Dodaj do ulubionych

opinia X-kom.pl Częstochowa

26.02.14, 18:55
Witam, proszę o opinie o firmie X-Kom i jej serwisie gwarancyjnym. Może ktoś z Państwa miał jakieś doświadczenia z serwisem gwarancyjnym tego sklepu i może się nimi podzielić.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • aamp Re: opinia X-kom.pl Częstochowa 27.02.14, 06:48
      bez problemów
    • danyday Re: opinia X-kom.pl Częstochowa 07.03.14, 12:53
      pierwsze słszę żeby ten sklep miał własny serwis gwarancyjny... nawet w media market nie mają - po prostu wysyłają sprzęt do serwisu producenta i dzwonią do ciebie jak wróci...
      • poszukujacy25 Re: opinia X-kom.pl Częstochowa 07.03.14, 19:25
        danyday napisał(a):

> pierwsze słszę żeby ten sklep miał własny serwis gwarancyjny... nawet w media m
        > arket nie mają - po prostu wysyłają sprzęt do serwisu producenta i dzwonią do c
        > iebie jak wróci...
        Patrząc na to kto tam pracuje to zdecydowanie lepiej że w media serwisu nie ma.
        • 5taki_jeden Re: opinia X-kom.pl Częstochowa 09.03.14, 12:53
          Do poszukujacy25.

Co masz na myśli pisząc "Patrząc na to kto tam pracuje to zdecydowanie lepiej że w media serwisu nie ma." ? Ciekawi mnie .
          Masz jakieś doświadczenie w tym temacie . Wypowiedz się , chętnie poczytam .
          Pozdrawiam.
          • poszukujacy25 Re: opinia X-kom.pl Częstochowa 11.03.14, 04:50
            5taki_jeden napisał(a):
            > Co masz na myśli pisząc "Patrząc na to kto tam pracuje to zdecydowanie lepiej ż
            > e w media serwisu nie ma." ? Ciekawi mnie .
            > Masz jakieś doświadczenie w tym temacie . Wypowiedz się , chętnie poczytam .
            > Pozdrawiam.
            Wybierz się,posłuchaj, porozmawiaj, popatrz a potem sam wyciągnij wnioski.Na temat tej firmy i praktyk przez nią stosowanych czy podejściu do klienta napisano już wystarczająco dużo.
            • linainen Re: opinia X-kom.pl Częstochowa 09.01.15, 10:45
              Oto krótka historia przygód z serwisem firmy X-KOM

Zakupiłem laptopa dnia 12.12.14, po otrzymaniu go 17.12.14 okazało się, że nie działa, wyświetlana jest cała plejada błędów systemu windows.
              Po telefonie do działu serwisowego dnia 19.12.14 i poinformowaniu o sprawie laptop został odebrany jeszcze tego samego dnia (jedyny pozytyw całej sytuacji).
              Cierpliwie czekałem, mimo zapewnienia mnie przez konsultanta, że dołożą wszelkich starań, abym laptopa otrzymał jeszcze przed końcem roku, były święta a więc wolne, podszedłem do tego sceptycznie, jak się okazało słusznie.
              Ponownie zadzwoniłem 30.12.14 i zostałem poinformowany, że laptop nie został jeszcze dostarczony na biurko technika, ale reklamacje z dnia 19.12.14 są rozpatrywane od dnia 29.12.14 a więc mój laptop trafi na biurko technika jeszcze tego samego dnia.
              Niestety jak się okazuje zostałem wprowadzony w błąd, ponieważ dzwoniąc 5.01.15 ponownie do działu serwisowego, okazuje się, że laptop nie trafił i nie wiadomo kiedy trafi na wspomniane "biurko technika", miła Pani nie wie nic, a na pytanie kiedy mogę spodziewać się laptopa odpowiada szczerze NIE WIEM, z kierownikiem nie łączy bo go NIE MA i stiwerdza, że ktoś się ze mną skontaktuje jeszcze tego samego dnia.
              Rzeczywiście w godzinach wieczornych otrzymałem telefon, że laptop został naprawiony a powodem błędów była kość pamięci RAM.
              Odesłany i "naprawiony" komputer dostałem 08.01.15 i po wciśnięciu przycisku zasilania system zamknął się napotykając bład i tak za każdą próbą ponownego uruchomienia go. Brak mi słów na opisanie tej sytuacji, dlatego odradzam zakupy w tym sklepie, ponieważ jeśli rzecz nie będzie działała poprawnie to nikt nie zajmie się nią profesjonalnie i rzetelnie a jedynie "odwali" robote i odeśle sprzęt w ogóle nie dbając o klienta. Ogromna strata czasu i nerwów.
              • stefan.123 Re: opinia X-kom.pl Częstochowa 13.04.15, 23:23
                Tak to jest gdy ciągle wymieniają "servicemanów" :)
    • d_n Re: opinia X-kom.pl Częstochowa 07.03.14, 19:03
      Serwis w porządku. (Jest na miejscu)
      Było coś nie tak z procesorem. Wymienili. Jest OK.
    • linainen Re: opinia X-kom.pl Częstochowa 09.01.15, 10:48
      Oto krótka historia przygód z serwisem firmy X-KOM

Zakupiłem laptopa dnia 12.12.14, po otrzymaniu go 17.12.14 okazało się, że nie działa, wyświetlana jest cała plejada błędów systemu windows.
      Po telefonie do działu serwisowego dnia 19.12.14 i poinformowaniu o sprawie laptop został odebrany jeszcze tego samego dnia (jedyny pozytyw całej sytuacji).
      Cierpliwie czekałem, mimo zapewnienia mnie przez konsultanta, że dołożą wszelkich starań, abym laptopa otrzymał jeszcze przed końcem roku, były święta a więc wolne, podszedłem do tego sceptycznie, jak się okazało słusznie.
      Ponownie zadzwoniłem 30.12.14 i zostałem poinformowany, że laptop nie został jeszcze dostarczony na biurko technika, ale reklamacje z dnia 19.12.14 są rozpatrywane od dnia 29.12.14 a więc mój laptop trafi na biurko technika jeszcze tego samego dnia.
      Niestety jak się okazuje zostałem wprowadzony w błąd, ponieważ dzwoniąc 5.01.15 ponownie do działu serwisowego, okazuje się, że laptop nie trafił i nie wiadomo kiedy trafi na wspomniane "biurko technika", miła Pani nie wie nic, a na pytanie kiedy mogę spodziewać się laptopa odpowiada szczerze NIE WIEM, z kierownikiem nie łączy bo go NIE MA i stiwerdza, że ktoś się ze mną skontaktuje jeszcze tego samego dnia.
      Rzeczywiście w godzinach wieczornych otrzymałem telefon, że laptop został naprawiony a powodem błędów była kość pamięci RAM.
      Odesłany i "naprawiony" komputer dostałem 08.01.15 i po wciśnięciu przycisku zasilania system zamknął się napotykając bład i tak za każdą próbą ponownego uruchomienia go. Brak mi słów na opisanie tej sytuacji, dlatego odradzam zakupy w tym sklepie, ponieważ jeśli rzecz nie będzie działała poprawnie to nikt nie zajmie się nią profesjonalnie i rzetelnie a jedynie "odwali" robote i odeśle sprzęt w ogóle nie dbając o klienta. Ogromna strata czasu i nerwów.
      • tex6666 Re: opinia X-kom.pl Częstochowa 02.03.15, 20:27
        Również mogę dorzucić swoje trzy grosze do negatywnej pracy serwisu X-kom.
        Ale od początku.
        2 .12.2014 z rozmowie telefonicznej zamówiłem tablet Colorovo CityTab Supreme 7,85 Z2580/1024MB/16GB/Android 4.2. Już 4.12.2014 odebrałem w oddziale w Katowicach. Dotąd wszystko było na ?5-tkę?. Obsługa bardzo uprzejma. Uprzejmość kończy się jednak z chwilą zostawienia pieniędzy. Później jest tylko droga przez mękę.
        30.01.2015 tablet przy próbie uruchomienia zawieszał się na planszy startowej i tak pozostawał. Nie pomagały żadne restarty. Dn.02.02.2015 zgłosiłem się do sprzedawcy reklamując towar. Przyjmując do reklamacji opisali każda najmniejszą ryskę, robili zdjęcia. W krótkim czasie dostałem nawet maila do strony na której mogę sprawdzić status naprawy.
        Mijały dni a na niej nic się nie zmieniało. W końcu dn.20.02.2015 postanowiłem zadzwonić do serwisu X-kom. Po ok.18 min ?wiszenia? na telefonie odezwał się konsultant. Poinformował mnie że tablet jest w serwisie zewnętrznym firmie FIXIT. Został tam wysłany 17.02.2015 roku a więc po piętnastu(!) dniach od dostarczenia przeze mnie do X-koma. Na moje pytanie co się z nim działo przez tyle czasu odpowiedział rozbrajająco że uszkodzenie było weryfikowane! Usłyszałem również, że dołożą wszelkich starań aby był szybko naprawione i inne tan ble,ble ble. Czekałem dalej cierpliwie.
        02.02 2015 a więc dokładnie po 28 dniach ponownie dzwoniłem na serwis. Znów ?wiszenie? przez 20 minut. Tym razem głosi się konsultantka. Chciałem się dowiedzieć o reklamowany tablet i tu podaje numer reklamacji. Proszę chwile poczekać i znowu przez 4min, słyszę w słuchawce durną muzykę. Po tym dowiaduję się że tablet jest naprawiony.
        - To kiedy go mogę odebrać?
        - Nie wiem, bo jeszcze jest nie odesłany z FIXA.
        - To kiedy będzie?
        - Nie wiem bo wysyłają towar losowo.
        - To kiedy jest szansa że go dostanę?
        - Nie może udzielić takiej informacji bo nie wie?
        - To kto wie? Proszę z kierownikiem.
        - Nie dostępny. Jest na naradzie.
        - To proszę numer do niego.
        - Nie mogę podać numeru.
        - To w związku z niedotrzymaniem czasu naprawy żądam zwrotu pieniędzy lub wymiany na inny.
        - Nie może pan żądać bo tablet jest naprawiony.
        - To kiedy go dostanę z powrotem?
        - Nie wiem.
        - To kto wie?
        - Nikt nie udzieli panu takiej informacji.
        - A czy za okres przebywania tabletu zostanie mi przedłużona gwarancja?
        - Ja nie mam takich uprawnień. W zgłoszeniu reklamacyjnym który pan podpisał jest zapisane że X-kom nie jest stroną(!) w reklamacji i nie odpowiada za czas naprawy(!!!).

Wynika z nie jasno, że jako klient mam jedyne prawo jakie mam to CZEKAĆ.

W tym tonie rozmowa trwała przez ok. 10 a z niej nic dla mnie nie wynikało. Nie mam tabletu, nie mam pieniędzy nie mam wiadomości kiedy go dostanę i czy w ogóle go dostanę.

W sumie dwie rozmowy to ok. 55 minut wiszenia na telefonie za którą ja muszę zapłacić. Ponoszę dodatkowe koszty. Na szczęście jest to tylko tablet. Nie wyobrażam sobie, co by było gdybym to był np. laptop który jest mi potrzebny do pracy. Dla zainteresowanych serwis X-koma tel. 34 344 030.
        • x-kompl Re: opinia X-kom.pl Częstochowa 13.04.15, 13:15
          Przykro nam z powodu zaistniałej sytuacji. Chcielibyśmy dokładnie wyjaśnić kwestię tej reklamacji, dlatego bardzo prosimy o kontakt w tej sprawie pod adresem e-mail. satysfakcja@x-kom.pl.
    • rozmowy_w_sieci Re: opinia X-kom.pl Częstochowa 03.03.15, 10:29
      Najlepiej kupować w sklepie internetowym i w razie czego zrezygnować z zakupu, w ciągu 14 dni.
      • gawedas Re: opinia X-kom.pl Częstochowa 08.03.15, 19:42
        Podpisuję sie dwoma rękami pod negatywną opinią odnośnie serwisu gwarancyjnego.Nigdy więcej nie zamierzam ponownie dokonywać zakupu w tej firmie.Serwis denny- mówie to na podstawie własnych doświadczeń z nimi / zero kompetencji i wiedzy/.Żenada
    • gad_z_rakowa Re: opinia X-kom.pl Częstochowa 10.03.15, 17:49
      zakupilem kiedys laptop asus w x-komie. po okolo 1 roku uzytkowania zepsula sie klawiatura. okazalo sie ze producent ma swoja siec serwisowa nie zwiazana ze sklepem, laptop zostal odebrany przez kuriera i po naprawie w ten sposob odeslany, wszystko gratis w ramach gwarancji.
      trudno zatem narzekac na serwis i obsluge w x-kom. ale moze inne towary sa serwisowane w inny sposob?
    • maxu8 Re: opinia X-kom.pl Częstochowa 19.05.16, 06:55
      OSTRZEGAM POTENCJALNYCH KLIENTÓW PRZED ZAKUPAMI W SKLEPIE INTERNETOWYM X-KOM!!!
      Poszukuję osób ktore sa zatrudnione przy odbiorze sprzetu przesłanego w ramach reklamacji. Szczegolnie interesuje mnie informacja czy X-kom nagrywa rozpakowywanie paczek jeżeli tak to dlaczego nie udostępnia tych nagrań osobom zainteresowanym.I jeszcze jedno pytanie Czy w firmie znajduje sie zespół który ...SPECJALNIE USZKADZA NADESŁANY SPRZĘT ABY ODRZUCIĆ REKLAMACJE? w JAKI SPOSÓB PRACOWNICY USZKADZAJA SPRZĘT?
      Jeżeli w najbliższych dniach nie wyjaśni sie sprawa mojej reklamacji złożę pracownikom którzy ujawnia tajemnice NISZCZENIA NADESŁANEGO SPRZĘTU odpowiednią ofertę!!! Mój laptop kosztował 2 tyś zł Propozycja bedzie pieciokrotnie wyższa.
      Jednocześnie zakładam stronkę na fejsie gdzie będę informował o działalności X_KOM!!! Dla potencjalnych klientow mam propozycję , proszę wpisać w przeglądarke hasło: X-kom oszuści a zobaczycie ile stron Wam wyskoczy!!!
    • staszek.dojazdy Re: opinia X-kom.pl Częstochowa 14.06.16, 10:52
      Sprzedano mi pamięć której laptop nie widzi . Reklamacja odrzucona gdyż jakaś naklejka z numerem seryjnym na opakowaniu była uszkodzona - (ja reklamowałem PAMIĘĆ nie pudełko!) . Ten numer dla x-kom jest znany gdyż został podany mi telefonicznie przed reklamacją.
      Jak widać x-kom potrafi tylko sprzedawać nie zawsze sprawny sprzęt . Przy ew. reklamacji zawsze jakiś pretekst się znajdzie aby posłać klienta na drzewo.
      N I E P O L E C A M !! No chyba że komuś nie zależy na obsłudze gwarancji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka