Dodaj do ulubionych

tani dekoder tv

23.03.13, 10:05
Gdzie w Częstochowie można kupić tani dekoder do naziemnej telewizji? Potrzebuje na okres przejściowy, powiedzmy kilka miesięcy zanim kupię nowy telewizor. Nie chcę kupować w internecie, żeby w razie czego łatwiej reklamować.
Obserwuj wątek
    • d0_0b Re: tani dekoder tv 23.03.13, 15:00
      W jakimkolwiek markecie ... Najtańsze kosztują poniżej 100 zł, ale zależy jaka firma ... Skoro chcesz tani (przejściowo) i dobry to firmy MANTA. Cena około 100 zł.
      P.S.
      Droższego i tak się nie opłaca - chyba tylko, że ktoś ma TV (plazma, lcd, led) bez takowego dekodera wbudowanego ... w przeciwnym razie tylko takie po 100 zł.
      • Gość: Ja Re: tani dekoder tv IP: *.dynamic.chello.pl 23.03.13, 20:11
        Kiedyś nie każdy miał telewizor i się do sąsiada chodziło.
    • Gość: xyz Re: tani dekoder tv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.13, 21:41
      www.eltrox.pl/tuner-dekoder-dvbt-wiwa-hd80-evo-stb-mpeg4-p-6265.html
      • d0_0b Re: tani dekoder tv 24.03.13, 07:58
        WIWA się wiesza - nie polecam ... nawet jako tymczasowy dekoder, bo szlag może trafić jak co kilka dni "gubi" kanały.
        Lepiej wydać nawet 10 zł więcej, a później można taki dekoder komuś "podarować" ...
    • Gość: gość Re: tani dekoder tv IP: *.cdma.centertel.pl 24.03.13, 15:32
      Od kilku miesięcy używam niedrogiego dekodera "best buy"
      poland.bestbuy-int.com/pl/dvb-t/easy-home-dvbt-nano-flip
      W markecie (np Auchan), na stoisku agd można to kupić już za 80-90 zł.
      Mimo ceny wszystko w nim działa jak trzeba.
      Zresztą, jeśli nie kupujesz dekodera "na lata" to chyba każdy, nawet najtańszy się sprawdzi, bo od czego jest gwarancja...
      • Gość: tata Re: tani dekoder tv IP: *.net.stream.pl 24.03.13, 16:12
        Ta marka należy do WIWY.( są ok)
      • Gość: telemaniak Re: tani dekoder tv IP: *.static.reseler.com 24.03.13, 20:59
        miałem kilka urządzeń w ręku różnych firm instalując i polecając znajomym.
        Tak naprawdę miałem wrażenie ze wszystko z jednej wytwórni w CHRL.
        Wszystkie urządzenia posiadały takie samo meni i tak samo funkcjonowały (WIWA -była droższa ale posiadała proste gierki telewizyjne - pingpong i tetrix).
        Co do tunera wszystko będzie Ci tak samo działać.
        I dla tego dla siebie kupiłem najtańszy w markecie nie oglądając się - w Auchanie poniżej 80 PLN. Taka stara prawda - wszystkie filmy w VHS odtwarzały tanie Oriony przywożone z Berlina. A te "markowe" miały najwięcej problemów. I ma jedną fajną rzecz - wyjście audio cinch - łatwo podpiąć do głośników.
        Co prawda nie korzystam z niego jako tunera ale odtwarzacza filmów z twardego dysku (nie mam takiej opcji w telewizorze). I jestem bardzo zadowolony - jak mam film w wysokiej rozdzielczości to hula aż miło i idzie po HDMI przy 1080i. I nie ma formatu filmu którego nie otworzy. Jedyny miałem przy plikach z rozszerzeniem .ts4. Wystarczyło zmienić nazwę pliku i skasować ową "4" tak by było rozszerzenie .ts.

jedyne co bym odradził to Mante - miałem kilka urządzeń tej firmy i byłem b. niezadowolony. Są mocno niedopracowane - albo słyszałem pisk w czasie pracy, albo było niewydolne i się zwieszało. Taka moja subiektywna ocena człowieka z pilotem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka