2henio
18.08.14, 11:31
W sobotę chcąc wysłać paczkę podjechałem na ul. Równległą do firmy GLS
pierwsze co robię to szukam wzrokiem gdzie ja mam wejść bo oznaczenie punktu wysyłki słabe, mam, tu można wysłać paczkę jest to sklep z artykułami hmm... w zasadzie tam chyba jest wszystko - ale widzę karteczkę przyklejoną na szybie - punkt dziś nie pracuje - udaję się bezpośrednio (drzwi naprzeciwko) do GLS-u gdzie widzę urzędującą Panią: mówię do niej że chcę wysłać paczkę a Pani odpowiada że "w sobotę firma nie pracuje" - trudno.
W tym miejscu powinienem zakończyć przygodę z GLS-em i byłoby wszystko ok.
W poniedziałek znalazłem chwilę czasu aby wysłać wkońcu tą paczkę.
Znów jestem na ul. Równoległej już wiem gdzie mam wejść, w punkcie siedzi sobie starsza Pani i je śniadanie.
Wchodzę, mówię dzień dobry i proszę o druk do wysłania paczki.
W czasie kiedy ja wypełniam druk Pani skrupulatnie mierzy najdłuższy i najkrótszy bok po czym udaje się do Pani z GLS-u i wraca z "diagnozą" 45 ZŁ.
Taka kwota za niezbyt dużą paczkę to zdecydowanie za dużo, więc przeprosiłem Panią i powiedziałem że rezygnuję.
Pani już wyraźnie nie w sosie coś odburknęła.
Do widzenia Pani - powiedziałem.
Ale Pan niech mi odda ten druk - słyszę
Proszę Pani tam są moje i odbiorcy dane, adresy i numery telefonów chcę to zabrać.
Nie ma mowy, Pani pędzi za mną na parking do auta i chce wyrywać druk.
W takim razie mogę to potargać przy Pani, targając na parkingu druk wyrywam swoje dane i dane odbiorcy, resztę potarganego druku Pani mi wyrywa jakby od tego zależało jej życie.
Podziękowałem za obsługę i pojechałem do punktu IN MEDIO w dawnej BILLI (ELEA,SIMPLY sam już nie wiem co tam jest teraz) - tam podobno jest punkt wysyłkowy "SIÓDEMKI"
Blond Pani w IN MEDIO informuje mnie że nie można wysłać poniewać drukarkę ma niepodłączoną. No tak, przypominam sobie że jakiś miesiąc temu byłem tutaj wysłać paczkę i usłyszałem to samo. (wysłałem ją wtedy GLS-em, była trzy razy lżejsza i cztery razy mniejsza niż ta obecna - zapłaciłem ok.23 ZŁ) Dziękuję Pani i udaję się na pocztę.
Na poczcie Pani z uśmiechem otwiera drzwiczki, proszę o wycenę paczki, Pani kładzie na wagę i mówi 22 ZŁ - to ja poproszę PRIORYTET - 26 ZŁ się należy.
Bez problemów, z uśmiechem, cena nieporównywalna do GLS, Poczta widoczna z daleka, oznakowane wszystko jak należy.
Dziękuję bardzo