Dodaj do ulubionych

Czy Strarz Miejska jest potrzebna?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 21:46
Uwarzam ze Strarz Miejska jest zupelnie nie potzrebna.
Nadrabia ona jedynie statystyki dotyczace mandatow,w wiekszosci za sikanie, i
przechodzenie na czerwonym.
Prawda jest taka ze to poprostu przechowalnia polinteligentow i zwykla strata
pieniedzy podatnikow.
To samo dotyczy sie SOP, ale Ci sa juz zupelnie ponizej krytyki i szkoda na
nich slow.

Uwazam ze ze wszytkimi sprawami mogla by nawet lepiej poradzic sobie Policja.
Tam chociaz sa ludzie ktorzy potrafia sie odezwac i w przeciwienstwie do
pozostalych znaja przepisy i wiedza o czym mowia.
To wynika z tego ze Policja podczas rekrutacji ma o wiele wyzsze wymagania.

W moich oczach Strarz Miejska to darmozjady.

Co o tym sadzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: szcz Re: ratunku!!! IP: *.czestochowa.agora.pl 23.03.05, 22:03
      Nie wiem czy potrzebna jest straż miejska, ale znajomość ortografii na pewno
      się przyda. W tej formie Twój post zachęca do komentarzy na całkiem inny temat.
      • Gość: Kubiś Re: ratunku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.05, 23:41
        No wiesz gościu "szcz" nie każdy jest tak obyty z ortografią jak ty .....Kubiś
        • monnia78 Re: ratunku!!! 25.03.05, 22:10
          Gość portalu: Kubiś napisał(a):

> No wiesz gościu "szcz" nie każdy jest tak obyty z ortografią jak ty .....Kubiś

Nie należy zaraz być takim uszczypliwcem !!
          Ale z pewnością, jak się czyta takie słowa jak: "uwarzam" "strarz" !!
          to szlak człowieka może trafić, że taki ktoś /analfabeta/ głos zabiera.
          • temur23 Re: ratunku!!! 26.03.05, 16:06
            > to szlak człowieka może trafić, że taki ktoś /analfabeta/ głos zabiera.
            No, Monia, a ja myślałem, że powinno być "szlag". Sorry, że zupełnie OT, ale jakoś nie lubię, jak ludzie wyzywają innych od analfabetów (tudzież innych kretynów :)), a sami też nie są krystaliczni.
            Pozdrawiam wszystkich zwolenników poprawnej polszczyzny. :)
      • anakastyczny Re: ratunku!!! 23.03.05, 23:42
        Straż miejska jest zupełnie zbędna ale kogo to obchodzi co oni robią jakie
        maja jeden jajogłowy siadł miesiąc myślał i go olśniło więc nie ma co marzyć
        aby jego trud na marne poszedł i ta cudna instytucja z horyzontu znikła.
        A co do policji to bym też polemizował nie wiem czy ci z prewencji co nawet
        jednej beleczki na swym akselbancie nie noszą, znają prawo i są kompetentni to
        jest dopiero debilizm puszczać ludzi którzy nie chcąc iść do wojaka udali się
        do służby zastępczej.
        Jeśli tacy ludzie mają być gwarantem prawa no to porostu brak słów - chory ten
        system w zarodku jest ale w sumie szkoda słów...
        Ps. Chyba ignorancją się ale co znaczy skrót SOP?
        • Gość: Kubiś Re: ratunku!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 00:00
          Moim zdaniem " Straż Miejska " jest nie potrzebna i o wiele lepiej by bylo jakby
          zamiast niej bylo więcej Policji prewencyjej i patrolów pieszych . Jak widze
          tych "Strażaków ' to ogarnia mnie śmiech :-) chociaż napewno jakieś wyniki ich
          pracy też są .....Kubiś
          • jamajca Re: ratunku!!! 24.03.05, 06:22
            Piszesz, ze jak ich widzisz to cie ogrania smiech....... mnie również, ja to
            jeszcze szyderczo smieje im sie prosto w twarz :)))

Przeciez to nieroby sa !

Powinni dofinansowac policje zamiast łożyć na straż miejską.

Pozdrawiam serdecznie i życzę smacznego jajka
    • Gość: antystraż Re: Czy Strarz Miejska jest potrzebna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 06:35
      Rozgonić! Rozgonić! rozgonić! dofinansować policje.
      • Gość: smok_pik_pok Re: Czy Strarz Miejska jest potrzebna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 11:29
        Ojoj z ortografia zawsze na bakier bylem...
        Jak zobaczylem co tez wyskrobalem to sie przerazielem ze nikt nie zrozumie sedna
        sprawy i wszyscy skupai sie na "rz":) hehehe
        Dziekuje za wyrozumialosc, postaram sie nastepnym razem nie walic takich
        kapeluchow:)

A Straz Miejska ... ROZGONIC NIEROBOW!!!!
    • yamaneko Re: Czy Strarz Miejska jest potrzebna? 24.03.05, 12:42
      jak już wiele razy mówiłem, straż miejska jest równie niezbędna jak chomonto dla
      świń.
      Zamiast finansować tę nieudolną instytucję powinno się przekazać fundusze policji !

...ale kogo to obchodzi ?!
    • Gość: lolo Re: Czy Strarz Miejska jest potrzebna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 14:11
      Straż miejska może i jest potrzebna, ale nie w tak MONSTRUALNYCH rozmiarach jak
      w Częstochowie (chyba grubo ponad 100)uważam podobnie jak przedmówcy, ze
      większość zadań straży mogłaby i powinna wykonywać policja. Może Jego Wysokość
      Rzecznik pochwali się ile kosztuje nas ta niepotrzebna instytucja? Czy szef
      straży musi zarabiać aż tyle ?
      • Gość: s Re: Czy Strarz Miejska jest potrzebna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 23:09
        Ja do rzecznika mialbym tez pytanie, czy straz miejska ciagle co tydzien
        informuje radnych o swoich wynikach w wystawianiu mandatow czy tez juz nie.

Bo osbiscie bylbym za publikowaniem tego w internecie.

• Gość: wzruszony Re: Czy Strarz Miejska jest potrzebna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 00:25
      Moim zdaniem SM (fajny skrót...) jest potrzebna... ale Panu Prezydentowi, takie mam wrażenie !!! Jest niejako gwardią przyboczną, coś na styl proterianów. Tu wizyta gości zza granicy, tam wizyta gości więc trzeba mieć pachołków aby dobrze wypaść !!! Myślę, że Straż Miejska w takim mieście jak nasze jest ... nieporozumieniem. Szkoda tylko pieniędzy na utrzymanie tych gości. Tak nawiasem - wierz mi SMOKU PIK-POK, że nawet im do pięt nie dorastasz, pod każdym "kontem". Ale ty i tak tego nie "pojmiesz".
      Pozdrawiam wszystkich myślących inaczej (niż ja :))
      • Gość: smok_pik_pok Re: Czy Strarz Miejska jest potrzebna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 11:32
        Tak nawiasem -
        wierz mi SMOKU PIK-POK, że nawet im do pięt nie dorastasz, pod każdym "kontem".
        Ale ty i tak tego nie "pojmiesz".
        Pozdrawiam wszystkich myślących inaczej (niż ja :))

Po czym wnosisz?
        Uwiez ze moje zdolnosci percepcyjno poznawcze sa o wiele wieksze niz moglo by Ci
        sie wydawac;)
        A do piet nie dorasata mi polowa tego forum, jak widac wlaczajac i Ciebie
        wzruszony gosciu.

Pozdrawiam.

Ps.Nic o mnie nie wiesz, wiec prosze nie wypowiadaj sie na moj temat.
        Jezlei nie potrafisz wytknac nic poza bledami w pisowni to zbastuj.
      • Gość: zsyp Re: Czy Strarz Miejska jest potrzebna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 13:12
        Gość portalu: wzruszony napisał(a):
        < Jest niejako gwardią przyboczną, coś na styl proterianów >

Niee jestem wzruszony czytajac te wasze pościki. Jeden wali Straż przez "rz",
        drugi zamiast "pretorianów" pisze proterianów i opowiada jakieś dyrdymały, że
        to była gwardia przyboczna.
        Ludzie, czy nie widzicie, że się ośmieszacie. Zróbcie coś w życiu np. ukończcie
        szkołę, popracujcie trochę, nabierzcie doświadczenia oraz dystansu do siebie i
        innych ludzi, a dopiero potem się wypowiadajcie (i koniecznie nauczcie się
        pisać)
        • Gość: smok_pik_pok Re: Czy Strarz Miejska jest potrzebna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 12:27
          Gość portalu: zsyp napisał(a):

> Gość portalu: wzruszony napisał(a):
          > < Jest niejako gwardią przyboczną, coś na styl proterianów >
          >
          > Niee jestem wzruszony czytajac te wasze pościki. Jeden wali Straż przez "rz",
          > drugi zamiast "pretorianów" pisze proterianów i opowiada jakieś dyrdymały, że
          > to była gwardia przyboczna.
          > Ludzie, czy nie widzicie, że się ośmieszacie. Zróbcie coś w życiu np. ukończcie
          >
          > szkołę, popracujcie trochę, nabierzcie doświadczenia oraz dystansu do siebie i
          > innych ludzi, a dopiero potem się wypowiadajcie (i koniecznie nauczcie się
          > pisać)

Nie klam ze Cie nie wzruszaja owe posciki bo cos zbyt czesto widac Cie na tym forum.
          Hehehe, sam cos w zyciu zrob, siedzisz tylko na tym forum i na nic wiecej Cie
          nie stac.
          Jestes tyle Wart ile ta Straz Miejska.
          Slaby jestes dla mnie, zbyt slaby...
          Slyszales kiedys o dysgrafii?? maja ja tylko ludzie inteligentni, i duzo myslacy.

A co do szkoly ciekaw jestem jaka Ty ukonczyles?
          Bo jezlei mozesz pochwalic sie tytulem czestochowskich uczelni to gratutluje.
          A o moje wyksztalcenie sie nie martw ide dobra droga i mam jescze sporo czasu.
        • Gość: wzruszony Re: Czy Strarz Miejska jest potrzebna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 19:09
          Masz rację ! Ale - mimo wszystko - włącz swoje szare komórki.
      • Gość: wzruszony Re: Czy Strarz Miejska jest potrzebna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 19:06
        Oczywiście, że "pretorianów". Ale brawo za błyskotliwość !!
    • Gość: autor Re: Czy Strarz Miejska jest potrzebna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 12:13
      Ja poprostu jestem na nich ciety i gdybym tylko mógł to bym ich zlikwidował
      natychmiast
    • Gość: marcin Re: Czy Strarz Miejska jest potrzebna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 19:28
      straz miejska to ch..
      • Gość: marcin Re: Czy Strarz Miejska jest potrzebna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.03.05, 19:38
        byłem dziś na promenadzie i widziałem jak strażnicy przegonili kobiete co
        handlowała zielem do koszyczków.podeszło do niej dwóch strażników miejskich
        wyposażonych w kajdanki i pały.Kazali jej zwijać ten biznes.Jak wiadomo taka
        kobieta nie przyszła tam handlować dlatego że żyje w dobrobycie.a jak miesiąc temu
        zadzwoniłem z pod Tesco . Pod którym lokalne pasożyty wyudzały pieniądze za
        wózek.to pan komendant powiedział mi że teraz nie mają wolnego patrolu.
        to są zwykłe sku..syny.boją się blokersów bo mogli by obskoczyć wpierdal
        • Gość: pikolo Re: Czy Strarz Miejska jest potrzebna? IP: 212.87.240.* 25.03.05, 21:37
          I z Twoją wypowiedzią się zgadzam, coć jak poprzednio forma pozostawia wiele do
          życzenia. Ale co by nie mówił "zsyp" panowie ze Straży Miejsskiej boją się
          blokersów, unikają interwencji. Jak sie do nich zadzwoni z prośba o interwencję
          są zawsze zajęci (świetlicą terapeutyczną?) i nie znają naszego miasta. Nigdy
          nie wiedza gdzie jest adres pod który się ich wzywa, a poza tym zawsze
          zdziwieni, że pod tym adresem coś się dzieje, i niby co? Nawet jeśli by dzwonić
          codziennie prosząc o interwencję pod tym samym adresem. Tak przy okazji -
          zaczął się sezon wyścigów na ul.Szajnowicza! Panowie ze Straży Miejskiej i z
          Policji jeszcze nie słyszeli, że ciuciubabka zaczyna się od nowa?
          • Gość: student Re: Czy Strarz Miejska jest potrzebna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 09:30
            Uslyszla ja Gazeta o tym napisze, nie wczesniej.

A straz miejska jest taka sama jak Wrona.
    • Gość: Alonzo Re: Czy Strarz Miejska jest potrzebna? IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 26.03.05, 18:01
      Straż miejska zdecydowanie jest potrzebna lecz nie w takiej wersji jaką dane
      było nam poznać,podobnie sytuacja przedstawia się z
      kanarami,konduktorami,policjantami i paniami w Urzędzie i innymi podobnymi
      świadczacymi usługi dla społeczeństwa.Wszyscy byliby szczęsliwi gdyby każdy znał
      swoje miejsce,swoją rolę,zakres obowiązków ,działał rozsądkiem ale również i
      sercem a nie przepisami nie do końca sprecyzowanymi.Policja powinna być od spraw
      wiekszego kalibru a straż do mniejszego,puki co jest poplątanie z
      pomieszaniem,słowem-rozpieprzenie na całego,liczę że z czasem się to
      ustatkuje.Pozdrawiam
      Ps:Ludzie,uwazajcie jutro z jajkami!!coby plagi wzdęć nie było!!
      • Gość: s Re: Czy Strarz Miejska jest potrzebna? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.05, 23:16
        Zyczylbym tego sobie i tobie na swieta.

Ale to o czym pisales to w naszej rzeczywistosci czestochowskiej to utopia wiec
        wole polcije zamiast strazy miejskiej. za duzo ona kosztuje.
        • Gość: kabe Re: Czy Strarz Miejska jest potrzebna? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.04.05, 22:41
          Czy ktoś wiem, co należy do obowiązków Straży Miejskiej. Czy tylko
          kontrolowanie czystości w mieście, czy może coś więcej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka