Dodaj do ulubionych

Niegdyś jeden z najbogatszych Polaków kłamcą lu...

24.04.13, 15:48
Nie tytlko on.Wielu pobożnych moherów też nic nie podpisywało a donosiło na wszystkich.I dalej też donoszą,tym razem księdzu.
Obserwuj wątek
    • lester15 Niegdyś jeden z najbogatszych Polaków kłamcą lu... 24.04.13, 18:07
      Oni wszyscy maja teczki w IPN. Te P...koty, K...czyki i inne. I wtedy można robić kasę.
      • Gość: bbbam Re: Niegdyś jeden z najbogatszych Polaków kłamcą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.13, 19:09
        A Wybiórcza już opluła człowieka tytułem artykułu i łatka na Panu Czyżu zostanie na lata.
        Tak się w tym kraju załatwia ludzi.
        Niemcy ( pastor Gauk) otworzyli archiwa i kto miał polecić to poleciał.
        Tam teczkami nikt nie grał i nie będzie grał, gdyż teczki są otwarte.
    • Gość: lebowsky Re: Niegdyś jeden z najbogatszych Polaków kłamcą IP: *.42.13.221.alfanet24.pl 24.04.13, 18:15
      Kicha?! ...... Ty o Bogu "rozmyślasz" przez cały dzień? ..... czy tylko w wolnych chwilach? :-))
      • Gość: kicha Re: Niegdyś jeden z najbogatszych Polaków kłamcą IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.13, 19:22
        -a Ty co?Pewnie przez donoszenie chcesz żeby Cie wzięto do raju?No i komu wtedy będziesz donosił?
        • Gość: lebowsky Re: Niegdyś jeden z najbogatszych Polaków kłamcą IP: *.42.12.203.alfanet24.pl 24.04.13, 19:37
          jak to komu??? .... Tobie na Boga! (?);-))
          • Gość: kicha Re: Niegdyś jeden z najbogatszych Polaków kłamcą IP: *.dynamic.chello.pl 24.04.13, 19:45
            nie skorzystam z Twoich usług ,a to dla tego że nie jestem Ci w stanie zapewnić wynagrodzenia takiego jakie daje Ci ksiądz.
    • imaman.pl Niegdyś jeden z najbogatszych Polaków kłamcą lu... 24.04.13, 23:20
      Rozwalic IPN.Wystarczy.Poszukiwacze sensacji moga rozmawiac z ormowcami za darmo.Historycy zakladac sprawy za swoje pieniadze.Pisanie dokumentow na podstawie uslyszanych wiadomosci to plotki a nie dowody.Ale pieczatka IPN wszystko zmienia.Zamykacie biblioteki,otworzcie IPN.Kazdy kto chce bedzie mogl sobie poczytac,nie tylko lustratorzy,ktorzy donosza na zamowienie.o kim chcesz.
      • Gość: justyna Re: Niegdyś jeden z najbogatszych Polaków kłamcą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.13, 08:54
        Tak.... Rozwalić IPN.... Ten pan też mówil, że PiS to zł o a IPN to trzeba od razu zamknąć. Zło dla takich jak on i jemu podobni. Czyż nie jest prawdą , że tylko szpicle i kur...y robią w tym kraju karierę i pieniądze? Reszta się cieszy, że jest ''elytą" i głosują na PO lub SLD . Pożyteczni idioci.
    • angrusz1 Za komuny 25.04.13, 10:28
      wiele osób z tzw rzemiosła , małego biznesu miało kontakty z esbecją a wcześniej z ubecją . W czasie takich spotkań na pewno zdarzało się, że tacy " byznesmeni " donosili na swoich wrogów albo konkurencję , ba !! opłacali się - taak płacili łapówki .
      W mojej rodzinie , starsza osoba mająca piekarnię przekazała tę piekarnię mojemu ojcu - początek lat 50-tych - bo już nie była w stanie wytrzymać tego łapownictwa ubecji i innych " urzędników " . Za Niemca ta osoba jakoś sobie poradziła - także łapówkami ale za komuny już mu sił nie wystarczyło - po kilku latach zmarła ta osoba na serce a mój ojciec także stracił tę piekarnię , bo już nie było ratunku poprzez łapówki : komuna - za czasów tzw " walki o handel " niszczyła drobną przedsiębiorczość . Znajdowano byle pretekst np mąkę spoza przydziału . Był domiar a piekarnia poszła jako zapłata za domiar a ojciec do więzienia na kilka miesięcy .

Miałem kilku znajomych rzemieślników . Ciekawe , który z nich na mnie donosił . Bo na spotkaniach z nimi w czasie jakichś imprez mówiłem dość swobodnie, co myślę o komunie .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka