IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 07:19
mam pytanko. co sie stanie ze studentem który odpada po pierwszej sesji? miał
ktoś z was taką sytuację? jak wygląda sprawa wojska? czy grozi takiemu
"studentowi" że wezmą go odrazu? czy jest szansa na to żeby spokojnie dotrwać
do października do nowego roku akademickiego?
Obserwuj wątek
    • lookas.prv.pl Re: Wojsko 20.01.05, 11:44
      Uczelnia chyba sama wysyła powiadomienie, że skreśla studenta z listy i WKU
      wie. Wyjściem jest jakieś studium policealne, w którym rok zaczyna się od
      lutego (płatne zazwyczaj ok. 50zł miesięcznie). Tak przynajmniej słyszałem od
      starszych roczników studentów.

-----------------------------
      • Gość: Dzidek Re: Wojsko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 11:57
        Mam podobną sytuacje,zaproszenie przyszło i teraz rozglądam się za jakąs szkoła
        by przezimowac-jesli chcesz-mozemy poszukać razem-wczesniej załozyłem topic na
        temat szkół pomaturalnych w których zapisy sa również na sesję zimową wiec...
        • Gość: xxx Re: Wojsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.05, 14:14
          "Mam podobną sytuacje,zaproszenie przyszło i teraz rozglądam się za jakąs szkoła
          by przezimowac-jesli chcesz-mozemy poszukać razem-wczesniej załozyłem topic na
          temat szkół pomaturalnych w których zapisy sa również na sesję zimową wiec..."

jak tylko będe coś wiedział o jakiejś policealnej szkole to dam znać. jeżeli
          tobi uda się coś znaleźć to też napisz na forum. może spotkamy się w jednej
          klasie :)
          pozdrawiam.!
          • Gość: Justyna Re: Wojsko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.05, 19:32
            I znaleźliście w końcu coś, bo j bym tez była chętna ?!
    • Gość: giw Re: Wojsko IP: *.inds.pl / *.pl 20.01.05, 12:36
      nie boj nic chlopaku. mnie dwa razy juz wywalali po pierwszej sesji i nic nie
      przychodzilo a to dlatego ze nie pojawialem sie w dziekanacie a papiery
      odebralem w maju:)i tak juz dwa razy narazie siedze w domu i sie relaksuje i
      byle do pazdziernika.powodzenia:)
      • Gość: gość Re: Wojsko IP: *.21.pl / 213.199.204.* 20.01.05, 19:34
        jeśli jesteś pewny , że nie zaliczysz sesji na pierwszym semestrze , to weź dziekański urlop zdrowotny do końca września z powodu choroby i będziesz jedynie powtarzał pierwszy semestr zostając na liście studentów , tylko nie zmyślaj na siłe ! :)
        • Gość: Ryza Re: Wojsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 09:41
          ale szkoly policealne nie ratuja wszystkich, do szkoly policealnej mozna sie
          zapisac jak ma sie nie wiecej niz 21 lat, co maja zrobic ludzie z rocznikami
          1981 1980? Tylko szkola wyzsza ratuje, a moze w Profesji by sie dalo zaczaczyc?

Pozdrawiam
          • Gość: Dzidek Re: Wojsko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 17:04
            Czy to pewne że nie da się zaczepić w szkole policealnej czy pomaturalnej po 21
            roku zycia,a co z tymi co maturę robili w czasie puźniejszym np.absolwenci szkół
            eksternistycznych czy wieczorowych.I co to ta Profeska??
            • Gość: Kubiś A JA ROBIŁEM TAK !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 20:48
              1. Składam podanie , świadectwo itp na około trzy mce. przed pażdziernikiem .
              2.Z dziekanatu dostaje się zaświadczenie o złożeniu papierków i już byłem
              nietykalny :-)
              3. W Pażdzierniku zanosiłem na Wku świstek że studiuję ale i tak nie chodziłem
              (indywidualna sprawa ) .
              4. W Lutym Wku dostawało papier z dziekanatu że Kubiś już nie stuiuje.
              5. Wku wysyłało do domu wezwanie na komisję na WKu
              6. Kubiś zawożił mame na Wku .Mama twierdziła że on pojechał do pracy do Niemiec
              .Zna się na murarce .Mogę panom dać jego adres w Berlinie tam mu wyślecie wezwanie.
              7. Wku się nie kompromitowała i dawała sobie na jakiś czas spokój.
              Policji też nie wysylała bo policja nie ma pieniędzy na zajmowanie się
              głupstwami .W lipcu znowu się składało papiery do dziekanatu tyle tylko że na
              inny kierunek - czyli znowu punkt1.
              TAK BYŁO OKOŁO 10 LAT TEMU ALE MYŚLĘ ŻE DO DZISIAJ TO DZIAŁA .Pozdrawiam
              .....Kubiś
              • Gość: a Re: A JA ROBIŁEM TAK !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 20:56
                A co chłopcy z WKU mogliby zrobić gdyby mimo odebrania zawiadomoenia
                zignorowałoby się zaproszenie na wizyte w owym przybytku??
                • Gość: Kubiś Re: A JA ROBIŁEM TAK !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 21:19
                  No to wtedy dają znać na najbliższy posterunek Policji . A tam wreszcie ktoś
                  będzie musiał ruszyć tyłek no i odwiedzi wskazany adres . Jeżeli podczas wizyty
                  im się obieca że się dojedzie samemu , to chłopcy każą coś podpisać lub nie i
                  wrócą do swoich obowiązków :-)
    • Gość: KnD Re: Wojsko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.05, 23:41
      Witam !!
      Ja bede miał prawdopodobnie taką sytuacje :( (prawo okazało się kierunkiem zupełnie nie dla mnie)
      Słyszałem jednak od dobrego kolegi (sąsiada) że jest możliwość złożenia podania a w podaniu napisać trzeba, że ma się zamiar studiować od października itp itd I TYLKO RAZ TAKIE PODANIE MOŻNA WYSŁAĆ...tyle wiem - mam nadzieje, że to prawda.
      Pozdrawiam.
      • lookas.prv.pl Re: Wojsko 22.01.05, 10:55
        Jest jeszcze jedna możliwość - wymeldować się :-)

• Gość: xxx Re: Wojsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 11:54
          a bywa tak że jeździ żandarmeria wojskowa za klientem który nie odbiera
          przesyłek z wku ? bo ktoś mnie ostatnio czymś takim straszył !
          pozdr.!
          • Gość: ya Re: Wojsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.01.05, 13:36
            nie wiem jak dzis, ale kilka lat temu kolege tak pod domem chlopcy z ZW zwineli
            bez zadnego gadania do suki i na Legionow. Potem bilet i w kamasze.
            • Gość: gość Re: Wojsko IP: *.21.pl / 213.199.204.* 22.01.05, 22:26
              zrzeknij sie obywatelstwa i po problemie :P
              • Gość: Dan Re: Wojsko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.05, 01:36
                Ej,nam zalezy na bardziej rozsądnych i mniej radykalnych rozwiązaniach.Podobnież
                skutkują odwołania do najwyzszego stopniem w powiecie oraz orzeczenia lekarskie
                na wszelakie alergie i problemy z płucami a'la astma.Bóle korzonków już podobno
                przeżytkiem wiec onanizatorzy-nie łudzcie się,aczkowlwiek zwyrodnienie stawu
                biodrowego-całkiem całkiem.Wady wzroku,słuchu,narządów mowy-dobrze
                udokumentowane(dowody leczenia sie w którejś z tych przypadłosci!) są kartą
                przetargową.Wiele jest mozliwości lecz wiele zalezy od dobrej woli facetów z WKU
                na to miejmy nadzieję.
    • Gość: trufer Re: Wojsko IP: 217.153.88.* 24.01.05, 08:29

i mamy kolejna ofiare losu.. no mo,ze nie ofiare bo widac ze kombinuje, ale
      mimo wszystko urosnie nam kolejna fajtlapa.
      A moze bys tak poszedl, odsluzyl swoje.. za ojczyzne?

Nie mam zamiaru tu prawic moralow, ale wiesz co to patriotyzm?
      Chyba, ze masz juz swych planach zyciowych inaczej poswiecic troche swojego
      zycia dla wiekszych idei,jakim jest oddanie Ojczyznie?

• Gość: expertum credere p Piersi: "Rezerwa" IP: cyberglina.ak* / *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 09:31
        • Gość: expertum credere p Piersi: "Rezerwa" (uzupełnienie) IP: cyberglina.ak* / *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 09:36
          -> www.google.pl
          -> Piersi Rezerwa mp3 v* -> Kukiz Rezerwa mp3 v -> godzina piąta minut trzydzieści

• Gość: xxx Re: Piersi: "Rezerwa" (uzupełnienie) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 09:39
            a odwrócone " v " to implikacja. to się w armii napewno przyda :) !
            • Gość: expertum credere p implikacja IP: cyberglina.ak* / *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 09:41
              ok. masz u mnie plusa (w pewnych notacjach tez na oznaczenie alternatywy byle
              nie 13). jakby co to wpadnij na browca. ja musze do roboty. narazka
      • Gość: xxx Re: Wojsko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 09:32
        ty jesteś z mlodzierzy wszechpolskiej? slcuhasz radja maryja i oglądasz
        systematycznie tv trwam, a twoim ulubionym czasopismem jest nasz dziennik? bo
        jeżeli tak to z tobą nie gadam :)

mój patriotyzm to moja sprawa :)
        • Gość: expertum credere p drobna uwaga IP: cyberglina.ak* / *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 09:39
          jeśli młodzież piszesz przez rz to matura z ojczystego wypada u Ciebie
          tragicznie. A bez matury na studia ani rusz.
          Armia jest chyba jednak jakąś szansą dla Ciebie.
          • Gość: xxx Re: drobna uwaga IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 09:42
            ale się doczepiłeś. aż się cały zarumieniłem :( tak się wstydze że z domu
            dzisiaj nie wyjde. jak dobrze że na forum ktoś pilnuje tak istotnej ortografii.
            ojczyzna jest z ciebie dumna :p
            pozdr.!
            • anakastyczny Re: drobna uwaga 24.01.05, 21:01
              Temat wzbudza emocję widzę, a emocje to dobre na stadionie no ewentualnie w
              hali albo w „m jak przyjaźń”. Ale nie ma tego złego co by ... bo mogłem sobie
              odświeżyć definicję patetycznego słowa patriotyzm- bo już zaczynałem wierzyć o
              zgrozo że patriotyzm to cechuje jeno polityków atoli tych prawdziwych co to
              etos Rolanda sobie przyswoili. A tu olśnienie i muszę swoje urojone fałszywe
              pojęcia przewartościować, bo towarzystwo ( niektórzy jego członkowie)
              uświadamiają mi że lizanie kibli i być permanentnie deprecjonowanym przez
              homonidy - to patriotyzm, gratuluję !!!
              • Gość: test test IP: cyberglina.ak* / *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 22:09
                test
              • Gość: trufer Re: drobna uwaga IP: 217.153.88.* 25.01.05, 08:33
                pieknie piszesz, ale sprowadzajac rozmowe do argumentów typu szorowanie kibli,
                fala i inne szwejkowe zabawy, nie mowimy o tym samym.
                Pewnie, ze w armii czeka kolege MIGACZA troche "wrażeń", (ogolnie to problem
                skomplikowany i nie pora na taka dyskusje), ale z drugiej strony jesli będą do
                wojska szly caly czas takie elementy ktorym to odpowiada lub totalnie nie
                poradzily sobie w zyciu i nie mialy wyjscia, wiec cosz wtedy?
                Ano bedziemy podtrzymywac ten stan jaki jest, a co gorsza moze to doprowadzic
                do znaczenie powazniejszego problemu..

(wszystko to w skrocie)
                a partiotyzm bratku w dzisiejszych czasach mozan i tak mierzyc.
    • Gość: Spoko Re: Wojsko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.05, 15:03
      Jeżeli nie masz jeszcze ukończonych 23 lat to jest szansa przezimowania na
      którejś z wielu szkół policealnych.Oczywiscie nauka w nich jest płatna i ceny
      zaczynają się od 70pln za miesiąc wzwyż.Jesli ma się wiecej niż 23 lata to już
      jest loteria ze szkołami policealnymi,WKU może już takiego zaświadczenia nie
      honorować i wtedy kamasze.Jedynym wyjsiciem może być poparcie się złym stanem
      zdrowia i wtedy odratowac może podanie o powtórną komsję lekarską-wtedy lepiej
      przygotować sporo papierków od róznych specjalistów.Oczywiście jest to teoria a
      jak wygląda to w praktyce??Wszystko zalezy od dobrej woli komendanta WKU.Krótko
      mówiąc-dreszcze przechodzą po ciele i pot sie po dupie leje-takie te uroki
      szalonej młodosci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka