sloneczko1 Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 20:48 no to Rico może co sam do;) Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 21:11 Kur Warszawa niy choduje Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 21:22 Pal cię diabli! Przeklęty diable! Ty piekielny diable! Ty ognisty diable! Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 21:23 A bodaj by cię diabli żywcem do piekła porwali! A bodaj ci złe na drodze stanęło. A niech was wszystkie diabły! A niechże ich diabeł ruszy Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 21:26 Idzcie do wszystkich diablów! Kogo znów diabli nasiali? Ogoniasty durniu. Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 21:28 "Chamie dwurogi!" "Do czorta z toba!" "Idz do diabla!" Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 21:29 Aby ci i w piekle zabraklo miejsca! Abys nie otrzymal miejsca, ani w wysokim niebie ani w niskim piekle! Bodaj bys z piekla nie wyszedl! Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 21:29 jak babcię kocham a dziadka nienawidzę;) Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 21:31 kurcze pieczone lub kurka wodna Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 21:32 "ja cię nie chcę martwić" Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 21:32 "A niech to wszystko cholender trafi" Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 21:36 W telewizji jest taki program dla dzieci "Od przedszkola do Opola". Jednego razu stanal chlopczyk i zaczyna sie gadka z prowadzacym: Prowadzacy: Jak masz na imie. Chlopczyk: Daniel P: a z kim tu przyjechales? Ch: z tatusiem i mamusia. P: czy masz jakies zwierzatko? Ch: Mam. P: A jakie? Ch: Kotka. P: A tatus lubie tego kotka? Ch: Lubi. P: A jak na niego wola? Ch (po chwili ciszy): siersciuch jebany... Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 21:37 W autobusie siedzi jakis mlodzik, a obok stoi trzesaca sie staruszka z laska. Mlodzik po jakims czasie mówi do babci: "Babciu, jakbyscie se zalozyli takom gumke na tom laske, to by wom tak nie stukala po moim fotelu". A na to babcia: "Ty gówniarzu! Jak by twój ojciec dwadziescia lat temu zalozyl se gumke, to jo bym dzisioj wolne miejsce miala". Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 21:47 "Giń heretyku, skurczybyku!" Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 21:49 "ty swinski ryju, ty swinski ogonie, ty swinska nozko, ty golonko, ty faldo, ty grubasie, ty pyzo, ty klucho, ty kicho, ty flaku, ty pulpecie, ty zlobie" Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 21:50 "ty gnomie, ty glisto, ty cetyncu, ty zarazo pelzakowa, ty gadzie, ty jadzie, ty ospo-dyfteroidzie, ty pasozycie, ty trutniu, ty tradzie, ty swadzie, ty hieno, ty szakalu" Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 21:51 "ty kanalio, ty katakumbo, ty hekatombo, ty przykry typie. ty koszmarku, ty bufonie, ty farmazonie, ty kameleonie" Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 21:52 "ty choragiewko na dachu, ty taki owaki, ty ni w piec ni w dziewiec ni w dziewietnascie, ty smutasie, ty jaglico" Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 21:52 "ty zacmo, ty kaprawe oczko, ty zezowate oczko, ty kapusiu, ty wiraszko, ty slipku, ty szpiclu" Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 21:53 "ty hyclu, ty przykry typie. ty kicie, ty kleju, ty gumozo, ty gutaperko, ty kalafonio, ty wazelino, ty gliceryno" Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:28 "ty lokaju, ty lizusie, ty smoczku, ty klakierze, ty pozerze, ty picusiu, ty lalusiu,ty kabotynie" Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:29 "ty szemrancu, ty zabaniaku, ty sledziku, ty krawaciazu" Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:30 "ty kowboju na garbatym koniu, ty klocu, ty mlocie, ty szprycho, ty graco, ty ruro nieprzeczyszczona" Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:30 "ty zadro, ty drapaku, ty drucie, ty draniu, ty przykry typie" Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:37 "ty kapitalisto, ty neokolonialisto,ty burzuju rumiany, ty karierowiczu, ty groszorobie, ty mikrobie, ty gronkowcu" Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:38 "ty kieszonkowcu, ty gonokoku, ty luesie, ty purchawko, ty nogawko" Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:38 "ty mitomanie, ty narkomanie, ty kinomanie, ty grabarzu, ty bakcylu, ty nekrofilu" Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:39 "ty sromotniku bezwstydny!!!" Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:40 "ty seksolacie, ty bajzeltato, ty szmato" Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:40 "ty scholastyku, ty kiwniety dzieciole, ty strzaskana rzepo" Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:41 "ty wspolczesna ruino, ty rufo nieprzecietna, ty klapo" Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:41 "ty gilotyno, ty szubienico, ty przykry typie. ty szlafmyco, ty pomponie, ty kutafonie, ty pomyjo, ty knocie, ty gnicie, ty gnoju" Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:42 "ty playboyu, ty modny przeboju, ty astamanioano" Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:43 "ty moja droga jacie wcale nie kocham, ty omamie blue, ty onanio" Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:43 "ty kurza melodio, ty zdarta plyto, ty trelewizjo, ty lelemencie" Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:44 "ty dupkuzoledny, ty bycie zbedny, ty podwiazko, ty klawiszu, ty koltunie" Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:44 "ty larwo, ty kleszczu, ty mszyco, ty szkodliwa naliscico" Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:46 "ty ciagnij smuge, ty spadaj, ty zjezdzaj, ty spieprzaj, ty stlen sie, ty splyn z lodami!" Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:47 "ty korniku zroslozebny, ty korniku bruzdkowany, ty konski baku, ty konska pijawko" Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:48 "ty szulerze, ty gangsterze, ty rabusiu" Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:49 "ty nygusie, ty bumelancie, ty akselbancie, ty kurdebalansie, ty kurdemolu, ty zebolu" Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:49 "ty szczerbolu, ty rybo dwudyszna, ty wypukla fladro, ty sniety halibucie" Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:50 "ty smierdzacy skunksie, ty moreno denna, ty mule epoki" Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:51 ty zbuku, ty kwadratowe jajco, ty kanciarzu Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:52 ty artysto, ty prywaciarzu, ty intelektualisto badylarzu Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:52 ty talencie na zakrecie, ty geniuszu z przymusu, ty wajszwancu od awansu Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:52 ty awangardo ariergardy, ty tabako w rogu, ty neptku Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:53 ty nadrachu, ty meneliku, ty sedesie z bakelitu Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:53 ty koterio, ty komitywo, ty kombinacjo, ty machinacjo Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:53 ty koterio, ty komitywo, ty kombinacjo, ty machinacjo Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:55 ty metodo kupiecka, ty dolary i piernaty, ty a dalejze ty w szmaty Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:55 ty lichwiarzu, ty wekslu, ty kwicie Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:55 ty kleksie, ty pecie, ty bzdecie Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:55 ty makieto, ty tapeto, ty tandeto Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:56 ty torbo, ty torbielu, ty dragu w dziejowym przeciagu Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:56 ty kiju, ty kij ci w oko, ty hak ci w smak Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:57 ty nogo, ty fujaro, ty klarnecie Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:57 ty bidecie, ty kiblu, ty biegunko Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:57 ty kalmasznawardze, ty flujo, ty szujo Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:57 ty fafulo, ty muchoplujko ze zlotym zebem Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:57 ty mrowkolwie plamistoskrzydly, ty kawale chama w odcieniu yellow bahama Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:58 ty palcu w nosie, ty baboku, ty obiboku Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:58 ty bago, ty zgago, ty dzwonie bez serca Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:58 ty emalio z nocnika, ty czarnodupcu, ty kolcoglowku Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:59 ty capie, ty bucu, ty fiucie Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:59 ty wawrzonie, ty luluchu, ty patafianie Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 22:59 ty palancie, ty palantowo, ty szajbusie Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 23:00 ty aparycjonisto, ty kulturysto, ty zulu Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 23:00 ty zigolaku, ty lajdaku, ty chechlaku Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 23:00 ty lebiego, ty alfonsie i omego, ty przykry typie Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 23:01 ty konweniujacy kolnierzyku, ty zerowokatny czytelniku, ty literacki zywociku Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 23:01 ty kawiarnio, ty rupieciarnio, ty trupieciarnio Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 23:01 ty chalturo, ty paprochu, ty farfoclu Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 23:02 ty checho, ty chachmecie, ty chebdo Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 23:02 ty chwascie, ty mydlku, ty mizdrzaku Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 23:02 ty wyskrobku, ty cycku, ty sikawo Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 23:02 ty siusmajtku, ty zgnilku Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 23:06 ty zaropialcu ty, lilio w kibici lamana, ty prostowaczu banana Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 23:06 ty wycisnieta cytryno, ty kotlecie sponiewierany, ty zapluty kabanosie Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 23:06 ty zapity kurduplu, ty zmeczona jagodo, ty wczasowa przygodo Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 23:07 ty pipo grochowa, ty zapchany gwizdku, ty piec minut za krzakiem rozmarynu Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 23:07 ty niedokonczona iluzjo, ty zaciagnieta zaluzjo Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 23:07 ty zazdrostku, ty zawistniku, ty arszeniku Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 23:10 ty ciemna maszynerio, ty sztuczny kwiatku Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 23:10 ty krosto, ty pryszczu, ty wagrze Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 23:11 ty zachciewajko, ty kurzajko Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 23:12 ty pluskwo, ty mendo, ty mendoweszko Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 23:18 ty zlap mnie za pukiel, ty wskocz mi na kant, ty narob mi wkolo piora Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 23:19 ty mow mi wuju, ty masz na loda, ty nie spiewaj nie mam drobnych Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 23:19 ty kandydacie do nogi, ty kto ci rece rozbujal, ty zniknij systemem bezszmerowym Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 23:29 www.fun.from.hell.pl/2002-08-26/czarus.mp3 Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 23:33 Kiedy sie czlowiek potknie albo skaleczy wola "O kurwa!". To cudowne, lapidarne slowo wyraza jakze wiele uczuc poczawszy od zdenerwowania, rozczarowania poprzez zdziwienie, fascynacje a na radosci i satysfakcji kończąc. Przecietny Polak w rozmowie z przyjacielem opowiada np.:"Ide sobie stary przez ulice, patrze, a tam taka dupa, ze o kuuurrrwa." Kurwa moze rowniez wystepowac w charakterze interpunktora czyli zwyklego przecinka, np.;"Przychodze kurwa do niego, patrze kurwa a tam jego zona, no i sie kurwa wkurwilem no nie?". Czasem kurwa zastepuje tytul naukowy lub sluzbowy, gdy nie wiemy, jak sie zwrocic do jakiejs osoby plci zenskiej ("chodz tu kurwo jedna!"). uzywamy kurwy do charakteryzowania osob ("brzydka, kurwa nie jest","o kurwa, takiej kurwie na pewno nie pozycze"), czy jako przerwy na zastanowienie ("czekaj, czy ja, kurwa lubie poziomki?"). Wyobrazmy sobie jak ubogi bylby slownik przecietnego Polaka bez prostej kurwy. Idziemy sobie przez ulice, potykamy sie nagle i mowimy do siebie:"bardzo mnie irytuja nierownosci chodnika, ktore znienacka narazaja mnie na upadek. Nasuwa mi to zle mysli o wladzach gminy". Wszystkie te i o wiele jeszcze bogatsze tresci i emocje wyraza proste "O kurwa!", ktore wyczerpuje sprawe. Gdyby Polakom zakazac kurwy, niektorzy z nich przestaliby w ogole mowic, gdyz nie umieliby wyrazic inaczej swoich uczuc.Cala Polska zaczelaby porozumiewac sie na migi i gesty. Doprowadziloby to do nerwic, nieporozumien, niepewnosci i niepotrzebnych naprezen w Narodzie Polskim. A wszystko przez jedna mala kurwe. Spojrzmy jednak na rodowod tego slowa. Kurwa wywodzi sie z laciny od curva czyli krzywa. Pierwotnie w jezyku polskim kurwa oznaczala kobiete lekkich obyczajow, czyli po prostu dziwke.Dzis kurwe stosujemy rowniez i w tym kontekscie, ale mnogosc innych znaczen przykrywa calkowicie to jedno. Mozna z powodzeniem stwierdzic, ze kurwa jest najczesciej uzywanym przez Polakow slowem. Dziwi jednak jedno - dlaczego slowo to nie jest uzywane publicznie (nie liczac filmow typu "PSY", gdzie aktorzy przescigaja sie w rzucaniu kurwami), praktycznie nie slyszymy aby politycy czy dziennikarze wplatali w swe zdania zgrabne kurwy. Pomyslmy o ile piekniej wygladalaby prognoza pogody wygloszona w nastepujacy sposob: "Na zachodzie zachmurzenie bedzie kurwa umiarkowane, wiatr raczej kurwa silny. Temperatura maksymalna ok. 2 st. Celsjusza, a wiec kurewsko zimno kurwa bedzie.Ogolnie, to kurwa jesien idzie". • Re: Alineando przeklenstw polskich IP: *.zak.com.pl Gość: X54 22.11.02, 14:23 + odpowiedz lech_niedzielski napisał: > Kiedy sie czlowiek potknie ....... (urwane przez X54) Ciekawy wywod :-))). Nie zgodze sie jednak z teza, ze gdyby zniknelo to slowo Polacy przestali by mowic. Wiele skrotow "myslowych" przedstawiaja wyrazenia "pierdolic" ( zastepowalne przez "jebac") ,"chuj" czy "pizda". Zdanie jak wiadomo oprocz rzeczownikow ( kurwa) musi zawierac czasownik. Stad rola pierdelenia jest nie do przecenienia. Dezaprobata - Ja to kurwa pierdole. Perdolenie ma ta wyzszosc nad kurwa ze moze tym orzeczeniem byc. Wyrazenie - on na cos/kogos kurwuje jest tylko wyjatkiem potwierdzajacym regule i w zasadzie dotyczyc moze tylko okreslenia , ze ktos na cos/ kogos klnie.Fakt , ze nic nie zastapi kurwy jako przecinka ale kto powiedzial , ze trzeba mowic gramatycznie ? Na koniec zdania jako kropka nadaje sie chuj. Ja to kurwa pierdole i chuj. Chuj i pizda moga oczywiscie smialo zastapic kazda mirare , tego jest w pizdu lub w chuj ( stary kawal z diablem , gdzie w chuj oznaczalo wiecej niz w pizdu )oraz chuja wart. Moze byc rowniez wskazaniem blizej nieokreslonego miejsca, idz w pizdu kurwo jebana. Wracajac do pierdolenia. W zaleznosci od kontekstu ma wiele znaczen pierdolisz- mowisz nieprawde; oznaka niedowierzania. ja pierdole - wlasnie sobie o czyms przypomnialem; to mnie nie interesuje i nie bede sie tym dluzej zajmowal. Przykladow mozna mnozyc. Na szczescie z tego sie wyrasta, tak jak z dzieciecego "robienia", ktore zastepuje konstruowanie , budowanie i wiele innych nieprzysfajalnych w pewnym wieku slow. Pocieszajace jest to , ze mlodziez porozumiewa sie z soba glownie przez SMS a komu by sie chcialo tam te wulgaryzmy wpisywac. Jest wiec szansa , ze przynajmniej w tym wzgledzie szybciej dorosna. Odpowiedz Link
ballest Re: Alineando przeklenstw polskich 08.04.06, 23:42 " sloneczko1 08.04.06, 20:48 + odpowiedz no to Rico może co sam do;)" Ja, - RICO ZNOU ICH "przecinki" PERFEKT! Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 09.04.06, 00:08 psyborg.rpg.pl/do_download.php?download_file=telefon.mp3 Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Alineando przeklenstw polskich 09.04.06, 01:50 Polska rzeczywistość:),za to mnie GW wycięła? Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Alineando przeklenstw polskich 09.04.06, 09:04 ja,za to----widać wstyd im za tych co tak wulgarnie mówią Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 09.04.06, 10:01 rico-chorzow napisał: > Polska rzeczywistość:),za to mnie GW wycięła? "Polska rzeczywistość" je to jake nowe polske przeklenstwo??????? :-O Odpowiedz Link
rico-chorzow Re: Alineando przeklenstw polskich 09.04.06, 10:26 hanys_hans napisał: > rico-chorzow napisał: > > > Polska rzeczywistość:),za to mnie GW wycięła? > > "Polska rzeczywistość" je to jake nowe polske przeklenstwo??????? :-O ;)),tę rzeczywistość może tylko TEN naród wybrany używać,jeżeli ja użyję tych słów,to jestem -orynusem-,a przecież wystarczy wyjść tylko na pierwszą lepszą ulicę polskich miast i posłuchać polskiej rzeczywistości:)) Hanys:),jakoś cza to pedzieć:)) Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 14.04.06, 19:51 www.joemonster.org/i/h/prw.jpg Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 01.05.06, 09:03 plbloghumornajlepsze.blox.pl/resource/notatka.jpg Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 02.06.06, 15:53 najsmieszniejszy.filmik.2005.patrz.pl/ Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 20.08.06, 08:43 duschek napisał: > ty cieciu malinowy ! Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 11.09.06, 18:05 somepoint210 11.09.06, 03:43 + odpowiedz somepoint210 napisał: Skonczy sie kurwa na tym, ze pozabieram nozyczki:) Odpowiedz Link
ballest Re: Alineando przeklenstw polskich 03.11.06, 21:43 schlesien.nwgw.de/g/smieszne_Telefon_Do_Polski.mp3 Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 05.11.06, 18:13 rybniker napisał: > wiym,ze dzisiej je niedziela i sie dzisiej niy sklino ,to moze poczekomy do > jutra :) > ale jakie je wasze ulubione pszeklenstwo ? :) > > moje to : > > kurcze pioro > motyla noga > rzic kroliczo (najostrzejsze) :) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34281&w=51574034 Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 20.11.06, 22:45 • ale tutaj demokracja caro09 26.01.06, 10:52 zarchiwizowany niech was gwizdek scisnie Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 15.12.06, 23:08 img.hotjpg.pl/2006-09/327db3e7436d405c59630975b66dd265.jpg Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 28.12.06, 00:18 www.manaszk.it.pl/zarty/07.jpg Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 28.12.06, 00:51 www.manaszk.it.pl/zarty/polski_klawisz.jpg Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 01.02.07, 09:33 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=56118061&a=56527768&wv.x=1 Odpowiedz Link
rybniker Re: Alineando przeklenstw polskich 09.02.07, 20:58 dupa,rzic,pupa,motyla noga,kurcze pioro,kuchnia,poscic pawia,placek krowi,mina, Do 100 beczek prochu,na Zeusa,na pudziana Odpowiedz Link
rita100 Re: Alineando przeklenstw polskich 09.02.07, 21:05 Przeklinaj tutaj dowolnie, masz tu całkowitą swobodę. Na 100% właściwy wątek. Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Alineando przeklenstw polskich 09.02.07, 21:09 zaro tyn wontek wytna--ot co Odpowiedz Link
sloneczko1 Re: Alineando przeklenstw polskich 09.02.07, 21:20 bo to som polskie przeklyństwa a Wiluś je nasz i mo po naszymu przeklinać --ha! Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 06.05.07, 11:18 www.youtube.com/watch?v=oKevwMqf7mA Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 06.05.07, 11:23 www.dramatal.de/dramatal_media/portier.wmv Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 06.05.07, 11:25 www.dramatal.de/dramatal_media/odprawa_paszportowa.wmv Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 06.05.07, 11:33 www.dramatal.de/dramatal_media/niyma_prondu.mp3 Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 06.05.07, 14:07 A niech ich dunder swisnie Odpowiedz Link
rybniker Re: Alineando przeklenstw polskich 06.05.07, 20:07 niech cie przeleci stado dzikich swin Odpowiedz Link
rita100 Re: Alineando przeklenstw polskich 08.05.07, 20:49 rybniker napisał: > niech cie przeleci stado dzikich swin Orewlla 84 · * °*___ ° ___*° *° \_/*° \_/ * .* _|_ *. _|_* Odpowiedz Link
rita100 Re: Alineando przeklenstw polskich 08.05.07, 20:58 Yberlejna , Yberlejna drewka ciół drewka ciół co godzina, co godzina w portki trznół Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 04.06.07, 22:23 Dzwoni telefon. – Pralnia? – Sralnia, k…, nie pralnia. Ministerstwo kultury, kutasie j…ny! Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 09.06.07, 14:00 www.youtube.com/watch?v=VKh1iWpmvc4&mode=related&search= Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 18.09.07, 15:35 pl.youtube.com/watch?v=hnaPh7oOE7A Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 06.10.07, 08:36 sjp.pwn.pl/haslo.php?id=2542521 zajebać 1. wulg. «uderzyć kogoś» 2. wulg. «ukraść coś» Odpowiedz Link
alladyn15 Re: Alineando przeklenstw polskich 06.10.07, 08:49 Pyknij Pyrliczke w piczke a wygrasz cygarniczke >1.wulg./oszuk.<<spotykane na bazarach jako forma gry dla pijanych naiwniakow>> Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 02.12.07, 16:35 zamienniki słów lepiej powiedz: Być może mógłbym dzisiaj zostać po godzinach. zamiast: Czyś ty ochujał? Co ja kurwa domu nie mam czy co? powiedz: Myślę, że w ten sposób nie uda nam się tego zrobić. zamiast: I tak kurwa do zajebania! Całe życie z kretynami! powiedz: Może powinieneś jeszcze to sprawdzić... zamiast: No i weź tu kurwa tłumacz debilowi... powiedz: Nie uczestniczę w realizacji tego projektu. zamiast: A chuj mnie to obchodzi! powiedz: Hmmm... To bardzo interesujące... zamiast: Co ty pierdolisz? powiedz: Spróbujemy to jakoś rozplanować... zamiast: I kurwa dopiero teraz mi o tym mówisz? powiedz: On nie jest zapoznany ze sprawą... zamiast: Jak zwykle był zajęty lizaniem czyjejś dupy! powiedz: Jestem w tej chwili zawalony robotą... zamiast: I co kurwa jeszcze mam zrobić? Mam płacone na godzinę... powiedz: Lubię wyzwania... zamiast: Poszukaj sobie kogoś głupszego od siebie do czarnej roboty... powiedz: Nie za bardzo mogę ci w tej chwili pomóc. zamiast: Pojebało cię? Frajera szukasz? powiedz: Ona jest przebojową osobą. zamiast: To suka jakich mało! powiedz: Przeanalizuj to jeszcze raz... zamiast: Przecież ty kurwa nie masz zielonego pojęcia jak to się robi! powiedz: Nie mogę ci teraz pomóc zamiast: Spierdalaj! powiedz: Nie rozumiem tych technicznych zwrotów zamiast: Mówisz po polsku czy mnie obrażasz? powiedz: Pracuję nad tym zamiast: Nie mam kurwa teraz czasu powiedz: Bardzo mi przykro... zamiast: I chuj ci w dupę... Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 07.03.08, 19:56 www.pardon.pl/artykul/4134/kwasniewski_powiedzial_k_a_mac_skandal Kwaśniewski powiedział: k...a mać! Skandal? "Był zdenerwowany" - broni go Izabella Sierakowska (LiD). "To niestosowne" - polemizuje Jan Dziedziczak (PiS). Czy naprawdę eksprezydent nie może publicznie zakląć? Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 28.03.08, 23:39 Re: Proponujam zabanowac SSSia sss9 27.03.08, 21:39 Odpowiedz ballest napisał: > Na to powinni ci inni uodpedziec bo jou je strona;) > ale czym wiyncy skryslosz, tym se wiyncy uoskarzosz! > co to narcystyczny dupku, znowu ci się bogactwo języka nie podoba, że wycinasz czy czujesz się ograniczony własną prymitywną godką? Re: Proponujam zabanowac SSSia kubiss 27.03.08, 21:38 Odpowiedz Przeszkadza wam sss9 bo czule dityka wasze hitlerowskei korzonki :-) Zabanujcie go a bedziecie sami ze soba jawnie konspirowac :-) Ja wtedy tez odejde ..... :-I Z Rzymskim pozdrowieniem ..... Kubiss Re: Proponujam zabanowac SSSia sss9 27.03.08, 21:37 Odpowiedz :) 999s wycinasz za "przeklynstwa"? proponuję ci jeszcze raz przeczytać usuwane przez ciebie posty, ale wcześniej poproś kogoś z rodziny o współczesny słownik języka polskiego. będzie drogo, ale dla takich jak ty jest już możliwość zakupu książek na raty. Re: Proponujam zabanowac SSSia sss9 27.03.08, 21:29 Odpowiedz post nie był do ciebie, narcystyczny dupku. a żebyście nie mieli wątpliwej radości z fałszywego poczucia jacy to jesteście szlachetni i wyrozumiali - wisi mi czy mnie zabanujecie czy nie. je mi to egal, więc róbta co chceta. :) Odpowiedz Link
sss9 Re: Alineando przeklenstw polskich 28.03.08, 23:52 hans, jeśli potrafisz, to wymień po kolei te użyte przeze mnie przekleństwa z wszystkich cytowanych (i usuniętych za rzekome przeklinanie) postów. Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 29.03.08, 12:58 sss9 napisał: > hans, jeśli potrafisz, to wymień po kolei te użyte przeze mnie przekleństwa z > wszystkich cytowanych (i usuniętych za rzekome przeklinanie) postów. > sss9, ty siuśmajtku jedyn! jak jusz szkryklosz sam tukej w tym woontku do diaska jednego to pszinajmi przeklnij!!! bo inakszy byda musiou te twoje wypociny kaj indzi pszeniysc... Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 03.04.08, 18:56 kubiss napisał: 02.04.08, 23:34 Miouueś się świnio nie uuodzywoć i co ? Kaj twój honor ? W żići go mosz gynou jak każdy Szlezjer ..... :-) Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 12.07.08, 23:57 www.youtube.com/watch?v=7DyeVRtnHps&feature=related Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 27.07.08, 14:23 de.youtube.com/watch?v=wO6hLQfsRDY&feature=related Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 27.07.08, 14:29 de.youtube.com/watch?v=fyFP-niTRjE&feature=related Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 27.07.08, 14:34 de.youtube.com/watch?v=c4t27g9jdTU&feature=related Odpowiedz Link
hanys_hans Re: Alineando przeklenstw polskich 06.09.08, 08:42 przeklina.jcie.pl/x/160422/57/Rosa/Polityku.html przeklina.jcie.pl -- o00o-//{ ´°`(_)´°` }\\-o00o ╔╦╦╦╦╦╦╦╦╦╦╦╦╦╗ ╚╩╩╩╩╩╩╩╩╩╩╩╩╩╝ Odpowiedz Link
rita100 Re: Alineando przeklenstw polskich 06.09.08, 21:31 Czy są przekleństwa niemieckie ? Odpowiedz Link
rita100 Re: Alineando przeklenstw polskich 06.09.08, 23:05 "W tym czasie historycy stwierdzili, że określenie 'kurwa', używane przez Hitlera, było bezpodstawne. "Afera generałów" Kirst