumni ze swojego kraju. A czy nasi obywatele są dumni ze swojej ojczyzny? Jeśli ktoś nie lubi pochodów, przemarszów to niech inaczej zamanifestuje swój patriotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijozof Re: 11 Listopada IP: *.adsl.inetia.pl 09.11.10, 13:50 Duża część społeczeństwa dała się omamić medialnej propagandzie która zrównuje patriotę z faszystą i teraz mamy tego skutki. Tylko czekać, aż wstyd się będzie przyznać, że jest się Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Re: 11 Listopada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 14:20 Do pijozofa : Czyżbyś zrozumiał Rompera w ten sposób , że on nazwał oficjalny przemarsz z Katedry pod Grób Nieznanego Żołnierza przemarszem neofaszystów ? Czy Romper to miał na myśli ? Może tu sam wyjaśni o co mu chodziło . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romper Stomper Re: 11 Listopada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.10, 14:52 Gość portalu: pijozof napisał(a): > Duża część społeczeństwa dała się omamić medialnej propagandzie która zrównuje > patriotę z faszystą i teraz mamy tego skutki. Tylko czekać, aż wstyd się będzie > przyznać, że jest się Polakiem. Jeśli dla Ciebie gnój z orzełkiem na rękawie kurtki, a pod kurtką koszulka ze swastyką, jest patriotą to nie za bardzo widzę jakikolwiek sens polemiki - o takich wspominam w 1 poście. Nas media omamiają? Jakim zerem trzeba być by popierać, mając na uwagę naszą historię, uczestnictwo tej faszystowskiej zarazy w przemarszu? Co roku ta sama historia. Co roku dumni polacy prawdziwi katolicy (specjalnie z małej) ramię w ramię z faszystowską hołotą. I co roku zagraniczne media (tak wiem pisiaczki, pewnie wszystkie od lewa do prawa, w rękach Tuska i Putina) wyrażą zdziwienie, że co jak co , ale żeby w Polsce tolerować przemarsz faszystów? Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: 11 Listopada 09.11.10, 22:05 Do Rompera : O którym przemarszu mówisz, że jest pomieszaniem polaków katolików i faszystów ? Bo wychodzący z Katedry Polacy - chyba 99 % katolicy - raczej nie noszą swastyk . No najmniej nie widać ich na zewnątrz , a co pod spodem to trudno ocenić . Równie dobrze można powiedzieć, że nikt z wychodzących wiernych nie nosi swastyki . Więc zadam pytanie otwarcie : czy ten przemarsz 11.11. po mszy w Katedrze o 10.00 nazywasz faszystowskim ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romper Stomper Re: 11 Listopada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 08:43 Odpowiedź brzmi: NIE. Ale skąd mam wiedzieć czy grupa osób , o której ja mówię nie będzię brać udziału w przemarszu , o którym Ty z kolei mówisz, o którym nawet nie wiedziałem, że jest? wyborcza.pl/1,75478,8615022,W_blasku_pochodni.html "Od demonstracji odżegnał się w "Gazecie" Marek Jurek. - Wśród organizatorów są organizacje skrajne, jak ONR. Prawica RP nie bierze w tym udziału - mówił." Pijozofie czyżby media ogłupiły Marka Jurka ?! 11listopada.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Re: 11 Listopada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 14:46 Do Romper : Spadł mi kamień z serca . Ale jeśli gdzieś neofaszyści z widocznymi oznakami - swastyka - maszerują publicznie to należy to i potępiać i ścigać prawnie . Ale wśród maszerujących z Katedry pod Grób Nieznanego Żołnierza są różni ludzie . Na zewnątrz nie widać jakichś niepokojących oznak . I to dobrze . P.S. co kto ma pod spodem nie zaglądam . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pijozof Re: 11 Listopada IP: *.adsl.inetia.pl 10.11.10, 21:17 blog.rp.pl/ziemkiewicz/2010/11/10/wygwizdac-niepodleglosc/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lko Re: 11 Listopada IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 11.11.10, 16:07 Romper - Ty pewnie nosisz na co dzień sierp i młot pod kurtką, nad Twoim łóżkiem wisi portret Stalina i dlatego tak bardzo Cię bolą pochowane swastyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec Re: 11 Listopada IP: *.realestate.net.pl 14.11.10, 09:30 To spieprzaj do Moskwy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Re: 11 Listopada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 08:35 Widzieliśmy jak było . Narodowcy przeszli spokojnie a tzw " antyfaszyści " , kapturowcy widzieliśmy co robili i jak się zachowywali . Ot i prawda się okazała . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romper Stomper Re: 11 Listopada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 17:47 Gość portalu: angrusz1 napisał(a): > Widzieliśmy jak było . > Narodowcy przeszli spokojnie a tzw " antyfaszyści " , kapturowcy widzieliśmy co > robili i jak się zachowywali . > Ot i prawda się okazała . Aha. Czyli zgadzasz się na przemarsz neofaszystów , bo tylko i wyłącznie o nich tu mówimy, tylko dlatego, że spokojnie przejdą z punktu A do punktu B? Właściwie już odpowiedziałeś. Jeden głos "na tak" to za dużo , a tu widzę jeszcze paru obrońców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Re: 11 Listopada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 12:27 Dyskutować z tobą wtedy jeśli zaprzestaniesz manipulować jak Głos Cadyka . Ja użyłem słowa " narodowcy " , ty " neofaszyści " . Hmmm, takie to typowe dla manipulantów w dyskusji ale bez argumentów . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romper Stomper Re: 11 Listopada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 15:32 Gość portalu: angrusz1 napisał(a): > Dyskutować z tobą wtedy jeśli zaprzestaniesz manipulować jak Głos Cadyka . > Ja użyłem słowa " narodowcy " , ty " neofaszyści " . > > Hmmm, takie to typowe dla manipulantów w dyskusji ale bez argumentów . Dokładnie mógłbym powiedzieć to samo. Tylko , że to nie ja odwracam kota ogonem. W DRUGIM poście, czyli przed Tobą, w tym wątku piszę tylko i wyłącznie o NEOFASZYSTACH. I przez cały wątek o nikim innym tylko o nich. Rzucanie tezą , że antyfaszyści nie pozwalają przejść NORMALNYM ludziom składającym hołd POLSCE jest naprawdę bardzo ciekawe, ale mylne. Jeszcze raz: Marek Jurek doskonale wiedział, że grupa szumnie nazywająca się NARODOWCAMI to w dużej większości NEOFASZYŚCI i jego honor, patriotyzm, oraz klasa nie pozwoliły mu na przemarsz ramię w ramię z takimi ludźmi. Ale pomimo tego nadal twierdzisz , że nie mam żadnych argumentów. Obawiam się , że nawet gdyby ktoś pokazał Ci zdjęcia , film ludzi na pochodzie i tych samych ludzi na zamkniętym koncercie hajlujących, w koszulkach z podobizną hitlera, powieszoną gwiazdą Dawida nadal mówiłbyś, że to nie oni. Jak ktoś w innym wątku napisał "Nie mam szans w takiej dyskusji". A do tego frustrata co mnie do Moskwy wysyła: marsze neofaszystowskie oraz kontrakcje są organizowane od kilkunastu lat. Więc wojna polsko-polska , w którą dałeś się wciągnąć nie ma tu nic do rzeczy. No i niestety cały plan zwalenia winy na gw, Żydów, Moskwę, Tuska i kogo tam jeszcze chcecie winić za swoje niepowodzenia legł w gruzach. Ale to my pewnie jesteśmy zmanipulowani. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ch3heg Re: 11 Listopada 10.11.10, 21:23 Gdyby jednak ktoś był zainteresowany uczestnictwem w obchodach to podaję wiadomość z portalu czestochowa.pl Jutro, 11 listopada 12.00 - msza św. w intencji Ojczyzny w Archikatedrze pw. Świętej Rodziny. Po mszy przemarsz na Plac Biegańskiego 14.00 – uroczystość patriotyczna, przy pomniku Marszałka Józefa Piłsudskiego na Placu Biegańskiego - Apel Pamięci w oprawie Kompanii Honorowej 1 Pułku Specjalnego Komandosów z Lublińca, złożenie kwiatów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akira flaga polska powieszona ? IP: *.net.stream.pl 11.11.10, 12:42 Święto 11 Listopada- dzień odzyskania Niepodległości chyba ważny dla narodu, a oznak patriotyzmu jak na lekarstwo. patriotyzm się zdewaluował !!! na moim osiedlu w zasięgu wzroku widzę dwie wywieszone ... moja i sąsiada, zdecydowanie więcej było 10 kwietnia, 1 i 3 Maja. święto najwyraźniej nieuznawane przez społeczeństwo, zapewne w w innych miastach podobnie. sondaż na wp.pl mówi : 41% wywiesiło, 59% nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodzio Re: flaga polska powieszona ? IP: *.adsl.inetia.pl 11.11.10, 13:35 Świeto nieuznawane.Chyba w waszej dzielnicy.Na placu Daszyńskiego paru zamulonych się kręciło.Za to w katedrze ładna msza.Ale trzeba chcieć.Ojczyznę kochać trzeba i szanować.Nie deptać flagi nie pluć na godło.Należy też w coś wierzyć i ufać .T.LOVE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akira Re: flaga polska powieszona ? IP: *.net.stream.pl 11.11.10, 13:45 pl. Daszyńskiego udekorowany, bo ma tamtędy przejść pochód z katedry pod grób Nieznanego Żołnierza osiedla są na uboczu więc ludziska flag nie powiesili, brak ducha w narodzie.... założę się, nie tylko na moim osiedlu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz1 Re: flaga polska powieszona ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 16:54 W Katedrze msza . Ale dawniej była o 10.00 a nie o 12.00 . Dla niektórych to było niemiłe zaskoczenie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do rompera Re: flaga polska powieszona ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 21:31 Nigdy nie było w Częstochowie przemarszu neofaszystów! Zawsze szli ludzie ,którzy cenia to święto i czują choć trochę patriotyzm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: flaga polska powieszona ? IP: 83.238.5.* 11.11.10, 21:40 No cóz.Jak Polska długa i szeroka dzisiejsze marsze patriotyczne zostają nazwane -faszystowskimi. I to nie jest PRZYPADEK.!!!!!!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romper Stomper Re: flaga polska powieszona ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 08:39 Gość portalu: do rompera napisał(a): > Nigdy nie było w Częstochowie przemarszu neofaszystów! Zawsze szli ludzie ,któ > rzy cenia to święto i czują choć trochę patriotyzm Haha, dobry żart. Były co roku (ale jak było wczoraj nie wiem). Są zdjęcia w sieci z poprzednich lat. Widzę, że niektórym jest naprawdę ciężko odnieść się do słów Marka Jurka, który zauważył problem faszyzmu wśród niektórych grup manifestujących swój "patriotyzm". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniek Re: flaga polska powieszona ? IP: *.adsl.inetia.pl 12.11.10, 09:20 Oszołomy nawet w świ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cytat z internetu Re: 11 Listopada IP: *.chello.pl 12.11.10, 16:05 wczoraj w Warszawie (i, zdaje się, w paru innych miejscach) mieliśmy do czynienia z czymś, na co w kraju demokratycznym przyzwolenia być nie może. Wpływowa gazeta, dla celów politycznych i pewnie w jakimś stopniu dla autopromocji, przeprowadziła kilkutygodniową nagonkę, judząc do użycia przemocy i zablokowania Marszu Niepodległości, rzucając nań anatemę faszyzmu. Obłuda i nikczemność, jaką popisują się w tej sprawie podwładni Adama Michnika, są po prostu niezmierzone. Tak jak Goering z jego sławnym "to ja decyduję, kto jest Żydem", redaktor Blumsztajn i podobni mu "szczujni dziennikarze" (jak zwał ten gatunek propagandystów śp. Jerzy Dobrowolski) przyznali sobie prawo decydowania, kto jest faszystą i egzekwowania swoich wyroków za pomocą skrzykiwanych poprzez prasowe łamy bojówek, skądinąd w dużej części odwołujących się do ideologii równie zbrodniczych jak hitlerowski narodowy socjalizm. fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz/news/blumsztajn-i-jego-faszysci,1556590 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: 11 Listopada IP: *.chello.pl 12.11.10, 16:48 Media, w każdym razie ich część prowadzi wirtualnie skręconą spiralę dzikiej rzeczywistości. Trafia to jednak na młodzież. Wczoraj akurat oglądając transmisję z obchodów 11 listopada przez TVP-INFO, pod koniec programu, w rozmowie z uczniami jakiegoś liceum z Warszawy z przerażeniem usłyszałem gdy dziewczyna na pytanie co najważniejszego spowodowała data 11 listopada 1918 roku odpowiedziała, że zniesienie kary sądowej za gejostwo, a z kolei chłopak stwierdzając, że Piłsudski był postacią kontrowersyjną dodał, że w sumie działania Piłsudskiego były skierowane przeciw niepodległości Polski. Nie uwierzył bym, gdybym tego nie widział i słyszał. I już bez dalszego komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: 11 Listopada IP: *.realestate.net.pl 14.11.10, 09:28 Jak sie wstydzisz że jestes Polakiem to spieprzaj do Moskwy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WD Re: 11 Listopada IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.10, 10:36 Wojsko w Dzień Niepodległości w Częstochowie się "popisało". Co oni zupełnie nie mają musztry? Wstyd za takie wojsko!! Na Plac Biegańskiego oddział maszerował nie w nogę. Biedny podoficer bez sensu krzyczał:"Lewą", bo i tak kilku cymbałów napiepszali prawą :) W Katedrze jednego wynieśli przy mnie prawie na rękach: chyba przysnął prze sztandarze :) Co to za wojsko? Cóż to za porządki i poziom!? Jak można być dumnym z takiego wojska?? Wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś