Dodaj do ulubionych

REAL REAL REAL

IP: 80.51.57.* 09.06.05, 19:53
pewnie juz wszyscy slyszeliscie o fajnych przedrozonych poledwiczkach
realoskich , ale to jeszcze nic, najfajniej jest na dziale SWIZE gdzie
pracowalam, kierownikiem jest pan Arek Leletko i uwirzcie mi nie kupujcie
ryb!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jezeli ryby sa w promocji to wyglada to tak
ze stare rybki wsadza sie pod kran ze specjalnym mydelkiem i sa nowe rybki i
to w promocyjnej cenie a w swieta moi drodzy mowie szczerze omijajcie to
stoisko, pozdrawim pana Arka ciekawe ile dzis rybek i maselek odswiezyl...
Obserwuj wątek
    • Gość: Monika Re: REAL REAL REAL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 19:58
      Potwierdzam. Poza tym to strasznie niemiły człowiek.
      • Gość: peora Re: REAL REAL REAL IP: 80.51.57.* 09.06.05, 20:02
        droga Monisiu 100% racji niemily to malo powiedziane!!!
        • Gość: do peory Re: REAL REAL REAL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 20:36
          dziękuję ci w imieniu konsuentów, dawno już tam ryby , wędlin, i sałatek nie
          kupuję, po przyniesieniu do domu smierdzą, to dotyczy również Ella, Tesco i
          Auschon, to jest przestepstwo dlaczego my konsumenci musimy płacić duze
          pieniadze aby takie coś istniało
          • Gość: Monika Re: REAL REAL REAL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 20:37
            A żona jeszcze bardziej niemiła.
            • Gość: peora Re: REAL REAL REAL IP: 80.51.57.* 09.06.05, 20:43
              ooo Monisiu widze ze zdazylas juz tez poznac "kochana" pania ANIE, no jako
              malzenstwo sa warci siebie , nie wiem ktore z nich gorsze, ale najbardziej
              dziwi mnie to ze pani dyrektor zreszta fajna babka trzyma ich na tych
              stanowiskach po takich przekretach, ale naprawde blagam nie kupujcie NIC na tym
              dziale w realu!!!! dla wlasnego dobra G A Z E T O zajmij sie tym!!!!!!
              • Gość: monika Re: REAL REAL REAL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 20:47
                To sa protegowani p.Dyrektor wiec sie nie dziw.
              • Gość: max Re: REAL REAL REAL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 20:47
                to przestępstow działające na szkodę obywatela tym powinien się zająć
                prokurator i gazeta
                • Gość: peora Re: REAL REAL REAL IP: 80.51.57.* 09.06.05, 21:02
                  wiem Moniko wiem tylko to takie przyktre i odrazajace bo real tak wysoko sie
                  ceni a takie rzeczy ze hej!!!
          • Gość: 'skupiony' Re: REAL troche skupienia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.05, 22:15
            nie wiem jak można popieprzyć nazwę hipermarketu która w oryginale ma wymiary
            kilk ametrów na kilkanascie? AUCHAN a nie auschon. litości, litosci. rozumiem
            literówki ale to, to brzeg roztrzepania i czegos jeszcze.
            • Gość: max Re: REAL troche skupienia! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 10:44
              do skupionego, po pierwsze to żyjemy w Polsce i nazwy powinny być poleskie, a
              po drugie nie czepiaj się szczegółów tylko spraw merytorycznych, nawet jeśli
              ktoś zrobił literówkę to na tym forum chodzi o rzeczy dużo ważniejsze o zdrowie
              polskiego obywatela, smutne jest to że na zachodzie markety się zamyka a u nas
              rosną jak grzyby po deszczu,a wiesz dlaczego na zachodzie europy markety
              pustoszeją , bo konsument nie chce być okradany, oszukiwany i karmiony
              smrodliwy i rakotwórczym pokarmem, resztę dopowiedz sobie sam
            • yamaneko merytoryczny komentarz ROTFL ! 15.06.05, 11:56
              brawo za merytoryczny komentarz !
              jak nie masz nic konkretnego do dodania to ulituj sie nie męcz klawiatury !

jak będę miał fantazję to napiszę zamiast "Auchan" "Oszon" albo "Oszą" po wszak
              jestem Polakiem, albo napiszę "Oszołom" choćby z racji ironii i też ludzie będą
              wiedzieć o co chodzi, a Tobie nic do tego !
    • Gość: kuba Re: REAL REAL REAL IP: 80.51.57.* 09.06.05, 21:55
      ale chamstwo w tym RILU
      • leandrao Do maxa 10.06.05, 11:06
        Takiś mądrala? Idąc tym absurdalnym tokiem rozumowania polskie firmy
        inwestujące na zachodzie powinny przyjmować nazwy miejscowe i tak na
        przykład "Delikatesy u Oleńki", które chciałyby wejść na rynek niemiecki
        powinny się zgodnie z tokiem myślenia kolegi maxa nazywać "Delikatessen bei
        Olga" (kompletne wypaczenie nazwy), Dr Irena Eris - Irene Eris Arzt, a Polska
        Kasa Oszczędnościowa (PKO) - Polnische Sparkasse. Rewelacja, już widzę jak
        polskie firmy wchodząc na zachodnie rynki zmieniają swoje nazwy, bo miejscowym
        się języki wygły, kiedy próbowali je wymówić.
        Nie wiesz kolego, że nazw własnych, firm w szczególności się nie tłumaczy?
        Dlatego Adler nigdy nie będzie w Polsce się nazywał Orzeł, Praktiker nigdy nie
        będzie Praktyczny, a Orange (zastąpi nazwę IDEA) nie będzie nigdy u nas
        Pomarańczą.
        Czy się to komuś podoba czy nie.
        Nazwę Auchan wymawia się "oszą", wystarczy raz wysłuchać poprawnej wymowy i nie
        będzie problemu. Zawsze lepsze "oszą" niż kwas dezoksyrybonukleinowy, a
        przecież to polska nazwa DNA. Więc chyba jednak polski jest znacznie
        trudniejszym językiem.
        • Gość: kama do leonarda IP: 80.51.57.* 10.06.05, 11:11
          Jeżeli już bierzesz się za poprawianie kogoś to stosuj polską czcionkę, a poza
          tym piszemy tu o innych sprawach , a nie o tym czy podoba Ci się nazwa polska,
          niemiecka , czy azerbejdżańska.Pozdrawiam i proszę abyś na przyszłość
          ustosunkował się do tematu postu.
          • leandrao kama, ustaw opcje 10.06.05, 11:15
            Dziecko drogie ustaw sobie kodowanie w odpowiednim języku, najlepiej standard
            Środkowoeuropejski, bo nie rozumiem o co ci chodzi z tą polską czcionką. Nie
            dość, że piszę polską czcionką, to jeszcze zgodnie z zasadami gramatyki, a nie
            zolw, bak, mrowka.
            Zdaje się, że komputerek ci się popsuł.
        • leandrao Re: Do maxa 10.06.05, 11:12
          Jeszcze jedno - nie wiem o jakiej części Europy mowa, gdzie markety pustoszeją,
          bo widziałem wręcz przeciwne zjawisko - ludzie, którzy nie mają czasu w
          tygodniu w znacznie większym stopniu oblegają markety właśnie niż małe
          sklepiki, w których musieliby godzinami stać w kolejkach. Zarabiają znacznie
          lepiej niż my, więc stać ich na wydawanie pieniędzy. Tam nikt nie lubi marnować
          czasu, a tylko duże sklepy zapewniają błyskawiczna obsługę.
          No, ale max zapewne mówi o Ukrainie, Rosji, Mołdawii - tam faktycznie markety
          mogą świecić pustkami, ale tylko i wyłącznie dlatego, że ludzie mają puste
          portfele.
          • Gość: 'skupiony' Re: Do maxa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.05, 15:45
            dobra już. piszcie po polsku, nazwy obce tak jak sie nalezy i nie robcie
            problemu. "do peory" niech czyta te wielkie napisy i problemu nie będzie ;)
            a tymczasem wracamy do oślizgłych kiełbas i ryb..
        • Gość: expertum credere p Re: Do leandra IP: cyberglina.AK* / *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.05, 23:43
          dear leandro,

z językiem polskim jest oględnie mówiąc tak jak ze seksem i z omawianym kwasem
          dezoksyrorybonukleinowym. Wszyscy to mają (DNA), większość korzysta (seks),
          lecz niewielu może coś sensowenego na obydwa tematy powiedzieć. Dlatego
          proponuję ci w sposób zobowiązujący byś nie wypowiadał się na tematy które z
          pewnościa nie do końca rozumiesz.

Przykładowo niejaki Kremer znany jest pod swoim przetłumaczonym na łacinę
          nazwiskiem Mercator, czyli po polsku Kupiec. Oczywiście polonizacja nazwisk to
          proces wielopokoleniowy i długotrwały, ale polonizacja nazw własnych handlowych
          to coś co powinno być robione z mety.

-------------------------------------------------------------
          wszedłeś między wrony, krakaj jak i one.
        • yamaneko Re: Do maxa 15.06.05, 12:13
          BRAWO !!
          Kolejny "merytoryczny komentarz !
          Właśnie to jest sensem tego wątku !
          niech żyje CZEPIALSTWO !

i co dowartościowujesz się czepiając się takich bzdetów ?!

leandrao napisał:

> Takiś mądrala? Idąc tym absurdalnym tokiem rozumowania polskie firmy
          > inwestujące na zachodzie powinny przyjmować nazwy miejscowe i tak na
          > przykład "Delikatesy u Oleńki", które chciałyby wejść na rynek niemiecki
          > powinny się zgodnie z tokiem myślenia kolegi maxa nazywać "Delikatessen bei
          > Olga" (kompletne wypaczenie nazwy), Dr Irena Eris - Irene Eris Arzt, a Polska
          > Kasa Oszczędnościowa (PKO) - Polnische Sparkasse. Rewelacja, już widzę jak
          > polskie firmy wchodząc na zachodnie rynki zmieniają swoje nazwy, bo miejscowym
          > się języki wygły, kiedy próbowali je wymówić.
          > Nie wiesz kolego, że nazw własnych, firm w szczególności się nie tłumaczy?
          > Dlatego Adler nigdy nie będzie w Polsce się nazywał Orzeł, Praktiker nigdy nie
          > będzie Praktyczny, a Orange (zastąpi nazwę IDEA) nie będzie nigdy u nas
          > Pomarańczą.
          > Czy się to komuś podoba czy nie.
          > Nazwę Auchan wymawia się "oszą", wystarczy raz wysłuchać poprawnej wymowy i nie
          >
          > będzie problemu. Zawsze lepsze "oszą" niż kwas dezoksyrybonukleinowy, a
          > przecież to polska nazwa DNA. Więc chyba jednak polski jest znacznie
          > trudniejszym językiem.
    • Gość: krokietek Re: REAL REAL REAL IP: 80.51.57.* 10.06.05, 11:13
      potwierdzam potwierdzam potwierdzam mialem nieprzyjemnosc pracowac z Panem
      Arkiem Leletko i wiem co sie tam robi , na swoje nieszczescie sprzedawalem
      karpie w zeszlym roku i wierzcie mi nie tkne ich do konca zycia, ale pan Arek
      stwierdzil cytuje " ze ta cholota co tu przylezie i tak TO kupi". pozdrawim
      • Gość: gość.do krokietek Re: REAL REAL REAL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 12:31
        ale pan Arek
        > stwierdzil cytuje " ze ta cholota co tu przylezie i tak TO kupi"

Czyżby pan Arek miał sie za kogos innego???? .Przeciez on prezentuje nawet coś
        więcej soba ,chołota to jeszcze dla jego osoby za delikatnie.
        • Gość: krokietek Re: REAL REAL REAL IP: 80.51.57.* 10.06.05, 13:05
          wydaje mi sie ze tylko my wiem co reprezentuje soba pan Arek , a on sam dla
          siebie jest krysztalowy....
    • Gość: Kamilka Re: REAL REAL REAL IP: *.bas1.mvw.galway.eircom.net 10.06.05, 15:38
      Czy może wiecie coś na temat serów - bo jestem ciekawa co jadłam ......
    • Gość: Malinois Re: REAL REAL REAL IP: *.inds.pl / *.inds.pl 10.06.05, 19:18
      Tak, miałam nieprzyjemność poznać panią Leletko. Az się pisać nie chce na jej
      temat. I potwierdzam jej "chody" u pani dyrektor.
      • Gość: madzialenka Re: REAL REAL REAL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 21:31
        jak to, żywe karpie też są w realu nieświeże??? chyba tego nie rozumiem, co
        można zrobić z żywym karpiem , żeby był bardziej świeży? a ja tylko w realu
        kupuję wędzone makrele i nie zdarzyło mi się, żeby były śmierdzące. takie rybki
        też są przerabiane??? normalnie szok! to co my w końcu jemy?
      • Gość: ....... Re: REAL REAL REAL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 21:35
        LUDZIE, CZY TO JEST MOŻLIWE W "PAŃSTWIE
        PRAWA" ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????
        ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
        ????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
        ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
        • Gość: .......... Re: REAL REAL REAL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.05, 21:37
          Z A B I Ć !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: kisiel Re: REAL REAL REAL IP: 80.51.57.* 11.06.05, 14:39
      zadziwiajace ze nikt z tym nic nie robi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: matea Re: REAL REAL REAL IP: 80.51.57.* 11.06.05, 16:25
      do gory niech ludzie czytaja!!!!!!!!!!
    • Gość: łysatiel Re: REAL REAL REAL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.05, 20:32
      Żeby coś z tym zrobić , to trzeba mieć jakieś dowody , jak np. film z ukrytej
      kamery (jak w Constarze). Bez dowodów to można poplotkować u cioci na
      imieninach.
      • Gość: kisiel Re: REAL REAL REAL IP: 80.51.57.* 11.06.05, 21:46
        ciekawe czt to pan Panie A. bo lysienie jest u pana na porzadku dziennym , a
        dowody , a co jesli sa ???
        • Gość: .................. Re: REAL REAL REAL IP: 80.51.57.* 12.06.05, 17:22
          no to drugi raz do gory....
    • Gość: łysatiel Re: REAL REAL REAL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.05, 21:40
      Jak masz dowody to pokaż to policji , mediom - czemu tego nie ujawniasz?
      Wygląda na to , że jesteś wspólnikiem trujących nas gości z reala i możesz być
      skazany za współudział :)))
      • Gość: ... Re: REAL REAL REAL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.06.05, 23:19
        Noooooooooo, ludzie to już jest nienormalne. Jak by ktoś oskarżał mnie o takie
        przekręty, podała bym do sądu o zniesławienie. Chyba muszę mieć nie za bardzo
        czyste sumienie... Proste: NIE KUPUJMY W REALU MIĘSA, RYB, SAŁATEK, POTRAW Z
        GRILLA, WĘDLIN.. A SERA JAKIEGO NIE KUPOWAĆ?, BIAŁEGO, ŻÓŁTEGO...
        T O S I Ę N A D A J E D O P R A S Y .................
    • Gość: olabeta Re: REAL REAL REAL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 00:32
      Kupiłam kiedyś tam pstrąga wędzonego, nawet mój pies nie chciał go zjeść - tak
      cuchnął.
    • Gość: aga Re: REAL REAL REAL IP: 212.244.80.* 15.06.05, 12:05
      mam takie pytanko:a co np. z jogurtami bo czesto kupuje?Czy daty na opakowaniu
      sa zmieniane?tak kiedys slyszalam, ale pomimo tego kupuje bo jednak jest tam
      najwiekszy wybor.a serek zolty?Uwielbiam!!!i tez tam kupuje.Tylko czy dobrze
      robie?:)
      Pozdrawiam wszystkich cieplo!
    • yamaneko to jest sprawa dla naszej GAZETY :-D 15.06.05, 12:27
      mam nadzieję, że rychło się tym zajmą - sprawa jest wszak "na topie" :-D

a tym czasem podbijajmy wątek w górę - niech ludziska czytają :-D
      • Gość: DyrektorRealM1Co. Koniec Wątku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 15:04
        Koni=============ec Prosze nie piszcie juz nic na temat REALA, popiszcie cos na
        temat Auchan, tam na przykład ochrona sprawdz i przyjmuje towar, wiekszosc
        zywnosc, NIE MAJĄC BADAŃ SANEPIDU. Wiem bo robiłem.
        • Gość: Aga71 Re: Koniec Wątku IP: 80.51.222.* 16.06.05, 12:54
          A co to za różnica czy Real, Tesco czy Auchan - w każdym z nich są machlojki na
          mniejszą czy większą skalę, u małych sklepikarzy też tzeba mieć oczy otwarte
          szeroko i oglądać każdą rzecz z wszystkich stron.
          • lookas.prv.pl Re: Koniec Wątku 16.06.05, 12:58
            A ludzie jak coś takiego widzą to zamiast zgłośić się do odpowiednich służb to
            gadają komu tylko popadnie. I w ten sposób powstają niezwykłe plotki.

Shake z Mc'Donalda może komuś na ochłodę? :-))))))

---------------------------------
            www.lookas.prv.pl
    • yamaneko wątek UP ! 15.06.05, 13:40
      podbijam wątek
    • Gość: malibu90 Re: REAL REAL REAL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.05, 18:51
      A jak pączki są nieświeże to je polewają polewą;] blechhhhhhhh:/
      • Gość: Ździcho Re: REAL REAL REAL IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.06.05, 08:03
        Witam, zauważyłem że jajka w Realu trzymane są na na zwykłych regałach zamiast
        w ladach chłodniczych. Może taka sytuacja byłaby do przyjęcia, gdyby Real miał
        klimatyzacje. Z drugiej strony dlaczego w tak obleganym centrum handlowym,
        które chyba zarabia niezłą kasę, skąpi na system klimatyzacji???
        Pozdrawiam
        • Gość: dzidzia Re: REAL REAL REAL IP: 80.51.57.* 20.06.05, 10:34
          do goryyyy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka