Dodaj do ulubionych

Mieszkańcom Batalionów Chłopskich trzęsą się mury

IP: *.107.inds.pl 25.09.05, 21:37
Zupelnie popieram mieszkancow ulicy. W koncu jestesmy w unii i obowiazuja nas
jakies standardy. Jestem zdania ze zarzadowi drog krajowych nalezy sie wysoka
kara za stan ul Warszawskiej i Bat. Chlopskich na opisywanym odcinku. mozna
przymknac oko przez miesiąc- pol roku ale taki stan rzeczy trwa od 5 lat !!!
Szczerze mowiac bardzo sie dziwie ze mieszkancom dopiero teraz puszczaja nerwy...
Obserwuj wątek
    • Gość: moniaa Re: Mieszkańcom Batalionów Chłopskich trzęsą się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 19:17
      oczywiscie popieram skarge miszkancow Batalionow poniewaz sama mieszkam przy
      tej wlasnie ulicy i niestety jak przjezdzaja tiry to trzęsą nam sie szklanki w
      mieszkaniu. to staje sie nie do zniesienia!!!!
      • Gość: GOŚĆ Re: Mieszkańcom Batalionów Chłopskich trzęsą się IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.05, 09:47
        ...ale kogo to obchodzi?Dzisiaj z potrzebami prostych ludzi np.do bezpiecznego mieszkania, nikogo nie obchodzi.No chyba, żeby przy tej ulicy mieszkał ktoś WAŻNY.
    • Gość: lovempk Re: Mieszkańcom Batalionów Chłopskich trzęsą się IP: *.crowley.pl 28.09.05, 15:30
      Bądźmy szczerzy: od Placu Daszyńskiego, poprzez całą Warszawską, Wyczerpy Górne
      i Batalionów Chłopskich do granicy miasta, należy natychmiast wymienić
      nawierzchnię. Zarząd Dróg tego teraz nie zrobi, bo stara się o pomoce unijne na
      remont Warszawskiej od Ronda Wyczerpy do wiaduktu nad al. Wojska Polskiego. Ale
      prawda jest taka, że stan ul. Batalionów Chłopskich jest wręcz krytyczny. Tylko
      patrzeć, jak MPK zniesie z linii 30 i 34 autobusy niskopodłogowe, by chronić je
      przed zniszczeniem (manewr praktykowany w Warszawie). Ja natomiast rowerem
      jeżdżę slalomem między dziurami i uskokami nawierzchni, czasem dla
      bezpieczeństwa odchodząc nawet 2 metry od prawej krawędzi jezdni. Przeszkadzam
      w ten sposób innym użytkowniokom drogi, ale to nie jest przecież moja wina i
      zaręczam, że nadal będę tak jeździł. Szczególnie tragiczne fragmenty tej ulicy,
      to:
      1) kierunek Mstów: od Rędzińskiej do pierwszego zakrętu w prawo
      - odcinek na lekkim wzniesieniu, mniej więcej w połowie odległości między
      przystankami autobusowymi
      - między przystankiem Bat. Chłopskich nr d. 101 a zakrętem w lewo
      - odcinek około 150 metrów przed granicą miasta

2) kierunek Śródmieście:
      - od granicy miasta do przystanku Bat.Chłopskich nr d.101 (odcinek ma ok.550 m)
      - niebezpieczne zapadnięcie się jezdni około 200 metrów przed ul. Widłaków

Ogółem należy wyremontować nawierzchnię na całej ulicy, bo fragmenty przeze
      mnie wyszczególnione zajmują około 60% całości, a pozostałe 40% za rok-dwa z
      pewnością dołączy do wspomnianego grona.

Długość ul. Batalionów Chłopskich, to około 1500 metrów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka