Dodaj do ulubionych

Witam wszystkich:)

26.07.06, 17:38
Nad wyraz serdecznie:)
Obserwuj wątek
    • settembrini Re: Witam wszystkich:) 26.07.06, 21:37
      niech to bedzie spektakularny poczatek silesiany pro :)
      pozdrawiam z notting hill :)
    • albrecht1 Re: Witam wszystkich:) 26.07.06, 21:37
      Nad wyraz serdecznie dziekuję za zaproszenie Gospodarzu :)
      • myha1 Re: Witam wszystkich:) 26.07.06, 21:45
        i ja dziekuję, że znalazłam się w tym gronie znamienitych;)
    • yasmin_ch Re: Witam wszystkich:) 26.07.06, 22:08
      witam i dziekuje za przyjecie:-)

pozdrawiam z kolonskich tropikow;-)
    • slezan Re: Witam wszystkich:) 26.07.06, 22:15
      Grubas nie ma chyba z kim pogadać i cierpi chyba na samotność:-).
      Przez najbliższy miesiąc chyba nie będę mial okazji tu zaglądać - dorwałem się
      do neta w przelocie, czekając aż się pranie wysuszy. A potem dalej w świat.
    • braineater Re: Witam wszystkich:) 26.07.06, 23:11
      Tajana Silesjana:)
      Halou:)
      Forum nr 27 dodane do julubionych:)

P:)
    • wiksadyba1 Re: Witam wszystkich:) 26.07.06, 23:43
      Witam, dzięki za zaproszenie:)

W.
    • hermionagranger5 Re: Witam wszystkich:) 28.07.06, 14:32
      Dzień dobry.
      bardzo dziękuję
      (A resztę wyjaśniłam w poczcie)
      Hermiona
    • bolek5 Re: Witam wszystkich:) 28.07.06, 21:21
      Witam!

Za zaproszenie szczerze jestem wdzięczny. To prawdziwy zaszczyt. Niniejszym
      dopisuję forum do "Ulubionych". Ale za uczestnictwo ręczyć nie mogę. Sorki.
      • bartoszcze Re: Witam wszystkich:) 01.08.06, 11:52
        Witam i ja:)
        a juz miałem nadzieję, że choćby tutaj będzie Cię, Bolku, można widywać..
    • sss9 Re: Witam wszystkich:) 03.08.06, 13:06
      hello, cześć i pyrsk!
      po wakacjach się rozkręci. ;)
      • somepoint210 Re: Witam wszystkich:) 03.08.06, 17:25
        Chyba to spadnie na Was, cos mi sie zdaje, ze podpisze ten pieprzony kontrakt i
        wybede na rok do jednego z krajow Iberoameryki, kraju czesto porownywanego do
        Polski, Wiksadyba bedzie wiedzial o jakim kraju mowa:))
        • sss9 Re: Witam wszystkich:) 03.08.06, 19:18
          chilijskie wino można kupić wszędzie. :)
          • somepoint210 Re: Witam wszystkich:) 03.08.06, 20:41
            Ale Chilijek nie:)) Nie kupisz, trzeba kombinowac w jezyku Cervantesa:)
            • settembrini Re: Witam wszystkich:) 03.08.06, 21:53
              nic na nikogo nie spadnie, swiatlowody dotarly i tam :)
              • somepoint210 Re: Witam wszystkich:) 05.08.06, 15:46
                Spadnie...na Ciebie i reszte zacnego grona:) Nie burz mi starannie obmyslonego
                planu:)
            • wiksadyba1 Re: Witam wszystkich:) 03.08.06, 23:33
              Chilijki nie są akurat największą zaletą tego kraju:), chociaż nie jest tak źle,
              jak niektórzy mówią. Wino już bardziej:)) Ale uwaga- alkohol nie jest taki tani,
              tzn. cena za butelkę w sklepach ok. 2/3 polskiej (za tę samą markę.)
              • somepoint210 Re: Witam wszystkich:) 05.08.06, 15:47
                Jestem abstynentem.....w kazdy poniedzialek i wtorek:)
                • wiksadyba1 Re: Witam wszystkich:) 05.08.06, 22:16
                  somepoint210 napisał:

> Jestem abstynentem.....w kazdy poniedzialek i wtorek:)

Gdzie w ogóle jedziesz, jeśli to nie tajemnica:)? Do Santiago? Byłeś wcześniej w
                  Chile/Am. Łac.?
                  • somepoint210 Re: Witam wszystkich:) 05.08.06, 22:37
                    Do stolicy (jezeli pojade). Choc ze spotkania odnosze wrazenie, ze bedziemy
                    poruszac sie w obrebie kilku panstw. Cala historia jest pod egida IIC.
                    Bylem w Wenezueli, Meksyku nie licze, to przeciesz nasze ziemie:)
                    • wiksadyba1 Re: Witam wszystkich:) 05.08.06, 23:04
                      Ja w Santiago byłem parę dni. Miasto jest dla mnie jakby trochę "warszawskie" z
                      charakteru - dziwne skojarzenie, ale takie miałem:)- chociaż chyba wręcz
                      sprawiające wrażenie mniejszego, a przecież to 6 mln aglomeracja. Na tle Buenos
                      czy Sao Paolo wygląda dość "prowincjonalnie". Ale plusem jest dużo ładnych
                      dzielnic mieszkaniowych, przy rozczarowującym mnie centrum (to może wlaśnie
                      skojarzenie z W-wą:). Sporo plusów: Na obrzeżach centrum kilustetmetrowa góra
                      San Cristobal - nie tak malownicza, jak Corcovado, no ale możesz wjechać na
                      rowerze/na piechotę (jest też ko.linowa) i gdzieś na zboczu zrobić sobie piknik
                      z butelką wina (w Rio bym nie polecał:). Z centrum widać Andy, godzina z
                      kawałkiem i jesteś nad Pacyfikiem (polecam Valparaiso!). W sumie wysoki poziom
                      życia, infrastruktury etc. Można w zasadzie chodzić na piechotę po zmroku z
                      telefonem i kartą kredytową:) Ale jest dosyć drogo (duże piwo w wyglądających na
                      modne lokalach koło 12-15 PLN). Z "zeznań" mieszkających tam Europejczyków
                      wynika, że dużym problemem jest mała popularność CO - w zimie (czyli teraz) w
                      nocy temperatura może spadać do zera.
                      • somepoint210 Re: Witam wszystkich:) 05.08.06, 23:22
                        A co z lokalami, sa jakies undergroundowe jazzowe? Jakas enklawa z takimi, cos w
                        stylu jak nowojorskie Soho?
                        • wiksadyba1 Re: Witam wszystkich:) 21.08.06, 22:59
                          Sorry, że teraz odpowiadam, nie zauważyłem postu:) Byłem za krótko, żeby się
                          dobrze rozeznać, zwłaszcza że w Santiago jest pewien problem z "logistyką". A
                          dokładnie - większość lokali jest porozrzucanych poza centrum, w dzielnicach
                          typu Providencia, Las Condes etc. Ja znam głównie Barrio Brasil, gdzie
                          mieszkałem: przyjemna dzielnica, dość oryginalna - niskie kolorowe kamienice
                          (ale sporo też jakichś małych bloczków, warsztatów samochodowych, stacji
                          beznynowych etc. - czujesz, jakbyś się znalazł w 50 tysięcznym miasteczku, a to
                          jest jakieś 15-20 min. spaceru od ścisłego centrum). Lokale, w których byłem to
                          raczej jakieś takie typowo "europejskie" miejsca typu bar w stylu minimal i dj,
                          który cos miksuje. Przyzwoite, ale bez rewelacji. W ogóle miałem wrażenie, że
                          życie nocne jest tam stosunkowo niemrawe i taka krąży opinia- że to
                          "najspokojniejsza" pod tym względem duża metropolia Am. Łac. Polecam wycieczkę
                          do Bs. Aires (samolot 1.5 h albo niecałe 20 h samochodem/autokarem) - tam już od
                          nadmiaru wrażeń rozrywkowych boli głowa, to chyba absolutnie ścisła czołówka
                          światowa i ze 2 razy taniej.

Spróbuj może coś wybadać na tym forum, są ze 2-3 osoby, które mieszkają w Chile
                          na stałe:

forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=14831
                          Pozdr.

• yasmin_ch Re: Witam wszystkich:) 03.08.06, 23:12
          a od kiedy bys jechal?

w koncu tam tez chyba maja internet?:-) moze kartki byc nam ladne posylal:D
          • somepoint210 Re: Witam wszystkich:) 05.08.06, 15:44
            Po podpisaniu kontraktu (jezeli podpisze) w ciagu trzech tygodni adieu.
            Taki wyjazd to zawsze pewna niewiadoma, zwlaszcza w krajach lacinskich.
            • yasmin_ch Re: Witam wszystkich:) 11.08.06, 02:15
              a co tam bedziesz konkretnie robil? chyba, ze to tajemnica, to pytania nie bylo;-)
              • ballest Re: Witam wszystkich:) 12.08.06, 10:34
                To naprawde zaskoczenie, ale ja widzam, mogam tukej pisac, hm, fajnie!
                ;)
                • myha1 Re: Witam wszystkich:) 12.08.06, 18:10
                  ballest napisał:

> To naprawde zaskoczenie, ale ja widzam, mogam tukej pisac, hm, fajnie!
                  > ;)

;)
                  dostałeś szansę...tylko jej nie zmarnuj :)))
                  • ballest Re: Witam wszystkich:) 13.08.06, 16:26
                    Uzurpatorko, a dlaczego bych jom miuo zmarnowac????
                    • bartoszcze Re: Witam wszystkich:) 14.08.06, 01:05
                      "Dlaczego" to ino Ty będziesz wiedział:))
                      a jeżeli chciałeś zapytać "jak" - to proste: jak zaczniesz pisać nie na temat,
                      obrażać itp. co to masz w zwyczaju, jak Ci klapka przeskoczy..
                      • ballest Re: Witam wszystkich:) 14.08.06, 05:55
                        Barto, jedna z najbardziej nielubiana osob, na slaskich forach jestes wlasnie
                        Ty, - moze sie zastanowisz dlaczego?

Jeszcze tu dobrze nie zaczalem pisac i znowu zaczynasz bruzdzic!
                        • tbb1 Re: Witam wszystkich:) 29.08.06, 15:19
                          Ja Barta lubie a Ciebie nie.
    • eichendorff Re: Witam wszystkich:) 13.08.06, 20:20
      I ja witam wszystkich. Wcześniej nie zaglądałem bo - wicie, rozumicie - ważna
      uroczystość, potem mój urlop, teraz urlop współpracowników (czyt. cała robota na
      moich barkach), ale za tydzień, może dwa, powinienem tu częściej zaglądać.

Dziękuję za zaproszenie i pozdrawiam!
      • somepoint210 Re: Witam wszystkich:) 13.08.06, 21:01
        Szczescia na nowej drodze:)
      • yasmin_ch Re: Witam wszystkich:) 14.08.06, 01:24
        to juz "po"?:-))
        czyli mozna skladac zyczenia szczescia i milosci?:-))
        powodzenia!
    • stoik1 witam i pozdrawiam 25.08.06, 23:14
      miło się znaleźć w tak doborowym towarzystwie
    • mcmaxim Witam, witam :-) [n/t] 25.08.06, 23:52

• stefan_ems Re: Witam wszystkich:) 28.08.06, 20:03
      Ooo! Fajne forum, gratuluję ciekawego rozwiązania.
    • greg_slask Re: Witam wszystkich:) 29.08.06, 14:50
      Bardzo dziękuję za zaproszenie na forum - nie omieszkam skorzystać. Faktem
      jest, że dopiero dzisiaj tu po raz pierwszy zajrzałem...
    • betoniarz-zbrodniarz Re: Witam wszystkich:) 29.08.06, 18:08
      Dzięki za dołączenie mnie do grupy uzytkowników tego forum. W miare mozliwości
      będę dorzucał tutaj to i owo. Pozdrowienia dla wszystkich!
    • erwinek_3 Re: Witam wszystkich:) 30.08.06, 19:50
      Dzięki za zaproszenie do forum. Wchodzę w to.
    • stoik1 dzięki za zestaw narzędzi "mały moderator" 01.09.06, 14:42
      nie będę używał
      zabawne, że mogę tutaj eksportować wątki z SC : )
      • somepoint210 Re: dzięki za zestaw narzędzi "mały moderator" 01.09.06, 14:46
        A w druga strone tez?:)

Troche mnie przeraziles, jeszcze zaczna wyciekac, albo "przyciekac" jakies
        watki, cholera, chyba pozabieram te "male nozyczki";)
        • stoik1 spoko, w drugą stronę nie działa 01.09.06, 14:49
          • somepoint210 Re: spoko, w drugą stronę nie działa 01.09.06, 15:00
            oki, odetchnalem:)
      • broneknotgeld Re: dzięki za zestaw narzędzi "mały moderator" 06.09.06, 20:38
        To niy dlo mnie.
        Styknie mi to co mom na "stolicy fraszki".
    • monachium1 Re: Witam wszystkich:) 06.09.06, 20:16
      Witajcie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka