Dodaj do ulubionych

Bank Częstochowa

IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 15:40
Przestrzegam wszystkich zainteresowanych przed Bankiem
Częstochwa. Mówią i zapraszają do kożystania z pożyczki
a procedury mają takie że lepiej nie mówic. Przy
dochodach netto 2700 zł i kwcie pożyczki 3500 zł,
potrzeba żyrantów i rozpatrywanie wniosku trwa tak z
10-12 dni. W mędzy czasie każą donosić dodatkowe
dokumenty bo niedoinformowane lale malowane w banku nie
wiedzą dokładnie co trzeba złożyć. Jeszcze każą
codziennie dzwonić i pytać czy wniosek już rozpatrzony.
Nic dziwnego, że ten pożal się Boże bank ma kłopoty
finansowe
Obserwuj wątek
    • bigpaolka Re: Bank Częstochowa 14.05.02, 17:15
      Miałam podobne przeboje z BCz. Teraz załatwiam kredyt w innym banku na refinansowanie tamtego kredytu, bo w tym jest tyle zabezpieczeń, że szkoda mówić. Najpierw powiedziano nam, że poręczyciele sš potrzebni tylko do chwili ustanowienia hipoteki na dom, który kupowali�my za ten kredyt, potem, gdy ponad rok czekali�my na ruch banku (miało być po 2 tygodniach od uprawomocnienia się hipoteki), że poręczyciele sš na caly okres trwania kredytu (15 lat!). Argumenty, że nikt nie zgodziłby się wisieć
      u kogo� na kredycie, nawet rodzina, przez taki okres, nic nie dały.
      Podobnie było z innym zabepieczeniem. Mojego taty (kredyt brali rodzice) nie udało się ubezpieczyć, co miało być jednym z zabezpieczeń (nie ten wiek, no i był kilka lat po zawale), więc ja dałam swoje ubezpieczenie (moje i mojej mamy aż nadto zabezpieczały kredyt). Teraz BCz nie chce skre�lić punktu o polisie mojego taty, JE�LI nie damy innego zabezpieczenia (np. inna nieruchomo�ć, samochód!). Z tej praktyki wynika, że żeby wzišć kredyt, najpierw trzeba bankowi udowodnić, że zarabiamy i posiadamy tyle, że wcale nie jest nam ten kredyt potrzebny.
      Najlepsza była rozmowa w Banku kilka miesięcy temu, gdy wyniknęła ta cała sprawa
      z polisš taty i poręczycielami. Rozmawiali�my z panienkš, która przedstawiała się, że jest tu NACZELNIKIEM, niestety, nieznanym z nazwiska. Chyba �wieżo po awansie i nie mogła się nacieszyć. Wymy�lała nam też, że raty trzeba wpłacać na inne konto (konto kredytowe, a nie konto rodziców, z którego BCz zabierał raty. W efekcie zabierał wszystko, cokolwiek było tam wpłacane, tak sobie kalkulował odsetki i inne opłaty). No i inne takie tam bzdury. Byli�my tam godzinę. My swoje i ona swoje, jak grochem o �cianę. Nic nie docierało. Gdy powiedziałam, że muszš skre�lić punkt o polisie taty z umowy kredytu, bo po prostu jest on nieważny i nic nie zyskajš, je�li co� się stanie tacie - panienka stwierdziła, że to NASZA wina, że taty nie można ubezpieczyć, bo to z naszej strony niedopełnienie formalno�ci!
      Zaczęłam załatwiać kredyt w PKO BP SA, bo tam z zabezpieczeń jest tylko hipoteka, ubezpieczenie kredytu i ubezpieczenie nieruchomo�ci z cesjš na bank.
      Może kto� mi poradzi, który bank też tak mało formalno�ci wymaga? Chciałabym porównać oferty, bo wszystkie inne żšdajš ubezpieczeń osobistych i żyrantów, a tego chcemy uniknšć.
      To tyle. Pozdrawiam.
      bigpaolka@poczta.gazeta.pl
      • Gość: V.C. Re: Bank Częstochowa IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 20:12
        Bank Częstochowa od dłuższego czasu nie ma już kłopotów finansowych .

Większość udziałów posiada obecnie BRE , który zamierza wykupić pozostałe
        akcje i połączyć nasz (?) bank z internetowym mBankiem , dzięki czemu będzie on
        ( MBank ) notowany na giełdzie .

A propos pożyczek .

Kilka lat temu próbowałewm zaciągnąć kredyt w BOŚ . Marne 10 tys. zł . Mam
        stałą pracę i dochody powyżej średniej krajowej .

Oferowałem nawet własne mieszkanie pod zastaw .

Nic z tego .

Odmówiono mi .

A poza tym , kredytów oprocentowanych powyżej 10 % radziłbym nie zaciagąć .

To przecież po prostu lichwa !
        • Gość: jana Re: Bank Częstochowa IP: 212.87.231.* 16.05.02, 07:51
          Może i kłopotów nie ma ale obsługa jest fatalna, panienki niedoinformowane i
          niezbyt uprzejme przy takiej konkurencji na rynku bankowym bardziej bym się
          starała o klientów niż oni. Jest to bank do wielkiej bani i nigdy już nie będę
          korzystać Z jego usług.
          • Gość: MarcinK Re: Bank Częstochowa IP: *.gwarant.lodz.tpnet.pl 17.05.02, 15:53
            Witam

Ponoc niedlugo wszystko w Banku Czestochowa sie ma zmienic. Bedzie nazywal
            sie mBank, siedzibe i centrale bedzie mial w Lodzi (tu teraz jest mBank jako
            wydzial BRE) i produkty jak tez standardy obslugi ma przyjac z grupy BRE.

Pozdrawiam, MarcinK
            • Gość: rafał Re: Bank Częstochowa IP: *.pl 19.05.02, 00:27
              dziwne to, bo Mbank ma tylko obsluge przez internet, a Bank Czestochowa
              normalną w oddziale, więc gdzie bedą kasy dla klientów Banku Częstochowa?, czy
              w BRE w Częstochowie? gdzie mój wujek będzie teraz odbierał emeryture, może w
              BRE, no i jakie tam będą kolejki?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka