Dodaj do ulubionych

Mrugające tramwaje? :)

IP: *.dupa.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 18:20
Z pewnością większość zauważyła, że tramwaje kiedy się mijają "mrugają do
siebie". Czy to rodzaj pozdrowienia :) Fajny zwyczaj :)
Obserwuj wątek
    • Gość: Angela Re: Mrugające tramwaje? :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 18:38
      Dopiero teraz to widziałeś? Tak zawsze było odkad pamiętam. Owszem, to jest ich
      zwyczaj pozdrowienia.
      • Gość: Boki Re: Mrugające tramwaje? :) IP: *.dupa.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.11.04, 18:42
        Nie, no oczywiście że widziałem to już wcześniej, ale nie zwracałem jakoś na to
        uwagi :)))
        • pfan Re: Mrugające tramwaje? :) 19.11.04, 18:48
          fajny zwyczaj ale bedac czepliwym to lamia przepisy drogowe :) kierunkowskazy sa do czego innego :P

pozdrawiam
        • Gość: kolo Re: Mrugające tramwaje? :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.04, 20:17
          Po prostu w Częstochowie nie mają gdzie skręcac wiec chociaż jak sie mijaja to
          kierunkami mrugają i maja frajde . Ciekawe jakby we Wrocławiu takiego
          motorniczego wypuścił na ulice- pewnie mrugałby oczami!
          POZDROWIENIA DLA WSZYSTKICH MOTORNICZYCH- JESTEŚCIE BEZNADZIEJNI
    • Gość: Konrad Pruciak Re: Mrugające tramwaje? :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 18:48
      U nas motorniczowie mogą sobie na to pozwolić, bo w zasadzie nie ma w
      naszej "sieci" tramwajowej skrzyżowań. Wyjątkami są tylko zjazdy na pętlę
      Kiedrzyńska, Dworzec Raków oraz do Zajezdni. W innych miastach mruganie oznacza
      zamiar skręcenia i na ten sposób pozdrawiania nik sobie nie może pozwolić, bo
      wywołałby bezsensowene zamieszanie.
      • snoopyblue Re: Mrugające tramwaje? :) 19.11.04, 20:09
        dawno mnie tu nie było ;) wprowadźmy takie miganie w autobusach :P ciekawe czy drogówka by sie wyrobiła ? :P
        • Gość: snowie Re: Mrugające tramwaje? :) IP: *.pl 30.12.04, 19:35
          W autobusach jest uniesienie lewej łapy w górę.
          • Gość: dodaelektroda Re: Mrugające tramwaje? :) IP: *.darkstar.pl 01.01.05, 17:58
            tacy tramwajarze mijaja sie w ciagu zmiany co najmniej kilkanascie razy. i za
            kazdym razem mrugaja do siebie? rozumiem jak sie mijaja 1szy raz alee tak caly
            czas? troche zabawne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka