Dodaj do ulubionych

sp nr.33 czestochowa

19.09.13, 19:49
slyszlam bardzo zle opinie jak jest naprawde,nasz syn za 2 lata jako 6 latek niby tam powinnien isc.
ale nie jestem pewna czy go nie poslac do sp.nr 14 bo o 33 naslyszlam sie zlych opini ze nie ma porzadnej swietlicy nie ma sali gimnastycznej panie na niskim poziomie bez powolania.
jak jest naprawde.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: sp nr.33 czestochowa IP: *.zana.trustnet.pl 20.09.13, 10:26
      nie jest tak źle,są też świetne nauczycielki
    • Gość: www Re: sp nr.33 czestochowa IP: *.slowackiego.trustnet.pl 20.09.13, 18:07
      Sala gimnastyczna jest na pewno ale ponoć w klasach młodszych nie ma wf-u - nie chce mi się wierzyć aby było to możliwe.
    • Gość: iwona Re: sp nr.33 czestochowa IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 21.09.13, 18:50
      moja corka takze za dwa lata idzie do szkoły i z tego co mówiła dyrektorka w tym roku na zebraniu to jeżeli chodzi o szkołe to jest rejonizacja więc pójdzie tam gdzie jest zameldowany nie tak jak z przedszkolami ze można było sobie wybrać
      • Gość: ja Re: sp nr.33 czestochowa IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 21.09.13, 19:29
        rejonizacja to była za komuny,
        każde dziecko "ma" rejon, ale nie ma przymusu jak kiedyś
        • Gość: iwona Re: sp nr.33 czestochowa IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 21.09.13, 22:07
          u nas dyrektorka jasno i wyraznie powiedziala na zebraniu do rodzicow 5 latkow ze wpisujemy szkołe do ktorej dziecko przynależy z racji zameldowania nie taka jak nam sie podoba że ze szkoła nie jest jak z przedszkolem
          • Gość: aaaaa Re: sp nr.33 czestochowa IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 21.09.13, 22:09
            Cytuję

W przypadku nauki w szkole podstawowej obowiązuje rejonizacja. To oznacza, że dziecko jest od razu przypisane do szkoły, która znajduje się w jego rejonie (brany pod uwagę jest adres zameldowania, a nie zamieszkania dziecka). Tam jest zapisane i tam musi zostać przyjęte.

Oczywiście rodzice mogą też zapisać malca do szkoły spoza rejonu. To, czy dziecko zostanie do niej przyjęte zależy od tego, czy będą tam wolne miejsca. Czasem, gdy szkoła jest wyjątkowo oblegana, rodzice decydują się nawet na przemeldowanie dziecka, by dyrektor wymarzonej szkoły nie mógł odmówić przyjęcia potomstwa. W niektórych miastach nabór przeprowadzany jest z zastosowaniem elektronicznego systemu. Ma on zapobiegać zapisywaniu dziecka do wielu szkół jednocześnie (blokuje możliwość wprowadzenia tych samych danych do różnych placówek). Teoretycznie bowiem dziecko powinno być zapisane do jednej szkoły podstawowej. Ale w praktyce rodzice często zapisują je do kilku, zwłaszcza gdy malec w wielu miejscach jest na listach rezerwowych.
            • Gość: ludzie Re: sp nr.33 czestochowa IP: *.adsl.inetia.pl 22.09.13, 20:16
              Rejonizacja rejonizacją, a życie życiem :) Moje dziecko nie poszło do rejonówki - NIE MA Z TYM ŻADNEGO PROBLEMU!!! trzeba jedynie zanieść zaświadczenie do szkoły rejonowej ze dziecko zostało przyjęte gdzie indziej.
    • Gość: alebaba Re: sp nr.33 czestochowa IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.13, 08:36
      Panie to są w agencji towarzyskiej, a w szkole są wykształceni nauczyciele z dyplomem magistra i studiami podyplomowymi. Nie przesadzaj z tym powołaniem , bo to głupota........Wykonywanie zawodu opiera się na predyspozycjach, a nie powołaniu i zgoda,że czasem nie są one wystarczające, tak samo jak jeden potrafi, a drugi nie wychować dobrze swoje dziecko.
      • Gość: lambada Re: sp nr.33 czestochowa IP: *.dynamic.chello.pl 24.09.13, 14:07
        Racja !
    • rodoska Re: sp nr.33 czestochowa 10.02.18, 22:10
      Podbijam pytanie o opinie na temat tej szkoły.
      Interesują mnie głównie nauczycielki w klasach 1-3, czy są to odpowiednie miejsce do tej pracy, kompetentne i godne zaufania. Proszę o pomoc.
      • skoran Re: sp nr.33 czestochowa 11.02.18, 16:43
        tak

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka