vestit 12.04.05, 15:01 kto wie za co chciano odwołać gosciniaka z funkcji wice? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rekin368 Re: odwołanie 12.04.05, 15:16 dlaczego to nie jestem pewien, ale wiem dlaczego trzech radnych oddało nieważne głosy Odpowiedz Link Zgłoś
vestit Re: odwołanie 12.04.05, 17:39 są za mało inteligentni aby zrozumiec zasady głosowania? Odpowiedz Link Zgłoś
matrix_has_you Re: odwołanie 12.04.05, 22:42 Podobno napisali że "utracił moralną zdolność (bądź etyczną) do pełnienia tej funkcji" - ciekawe skąd radni zgłaszający ten wniosek czerpali swoje etyczne (moralne) uzasadnienie. Może sami są opoką (ostoją) etyki i moralności? Odpowiedz Link Zgłoś
vestit Re: odwołanie 13.04.05, 07:47 gosciniak kiedyś "nadużywał" alkoholu,może zaczął od nowa? Odpowiedz Link Zgłoś
matrix_has_you Re: odwołanie 13.04.05, 08:16 Uważałbym, z tego typu pisanymi lekką ręką pomówieniami - łatwo je stawiać jeśli jest się anonimowym - ale ta anonimowość jest tak naprawdę tylko pozorna. Tak więc może powstrzymajmy się od takich "rewelacji", obrzucanie kogoś błotem naprawdę nie ma sensu - i moralnie, i etycznie. Odpowiedz Link Zgłoś
ryba368 Re: odwołanie 13.04.05, 12:41 Ja osobiście odwołałbym go za jego ryneczek. Wybudowany za pieniadze niewiadomego pochodzenia. Bajke o sponsorach proponuje rozglaszac w przedszkolu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
matrix_has_you Re: odwołanie 14.04.05, 19:45 Z tego co wiem w finansowaniu rynku bytkowskiego nie ma nic tajnego. Szkoda, że jak ktoś coś zrobi pozytywnego dla miasta to niektórzy (na szczęście mniejszość ale zawsze) zamiast go w tych działaniach wesprzeć szkodzą. Niestety szkodzą też miastu. Odpowiedz Link Zgłoś
rekin368 Re: odwołanie 14.04.05, 11:04 W kwestii formalnej pytam co ma znaczyć "ta anonimowość jest tak naprawdę tylko pozorna"? Czy ma to znaczyć, że Pan Moderator dysponuje bazą danych osobowych forumowiczów? Zgadzam się, że nie można obrzucać błotem swoich przeciwników. Nie mogę się jednak powstrzymać od reweleacji z pwenych źródeł, że Pan Gościniak nie został odwołany, bo niektórzy radni byli zastraszani przed głosowaniem. Nie twierdzę, że przez samego zainteresowanego. Tych trzech radnych widocznie miało powody aby oddać nieważne głosy. Odpowiedz Link Zgłoś
matrix_has_you Re: odwołanie 14.04.05, 12:42 Odpowiadam co do kwestii formalnej - miałem na myśli, to że w razie popełnienia przestępstwa nie jest trudno dojść do tego kto, będź z jakiego komputera pisał dany post. Coś takiego może zapewne zlecić sąd, prokuratura itp. I tyle. Sam też zapytam: jakie zastraszanie? Chodzi mi o argumenty bo można kogoś namawiać, ba - nawet naciskać i trudno to nazywać zastraszaniem. Ja raczej słyszałem o naciskach z innej, że tak się wyrażę "urzędowej" strony. Odpowiedz Link Zgłoś
vestit Re: odwołanie 14.04.05, 15:05 Panowie piszecie o zastraszaniu do cholery w kregach radnych mamy do czynienia z MAFIĄ????? Odpowiedz Link Zgłoś
vestit Re: odwołanie 14.04.05, 18:36 Panie moderator może cos wiecej na temat tego zastraszania? Odpowiedz Link Zgłoś
rekin368 Re: odwołanie 14.04.05, 19:10 Wspólny interes niepracujących zawodowo frustratów, chorych na władzę, wspieranych przez bodyguardów wywodzących się ze spółdzielni mieszkaniowej, powiązanych z nią jak i z niezawisłymi organami ścigania TO JEST MAFIA! Potwierdzeniem dla niewiernych może być chociażby tfu.. ECHO SIEMIANOWIC Moderator też jest jej sympatykiem jeśli nie członkiem. I pewnie to usunie. Te miasto jest już sprzedane i podzielone. A jeszcze niektórzy próbują drzeć szaty. Aż się boję kiedy ktoś na Sesji RM zacznie strzelać skoro niektórzy przynoszą ze sobą broń. Zaczynam żałować, że urodziłem się w Siemianowicach. Odpowiedz Link Zgłoś
siemion44 Re: odwołanie 14.04.05, 19:27 Normalnie dałeś się rekin vestitowi podpuścić. a co do masz ECHA konkretnie? - oststni numer mi się podobał. Może wreszcie będzie jakaś normalność w tym mieście. Odpowiedz Link Zgłoś
siemion44 Re: odwołanie 14.04.05, 19:25 Vestit - "gratuluje" napisania bzdury roku. Odwracać kota ogonem to umiemy co - w starym systemie miało się pewnie dobrą szkołę. Jak radni przyjmują najdziwniejsze ustawy prezydenta to na forum nic się nie mówi. Widać z jakiej jesteś paczki. Przyjrzyjmy się lepiej na jakich podstawach stoi tzw koalicja prezydencka zamiast pleść głopoty. Dobrze, że strach znika gdy głosowanie jest tajne. Odpowiedz Link Zgłoś
matrix_has_you Re: odwołanie 14.04.05, 19:40 Mafia - dobre sobie, z której niby strony... Za grubymi nićmi szyjesz vestit, żeby mnie sprowokować. W końcu to przecież nie Gościniak ma kłopoty z prawem (a kto ma? - pytanie za 100 pkt.) A co do ECHA, o którym pisze rekin to rzeczywiście uważam, że ta gazeta jest potrzebna, choćby po to żeby nasi włodarze mieli świadomość, że ktoś patrzy im na ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
vestit Re: odwołanie 14.04.05, 20:09 ciekawe że jak szyga był prezydentem to forma artykułów była inna niż teraz, po drugie poczekajmy na wyrok NSA i zobaczymy kto i jakie ma problemy z prawem, a gosciniakowi zycze zeby nigdy nie miał problemów z prawem Odpowiedz Link Zgłoś
siemion44 Re: odwołanie 14.04.05, 22:47 A kto przynosi broń na sesje? Może prezydent na wypadek gdyby ktoś chciał go wyprowadzić z urzędu? Odpowiedz Link Zgłoś
siemion44 Re: odwołanie 14.04.05, 22:55 ... będzie się ostrzeliwał z gabinetu :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
ryba368 Re: odwołanie 15.04.05, 11:01 matrix...........bądz tak łaskawy i podaj mi żródło dostępne dla szarego obywatela tego miasta gdzie mógłby sie zapoznać z budowa ryneczku p Gosciniaka. Według mnie to jest najbardziej skrywana tajemnica!!!!!! Szczególnie finansowanie??????? Odpowiedz Link Zgłoś
matrix_has_you Re: odwołanie 16.04.05, 23:30 Najpierw ryba zdradź mi o co właściwie ci chodzi - kosztorysy? plany budowy? rachunki? I co chcesz z tym robić - rozliczać? sprawdzać? rachować? wystawiać świadectwa moralności? Czy może po prostu chcesz znaleźć dziurę w całym? Bo fakt jest taki, że ten rynek to jest konkret, a nie kolejna pusta obietnica. To miła w tym mieście odmiana - oby owocna na przyszłość. Tak więc rynek jest, wygląda ładnie, służy ludziom - może tylko szkoda, że nie ma tego typu inwestycji w innych dzielnicach ale gdyby tak w wziąść się do kupy i zorganizować to kto wie... może się pojawią. Na to liczę. Odpowiedz Link Zgłoś
ryba368 Re: odwołanie 16.04.05, 23:38 matrix...w........mnie to w tym wszystkim że spółdzielnia jeden blok ociepla 5lat z braku funduszy ,a lekką raczką wydaje 1 miljon na ryneczek. Chyba nie taka kolejność!!!!!!!!! W mieście smrod glód i ubóstwo a wladza buduje boisko ze sztuczną trawa. Jak Ciebie to nie rusza to GRATULUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
matrix_has_you Re: odwołanie 16.04.05, 23:51 Widzę, że jednak ma na ten temat jakąś wiedzę. No i nie lepiej było postawić od razu sprawę jasno? Po pierwsze - mieszasz dwie różne sprawy - władzę miejskie, które żyją z naszych, podatników podatków, z nich finansują swoje inwestycje i przed podatnikami (przynajmniej teoretycznie) muszą się rozliczać. Spóldzielnia z władzami miejskimi ma tyle wspólnego co nic. Nie wiem skąd czerpiesz wiedzę o rynku ale co do ociepleń to chyba masz jakiś złe informacje bo u mnie ocieplają sukcesywnie całe osiedle (i z tego co widzę na mieście to nie tylko moje). SSM dosyć korzystnie wyróżnia się na tle innych siemianowickiech spółdzielni i zarządców budynków więc nie sądzę aby finansowo stała źle. A może po prostu mieszkasz gdzie indziej i Ci szkoda? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
leydson Re: odwołanie 17.04.05, 00:21 I znowu plotki.przypuszczenia,szukanie sensacji!!!Do czego to ma prowadzic .Bieda,smrud i ubostwo - gdzie? tym jak to jest trzeba sie zajac !!! Odpowiedz Link Zgłoś