Gość: Boki IP: *.dupa.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 18:20 Z pewnością większość zauważyła, że tramwaje kiedy się mijają "mrugają do siebie". Czy to rodzaj pozdrowienia :) Fajny zwyczaj :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Angela Re: Mrugające tramwaje? :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 18:38 Dopiero teraz to widziałeś? Tak zawsze było odkad pamiętam. Owszem, to jest ich zwyczaj pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boki Re: Mrugające tramwaje? :) IP: *.dupa.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 18:42 Nie, no oczywiście że widziałem to już wcześniej, ale nie zwracałem jakoś na to uwagi :))) Odpowiedz Link Zgłoś
pfan Re: Mrugające tramwaje? :) 19.11.04, 18:48 fajny zwyczaj ale bedac czepliwym to lamia przepisy drogowe :) kierunkowskazy sa do czego innego :P pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: Mrugające tramwaje? :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 20:17 Po prostu w Częstochowie nie mają gdzie skręcac wiec chociaż jak sie mijaja to kierunkami mrugają i maja frajde . Ciekawe jakby we Wrocławiu takiego motorniczego wypuścił na ulice- pewnie mrugałby oczami! POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH MOTORNICZYCH- JESTEŚCIE BEZNADZIEJNI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Pruciak Re: Mrugające tramwaje? :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 18:48 U nas motorniczowie mogą sobie na to pozwolić, bo w zasadzie nie ma w naszej "sieci" tramwajowej skrzyżowań. Wyjątkami są tylko zjazdy na pętlę Kiedrzyńska, Dworzec Raków oraz do Zajezdni. W innych miastach mruganie oznacza zamiar skręcenia i na ten sposób pozdrawiania nik sobie nie może pozwolić, bo wywołałby bezsensowene zamieszanie. Odpowiedz Link Zgłoś
snoopyblue Re: Mrugające tramwaje? :) 19.11.04, 20:09 dawno mnie tu nie było ;) wprowadźmy takie miganie w autobusach :P ciekawe czy drogówka by sie wyrobiła ? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snowie Re: Mrugające tramwaje? :) IP: *.pl 30.12.04, 19:35 W autobusach jest uniesienie lewej łapy w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dodaelektroda Re: Mrugające tramwaje? :) IP: *.darkstar.pl 01.01.05, 17:58 tacy tramwajarze mijaja sie w ciagu zmiany co najmniej kilkanascie razy. i za kazdym razem mrugaja do siebie? rozumiem jak sie mijaja 1szy raz alee tak caly czas? troche zabawne Odpowiedz Link Zgłoś