Dodaj do ulubionych

Program Plagiat

07.03.12, 14:25
Piszę w tym roku pracę licencjacką na jednej z Częstochowskich uczelni. Czy mógłby ktoś napisać mi na czym polega system Plagiat oraz czy jeśli zmieniam szyk zdania, bądź niektóre pojedyncze wyrazy w zdaniu, to czy moja praca przejdzie przez ww program?
Obserwuj wątek
    • Gość: ta a promotora to masz? IP: *.ice-net.pl 07.03.12, 14:44
      a promotora to masz? to chyba jego działka pracę prowadzić i dopilonować, żeby nie było plagiatu?
      • Gość: promotor Re: a promotora to masz? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 03.07.12, 22:05
        Promotor nie jest w stanie sprawdzic, czy praca nie jest np. plagiatem. Owszem nadzoruje pisanie pracy, ale typowa czesc teoretyczna (przy pracach badawczych) jest najczęściej samodzielnie pisana przez stydenta bez ingerencji promotora. Trudno aby promotor bral odpowiedzialnosc za to czy praca jest plagiatem czy nie. Student kończacy studia raczej winien byc odpowiedzialny :-)
        • Gość: do promotor Re: a promotora to masz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.12, 23:07
          Obowiązkiem promotora jest sprawdzić pracę czy nie jest plagiatem i czy jest pisana samodzielnie przez studenta a nie kupiona. Promotor ma płacone pieniądze za sprawdzanie prac!
          • Gość: promotor Re: a promotora to masz? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 09.07.12, 15:15
            W Czestochowie AJD nie placi za opieke nad dyplomantami. nawet zadne godziny nie sa doliczane do pensum za prowadzenie prac dyplomowych. A poza tym naprawde trudni jest wychwycic, ze jakas praca moze byc kopia innej. Jest to w zasadzie niemozliwe, bo promotor nie ma nielimitowanego dostepu do programu antyplagiaowego. Oszukac mozna kazdego bo Internet jest wszechobecny.
          • Gość: do: "do promotora" Re: a promotora to masz? IP: *.dynamic.chello.pl 01.02.13, 21:16
            Promotor może sprawdzić, czy praca jest plagiatem. Ale jak ma sprawdzić, czy praca jest samodzielna ? Całodobowy nadzór policyjny i kontrola połączeń telefonicznych i kontaktów osobistych ? Śmieszny jesteś - zbuntowany pyrtku.
            PS. Jeśli piszesz, że promotor ma płacone, to nie możesz wiedzieć, co to jest zapłata :)
    • Gość: umcs Re: Program Plagiat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 14:48
      Jakbyś ją przepisał "słowo w słowo", tylko wspak (jak nie wiesz co to znaczy-Google Ci pomogą)- żaden system tego nie wykryje, tylko prowadzący może się połapać, o ile obejrzy to "dzieło".
      System "plagiat" leży wtedy jak niemowlę.
    • Gość: www Re: Program Plagiat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.12, 15:12
      tak wpadniesz jako plagiator buahahhaa..ludzie wykazujcie chociaz troche swojej inwencji i nie spisujcie podręczników..jak nie chcesz miec takich dylematów to przekuj to co przeczytałas w mądrej ksiązce na swoje przemyslenie i nie bedziesz miała problemów i głupich zapytan..chyba, że rzeczywiscie musisz kogos zacytowac..
      • Gość: gosia Re: Program Plagiat IP: *.adsl.inetia.pl 07.03.12, 21:02
        Na naszych uczelniach tylko kilka prac na danym kierunku idzie do programu plagiat..
        Przynajmniej tak jest na AJD
        • Gość: ona Re: Program Plagiat IP: *.ice-net.pl 07.03.12, 21:15
          co ktoś tutaj Ci odpowie tak/nie i bedziesz spokojna? od tego masz seminarium zeby dowiedzieć się jak pisać pracę, od tego masz wskazówki i wytyczne na każdej uczelni jakie wymogi formalne taka praca mieć powinna. Ja swoją wpuściłam sama w plagiat i oddawałam bez żadnego stresu. To samo radze Tobie wykupić odpowiednią do pracy ilość tokenów i bedziesz miała ładnie podkreślone co ewentualnie zmienić a co nie i ile % uznane jest za plagiat (zawsze masz dopuszczalną jakąś tam część)
          • Gość: janek Re: Program Plagiat IP: *.96.232.223.tvksmp.pl 08.03.12, 08:57
            Dla mnie to jest ściema i tyle pisząc całą pracę samodzielnie możesz być posądzony/a o plagiat używając wyrażeń i zwrotów których użył ktoś inny, ale fakt trzeba chyba całą pracę przepisać albo książkę słowo w słowo żeby było złe. Mało prac sprawdzają bo to działka promotora a kto zarzuci prof. nadzw. że dopuścił plagiat hmm... ale warto pisać samemu bo nie na kopiowaniu to polega plagiat rzadko wyjdzie no chyba ze później zostaniesz znanym politykiem i jakiś dziennikarz się uprze bo bardzo Cie nie lubi i przepuści przez ten program prace ;) jeżeli nie masz pracy badawczej to z czego masz pisać jak nie z książek??? wiedzy profesorskiej jeszcze na lic. się nie posiada:)
            • Gość: ja Re: Program Plagiat IP: *.dynamic.chello.pl 08.03.12, 09:04
              I tacy ludzie mają wyższe wykształcenie w tym kraju. W sumie to dobrze, że na kasie w np.auchanie same magistry siedzą.
              • Gość: bum Re: Program Plagiat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 09:42
                tak jak ty który nie znasz ortografii[inne twoje posty]
            • Gość: aaaaa Re: Program Plagiat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 10:40
              Gość portalu: janek napisał(a):

> Dla mnie to jest ściema i tyle pisząc całą pracę samodzielnie możesz być posądz
              > ony/a o plagiat używając wyrażeń i zwrotów których użył ktoś inny

żadna ściema! już nie pamiętam ale jakas ilosc procentowa jest dozwolona, przeciez niejednokrotnie trzeba coś zacytowac i nie da sie tego przełożyc na "swoje" ..jednego kolegi praca mgr została cofnięta dwa dni przed obroną z tego powodu..po to przynosi sie prace na nośniku cd do dziekanatu..i promotor i recenzent nie maja nic do tego, bo nie są w stanie określic procentowo ile z materiału zostało zerżnięte prosto z książek..dlatego najlepsza rada - starac sie pisac po swojemu, korzystajac z dostepnosci materiałów a nie przepisywac - przynajmniej taka osoba wie o czym jest jego praca i nie da plamy na obronie..
              • truuuskawka Re: Program Plagiat 08.03.12, 11:16
                Chodzi mi o to, że niektórych regułek zwiazanych z ekonomią i prawem nie da się zmienić, tak drastyczne aby odbiegały one od tych pisanych przez autorów literatury przedmiotu. Część pracy to właśnie tego typu zagadnienia, zwłasza w pierwszym rozdziale. Dlatego pytam, jest to forum publiczne więc nie rozumiem z jakiego powodu ktoś próbuje mi ubliżać skoro mam prawo do tego aby zadawać w tym miejscu pytania, nawet jeśli wydają się one dla niektorych 'inteklektualistów' one głupie i tendencyjne.
                • Gość: sss Re: Program Plagiat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.12, 11:21
                  W dziekanacie ci powiedza ile procentowo to jest..ja już nie pamietam bo broniłam sie 4 lata temu..ale jest to spora liczba, tak wiec regułki ci nie zaszkodza..
                • only_the_godfather Re: Program Plagiat 09.03.12, 07:11
                  Kończysz studia a masz problem z taki podstawowymi rzeczami. Wiesz co to cytat? Jak masz np. regułkę której nie da się przełożyć na własne słowa to robisz cytat, dodajesz przypis i nikt Ci nie zarzuca że to jest plagiat.
    • Gość: jj Re: Program Plagiat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.03.12, 08:43
      Więcej filozofów niż to warte. Wygląda to tak ...... uczelnie mają ustalone dopuszczalne progi % ... o ile Twoja praca je przekroczy dostajesz raport i tam masz zaznaczone fragmenty, które należy zmienić. Korygujesz znaczy np. zamieniasz "i" na "oraz" itd. Puszczają jeszcze raz .... jak jest ok ... masz problem z głowy. Realne ryzyko plagiatu jest wtedy jak masz dużo z netu .... jak jedziesz z książek zazwczaj jest luz ......tylko trzeba uważać, bo teraz nieraz całe książki lądują w necie :))

To ten program to jest żaden plagiat .... to jest program to wyszukiwania materiałów z netu.
      Jeśli dajesz przypis i bierzesz coś w cudzysłów to jaki to plagiat :)))
      Cały ten system to pomysł jednego łysego doktorka na zarabianie pieniędzy .... nic poza tym ...

• Gość: Nikola Re: Program Plagiat IP: *.legnica.vectranet.pl 03.07.12, 21:45
      Ja sporo tekstu pobierałam z internetu ale sprawdziłam sobie programikiem ze strony www.antyplagiat.net i wszystkie zdanka które podkreślił mi na czerwono poprawiłam i praca przeszła :)
      • miglanc86 Odrobić licencjat i na tyrkę do TRW 03.07.12, 22:04
        Plagiat to popełnili rodacy nasi ,drugi raz wybierając Platformę Obywatelską.Zapewne plują sobie przed lustrem w twarz.Ale dlaczego tak późno .
        • Gość: dddd Re: Odrobić licencjat i na tyrkę do TRW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.12, 10:03
          I mieli rację ......... choćby trzeci raz PO ale nigdy głupole pisuarskie ...........
          • Gość: janek Antyplagiat=antyściema IP: *.96.232.223.tvksmp.pl 10.07.12, 10:14
            Plagiat to tylko maszyna do zarabiania pracy apropo nie warto sprawdzac tym ich narzedziem na stronie bo to tylko strata kolejnych pieniedzy uczelnia ma wieksza baze danych poszerzoną o prace m.in :) a co do antyplagiatu co mądrzejszy promotor to to oleje zupełnie i sam rozpozna to tak na marginesie:)
            • Gość: Poprawa- plagiatu Re: Antyplagiat=antyściema IP: *.derkomnet.pl 27.11.12, 12:25
              Nie tylko poprawiam błędy ortograficzne, interpunkcyjne, gramatyczne, składniowe, stylistyczne, lecz
              również podkreślam powtórzenia, podpowiadam, czym je zastąpić, redaguję tekst i pomagam przy
              kompozycji. Możesz spokojnie przelewać na papier swoje myśli nieuczesane. Ubierzemy je potem w
              zgrabniejsze słowa:) Jeśli nie jesteś pewien, czy to właśnie tego potrzebujesz, napisz do mnie na adres
              poprawa-plagiatu@wp.pl
              • Gość: fff Re: Antyplagiat=antyściema IP: *.derkomnet.pl 01.02.13, 17:27
                Nie tylko poprawiam błędy ortograficzne, interpunkcyjne, gramatyczne, składniowe, stylistyczne, lecz
                również podkreślam powtórzenia, podpowiadam, czym je zastąpić, redaguję tekst i pomagam przy
                kompozycji. Możesz spokojnie przelewać na papier swoje myśli nieuczesane. Ubierzemy je potem w
                zgrabniejsze słowa Jeśli nie jesteś pewien, czy to właśnie tego potrzebujesz, napisz do mnie na adres
                poprawa-plagiatu@wp.pl
                • Gość: DORA Antyplagiat IP: *.kwidzyn.mm.pl 02.02.13, 16:40
                  Proszę napiszcie jak program antyplagiat wykrywa czy plan pracy zostal skopiowany, zebralam juz literature na post., której bede pisala prace ale mam problem z ułozeniem planu za to znlam fajny w necie,
                • Gość: Poprawa- plagiatu Re: Antyplagiat=antyściema IP: *.derkomnet.pl 10.03.13, 10:16
                  Krótko i na temat:
                  Masz Plagiat? Chcesz się go pozbyć?
                  Lub potrzebujesz korekty swojej pracy ?
                  Napisz; poprawa-plagiatu@wp.pl< /a>
                  GG 46377435
                  Szybkość, anonimowość, 100% gwarancja potwierdzona raportem.
    • harry1983 Re: Program Plagiat 10.07.12, 22:53
      truuuskawka napisała:

> Piszę w tym roku pracę licencjacką na jednej z Częstochowskich uczelni. Czy móg
      > łby ktoś napisać mi na czym polega system Plagiat oraz czy jeśli zmieniam szyk
      > zdania, bądź niektóre pojedyncze wyrazy w zdaniu, to czy moja praca przejdzie p
      > rzez ww program?

Program polega na tym, żeby wyłapywać cwaniaków, którzy lali na studia przez kilka lat a na koniec chcą oddać pracę ściągniętą z internetu i odebrać dyplom, w większości na kierunkach typu "marketing i zarządzanie". Oczywiście, że pewnych rzeczy nie da się zmienić, bo gdyby napisać na ich temat coś więcej, to można dostać nobla, ale pocieszę CIę - znam paru ludzi po marketingu / zarządzaniu, na wysokich stanowiskach - trzepią niezłą kasę, mimo, że iq mają na poziomie gaśnic, znam paru po innych kierunkach, którym kiedyś pomogłem na jakimś zaliczeniu, a gość nawet nie wysilił się, żeby zmienić stronę tytułową, którą chciał oddać... z moim nazwiskiem. Teraz ma firmę. Profesjonalną. Takich przypadków znam więcej.

Taki poziom na uczelniach - a potem się czyta, że tylko ok. 60% uczniów technikum zdało maturę. Plizzz... niedługo dyplom wyższej uczelni będą dawać za znajomość tabliczki mnożenia w zakresie do 100, bo to będzie wyczyn, na jaki będzie stać znikomy procent społeczeństwa. A z drugiej strony cwaniactwo zawsze było.

Społeczeństwo debileje. Ale takim łatwiej sterować. I o to chodzi.
      • Gość: cenzor Re: Program Plagiat IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.12, 11:10
        Chyba w nagonce na kościół .Jest takie słowo debileje bo ja zdebilałem ?
      • Gość: sss Re: Program Plagiat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.12, 17:55
        To się nazywa się społeczeństwo oparte na wiedzy :)) hahaha ...... ale jak się promuje takie "idee" to są efekty ........ chodź u nas to i tak pikuś z debiliadą zachodu Europy i USA :)))
    • Gość: wredna małpa Re: Program Plagiat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.13, 17:55
      Jak zerżniesz z jednej książki, czy publikacji, to jest PLAGIAT. Jak zerżniesz z kilku, to nazywa się OPRACOWANIE PRZYCZYNKOWE ;-)
      • Gość: Poprawa- plagiatu Re: Program Plagiat IP: *.derkomnet.pl 10.03.13, 10:13
        Krótko i na temat:
        Masz Plagiat? Chcesz się go pozbyć?
        Lub potrzebujesz korekty swojej pracy ?
        Napisz; poprawa-plagiatu@wp.pl< /a>
        GG 46377435
        Szybkość, anonimowość, 100% gwarancja potwierdzona raportem.
      • Gość: *-* Re: Program Plagiat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.13, 12:00
        Znam to trochę inaczej:
        Korzystanie z jednej pracy jest plagiatem, korzystanie w wielu prac jest BIBLIOGRAFIĄ.
    • Gość: Lef Ryfin Re: Program Plagiat IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.13, 20:59
      Samemu można sprawdzić swoją pracę przed oddaniem jej. Wklejasz pracę na stronie antyplagiatu. Wyskakuje Ci informacja ile praca ma znaków/słów i ile sprawdzenie będzie kosztowało. Ja zapłaciłem dwoma smsami każdy po 15 zł i uratowało mi to tyłek. Pisałem pracę sam ale nagle pokazało mi, że 60% jest zerżnięte z internetu. W miejsce spacji dajesz dowolną literkę i zamalowujesz na biało. Zrobi Ci się mniej słów w pracy ale system plagiatu zgłupieje. Nagle się okaże, że z 60% zrobiło mi 3%. Te 3% wzięły się z podpisów pod fotkami, których nie zmieniałem. System antyplagiatowy to jedna wielka brednia. ZAWSZE i KAŻDEJ pracy znajdzie zdania, które ktoś już kiedyś wrzucił do internetu. Zamiast sprawdzać głupimi programami, wystarczy gruntownie przepytac delikwenta z informacji zapisanych w jego pracy. Jeśli pisał sam i ma pojęcie o temacie, wybroni się bez problemów. Ktoś wziął duże pieniądze za stworzenie aplikacji antyplagiatowej.
    • morgan_black55 Re: Program Plagiat 06.05.16, 20:41
      Zapraszam to przetestowania programu antyplagiatowego pozwala on na sprawdzanie różnych tekstów typu prace dyplomowe, artykuły.
      Sprawdza wszystkie zdania w tekście czy któreś z nich nie jest plagiatem następnie podkreśla na czerwono zdania w których znalazł plagiat i określa procentową ilość plagiatu.
      Program pobierzesz na stronie antyplagiat.net

Filmik instruktażowy
      youtube.com/watch?v=TWxQZrZMU2U&feature=youtu.be
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka