Gość: hitman IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.09.05, 23:40 Od niedawna posiadam cara marki Fiat imieniem Punto, jest cool aż by się jakiś klubik założyło w czewa city, piszcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: blablabla Re: Punto to piekny samochód IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.05, 00:06 kup samochod a nie taczke , to moze jakis fan klub znajdziesz Odpowiedz Link Zgłoś
anemonka Re: Punto? 10.09.05, 00:11 Z fiatów odpowiada mi tylko nasza Pandka. Jakiś czas temu zakochałam się w citroenach (C2, C3, a zwłaszcza berlingo van). Polecam takie samochody, bo włoskie to bździna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: włoch Re: Punto? IP: *.man.czest.pl 10.09.05, 11:47 a francuskie są dobre hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gebels kochalem kiedys włoskie ale po tym jak kupilem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 12:15 alfe 156 i psula mi sie regularnie co kilka tygodni na prostej drodze preferuje tylko niemieckie. Mam ostatnio audi i od roku nic sie nie stalo ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesio Re: kochalem kiedys włoskie ale po tym jak kupile IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.05, 15:51 Alfa jest awaryjna do fakt. Drogie gó... Zależy jak się trafi. Miałem jeszcze niedawno Poldolota Atu .... to gó.. to chodziło ..... nigdy mnie zawiódł i się nie rozkraczył na drodze. Nie mówiąc już że jakiś dobry egzemplarz się trafił .... mało napraw było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej Re: Punto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.05, 17:01 proponowal bym, zeby osoby ktore nie maja pojecia o samochodach sie nie odzywaly... bo ferarri, maserati, pagani, lambo to nie "bździna" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Punto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 17:40 Ale to nie sa wloskie samochody popularne ... zreszta bardziej juz niemieckie niz wloskie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariano_italiano mialem kiedys nowe seicento i na prostej drodze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 12:19 wypadła mi skrzynia biegów po roku uzytkowania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Re: Punto to piekny samochód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 13:05 IMHO Punciak ma cala jedna zaleta ... kosztuje grosze. Wiecej zalet jak to ogladalem dla siebie nie znalazlem. Tandetne wykonczenie i te plastiki blee... Ogladalem pewnie z 20 egzemplarzy i zaden mnie nie zadawalal :/ Jednak co VAG to VAG. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania CALIBRA to najpiekniejszy samochód! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 15:44 Od roku mam Calibrę i nie oddam jej za żadne skarby! Może i ma 14 lat, ale nigdy się nic z nią nie działo, jest szybka, zwinna i wzbudza podziw u facetów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: CALIBRA to najpiekniejszy samochód! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 17:37 ehhmmmm ani to sportowe, ani to wygodne (ja sie nie mieszcze a mase mam tylko 80, za to rozlozona na duzej dlugosci). Rdzewieja sierpy na tylnych nadkolach (masz juz zaprawki czy jeszcze nie poprawione dziury?). Troche smiesznie to autko wyglada, ale coz czegos sie mozna spodziewac po oplu za 8 kzl. Punto chodzi w tych samych pieniadzach. Pochwal sie jeszcze jaki masz silnik, naped i czy juz gaz wepchalas. Dziewczyna w Callibrze wzbudza u mnie tylko smiecha, a nie podziw. Zreszta jak widze kolesia po solarce w takim autku tak samo. Wole moje 2,0 ABK w Q. Ani na kretym torze, ani na prostej nie masz szans. A autko wyglada, ze uhhhh .... zaden opel audicy nie dorowna :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baca Re: CALIBRA to najpiekniejszy samochód! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 20:36 jesli chodzi FIATA to Niemcy fajnie rozszyfrowali ten skrot Feler W Kazdej Czesci - jesli ktos zna niemiecki to z tych czterech wyrazow po niemiecku pierwsze litery daja FIAT. Mialem dwa auta tej marki i zadnego wiecej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: CALIBRA to najpiekniejszy samochód! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 23:31 Zabawne... Mówisz, że nie sportowe? To jakei według Ciebie? Bo z tego co się orientuję, to większość samochodów na trasie nie ma szans. Nie mówię o super stuningowanych samochodach, które potrafią rozwijać prędkość do 300 km na godzinę. Z Toba równać tez się nie będę, bo za krótko mam prawo jazdy i nie potrafię w 100% zapanowac nad tym samochodem. Mały i ciasny? Może, ale ma dużo więcej miejsca z przodu niż w niejednym samochodzie lepszej klasy. Nadkola rdzewieją, fakt, mam naprawione lewe tylnie, ale niemiecki mechanik powiedział jedno - jak wjeżdżasz tym samochodem do warsztatu, to bez najmniejszego problemu odkręcisz każdą najmniejszą srubeczkę, sa tak zrobione, że nie ma praktycznie awarii. Silnik? 2.0, 16V, 150 kM. Napęd? Standard, przedni, 5 biegowa skrzynia. Gazu nie wepchałam, bo szkoda mi auto marnować, ale jak tak dalej będzie z cenami paliwa, to kto wie, czy nie zostanę zmuszona do zamontowania instalacji gazowej. Poza tym prawda jest jedna - każdy kocha swoje. Ja nie zamienię w życiu Calibry na Audi, tak jak i Ty nie postąpisz odwrotnie :) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: CALIBRA to najpiekniejszy samochód! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 14:34 na Audi nie, ale pewnie na BMW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tz4 Re: Punto to piekny samochód IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.09.05, 21:12 Baaaaaaaardzo piękny, chyba jak się jest ślepcem!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
nissan10 Re: Punto to piekny samochód 10.09.05, 22:52 Mam Punto Sporting 1,6 dobrze wyposażony i choć ma już 9 lat to jeszcze nie zawiódł. Zgrabny, szybki ale pali srednio 8/100. Do codziennego uzytku niezastąpiony.Opinia Niemców o Fiacie jest dla nich typowa - dobre tylko to co niemieckie.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obserwator Re: Punto to piekny samochód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 23:06 Od kierowców Fiatów nie można dużo wymagać i oczekiwać :) Tak samo jak od marki fiat :) Jedni drugich są warci hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amelia Re: Punto to piekny samochód IP: *.man.czest.pl 11.09.05, 10:29 Wszyscy krytykują fiata - niedziwię się dla wielu polaków fiat jest synonimem samochodu . Ale samochody są tanie w zakupie i tanie w eksploatacji . Marka ta jako jedna z niewielu swoje plany inwestycyjne wiąże z polską - przykład : nowy fiat trepiunto bedzie produkowany w polsce . Pozatym włoskie auta mają styl - którego auta niemieckie nie mają i mieć nie będą . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karo Re: Punto to piekny samochód IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.05, 11:30 Jeśli chodzi o styl to najlepsze są francuskie, szwabskie są solidne, japońskie niezawodne a włoskie tanie. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Punto to piekny samochód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 13:57 za to maja porzadne wykonczenie, ktorego fiat nigdy miec nie bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemiec amelia o którym modelu konkretnie piszesz? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 14:54 styl ma maluch? kiedysmial ,bo u nas nic innego nie bylo i jest pierwszym samochodem za talony ... cinquecento ? zart, topozny samochod na zakupy po 5 latach eksploatacji trzeszczy jak by go rozkrecali co tydzien na czesci celnicy seicento? tani owszem, ale kompletna golizna, brak wykonczenia, brak czegokolwiek aczkolwiek rok pomykalem czyms takim. jest tani to trzeba mu przyznac ale co dalej? punto? kilka dobrych lat temu kazdy podniecal sie linia stylistyczną punciaka ,bo jak na tamte czasy owszem były ładne i wiele osob chcialo miec cos takiego ale na dzien dzisiejszy ani to samochod rodzinny ani w trase tani w eksploatacji i to glowny plus stilo? nad tym mozna sie zastanowic , z silnikiem jtd i w bogatej opcji wyglada przyzwoicie jednak za taką forse mozna miec duzo innych lepszych samochodów marea? zart multipla? nie bede komentowal pierwszej wersji... druga juz bardziej udana Wiec ktory z tych boskich samochodów ma styl ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FIAT Re: amelia o którym modelu konkretnie piszesz? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.05, 15:46 Przepraszam bardzo ... marea to jeden z najlepszych fiatów. Poczytaj znawco opinie użytkowników a nie testy w gazetach. Nierewelacyjne to są siena, palio czy brawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemiec nie pisze ,ze marea to najgorszy z fiatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 15:52 ale co z tego ,ze jest najlepszy?:)) tym bardziej swiadczy to o poziomie tej manufaktury . Mialem 156 alfe i jest duzo lepsza niz marea mimo to jest to samochód który nie jest warty swojej wartosci. Kupilem go tylko dlatego,ze podobal mi sie sredek i wykonczenie pulpitu pod kierowce -wizualnie rewelacja, funkcjonalnie tez, wyglad samochodu piekna, jakosc denna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: nie pisze ,ze marea to najgorszy z fiatów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.05, 21:25 renault rules ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amelia Re: Punto to piekny samochód IP: *.man.czest.pl 12.09.05, 09:31 napisałam " Pozatym włoskie auta mają styl - którego auta niemieckie nie mają i mieć nie będą " - włoskie to nie tylko fiat - buraku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niemiec wymien jeszcze inne buraczko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 10:24 urazilem wlascicielke punciaka czy cienkiego? Odpowiedz Link Zgłoś
dudi_82 Re: Punto to piekny samochód 15.09.05, 12:10 Trepiunto?? No takiego auta to Fiat na pewno w planach nie ma ani nie miał :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zomek Re: Punto to piekny samochód IP: *.brama.prenet.pl 12.09.05, 11:30 Zachęcam do odwiedzenia www.autokacik.pl Jest tam podstronka lubu punto z tego co wiem w klubie również mieszkańcy czewy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMMMM Re: NISSAn Primera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 18:07 Ja na temat Fitów nie będe się wypowiadał bo jeszcze niedawno jezdziłem maluchem fakt ze z 1997 roku i nic sie nie dzialo.. Ale jezeli chodzi o marke Fiat - ktoś przytoczł fajne haslo powyżej :).. Teraz jezdze nisanem primerą sedanem.. Moge jedynie powiedziec ze samochód ma naprawde dobry komfort jazdy isilnik podobno nie do zdarcia, z tego co wiem japonczyki sa naprawde niezawodne i nie mówcie że fait czy Kia Polonez czy Deawoo to marki dorównujące Seatą, Peugotą, nissaną, czy Fordą !!! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMMMMM Re: NISSAn Primera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.05, 18:09 Seatom,Peugotom,nissanom,fordom Sorry- nie wiem co we mnie wstapiło :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kicha Re: NISSAn Primera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 11:16 Ściągnął grata i szpanuje ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rc Re: Punto to piekny samochód IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 13:29 tylko francuskie samochody są dla mnie najładniejsze i najtrwalsze. Jeżdzę już 3 peugeotem i wszystkie są niezawodne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HJ Re: Punto to piekny samochód IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 14:13 Francuzy trzeba przyznać że stylistykę mają najlepszą ...... inne odpadają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MMMMM Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.05, 18:27 nie nie sciagnolem grata to samochodzic krajowy !!1 I polecam .. Lepiej powiedz co Ty sciągasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: Punto to piekny samochód IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.05, 21:59 POPIERAM!!! FRANCUSKIE AUTKA SĄ SUPER!!! I STEREOTYP TYPU :DELIKATNE I ZAWODNE" TO SZKALOWANIE TRWAŁYCH I PORZĄDNYCH SAMOCHODÓW!!! a co do FiAtA........ JEŻDŻĄCA "USTERKA" NA KOŁACH......... u kumpla po 3-letniej eksploatacji zamknięte szyby można było "zsunąć" mocno przykładając ręke i naciskając na dół.... zawieszenie z "ołowiu" i tym podobne... stanowczo odradzam!!!!! chyba że lubicie babrać się w smarze i kochacie odwiedzać warsztaty naprawcze i serwis... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: forum_obserwator Re: Punto to piekny samochód IP: 195.116.81.* 13.09.05, 22:48 Każdy chwali akurat to co w tej chwili ma. Fiaty mają w Polsce opinie zawodnych, a tak naprawdę są podobnej jakości jak francuskie albo "niemieckie" seaty, skody. W ostatnich latach dużo koncernów przeniosło swoje fabryki do krajów takich jak np. Turcja i tam są montownie. Robią to m.in. Fiat, Renault, VW i nawet Toyota(jak w dowcipie: nie ważne czy rakieta jest z Rosji czy USA i tak jest zrobiona na Tajwanie), a więc gadanie o nadzwyczaj niskiej jakosci której z marek można między bajki włożyć. Ponadto żaden producent nie jest zainteresowany produkcją auta na "wieki". W swojej karierze moto miałem CC Sportinga(140 tys.km), Bravo(130tys.km) - oprócz standardowych wizyt w ASO nie zanotowałem jakiś szczególnych defektów. Jedynie amortyzatory wymieniałem w razie nadmiernego zużycia. Użytkowałem również jeden z samochodów który często wymienia się jako przykład awaryjnego auta - AR 145 ze 120 konnym silnikiem. Przejechałem 90 tys. W tym padła sonda lambda i wariator faz (wymienione na gwarancji). A samo auto było naprawdę super. Dodam że auta użytkowałem od nowości. Jak widać nie mam na tle tej marki komopleksów. Wreszcie postanowiłem odmienić sobie auta i zakupiłem Forda. I..... autko całkiem niezłe, ma 3 lata i... rdzewieje :(( W najbliższym mym otoczeniu mam właścicieli Audi i Opli i też odwiedzają stacje napraw. A swoją drogą nie ma aut bezawaryjnych... gdyby takie były producenci nie dawali by gwarancji na nie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: swoj Re: Punto to piekny samochód IP: 217.96.15.* 16.09.05, 11:49 francuskie auta sa ladne ale nic poza tym, tandeta na maxa, nawet najnowsze peugeoty i renault sie sypia, szczegolnie elektronika albo sprawy z czyms tak niby prostym jak nawiew. mialem kiedys renault, znajomi, kumpel ma aktualnie , innny peugeotem 206 jezdzil i wszyscy sa zgodni, nigdy wiecej francuskiego auta Odpowiedz Link Zgłoś
dudi_82 www.fiatpunto.org 15.09.05, 12:21 Zgadzam się z przedmówcą :). Sam posiadam Punto MKI i jestem bardzo zadowolony. A co do klubu w Częstochowie to sam bym do takowego przystąpił jeśli by istniał. Zapraszam na : www.fiatpunto.org Polecam zarejestrowanie się na forum i śledzenie tego co tam się dzieje. No chyba że już tam jesteś :) Forum to wiele razy bardzo mi pomogło :). Pozdrawiam i życzę bezawaryjnej jazdy. Odpowiedz Link Zgłoś