przem0_25 Głosy z Jasnej Góry: problem czy polityczna nag... 24.07.11, 11:24 Nawet nie chce się człowiekowi tego czytać . Najpierw jeden artykuł , a teraz przeciąganie struny . Przez głośniki leciały i modlitwa jak przylatywał JPII , i leciała swego czasu muzyka i w obu przypadkach się nie sprawdziła bo zagłuszały je szum ruchu komunikacji, i brakowało miastu na spłacenie prądu .Druga sprawa Jasna Góra panie pośle Giżycki to obecnie jest słynna dzięki pielgrzymce o.Rydzyka , kawałka samolotu umieszczonego w sukni Czarnej Madonny i Tablicy . Bo tak to z roku na rok coraz mniej pielgrzymów przybywa . A miasto Częstochowa zaistniało w Polsce wieloma argumentami - usportowieniem ( AZS , Włókniarz , Raków) przemysłem ( huta , włókiennictwo - którego już prawie nie ma)a nie medalikarstwem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umcs Re: Głosy z Jasnej Góry: problem czy polityczna n IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.11, 13:07 ..ta ostatnia BRANŻA , jaka wymieniłeś, medalikarstwo to mieszkańcom CZĘSTOCHOWY dorabiało tylko RYJA. Odpowiedz Link Zgłoś
oko42 Głosy z Jasnej Góry: problem czy polityczna nag... 24.07.11, 12:11 Ja już zwątpiłem w skuteczność naszego wołania, albowiem te same problemy mamy w osiedlach np. 1000-lecie. Co dzień a szczególnie w niedzielę muszę co godzinę wysłuchać nagranego bicia dzwonów i innych hejnałów dudniących z głośników, dziś dodatkowo msza przez zewnętrzne głośniki wyszła na zewnątrz. Dlatego właśnie w pełni rozumiem mieszkańców III Alei. Nie wiem na ile nasze głosy są lub będą wysłuchane przez władze miasta i kurię, ale myślę że powinniśmy wciąż o tym mówić i pisać, być może w końcu ktoś usłyszy nasze wołanie o wolność o spokój o zwykły odpoczynek. Odpowiedz Link Zgłoś
big.panda Głosy z Jasnej Góry: problem czy polityczna nag... 24.07.11, 20:32 Szkoda ze wam nie przeszkadza darcie mord pijaków pod sklepami z alkoholem. Za tow. Prezydenta mamy pełną sklepów z wódą w całym mieście i to jakoś wam nie przeszkadza. A co czerwoni, wolelibyście w tych głośnikach słuchać pieśni rewolucyjnych lub przemówień tow. Gierka i Gomułki? - żenada . Odpowiedz Link Zgłoś
the-only-bodzio Re: Głosy z Jasnej Góry: problem czy polityczna n 24.07.11, 22:55 Wódka to podstawa naszego społeczeństwa .Tej to się drastycznie nie podnosi.Tak jak benzyny.Naród otumaniony to łatwy do manipulacji.Jedyna słuszna racja to SLd ,która jabłka rozdawała.Teraz olewając katolików ,bo ci też komuszego prezydenta wybrali ,srają na Jasną Górę.A to myto od pielgrzymów ,a to parkany wobec Świętej Góry .Obrzympały panie obrzympały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niewodniczański nie tylko ortografia IP: *.apus-net.pl 24.07.11, 23:14 Ty Bodzio nie tylko z ortografią masz kłopoty. Coś dużo tych problemów u Ciebie. Tak się zastanawiam, czy ty kiedykolwiek przeczytałeś coś do końca? Odpowiedz Link Zgłoś
the-only-bodzio Re: nie tylko ortografia 25.07.11, 11:02 Babka ,czyli Niewoda Ty walisz takie kapeluchy że łeb mały.Ale ja nie krążę za Tobą .Bo cieńka jesteś w pasie .Pogrążasz się jak dziurawa Platforma Obywatelska. Odpowiedz Link Zgłoś
marillion73 Re: Głosy z Jasnej Góry: problem czy polityczna n 25.07.11, 20:14 Pijaki się opiją i skończą, a tutaj jeden pije (ksiądz) a reszta wyje bez końca i wcale nie lepiej niż pijaki. Jednych i drugich powinno się uciszyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: black sabbath Re: Hałas w śródmieściu. Absurd, czy sprawa do za IP: *.rev.inds.pl 24.07.11, 23:22 Radny Sabat sprytnie kombinuje. Wie, że wybory za pasem i o elektorat radia Maryja warto POwalczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: śródmieście Re: Hałas w śródmieściu. Absurd, czy sprawa do za IP: *.net.stream.pl 25.07.11, 10:29 Jestem mieszkańcem ścisłego centrum i bardzo mi przeszkadzają imprezy organizowane na pl. Biegańskiego i hordy pijanej, wyjącej "młodzieży" wracającej w weekendy z różnych imprez, albo imprezującej na okolicznych podwórkach. Domagam się interwencji władzy w/w podniesionych kwestiach. Odpowiedz Link Zgłoś
the-only-bodzio absurd 25.07.11, 10:57 15 sierpnia jak komuś przeszkadzają pielgrzymi to wynocha z tego miasta na długi weekend. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xcx Re: absurd IP: *.dynamic.chello.pl 25.07.11, 13:23 Mamy demokracje i się policzy kto jest za kto jest przeciw. Nikt nie nawołuje do do zakazania pielgrzymek itp. Problem jest jeden - przez ponad 20 lat klasztor miał uprzywilejowaną pozycje kosztem miasta. Teraz większość mieszkańców chce klasztorowi za te złote lata wystawić rachunek. - sandałowe - podatek od pielgrzyma - likwidacja kołchoźników w alejach Oczywiści opozycja konserwatywna może się denerwować i złościć ale to lewa strona wygrała wybory i lewa strona decyduje, niestety takie jest prawo. I prezydent wie że nie ma szans na reelekcje bez spełnienia tych 2 postulatów ideologicznych. Z całym szacunkiem do Pana Dziąby - niestety nie wyjadę 15 sierpnia nigdzie, bo mi pielgrzymka nigdy nie przeszkadzała. To co mi przeszkadza to wycie w alejach ( o każdej wybranej przez paulinów porze dnia i nocy ) I możecie tuptać nóżkami, wypisywać różne dziwne rzeczy na forum tak znienawidzonej przez Was GW i wydzwaniać do Torunia ale niestety... wygramy my - normalni obywatele. :) Pozdrawiam PS: polecam opinie płynąca z JG - www.radiomaryja.pl/artykuly.php?id=113077 Odpowiedz Link Zgłoś
the-only-bodzio Re: absurd 25.07.11, 18:52 Lewa strona to jeszcze niedorosła do rządzenia.Bo stare knury ,które się dorobiły na rządach jeszcze żyją ,wraz z generałami Jaruzelskim i Kiszczakiem.Tak chciała zrobić Blida i strzeliła sobie samobója.Nierób Kalisz który olewa polskie prawo.Olewanie wszystkiego to zasada laików którzy nie mogą zrozumieć kim są.Lewakami , ateistami ,innej wiary itp.To ci wszyscy piszczą na temat Jasnej Góry nie odwrotnie.Bo katolicy nie zakladają tych śmierdzących postów.Dla mnie jest tylko jedno, spotkać się z rodzicami tych gnojków.Co wypisują bzdety .Lewą stronę nie wybrali xcx ,kiedyś trzy razy x.Tylko wierzący też ,by Platforma nie wyła na ulicy Śląskiej.Więc nie jesteś alfą i omegą od pouczania.Czy generał paulinów nie napisał prawdy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xcx Re: absurd IP: *.dynamic.chello.pl 26.07.11, 00:14 bodzio tup nóżką tup ;) opowiadaj baśnie 1001 nocy jak to walczyłeś ze złem dla dobrej sprawy a teraz to według tylko tobie znanej sprawiedliwości życiowej powinno być po twojemu. Ja się nie wstydzę że jestem za tolerancją, otwartością i zrozumieniem 2 człowieka. I nie interesuje mnie czy jest on wierzący czy nie. Wisienką na torcie tej całej awantury będzie dla mnie zorganizowanie parady równości w alejach. :) I gwarantuje ci że to się stanie wcześniej niż ci się wydaje :) i tupanie nóżkami nic nie pomoże. A gwarantuje Ci że na pewno to się stanie. :) Odpowiedz Link Zgłoś
marillion73 Re: absurd 25.07.11, 20:20 Mam bodzio twoim zdaniem wynosić się ze swojego domu za który płacę czynsz itd., bo przyjadą niekulturalni goście? Gdzie są takie obyczaje na świecie? Chyba tylko u Ciebie. Widać, że jesteś jak jeden z moherów, czyli: nie pasuje to wynocha (nawet z własnego domu). Niestety to oni goszczą u nas, a nie my u nich. A więc to stawiamy warunki na jakich zasadach mogą tu przebywać (choć na razie wciąż rządzi prawo inkwizycji). Odpowiedz Link Zgłoś
the-only-bodzio Mario 05.08.11, 23:09 Wiesz co ty możesz .Możesz Jankowi Kobuszewskiemu nadmuchać .Twoje obyczaje ,które wyniosłeś z domu różnią się.Wybacz sobie ,bo mnie nie musisz.Twoje przekonania pisane każdym wierszem to wrzód na dupie twojej rodziny. Postów mnóstwo i byle jakie .Temu drugiem, dobry panie już nie odpiszę . Odpowiedz Link Zgłoś
hr.poniemirski Re: Mario 05.08.11, 23:56 No masz! Nie zawiodłem się i...po 23.00 przeszło "olśnienie" z poprzedniego wątku, gdzie problem alkoholu wśród ludu Ci doskwierał. Koniec "objawienia" i głębokich refleksji bodzio? Cudów nie ma, nawet w Częstochowie. Przynajmniej w Twoim przypadku, nadzieje płonne są, nawet dla Opatrzności. Choćbyś tych kołchoźników własną piersią bronił, świadomości mieszkańców i prawa do życia w cywilizowanym społeczeństwie nie zatrzymasz. Opór już jest i to głośno wyrażony przez wybrańca społeczeństwa, życzyć mu tylko wytrwałości w wykonywaniu zadania i skuteczności.Finis coronat opus, Łukaszu! W czem Cię gorąco popieram, chwaląc imię Twoje Natomiast bodzio, jak widać słychać i czuć wrócił do normy, swojej znaczy, i bluzga na prawo i lewo. Ech, życie! I to only, jak ten ewenement: the_tylko_bodzio Zawiedziony ale nie bolejący, bo mający nadzieję na dalszą rozrywkę, czytaj wypociny w/w, oraz przyjemność spacyfikowania go od czasu do czasu hmm...jego nie wyszukanych manier hr. j/w Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: już nie baranek Re: Hałas w śródmieściu. Absurd, czy sprawa do za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.11, 14:27 Hałas jest szkodliwy i powinno się go ograniczać. Dotyczy to również nagłośnień w Alejach, nagłośnień pielgrzymek, ryku silników pojazdów z specjalnie skonstruowanymi "tłumikami" itd. Dlatego przy projektowaniu jest wymagana opinia o oddziaływaniu na środowisko. Dlaczego tu nie można wymagać takiej opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
sirkone1 Głosy z Jasnej Góry: problem czy polityczna nag... 02.08.11, 11:43 Jak zwykle te kundle politycy z różnych opcji chowają głowy w piasek bo boją się naranić czarnuchom, ktorzy w naszym mieście są poza prawem. A problem jest i to szerszy niż zakłócanie porządku przez kruchty i wy polityczni kundle od dawna o tym wiecie Jeden Wabnic okazał się nie być tchórzem ale nawet kundle z lewicy się od niego odcinają. Ale pamiętajcie kundle ze wszystkich opcji że powoli strach przed czarnuchami się kończy co oznacza że ludzie nie pozwolą sobie narzucać z ambony na kogo mają głosować. A wtedy będziecie stać w pośredniaku po uczciwą pracę bo czarnuchy wam jej nie dadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
pluto37 Re: Głosy z Jasnej Góry: problem czy polityczna n 04.08.11, 06:21 Dobra! A poszedłeś do jakiegoś radnego i mu to powiedziałes, albo objawiłes na piśmie? Najlepiej byłoby w biurze SLD, bo to oni wraz z miejskim prezydentem i jego równie czerwona świtą odpowiadaja bezpośrednio za ten wokalny bajzel, który OBIECYWALI zlikwidować. I to całkiem niedawno. Tamte wybory miały być wizytówka lewicowej sprawności i pokazówką tego jak lewicowy światopogląd sprawdza się w działaniu dla dobra ludu. Narazie wygląda na to, że lewicowy światopogląd na równym poziomie ma lud wyborczy w pośladkach jak wroniasto-pisowski. I taka jest przykra rzeczywistość. I kol. ja-córka powinna miec ten fakt w pamięci też:):):) Odpowiedz Link Zgłoś
ewa1009 Ani mszy, ani muzyki 03.08.11, 11:40 Mieszkam w Alejach i nie życzę sobie żadnego szałasu, ani mszy z Jasnej Góry, ani żadnej muzyki, żadnych przebojów. Jak będę miała ochotę, to sobie posłucham muzyki w domu i to takiej jak ja chcę i kiedy chcę . Nie uszczęśliwiajcie nas panowie politycy na siłę. Jasna Góra się tłumaczy, że ma megafony na swoim terenie i nie włącza dodatkowego nagłośnienia w Alejach. To śmieszne tłumaczenie. To co, jak Kowalski w swoim mieszkaniu włączy swoje głośniki i będą ryczeć na cały regulator, aż będzie je słychać na ulicy i w sąsiednich mieszkaniach to będzie ok, bo słucha i nagłaśnia u siebie???? Megafony na Jasnej Górze niech będą, ale niech nie będą aż takie głośne. Kto chce i zamierza uczestniczyć w mszy, to i tak jest wtedy w klasztorze, a kogo nie ma, widocznie nie czuje takiej potrzeby i żadne nagłośnienie go na mszę nie przyciągnie. Poza tym przy włączaniu nagłośnienia trzeba też brać po uwagę ulokowanie klasztoru. On stoi na górze, więc dźwięk i tak się roznosi na całe miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
altavitae co za problem... 05.08.11, 02:32 paru snajperow i po glosnikach ! LOLOLOLOLOL Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umcs Re: co za problem... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.11, 05:45 Po co zaraz strzelać, należy WYPIEPRZYĆ Z urzędów tych WYNRANYCH podczas wyborów TCHÓRZY i lizydupów. Lizydup Maximus już został wysiudany , wiec teraz pora zrobić to z jego następcami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do ja_corka Re: Hałas w śródmieściu. Absurd, czy sprawa do za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.11, 00:24 Wykopać z miasta tiry i samochody ciężarowe - będzie ciszej. To tak samo szkodliwe jak jasnogórskie głośniki. :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość22 Re: Hałas w śródmieściu. Absurd, czy sprawa do za IP: *.opera-mini.net 08.08.11, 00:41 Mieszkam w Alejach NMP i muszę powiedzieć że w upalne dni przy otwartym oknie jest momentami ciężko:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: umcs Re: Hałas w śródmieściu. Absurd, czy sprawa do za IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.11, 05:43 O tym to my wiemy , podaj propozycje na stulenie tych trzech ryczących żywiołów. Odpowiedz Link Zgłoś
mojepierwszekoki ŁUKASZ WABNIC! 07.08.11, 16:30 jesienią wszyscy głosujemy na Niego, w imieniu Łukasza zapraszam na Facebook, przyłączajcie się się do znajomych! www.facebook.com/?ref=home#!/lukasz.wabnic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wolnośc i godnośc. ŁUKASZ WABNIC! IP: *.play-internet.pl 20.09.11, 01:27 Słuszna sprawa pana Łukasza przyniosła odwrotny skutek. To czarne, na wskroś złośliwe i przepełnione pogardą dla mieszkańców, przechodzi samo z siebie. W poniedziałek pobudka o godz 6.30 w formie niewyobrażalnych ryków "Alleluja, alleluja, ..." Mieszkam obok teatru, a więc w znacznej odległości od tego przybytku miłosierdzia boskiego, ale nie jestem w stanie tego dłużej znieść. Kiedyś to było 2 razy w niedzielę i kilka razy w tygodniu. Teraz wredni braciszkowie wydzierają się w niedzielę od 8 rano do godz 21, w sobotę pół dnia do godz. 21 i codziennie przynajmniej raz - 2 razy dziennie. A wszystko po to by zamanifestować własne chamstwo. O tym, że te wrzaski są coraz głośniejsze nie wspomnę, kiedyś pozamykanie okien i puszczenie muzyki dało radę to przytłumić, teraz chyba trzeba by było puścić muzę na cały regulator. Skoro wypowiadający się tu nie widzą problemu lub o nim nie słyszeli, to świadczy to tylko o ich ignorancji lub strachu przed utratą państwowego koryta. Jedynym wyjściem z sytuacji jest pozew zbiorowy mieszkańców przeciwko temu procederowi, bo na radnych nie ma co liczyć, a wszystkie ich wypowiedzi to stek bzdur. Odpowiedz Link Zgłoś