Dodaj do ulubionych

Czy grożą nam zimne kaloryfery?

IP: *.trustnet.pl 18.11.04, 22:11
Nie ma na to słów porażka i żenada!!! Czy taki problem powinien wyjść na jaw
dopiero w przeddzień zimy??? Panie Prezydencie, do roboty!! Nie dziwię się,
że poparcie spada. I prowizoryczne rewutalizacja 3 alei nc nie zmieni. A
miało być tak pięknie.... Żegnam ozięble...
Obserwuj wątek
    • Gość: zaba Re: Czy grożą nam zimne kaloryfery? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.04, 23:08
      Grzejniki na tysiacleciu sa chlodne, w mieszkaniach jest nie za cieplo. Mimo,
      niskiej temperatury w mieszkaniu placi sie tyle jakby bylo prawidlowo ogrzane.
      to jest zlodziejstwo.
    • Gość: Kocioł Od wtorku nowy właściciel PESC kupi opał IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 00:04
      We wtorek PESC zostanie sprzedany Finom a kto do tego nie chce dopuścić - jest
      lobby możnych miasta Częstochowy aby jeszcze do wtorku doprowadzić PESC do
      upadłości i przejąć lukratywne sieci przesyłowe na Północ z elektrowni. Dlatego
      Dyrektor Zakładu energetycznego podjął ostatniom próbę udaremnienia prywtyzacji
      spółki. Jeśli do tego dojdzie ujawnie nazwiska osób z Prawej i lewej strony
      polityki częstochowy zamieszane w Tą aferę!!!!! oraz jak ma wyglądać podział
      łupów!!!
    • Gość: xx Re: Czy grożą nam zimne kaloryfery? IP: *.icis.pcz.pl 19.11.04, 01:28
      Tylko ze PESC nie ma nic wspolnego z miastem. Solidarnosc w PESC liczy ze ktos
      im zalatwi pieniadze. Przeciez to takie same okradanie spoleczenstwa jak w
      przypadku pseudo-biznesmenow-aferzystow.

Ktos gotow jest we wszystkim obwiniac JG. A jak jedni ludzie pasozytuja (czytaj
      okradaja) innych to wszystko jest ok.
    • Gość: teza TO JEST WLASNIE KAPITALIZM! IP: *.dc.dc.cox.net 19.11.04, 02:38
    • Gość: bilder Re: Czy grożą nam zimne kaloryfery? IP: *.dclient.hispeed.ch 19.11.04, 06:04
      Gadu gadu stary dziadu bla bla bla od Iwana do Pogana jak gowno bylo tak gowno
      jest.Ale w Oswiecimiu jeszcze grzeja wiec ta cala bande do krematorium,,,,
    • Gość: Marta Re: Czy grożą nam zimne kaloryfery? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 10:16
      To jest skandal!! Wstyd
    • Gość: BEZ KOMENTARZA "Niech żyje nasz towarzysz Pan Prezydent" :)))haha IP: *.ts524.cwt.esat.net 19.11.04, 11:21
      To jakaś pieśń pochwalna dla Wroniszcza a nie rzetelny artykuł...
      (...)natychmiast zareagował prezydent miasta(...)-nasz rzutki pracowity
      towarzysz prezydent!!! hip hip hura!!!
      (...)We środę Tadeusz Wrona poprosił pisemnie prezesa... o odpowiedź, czy jest
      groźba przerwania dostaw i co zrobił, by przed tym się zabezpieczyć(...)-Swoją
      drogą to bardzo wcześniej... A zimno jak cholera!!!
      (...)Dostrzeżone przez Pana Prezydenta zagrożenie zaprzestania dostaw ciepła
      budzi również i mój niepokój(...)-Przydupaska..?
      (...)Władze Częstochowy uznały taką odpowiedź za skandaliczną(...)-Poprostu
      bohaterowie narodowi!!! :)))
      (...)Prezydent wysłał skargę(...)-Wysilił się! A ludziom ciągle zimno!!!
      (...)Wytknęliśmy, że niedopuszczalne jest(...)-Wow... imponujące!
      • Gość: I.LEŚNIKOWSKI SZKODA SŁÓW IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 20.11.04, 15:44
        Poziom treści i rozumowania zawartych w tym wpisie zwalnia mnie od marnowania
        słów na komentarz wobec pańskiej wypowiedzi, zatem proponuję zerknąć na
        zamieszczoną niżej polemikę z Angelą.

Ireneusz Leśnikowski
        rzecznik prasowy Urzędu Miasta
    • Gość: Angela Re: Czy grożą nam zimne kaloryfery? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 12:19
      "Wytkęliśmy, napisaliśmy, wysłalismy", ale nikt nic nie robi w kierunku
      umozliwienia zakupu opału. Panie Prezydencie, czas do pracy. Jak będzie zimno w
      mieszkaniach, to chyba przyjdzie nam z dziećmi przyjśc do Pańskiego gabinetu. W
      kupie raźniej, a i ciepło z naszych ciał powinno wystarczyć. Oby do lata.
      • Gość: KM luuuudzie co to jest ta angela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 02:26
        chciałem napisac że niejaka Angela ma jedna komórke mózgowa ale po namysle
        powiem ze nie ma zadnej. a dlaczego prezydent miasta czestochowy ma kupowac
        opał dla spółki państwowej? czy skarb panstwa kupuje kostke brukowa na nasze
        chodniki? czy prezydent katowic kupuje wegiele do elektrowni lub ciepłowniw
        katowicach? nie, bo mu nie wolno tak samo jak prezydentowi czestochowy. wiec
        albo niejaka angela jest podstawiona towarzyszką i pisze co jej w irganizacji
        kazą albo wklęsłą mózgownice. PESC opanowały partyjne czerwone kacyki i teraz
        doprowadzaja to przedsiebiortswo do ruiny.

czy Angeli kazali tak pisac w podstawowej komórce partuyjnej?
      • Gość: Angela Re: Czy grożą nam zimne kaloryfery? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 08:44
        Wielokomórkowy MK, może i nie mam aż tyle komórek mózgowych co Ty, ale kulturę
        mam wobec czego nie będę szła Twoim śladem. Ja się tylko martwię faktem, że
        nasza kochana władza (którą sami sobie wybraliśmy) nie robi nic konkretnego w
        kierunku zdobycia opału przez firmę kierowana najwyraźniej przez nieudolnych
        ludzi. Skoro PESC nie będzie miał opału, to moje i Twoje grzejniki w mieszkaniu
        będą zimne. A jak będą zimne to będziemy marzli, a jak będziemy marzli, to
        bedziemy chorzy. Czy teraz juz rozumiesz wielokomórkowy o co mi chodziło?
        Pozdrawiam, bezkomórkowa Angela.
        • Gość: I.LEŚNIKOWSKI NIE DAJMY SOBIE DMUCHAĆ W KASZĘ IP: *.czestochowa.um.gov.pl / *.um.gov.pl 20.11.04, 15:40
          Szanowna Angelo! (jesteśmy na ty)

Żaden Prezydent Miasta choćby chciał, to nie może tego zrobić, bo mu zabrania
          prawo. Prawo nakazuje dbać o przedsiębiorstwa będące własnością skarbu państwa
          rządowi - czyli właścicielowi.
          To jest oczywiste i jednoznaczne. Po to my wszyscy płacimy podatki.
          Jeśli są obawy co do funkcjonowania tego przedsiębiorstwa, to należy z
          pretensjami zwrócić się do właścicieli PESC-u, a nie Prezydenta.
          Przy okazji: Prezydent Częstochowy nie czeka z założonymi rękami, lecz mediuje
          i monituje odpowiednich decydentów, gdy wymaga tego sytuacja.
          Artykuł dotyczył właśnie skandalicznej odpowiedzi tychże właśnie dycydentów.
          Skandalicznej, bo aroganckiej i proponującej przez odpowiedni urząd państwowy
          złamanie prawa. To prawo nakłada zresztą na TEN URZĄD wcześniej wspomniany
          obowiązek.
          To nie pierwsza tego typu sytuacja. W podobnym stylu odpowiedziała katowicka
          dyrekcja PKP na uwagi Prezydenta związane z brudem na częstochowskim dworcu
          PKP - chcecie mieć czysto na dworcu to niech Angela czyli mieszkańcy
          Czestochowy sobie zapłacą. Czyli za czystość w państwowej spółce powinnaś
          płacić Angelo podwójnie, za każdym razem gdy tego sobie te przedsiębiorstwa
          zażyczą.
          Częstochowianie nie powinni sobie pozwalać dmuchać w kaszę. A niestety, podobne
          do Twojej opinie do tego się sprowadzają.

Ireneusz Leśnikowski

• Gość: Angela Re: NIE DAJMY SOBIE DMUCHAĆ W KASZĘ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.04, 20:31
            Drogi Ireneuszu!

Rozumiem doskonale co chciałeś przekazac tym wpisem, ale nadal nie rozumiem,
            czy na tym powinna sie kończyć rola NASZEGO PREZYDENTA. Ostatecznie to wyższa
            instancja z pogardą podchodzi do nas wszystkich. Jeśli o mnie chodzi, to jestem
            w stanie osobiście pojechac i powiedzieć pewnym osobom co o nich i ich
            zachowaniu sądzę. Nie mam kompleksów mieszkańca Częstochowy. Jestem dumna z
            faktu, że tu mieszkam i bedę głośno protestować przeciwko takiemu nas
            traktowaniu. A komu jak nie właśnie panu Wronie mam zgłosić swoje wnioski?
            Przecież to właśnie On reprezentuje mnie i setki mieszkańców naszego miasta.
            Nie mam zamiaru płacić za coś, za co już zapłaciłam. Ale zgadzając się na
            pozycję tego gorszego (a postawa osób na stanowiskach w naszym UM niestety
            taka jest)zgadzamy się również na traktowanie nas jako gorszego partnera czy
            inaczej "chłopca do bicia". Nie chcę tutaj przerzucać się argumentami za i
            przeciw, bo każdy z nas ma ich kilkanaście i każdy będzie bronił swoich. Fakt
            jest taki, że to właśnie gospodarz naszego miasta, pan Wrona , powinien dbać o
            swoich mieszkańców. I mam nadzieję, że jednak znajdzie właściwy sposób na
            wyegzekwowanie środków, które powinny byc przeznaczone tak na ogrzewanie miasta
            jak i na zachowanie czystości na dworcu kolejowym.
            Z wyrazami szacunku
            Angela
            • Gość: darek Re: NIE DAJMY SOBIE DMUCHAĆ W KASZĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 03:42
              zgadzam się z jakims wczesniejszym wpisem że Angela powinna pracowac w kuchni.
              może być w ciepłowni
    • tschenstochauer KOMINEK 19.11.04, 18:21
      ...NA OGRZANIE 50 METROWEGO MIESZKANIA POWINNO STARCZYC DREWNA ZA 100 ZL
      MIESIECZNIE , I TYLKO W SEZONIE.
      ZAKUP KOMINKA: 1000 ,KOZY:500 , ZE NIEWSPOMNE O SAMODZIELNYM ZBUDOWANIU KOMINKA.
      TYLKO JAK ZERWAC MAFIJNY KONTRAKT ZE SPOLDZIELNIA NAKAZUJACY PLACENIE KILKUSET
      MIESIECZNIE NAWET W LATO WIOSNE JESIEN ,CZY NAPRZYKLAD GDY KTOS ZA GRANICA:
      CHATA PUSTA ALE OGRZEWANA ,ALBO I NIE BO WEGLA W PESC WLASNIE BRAKLO!!!
      A POMYSLEC ZE JESTESMY W UNII...
      ...ALBO I NIE.

WRONA ODLEC!!!
      • Gość: KM idz sie chłopie powieś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 02:28
        albo lepiej zastrzel - bedzie wiekszy pozytek dla spoleczenstwa

Pesc - ciepłownia to panstwowe przedsiebiorstwo
        • Gość: aa Re: idz sie chłopie powieś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 10:28
          jak fajnie jest czytać wypowiedzi mieszkańców którzy nie mają zielonego pojęcia
          co kto może.
          Prezydent miasta tyle ma do PESC jak Czerwoni do Jasnej Góry.
          Przedsiębiorstwo jest własnością SKARBU PAŃSTWA zarządzane przez ludzi z kręgów
          pani posłanki JANIKOWE. itak samo zarządzają jak naszym krajem same afery i tu
          taksamo nie ma pieniędzy na opał i wypłatę dla pracowników a są na prezenty dla
          innychiwystawe zarządzanie nie licząc optymizmu trego ca Zarządza GRATULACJE
          pracownik PESC
          • Gość: alfa_nie_omega Re: idz sie chłopie powieś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 18:47
            Pan prezes zamiast załatwiać opał zabrał się za walkę ze związkami zawodowymi.
            Zajęło mu to całe lato, ale teraz przyrzeka, że to naprawi.
            • Gość: xx Re: idz sie chłopie powieś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 20:19
              Czy ten pan jeszcze coś może ???????????? wydaje mi się że nić przepraszam nie
              wydaje mi się on nic nie może.hhhhuuuuuuurrrrraaaaa
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka