Dodaj do ulubionych

Wasze zarzuty wobec Wrony ...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 21:43
1. Szkoda gadać.... :(
Obserwuj wątek
    • korfantydrugi Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... 04.02.06, 21:44
      Gość portalu: Banita napisał(a):

> 1. Szkoda gadać.... :(

Może byś tak napisał coś konkretnego... taka krytyka nie jest konstruktywna.
      • Gość: styka Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 21:46
        TEATR!!!
        DEKABRYSTÓW!!!
        CZĘSTOCHOWA!!!!
        • korfantydrugi Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... 04.02.06, 21:55
          Gość portalu: styka napisał(a):

> TEATR!!!
          > DEKABRYSTÓW!!!
          > CZĘSTOCHOWA!!!!

Wiec teatr zaprowadził kres ciemnym interesom w teatrze.
          Dekabrystów TAM JEST W KONCU SPOKUJ I CICHO CIEKAWE JAK BYS TAM MIESZKAłA TO CZY
          BYS CHCIALA TAKI CHALAS NA CODZIEN. A DO TEGO PRZEMOC I CHAMSTWO
    • Gość: gość Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 21:49
      Wrona nie zrobił nic dobrego dla miasta. Jego podstawowe działania, to liczne
      podróże zagraniczne. Bezrobocie, żadnych szans dla młodych, służba zdrowia
      leży, podobnie jak oświata. Na szczęście wybory niedługo...
      • ja_corka Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... 04.02.06, 21:53
        oj,.
        znow jakis temat zeby sie Rzecznik denerwowal
        a moze nowa Kampania wyborcza?
        beda slowa "przeciw" i przy okazji "ZA"

ja wiem swoje ale nie napisze
        • Gość: gość Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 22:01
          Ani kampania, ani prowokacja wobec rzecznika-po prostu rozczarowanie
          częstochowian Wroną. A tyle obiecywał!!
        • Gość: Wlodek Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.vf.shawcable.net 05.02.06, 02:55
          ja_corka napisała:

> oj,.
          > znow jakis temat zeby sie Rzecznik denerwowal
          > a moze nowa Kampania wyborcza?
          > beda slowa "przeciw" i przy okazji "ZA"

Witaj ty_corko!!
          Rzecznik chyba juz przestal sie denerwowac, bo jakos zniknalbyl..
          Nie wiesz przypadkiem z jakich powodow?
          >
          > ja wiem swoje ale nie napisze..
          Eee tam! My tez wiemy Twoje. Juz pisalas...
          Az tak, to sie chyba nie zmienilas:)))
          Chyba, ze doznalas cudownego olsnienia i zaczelas .... WIELBIC.

W dzisiejszych czasach cuda sie -jak widzisz - zdarzaja.
          Nawet Lepper zrobil sie Prawy i Sprawiedliwy, a byl komunista i wielokrotny
          przestepca.
          Czyz to nie CUD!!!
        • Gość: wrona Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 21:09
          kra kra
          • Gość: strażnik Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 23:38
            nie pomógł nam kiedy prosiliśmy o pomoc, a prawda była po naszej stronie..
    • korfantydrugi Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... 04.02.06, 22:03
      Tak myślałem nie macie żadnych argumentów.Równie dobrze możecie ponarzekać na
      Busha albo Pogodę.
      • Gość: gość Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 22:05
        Powiedz, co dobrego zrobił Wrona, widać Ty masz inne zdanie
        • korfantydrugi Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... 04.02.06, 22:11
          Zrobił jedną najwarzniejszą rezcz. Mianowicie nie pozwolił na roztrwonienie
          budżetu miasta przez lewice.I niezapominaj o widukcie koło makro.Inwestycja 20
          lecia Czewy a ostatnio czytaj:
          Prezydent Częstochowy wniósł dziś pod obrady Rady Miasta projekt uchwały
          przyznającej dzieciom i młodzieży dotkniętej inwalidztwem lub
          niepełnosprawnością uprawnienia do bezpłatnego przejazdu w środkach komunikacji
          miejskiej. Rada przegłosowała pozytywnie ten wniosek.
          Tym samy Prezydent Częstochowy z własnej inicjatywy naprawił krzywdzącą dla tej
          młodzieży i ich opiekunów decyzję o skreśleniu gwarantujących tę ulgę zapisów z
          Ustawy o systemie oświaty z 7 września 1991 roku.
          Obecnie obowiązujące przepisy art. 17 ust. 3a ustawy o systemie oświaty (Dz. U.
          z 2004 roku, nr 256, poz. 2572) pozostawiają to w gestii uznania władz
          samorządowych. Zgodnie z treścią art. 17 ust. 3a ww. ustawy gmina „ma obowiązek
          zapewnienia uczniom niepełnosprawnym bezpłatnego transportu i opieki w czasie
          przewozu do najbliższej szkoły podstawowej, gimnazjum lub ośrodka
          umożliwiającego realizację obowiązku szkolnego i obowiązku nauki dzieciom i
          młodzieży niepełnosprawnej albo zwrot kosztów przejazdu ucznia i opiekuna
          środkami komunikacji publicznej, jeżeli dowożenie zapewniają rodzice”.
          Proponowana autopoprawka umożliwi bezpłatny przejazd dla uczniów dotkniętych
          inwalidztwem lub niepełnosprawnością lokalnym transportem zbiorowym, w tym
          przypadku MPK Prezydent zrezygnował z zapisu dotyczącego celu i kierunku
          przejazdu np. z miejsca zamieszkania do placówki oświatowej, ośrodka terapii,
          przychodni lekarskiej lub zakładu opieki zdrowotnej. Z bezpłatnego przejazdu w
          trakcie podróży z uprawnionym skorzysta także jego opiekun.
          Tak więc do listy uprawnionych do bezpłatnych ulg w opłatach za przejazdy
          lokalnym transportem zbiorowym w Częstochowie części I dopisano pkt 9 i pkt 10 o
          treści:
          „9. Dzieci i młodzież dotknięta inwalidztwem lub niepełnosprawnością do
          ukończenia 21 roku życia, na podstawie ważnej legitymacji wydanej przez placówkę
          oświatową dla uczniów dotkniętych inwalidztwem lub niepełnosprawnością.
          10. Opiekun uprawnionego wymienionego w pkt 9, podczas podróży z uprawnionym.” IL
          • Gość: naiwniak Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 22:18
            Ty chyba slepy jestes... wiadukt hahaha, moze jeszcze nowy stadion przy
            Olsztynkiej?!
            • korfantydrugi Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... 04.02.06, 22:20
              To chyba ty jestes slepy. Wiadukt nie powstanie w miesiac czy dwa. Bo tak moło
              by sie skończyć jak w Katowicach tydzien temu.
              • Gość: lotos Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 22:30
                Szkoda czasu na polemike z tOBĄ chłopcze. Beret i do Koscioła.. ale juz :)))))
                P.S. szkiełka sobie zmień, co najmniej +7
                • korfantydrugi Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... 04.02.06, 22:32
                  Gość portalu: lotos napisał(a):

> Szkoda czasu na polemike z tOBĄ chłopcze. Beret i do Koscioła.. ale juz :)))))
                  > P.S. szkiełka sobie zmień, co najmniej +7
                  No co ty nie jestes tolerancyjny dla kościoła? Jak masz pisac takie bez
                  znaczenia posty to nie pisz nic.
              • Gość: majka27 Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 09:54
                ty jesteś naprawdę ślepy. Wiadukt - kto za niego zapłacił ? ty chyba sam nie wiesz. Gdyby nie makro dołożyło kasy to nie byłoby żadnego wiaduktu. Więc nie mów że Wrona to anioł, bo mu do niego bardzo dużo brakuje
          • Gość: hallelujahhhh Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 22:20
            budzet owszem... ale jakim i czyim kosztem sie pytam moherów?!
          • Gość: gośc Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 22:30
            Inwestycja 20 lecia, czyli wiadukt, to projekt chybiony. Nie przejeżdża tamtędy
            wiele pociągów. A bezpłatne przejazdy dla dzieci i młodzieży niepełnosprawnej?
            Dla mnie to sprawa oczywista, żaden wyczyn i żadna zasługa Wrony.
            • korfantydrugi Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... 04.02.06, 22:31
              Gość portalu: gośc napisał(a):

> Inwestycja 20 lecia, czyli wiadukt, to projekt chybiony. Nie przejeżdża tamtędy
              >
              > wiele pociągów. A bezpłatne przejazdy dla dzieci i młodzieży niepełnosprawnej?
              > Dla mnie to sprawa oczywista, żaden wyczyn i żadna zasługa Wrony.

Ale tego nie było a jest i to sie liczy.
              • Gość: gość Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 22:40
                Rozumiem. Byle co, byle było-to odpowiedź na Twoj post korfantydrugi.
                Przykre, że Twoim argumentem i kartą są dzieci niepełnosprawne. Jeszcze raz
                powtarzam, że dla mnie Ich bezpłatne przejazdy(i opiekunów oczywiście), to
                sprawa oczywista. Nie wspomnę już o bezpłatnych przejazdach dla bezrobotnych.
                Ale to nie byłoby tak chwytliwe. No i oczywiście bezrobotnych jest więcej, niż
                dzieci niepełnosprawnych, a Wrona ocala budżet, jak tylko może. Myśli o tym
                nawet będąc w np. w Brazylii...
              • Gość: Merci Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 22:49
                Inwestycja dotycząca budowy wiaduktu przy Makro zrodziła się dużo wcześniej i
                nie za kadencji pana T.Wrony.
                A oto co za kadencji pana Wrony miało, lub było zrealizowane:

1.Remont ratusza - przekroczone koszty.
                2.Projekt przebudowy III Aleji - zbyteczne moim zdaniem.
                3.Bezsensowa i dziwna ustawa o szczekaniu psów - ustawa ufo.
                4.Zniżki dla niepełnosprawnych - presja ze strony niepełnosprawnych i inwalidów.

A co nie zostało zrobione:
                1.Ile w mieście, powiecie przybyło dróg?
                2.Jak wygląda linia tramwajowa? A co z nowym tramwajem?
                3.Stan służby zdrowia?
                4.Bezrobocie?

Powiem, że prężniej od Częstochowy rozwijają się Rędziny, wyremontowane drogi,
                poprawione oświetlenie, a teraz zakup nowych autobusów.

Zobaczymy co bedzie dalej.
          • Gość: skunks Re: Wasze bzdury wobec Wrony ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 18:27
            Takich nazywa się klakierami i to oni zatopili już nie jednego mądrego.. To co
            robi dobrze to jego obowiązek a to co jest nietrafione to nasz obowiązek aby
            zwracać uwaę, rozumiesz?.. być może przekrętny Leśnikowski!!!
          • Gość: snajper Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 17:08
            Panie Leśnikowski , choroba sie nasila, czas na leczenie zamknięte.A nik ubliża
            pierwszemu.puk , puk do szarych co raz dalej.....................
            • Gość: gość Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 22:04
              a co tu pisać o wronie, skoro wszyscy strażnicy dobrze wiedzą jaki on jest i
              jakim powinien być człowiekiem. ptak, który własne gniazdo kala. ech, mam
              nadzieję, że nie wybierzecie go na następną kadencję, bo jak tak dalej pójdzie,
              to hołubiczko zwolni co najmniej połowę z obecnego składu straży. na
              potwierdzenie dodam, że od 04r. zwolnił już 4 i 5 w drodze. czy ktoś z Was może
              powiedzieć, czy miło usłyszeć z ust człowieka, który piastuje urząd prezydenta,
              że jest się wrzodem? i to tylko dlatego, że ma się odmienne zdanie w zakresie
              traktowania strażników.
    • korfantydrugi Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... 04.02.06, 22:37
      PROSZE O KONKRETY.Tak własnie krytykowano Busha w kampani 2004 zero konkretów i
      dlatego wygrał. Przeciwnicy głownie mówili że Bush jest zły ale nic pozatym...
      • Gość: sasiad Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 22:43
        Konkretnie - do odstrzału.
        Nie ma tragedii ale od sukcesu krok milowy.
        Małżonka ptaka - brak kompetencji a jednak pracuje tam gdzie pracuje a dzieki
        komu pytam?
        Moze wrobel tudziez gołab?
        Taki maly przyklad ale przy kontakcie w sprawach strikte zawodowych z w/w -
        ufff, nie zycze nikomu.
        • korfantydrugi Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... 04.02.06, 22:45
          Gość portalu: sasiad napisał(a):

> Konkretnie - do odstrzału.
          > Nie ma tragedii ale od sukcesu krok milowy.
          > Małżonka ptaka - brak kompetencji a jednak pracuje tam gdzie pracuje a dzieki
          > komu pytam?
          > Moze wrobel tudziez gołab?
          > Taki maly przyklad ale przy kontakcie w sprawach strikte zawodowych z w/w -
          > ufff, nie zycze nikomu.

Moj wychowawca mawiał po takich komentarzch "Wiesz że dzwonią dzwony tylko nie
          wiesz w którym koślele"

K O N K R E T Y !!!nie bzdury
          • Gość: Waly Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 22:53
            Przyjda wybory... mohery do autokarów, cel lokal wyborczy.
            Budze sie i znowu siedzi gawron na tronie :(((( dszkoda ze korany mu jeszcze
            nie założyłeś.

Konkretnie - wal sie.
      • Gość: gość Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 22:49
        Ja nie przedstawiam Wronie żadnych zarzutów poza jednym-nic ważnego dla miasta
        i jego mieszkańców nie zrobił. Ty ripostujesz wiaduktem i niepełnosprawnymi. Ja
        piszę o bezrobotnych. Twoje racje, to fakty godne Nobla. Moje-ogólniki. Możemy
        tak odbijać piłeczkę w nieskończoność. A ja, jak każdy częstochowianin mam
        prawo do własnego zdania. I uważam, że Wrona nie zrobił nic ważnego i dobrego
        dla mieszkańców.
        • korfantydrugi Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... 04.02.06, 22:52
          Tak ale popatrz na budżet maista co maił zrobić np.metro albo port lotniczy. Ja
          staram sie udowodnić że nie jest zly.A osiągniec mógłbym przytoczyc wiecej.
          • Gość: gość Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 23:02
            Proszę bardzo, przytocz. Mam nadzieję, że poza tymi
            dwoma "spektakularnymi"(wiadukt, to pomysł poroniony, można było np. wybudować
            jeszcze ze trzy perony na naszym wymierającym dworcu - to ta sama ranga!)jest w
            zestawie noclegownia dla bezdomnych, taka z prawdziwego zdarzenia, miejsca
            pracy dla bezrobotnych, mieszkania komunalne... Tak,byłbym zapomniał: Wrona
            rzeczywiście troszczy się o godne warunki życia mieszkańców miasta. Świadczą o
            tym wysokie nagrody dla wszystkich pracowników urzędu.
            • korfantydrugi Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... 04.02.06, 23:07
              Z tymi wysokimi wypłatami dla administracji zgoda tu masz racje. A reszta
              sprawdz sam:
              www.czestochowa.um.gov.pl/urzad/newsy/biurop
              • Gość: maly4321 Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.pl / 212.203.133.* 08.02.06, 22:03
                Nowe rondo - lepsze połączenie komunikacyjne z dzielnicą Północ

W wyniku zakończenia inwestycji drogowej (budowa łącznika) zmieniona została
                organizacja ruchu w rejonie zbiegu ulicy Fieldorfa–Nila i ulicy Wały
                Dwernickiego.

Zmiana organizacji ruchu ułatwi połączenie z dzielnicą Północ oraz w
                niedalekiej przyszłości wylot z Częstochowy na trasę DK-1.

Rondo, które tam powstało, wyeliminuje m.in. niebezpieczeństwa związane z
                poruszaniem się w kierunku DK-1 po pasie, który służy do ruchu w przeciwnym
                kierunku, gdy zamknięty jest przejazd kolejowy.
                Realizacja inwestycji rozpoczęta została 28 września 2005 roku. Do dnia 13
                grudnia 2005 r. wykonano łącznik ul. Wały Dwernickiego z ul. Fieldorfa-Nila -
                część wschodnia.

W ramach budowy łącznika wykonano:

- nawierzchnię asfaltową w warstwie wiążącej

1) kanalizację deszczową

2) kanalizację sanitarną

3) przebudowę instalacji wodociągowej

4) przebudowę kabli energetycznych i teletechnicznych

Wartość inwestycji zrealizowanej dotąd to ok. - 900 000,00 zł.
                Inwestycja realizowana przez Konsorcjum firm: Wadrox S.A. – DROMET Sp. z o.o. –
                MEGA-BRUK

Koszt całej inwestycji polegającej na poszerzeniu i przebudowie ul. Wały
                Dwernickiego do trasy DK-1: 6 mln 903 980,70 zł.

Korfantydrugi proponuje Ci przejechać się tym "rondem" a póżniej je tutaj
                ocenić wykonawca robił nawierzchnie z piasku połączonego na śline, a powiedz
                gdzie są nowe nawierzchnie spełniające jakieś ogólnonarodowe normy nie mówie
                już o europejskich?
                Ul.Warszawska jedna wielka dziura była już na jesień a co dopiero teraz!!
                Wydaje sie pozwolenia na budowe nowych osiedli kasuje sie pieniążki i zapomina
                o wszystkim!! A może miasto zaczeło dbać o mieszkańców osiedli ?
                Wystarczy przejechać się na Wyczerpy, Lisiniec, Stradom...., nie ma tam
                kanalizacji, oświetlenia, gazu... I ztego co wiem to jest to ratowanie budżetu
                przez P.Wrone.Byłem na jednym spotkaniu z P. prezydentem i mój wniosek z niego
                taki że facet gada na takie tematy które Mu pasują i byle z dala od problemów
                miasta!!!
                Most przy Makro może i potrzebny może nie ale jest to inwestycja w planach od
                kilkudziesięciu lat i mogłaby jeszcze sobie poczekać następne 30 lat a za te
                pieniądze w połowie z Uni i w połowie z naszej kiesy możnaby było zrobić coś
                bardziej pożytecznego.
                Jest jedna sprawa która podobała mi sie w tych rządach to zablokowanie budowy
                nowych supermarketów, chociarz dzieki nim mamy jedno z najtańszych paliw w
                polsce (3,41-Tesco -Jet , około 3,75-3,85 w innych rejonach Polski).
                A pisanie że sukcesem było zamknięcie lokali na ul. Dekabrystów to kompletna
                bzdura bo sukcesem by było gdyby sie udało zaprowadzić tam porządek przy pomocy
                policji i straży miejskiej(kilka mandatów i nagłośnionych spraw w sądzie
                grodzkim załatwiłoby tą sytuacje. Jeśli by każdy myślał w ten sposób to trzeba
                wprowadzić w naszym mieście prochibicje, zakaz sprzedaży alkocholu i pootwierać
                bary mleczne (nie jestem studentem ale czasami bywałem w tamtych lokalach)
          • Gość: luk Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.06, 23:06
            ja najbardiej cenie naszego prezydenta za przebudowę III Aleji
            najpierw była publczna dyskusja jak postąpimy z ruchem samochodów, deptak czy tylko zmniejszeie ruchu, czy może nie są potrzebne zmiany w sąsiednich ulicach, aby mogły odciążyć
            potem był konkurs archiektoniczny, aż miłobyło popatrzeć na te różne koncepcje i idee
            szybko formalności i do roboty
            teraz mamy przerwe lekką z powodu zimy, ale wszystko zmierza w dobrym kierunku
            ...ups, zapomniałem że to tylko sny, bo jest tylko narazie tylko wstyd z tego co jest i tego jak się sprawy potoczyły
            • Gość: niuniuś Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 02:21
              Prezydent zrobil TYLE dla miasta inwestycji, że przyjdzie nam to spłacać ze
              dwie kadencje.
              No ale robi......najlepiej pod siebie.
              Żałosne toto, ale klerunio najlepiej ma pod jego skrzydełkami.
              Dzieci niepełnosprawne mające odpowiednie zaświadczenie z PFRON mają USTAWOWO
              wolne przejazdy wraz z opiekunem.
              Coś tu ktoś chyba kręci.
              ale temat na pochwałę dobry.
              • Gość: Wlodek Plus dla Wrony ... IP: *.vf.shawcable.net 05.02.06, 02:44
                Mimo, ze nie jestem wielbicielem prez. Wrony, to chcialbym wyrazic uznanie za
                to, ze Wydzial Kultury i Sztuki Urzedu Miasta dofinansowal
                Przewodnik Biograficzny - Cmentarz Kule w Czestochowie.
                To wazna publikacja i dobrze, ze Urzad znalazl pieniadze na jej dofinansowanie.
                Za lodowisko na Starym Rynku tez mu sie plus nalezy. I ten wydatek tez powinien
                mu paru wyznawcow przysporzyc.
                W tej zalewie wybrzydzan chyba pare pozytywow da sie znalezc zauwazonych przez
                widzow z boku, a nie klakierow z urzedu:)))
                Ja znalazlem dwa... xx pewnie tez cos dolozy do listy. Z urzedu:)))

• Gość: Gorg Rządy Wrony to rządy syfu i marnotrawstwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.06, 08:53
                  Wszyscy przyjeci przez niego urzędnicy a jest ich chyba ze 300 to zwykłe nieroby i nieudaczniki można ich zobaczyć jak pala papierosy przed wejściem do urzędu lub przy tylnym wyjściu na parking. Aleje to tylko stek bzdud i obietnic bez pokrycia do spełnienia na święte nigdy. Wrona jest znany z niszczenia tego za co się weźmie. Nawet jego współpracownicy w poprzedniej kadencji go odwołali za nieudolność i brak merytoryki. A dopiero potem nasza Rozpondkowa została dobrym prezydentem i teraz też tak trzeba wrone odesłać na smietnik do odpadów silnie toksycznych!!!! pozdrowienia dla ptaszora bez jaj.
                  • Gość: yeti Re: Rządy Wrony to rządy IP: 83.17.27.* 05.02.06, 10:32
                    coś ci sie gregor fabuła pokręciła.Posłem Wrona wtedy został.A ogólnie to palą i
                    pija wszyscy.Jak Ci nie pasi to zejdz ze swojego piętra do nich i popros żeby
                    cię poczęstowali.Czy może palisz i pijesz z Marasjugend w całkiem innej części
                    naszego kochanego magistratu.
                    • Gość: majka Re: Rządy Wrony to nierządy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 12:35
                      1.Nie zrobił pomimo obietnic połączenia DK1 z Północą miasta ( jakiś urzędniczy
                      debil zamknął dodatkowo wjazd z Wierzchowiska ) - gratulacje !!!
                      2.miasto wzięło kredyt na budowę stadionu żużlowego - debilizm !!!
                      3.wiadukt na Jagielońskiej miał być zrobiony kilka lat temu za 50% pieniędzy
                      MAKRO więc żadna jego zasługa
                      4.dopuścił do sprzedania prywatnej osobie lotniska w Rudnikach, obiektu o
                      strategicznym dla przyszłości miasta znaczeniu - Trybunał Stanu
                      5.zrobił oświetlenie na ulicy Azaliowej a na innych nie - dlaczego możemy się
                      tylko domyślać (czytaj-rura Wasermana)
                      6.największa inwestycja 260.000 tysięcznego miasta to schody podwieszone w
                      ratuszu oraz remont kamienicy w alejach - buahahahahaha
                      7.na gwałt wyprzedaje lub "korzystnie" zamienia majątek miasta z czarnymi braćmi
                      8.złotymi ustami swego rzecznika wmawia mi że żyję w cudownym mieście z
                      cudownym obrazem . Mam to w dupie.
                      Zapomniałem.Zrobił ogrodzenie parku jasnogórskiego, które kiedys rozebrano,
                      zasypał przejście podziemne,które kiedyś wykonano i postawił pomnik pasterzowi
                      za nasze pieniądze. Wszyscy wspólnie gratulujemy.
                      • Gość: yeti Re: Rządy Wrony to nierządy IP: 83.17.27.* 05.02.06, 14:38
                        Panie Majka nigdy nie zapominaj. A zapominasz!
                      • Gość: xx Re: Rządy Wrony to nierządy IP: *.icis.pcz.pl 05.02.06, 14:47
                        Njawieksza inwestycje to:

1. wiadukt za prawie 40 mln - Macro dalo tylko 6

2. kanalizacj, wodociagi itd. - za okolo 50 mln

3. stadion - juz pierwszy etap za 25 mln

Tyle sa warte Twoje argumenty.

O wszystkim mozna i nalezy dyskutowac, ale trzeba trzymac sie faktow. Tutaj nie
                        chodzi nawet o tego czy innego prezydenta. Tutaj chodzi o szacunek dla faktow i
                        zdrowy rozsadek. Nauczmy sie myslec, bo inaczej wybieramy tych ktorzy obiecuja
                        gruszki na wierzbie - Samoobrone, PIS, LPR itd.
                        • korfantydrugi Re: Rządy Wrony to nierządy 05.02.06, 14:49
                          Gość portalu: xx napisał(a):

> Njawieksza inwestycje to:
                          >
                          > 1. wiadukt za prawie 40 mln - Macro dalo tylko 6
                          >
                          > 2. kanalizacj, wodociagi itd. - za okolo 50 mln
                          >
                          > 3. stadion - juz pierwszy etap za 25 mln
                          >
                          > Tyle sa warte Twoje argumenty.
                          >
                          > O wszystkim mozna i nalezy dyskutowac, ale trzeba trzymac sie faktow. Tutaj nie
                          >
                          > chodzi nawet o tego czy innego prezydenta. Tutaj chodzi o szacunek dla faktow i
                          >
                          > zdrowy rozsadek. Nauczmy sie myslec, bo inaczej wybieramy tych ktorzy obiecuja
                          > gruszki na wierzbie - Samoobrone, PIS, LPR itd.

To mi sie PODOBA
                          • inna-bajka Re: Rządy Wrony to nierządy 05.02.06, 15:07
                            Jak każdy tani poklask
                          • Gość: Perełka Re: Rządy Wrony to nierządy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 19:43
                            jak to wyżej napisano
                            "Prezydent zrobil TYLE dla miasta inwestycji, że przyjdzie nam to spłacać ze
                            dwie kadencje.
                            No ale robi......najlepiej pod siebie.
                            Żałosne toto, ale klerunio najlepiej ma pod jego skrzydełkami."
                            ja jeszcze dodam, że za te "darowane, zamieniane" z korzyścią dla kleru tereny
                            powinien odpowiedzieć przed sadem.
                            xx....to pewnie WIELKI SYMPATYK naszego GURU, ale wiadomo, musi sie trzymać
                            stołka.
                            Jemu sie wszystko podoba i wszystko jest cacy.
                            Ale jak się wyszło z wiejskiego grajdołka, to marna dziura Częstochowa, to
                            WIELKI ŚWIAT.
                            Wrona niech zabierze te skarbonki z Hipermarketów, bo sie tylko ośmiesza.
                            Nasza Wrona pasuje do Kółka "Lepero-LPRo-Pisowego"ale dlaczego MY mamy na tym
                            cierpieć?
                            Fakt ze to jedna i ta sama "rodzina" w przyrodzie
                            PTASZYSKA
                            A korfantydrugi smierdzi mi rzecznikowo
                            • Gość: xx Re: Rządy Wrony to nierządy IP: *.icis.pcz.pl 05.02.06, 21:40
                              Naucz sie myslec kolezanko - realia wielkiej polityki na szczeblu ogolnopolskim
                              i malej polityki na forum samorzadowym sporo sie roznia. Tutaj na miejscu nie
                              pasuja takie proste polityczne szablony - mniej liczy sie ideologia, a bardziej
                              licza sie konkretne dzialania. Warto po prostu myslec i kierowac sie wlasnymi
                              przemysleniami a nie szablonami.

Dlatego np. Pani posel Rozpondek popiera z calych sil projekt inwestycyjny na
                              Politechnice pzrygotowany pzrez Rektora z SLD - licza sie efekty, a duzo mniej
                              poglady polityczne. pzrynajmniej tak powinno byc.
                            • Gość: Yoko Re: Rządy Wrony to nierządy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 15:47
                              Perełko walisz kulą w płot jeśli chodzi o osobę XX. Niestety ale nie dorastasz
                              tej postaci do pięt. Hamuj swe zapędy w ocenianiu innych.

Tak nawiązaując do tematu to podajcie osobę, która mogłaby godnie
                              kontrkandydować z Wroną. Ja osobiście nie widzę nikogo na horyzoncie. Wrony
                              sympatią nie darzę ale działania, których się podjął przemawiają za nim.
                        • Gość: burak Re: Rządy Wrony to nierządy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 20:37
                          Tak jest zawsze trzeba kur.. wybierać mniejsze zło. Czyzby nowa mentalnosc
                          Czestochowiakow... Oby nie!
                      • inna-bajka Re: Rządy Wrony to nierządy 05.02.06, 15:02
                        Gość portalu: majka napisał(a):
                        > 4.dopuścił do sprzedania prywatnej osobie lotniska w Rudnikach, obiektu o
                        > strategicznym dla przyszłości miasta znaczeniu - Trybunał Stanu
                        A wiesz, że to jest pomysł, pozwać ta miernotę do sądu, za malwersacje, jawne
                        nieuzasadnione darowizny, debilne pomysły.
                        To jest sposób na tego darmozjada, to się troche zastanowi zanim zacznie
                        szastać pieniędzmi, na które inni muszą cieżko pracować, to ten sobie geściki
                        robi.
                        Ile podpisów trzeba zdobyć i gdzie najlepiej uderzyć ?
                        • Gość: szcz Re: Rządy IP: *.czestochowa.agora.pl 05.02.06, 15:28
                          Oddajmy sprawiedliwośc! Prezydent Częstochowy nie ma nic do powiedzenia w
                          sprawie lotniska w Rudnikach, bo po pierwsze zarządzała nim i wszystkie decyzje
                          podejmowała Agencja Mienia Wojskowego, a po drugie lotnisko leży w gminie
                          Rędziny. Czestochowski samorząd nie ma prawa wtrącać się w sprawy innych gmin.
                          Z kolei nie można się też do końca zgodzić z opinią, że inwwestycje w wodociągi
                          i kanalizację to załuga prezydenta Tadeusza Wrony. Pieniądze na to dała ISPA -
                          fundusz Unii Europejskiej jeszcze za poprzedniego prezydenta Wiesław Marasa.
                          Teraz po prostu są już efekty inwestycji przygotowanych przez poprzedników.
                          Co do wiaduktu przy ul. Jagiellońskiej, to już kiedyś tłumaczyłem tę sprawę na
                          forum. Makro dało tyle pieniędzy ile obiecało, ale były to tylko fundusze na
                          sam wiadukt, tymczasem przygotowanie inwestycji, wykupy gruntów itp. musiały
                          kosztować drugie tyle i te pieniądze miało dołożyć miasto. Niestety, budżety
                          nie było na to stać. W efekcie władze Częstochowy wystąpiły o fundusze unijne i
                          je otrzymały, ale te z kolei - żeby wykluczyć możliwosc korupcji - nie mogły
                          być wykorzystane razem z darowizną prywatnej firmy jaką jest Makro. Dlatego
                          wadukt jest ostatecznie finansowany bez użycia pieniędzy podarowanych przez
                          Makro. Miasto negocjuje z właścicielami sieci MC&C na co przeznaczyć ich wkład.
                          • inna-bajka Re: Rządy 05.02.06, 15:34
                            Mamy wybór ?
                            Czy bedziemy mieli kolejny kościół czy pomnik ?
                          • Gość: Roman_W Re: Rządy IP: 213.199.204.* 05.02.06, 21:38
                            Co do wiaduktu przy ul. Jagielońskiej to powtórzę po raz któryś szcz. Jest on
                            tak potrzebny jak przysłowiowa dziura w moście. Te nędzne niecałe 40 pociągów
                            od jutra może pojechać przez Towarową i koło lokomotywowni.PO co więc jemy tę
                            żabę? Zresztą prezydent Wrona na początku kadencji był przeciwnikiem jego
                            budowy, natomiast miał całkiem sensowny pomysł połączenia Dk1 z Warszawską.
                            Tyle tylko że tamten pomysł miał wielu przeciwników a wiadukt silne lobby.
                            Gdyby jeszcze śladem zlikwidowanej linii kolejowej wybudować drogę to przejazd
                            od wschodnich granic miasta do obecnego przejazdu na Jagielońskiej wyniósł by
                            jakieś 3-4 minuty.Uległ by też likwidacji będący przekleństwem kierowców
                            przejazd koło Michaliny.Widać jednak zamiast pomyśleć lepiej zlecić
                            zaprzyjaźnionemu dziennikarzowi sponsorowany artykuł o mieście "na skrzyżowaniu
                            szlaków". Brzmi to świetnie ale do rzeczywistości ma się nijak.
                        • qmar Re: Rządy Wrony to nierządy 05.02.06, 18:15
                          bajeczko... podpisy podpisami... a kto złoży ten pozew? ;)
                          • inna-bajka Re: Rządy Wrony to nierządy 05.02.06, 18:24
                            Mogę ja, nic do starcenia nie mam ;-P
                        • Gość: xx Re: Rządy Wrony to nierządy IP: *.icis.pcz.pl 05.02.06, 21:56
                          Do Wrony wielu ma rozne pretensje ale trzeba przyznac ze nikt nie jest w stanie
                          wymyslec zadnego zarzutu o przekret czy malwersacje. To po prostu kwestia
                          charakteru czlowieka.

Nawet wymyslony zarzut o Rudniki rozpadl sie jak domek z kart.
                      • sroczka2 Re: Rządy Wrony to nierządy 08.02.06, 20:09
                        Popieram w 100%!!!!
                        Ponadto, kiedy podejmie decyzję o wywiezieniu z miasta śniegu?
                        Czyżby chciał potopić swój elektorat?
                        a może planuje , dla kazdego mieszkańca , zakup samochodów służbowych??????
                        Gratuluje Panie Sroka!
                      • Gość: Częstochowianin Re: Rządy Wrony to nierządy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.02.06, 11:33
                        Majka, lepiej się tego nie dało ująć. Zapomniałeś jeszcze o kibelku dla
                        pielgrzymów :)
                • Gość: xx Re: Plus dla Wrony ... IP: *.icis.pcz.pl 05.02.06, 14:50
                  Dolozylem gdzie indziej - to co widze - duzo chodze po miescie (nie mam
                  samochodu :)) i potrafie wyciagac wnioski :))
                  • Gość: majka Re: Plus dla Wrony ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 19:18
                    Plus ? Zgadzam się ale w teście na HIV.
                    Wymienione przez xx inwestycje są na poziomie Krzepic czy Lelowa a nie miasta
                    które aspirowało do miasta wojewódzkiego. Śmiech na sali panie xx. Zdejmij w
                    końcu swoje różowe okulary i zaczynij gadać jak normalny człowiek a nie jak w
                    czasach propagandy sukcesu PRL-u.
                    Powiedz wszystkim kto wziął zyski jakie osiągnął największy zakład produkcyjny
                    w Częstochowie (HSC) za 2005r i czyja to jest wina ????
                    • Gość: Wlodek Re: Plus dla Wrony ??? IP: *.vf.shawcable.net 05.02.06, 21:00

> Plus ? Zgadzam się ale w teście na HIV.
                      > Wymienione przez xx inwestycje są na poziomie Krzepic czy Lelowa a nie miasta
                      > które aspirowało do miasta wojewódzkiego.

Czyzby??? Ja proponowalbym chwile oddechu i wstrzemiezliwosci.
                      Chyba, ze Wrone nalezy zlinczowac za samo nazwisko...
                      Wieszac sie go juz chce i za lotnisko i za zyski z huty i za niespelnione
                      aspiracje wojewodzkie...
                      Jedni ze inwestuje za malo, a inni ze za duzo.
                      Ze bierze pozyczki i ze na miescie wisza dlugi.
                      Oceny wiarygodnosci pozyczkowej miasta jednak wzrosly..

Śmiech na sali panie xx. Zdejmij w
                      > końcu swoje różowe okulary i zaczynij gadać jak normalny człowiek a nie jak w
                      > czasach propagandy sukcesu PRL-u.

Jeden optymista nie zaszkodzi.. Bez xx-a lamenty nad upadkiem siegnely na
                      glosnosc Gdanska...

> Powiedz wszystkim kto wziął zyski jakie osiągnął największy zakład
                      produkcyjny
                      > w Częstochowie (HSC) za 2005r i czyja to jest wina ????

Moze jednak najpierw powiedz nam co Wrona mial do zyskow huty.
                      O ile mi wiadomo, huta nie jest wlasnoscia miasta..

zaczynij gadać jak normalny człowiek a nie jak w
                      > czasach propagandy sukcesu PRL-u.

Chyba nie chcesz propagandy sukcesu zamienic na propagande kleski.
                      To tez nie jest zbyt normalne..
                      • Gość: majka Re: Plus dla Wrony ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 22:30
                        Spójrz Włodku dalej z za swoich okularów. Wiem że HSC należy do Silesi ale
                        odpowiedz dlaczego ?
                        Dlatego że została zniszczona przez durne miasto (podatki od nieruchomości
                        ok.17,00zł/m2) i ZUS a nastepnie sprzedana czy oddana za darmo jakimś
                        szubrawcom ze śląska. O taki zakład miasto powinno dbać i być elastyczne w
                        ciężkich czasach. I takie postępowanie dziś by się opłaciło a tak mamy duże
                        g.... !
                        • Gość: Wlodek Re: Plus dla Wrony ??? IP: *.vf.shawcable.net 06.02.06, 02:57

> Spójrz Włodku dalej z za swoich okularów. Wiem że HSC należy do Silesi ale
                          > odpowiedz dlaczego ?
                          > Dlatego że została zniszczona przez durne miasto (podatki od nieruchomości
                          > ok.17,00zł/m2)
                          • andrzej.sawa Re: Plus dla Wrony ??? 06.02.06, 04:30
                            Są takie gówna,które czepiają się tych na tzw.świeczniku.Za komuny sprawa była
                            prosta,wyżej dupy nie podskoczysz.Teraz palancie sam kandyduj na prezydenta lub
                            radnego i zamknij mordę,jak się boisz.Nie znam Waszego Wrony,mam rodzinę w
                            Cz-wie i dlatego szlag mnie trafia na palantów,którzy plują,a sami boją się
                            wejść do polityki.Rosjanie mają dla Was palanty prostą odpowiedź-zakroj rot,a po
                            polsku-zamknij mordę.
                            Jesteś odważny w pluciu,a w działaniu dupa!!!!
                        • segel Re: Plus dla Wrony ??? 06.02.06, 08:20
                          Huta od kilku miesięcy na szczęście nie należy do Silesii. Właścicielem HSC
                          jest ZPD Donbas.
                        • Gość: xx Re: Plus dla Wrony ??? IP: *.icis.pcz.pl 06.02.06, 12:02
                          Podatki ida na rozwoj miasta i pzrez cale lata nie byly w poelnej mierze
                          sciagane - dzieki temu brakowalo na inwestycje. To grube dziesiatki milonow zl.

Poza tym gratuluje poziomu wiedzy na tematy ekonomiczne - kompromitujacego.
                          Huta juz od kilku miesiecy nie nalezy do Silesi, zostala sprywatyzowana i
                          nalezy do Donbasu. Wyszla na prosta, Donbas realizuje zobowiazania wobec
                          pracownikow, a miasto otzrymuje zalegle podatki. Huta znow zaczyna ciagnac
                          miasto do przodu. W rankingu perel polskiej gospodarki zostala sklasyfikowana
                          na 2 miejscu w Polsce.

To sa fakty, o ktorych w Czestochowie po prostu nie wypada nie wiedziec.
                          • Gość: gość Re: Plus dla Wrony ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 01:19
                            A co w sprawie huty zrobil Wrona????
                        • Gość: xx Re: Plus dla Wrony ??? IP: *.icis.pcz.pl 06.02.06, 12:07
                          P.S. To byla odpowiedz dla majki. Mowic o Silesii jako wlascicielu HSC w tym
                          momencie moze mowic tylko czlowiek calkowicie niekompetentny w sparwach miasta,
                          ktory po prostu nie ma pojecia o faktach.

Ja wychowalem sie na Slasku Opolskim w srodowisku robotniczym i moze dlatego
                          bardziej jestem pzryzwyczajony do konkretow i faktow, lubie trzymac sie ziemi,
                          chociaz zawsze z odrobina optymistycznego nastawienia do zycia.
                    • Gość: xx Re: Plus dla Wrony ??? IP: *.icis.pcz.pl 05.02.06, 21:46
                      Wspomniane Inwestycje rzedu dziesiatkow milonow zl i budzet okolo 600 mln zl
                      lokuja Czestochowe na poziomie nieco wiekszym niz w przypadku mniejszych miast
                      wojewodzkich. Warto liczyc sie z faktami. Ludzie z zewnatrz potarfia to docenic.

Sprawa zyskow Huty - Huta nie podlega miastu - to firma produkcyjna. Czesc z
                      pewnoscia zostala w Hucie, czesc poszla do budzetu panstwa, a czesc pewnie
                      przywlaszczyla sobie oszukancza Silesia. Wielu apelowalo o bardziej
                      sprawiedliwy podzial dla regionu, ale efektow na rzie nei widac.
                  • sroczka2 Re: Plus dla Wrony ... 08.02.06, 20:18
                    Taaaaaaa... klekocze sobie Sroczka starym modelem a w garażu stoi śliczniutki
                    Mercedesik ... coby nie wzbudzał zawiści hehehehe
                    Pogratulować pomysłu :P
    • ka-8 Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... 05.02.06, 19:55
      1. Brak inwestycji i przyrostu ilości miejsc pracy w Częstochowie, mimo dobrego
      obecnie klimatu do ich pozyskiwania.

2. Brak działań które mają zmienić powyższe.

3. (Ktoś już to napisał) Wmawianie ludziom w jak cudownym mieście mieszkają i
      jak bardzo cudowny obraz mają na Jasnej Górze.
      • Gość: gość Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.06, 21:15
        Dorzucę jeszcze bezpieczeństwo, a właściwie jego brak.
        • sroczka2 Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... 08.02.06, 20:24
          Tak, Pan Sroczka lubi miec świtę wokół siebie. Czyżby sam był aż tak
          nieporadny? Dobrze, że ma p. Pawłowską, ma kto odbierać jego e-maile od
          mieszkańców :-)
      • Gość: xx Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.icis.pcz.pl 05.02.06, 21:48
        Problem tkwi w niedostatecznych inwestycjach zewnetrznych - chociaz trzeba tez
        widziec takich inwestorow jak w przyapdku Huty (naprawde niemalych) czy TRW.
        Ale na pewno powinno byc wiecej.
        • Gość: gość Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.06, 21:51
          A kto, jak nie prezydent powinien pozyskiwać inwestorów?
          Niestety, Wrona ma w głowie co innego. Lubi dużo mówić, dużo podróżować i dużo
          zarabiać.
          • Gość: smerf Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: 213.199.204.* 05.02.06, 21:58
            trzyma w UM urzędnikow którzy robią fuchy. I wy jako podatnicy płacicie im ZUS
            • Gość: gość: do xx Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.06, 22:04
              xx, nie ośmieszaj się. Jeżeli uważasz, że główną zaletą Wrony jest brak
              malwersacji, to żal mi Cię.
              • Gość: smerf Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: 213.199.204.* 05.02.06, 22:10
                to tylko swiadczy o tym że on nie wie co dzieje się w urzedzie.
                • Gość: smerf Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: 213.199.204.* 05.02.06, 23:08
                  no i co z tego czyżby tuba P Wr P I. L. zamarła?
                  • Gość: ssanie na byku Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: 212.160.172.* 06.02.06, 11:52
                    Ptaki i paiao
                    • Gość: złotówa Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 12:09
                      xx inwestycje inwestycje, ale kto potem spłaci te kredyty?
    • Gość: prawnik Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.06, 12:31
      Ludzie przeczytajcie sobie ustawę samorządową ustawę o finansach publicznych i
      akty do tych ustaw wykonawcze i zastanówcie się trochę na d swoimi glosami. To
      że Częstochowa traci widzą wszyscy i wszyscy widza jednego winnego. A tak
      naprawdę to my nie żyjemy w siewie dyktatury Pana prezydenta Wrony, lecz w
      olnym demokratycznym kraju. Prezydent nie może sam podjąc zadnej uchwaly to po
      to isnieje rada i zarząd miasta, starostwo i inne isntutucje samorzadowe, aby
      ze sobą wspólpracować i podejmować uchwaly. to dziwne że nikt nie pomuslal że
      za zamkniecie barów na ulicy Dekabrystów odpowiada rada a nie prezydent. A do
      zamkniecia przyczynil sie radny mieszkający w tym rejonie. Protokoly z sesji
      miejskich sa jawne i każdy moze je przejrzec. Wiec najpierw zastanówcie się nad
      tym co chcecie powiedzieć i dopiero mówcie. Nieprawcziwe informacje ośmieszaja
      i szkodza osobie, które je wypowiada a nie osobie, o której się mówi.
      A na koniec jeszcze jedna uwaga. Proszę sobie przypomniec kiedy miasto zaczelo
      podupadać i tracić na znaczeniu?? Mala podpowiedz... kto ostatnio "rządzil"
      naszym miastem? Czyżby to przypadkiem nie byl Pan Maras i Pani Rozpondek?
      • Gość: lotus Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 21:45
        wreszcie ktos sensownie gada, pozdrawiam. choc Wrony nie cierpie to nie obarczam
        go cala wina za sytuacje czewy...
        Bylo gorzej, czyz nie?!
      • Gość: abz Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.06, 21:52
        Pani Rozpondek rządziła w latach 1995-1998 - to prawie 10 lat temu, po niej
        była Ewa Janik, a potem Maras.
        Zarzucasz innym brak wiedzy, a sam jej też nie masz za wiele.
        Dodam (sprawdziłem), że wtedy miasto miało tylko 28 mln kredytu na inwestycje.
        Dziś ma około 200 mln.
        • Gość: złotówa Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 00:16
          Toć sie nie denerwujcie
          Becikowe bedzie?
          więcej dzieci sie urodzi i jakos za 2 pokolenia spłacimy te kredyty.
          • Gość: smerf Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: 213.199.204.* 08.02.06, 00:42
            Zarządu miasta nie ma od ostatnich wyborów szkoda że P. IL nie zauważył, nikt
            P. Wronie nie kazał zostac \prezydentem został bo chciał. Jeśli został to różne
            opinie go trafiaja sam chciał. To ze miasto niem am linii rozwoju to widać
            gołym okiem. Galeria Nadwarciańska - konkursy, plenery pomysły a wychodzi
            kicha Kanał zasypali to sie odkopie albo zrobi ulicę itd. etc itp. Wybory w tym
            roku. Wiadukt na Jegielońskiej tak ładnie sie zapowiadał ale zima moze opóżnić
            Aleje jesli bedzie pielgrzymka chyba nie zdąża ale uchwałe w sprawie mpzp
            Galerii Nawdarciańskiej to mur beton sierpień/wrzesień. cudotwórca
            • Gość: junior Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 00:46
              spać juz!!!
              • Gość: smerf Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: 213.199.204.* 08.02.06, 00:57
                jeszcze nie śpi? rano do pracy! tylko włączyc radio bo się Ojciec wkurzy!
            • Gość: xx Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.ap.krakow.pl 08.02.06, 23:15
              Kanal zasypaly poprzednie wladze.
          • Gość: RAV Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.man.czest.pl 08.02.06, 15:00
            Ja nie bede wymienial wszystkich wad tego ptaka, bo by miejsca nie starczylo a
            przy okazji mi nerow...

Napisze jedno, jak mozna bylo wybrac na prezydenta Czestochowy czlowieka,
            ktoremu nie zalezalo na moim miescie ?

Ten czlowiek przeciez glosowal w sejmie przeciw naszemu wojewodztwu w czasie,
            gdy roztrzygal sie podzial administracyjn...

za co mial stolek na slasku...
            Czyzby liczyla sie dla niego bardziej kasa niz miasto??

Pozdrawiam ludzi myslacych,
            RAV
    • Gość: NICPON Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 16:38
      Wojewodztwa nikt mu nie daruje,
      Slepi sie zdarzaja, chwala za darmowe przejazdy dla niepelnosprawnych... chyba
      sam wrona to napisał...
      Ma stolek, robi tak zeby było o nim glosno i za kazdym razem wtopa.
      Na stadionie zuzlowym jak sie pojawi to ma na wstepie porcje gwizdów! Dlaczego?
      Dlatego ze wybuduje nowy stadion, hehehe.

There is only 10 kind of poeple, those who understend binary and those who dont
      • Gość: tess Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 16:45
        To prawda, zaprzepaścił szanse na utrzymanie województwa. Ciekawe co na to
        rzecznik?
      • Gość: Prawnik Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 10:12
        Za zlikwidowanie województwa odpowiadaja przede wszystkim poslowie i
        senatorowie z naszego regionu, którzy nie potrafili wstawić się za jego
        utrzymaniem. W tym czasie prezydentem nie byl Wrona tylko szanowna P. Rozpondek
        a póżniej równie robotna P. Janik. Rada miasta w większości skladala się z SLD.
        to fakty:
        11 X 1998 -Wybory do samorządów lokalnych III kadencji

do rad powiatów i sejmików województw - w Częstochowie wybrano
        50 radnych z następujących ugrupowań:
        Sojusz Lewicy Demokratycznej (SLD) – 25
        Akcja Wyborcza Solidarność – 21,
        Częstochowskie Forum Samorządowe – 4.
        30 X 1998 - Wybór Wiesława Wiatraka (SLD)
        na Przewodniczącego Rady Miasta Częstochowy.
        7 XII 1998 - Wybór inż. Ewy Janik (SLD) na Prezydenta Miasta.

Więcej info na www.czestochowa.um.gov.pl/urzad/samorzad/index_html

To czego nie lubie to niedoinformowanie ludzi.
        Oczywiście że na każdym spoczywają jakies występki, tylko dziwne że znowu
        propaganda zaczyna się przed wyborami.
        Jak chcecie to wybierajcie sobie znowu komuchów i liberałów, którzy nic nie
        zrobią przez kolejne lata. Najlepiej jest narzekać i powtarzać za innymi. Tak
        nawet malpy nie robią bo mają swoje rozumki.
        • Gość: rafal Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.man.czest.pl 09.02.06, 12:51
          Witam,

prawnik napisal "Za zlikwidowanie województwa odpowiadaja przede wszystkim
          poslowie i
          > senatorowie z naszego regionu, którzy nie potrafili wstawić się za jego
          > utrzymaniem. W tym czasie prezydentem nie byl Wrona tylko szanowna P.
          Rozpondek"

Nie wiem koles, czy pamietasz tamte czyas, czy znasz tylko z opowiesci...mi
          wyglada na to drugie...

Wrona nie byl prezydentem, ale byl w AWS i razem z nimi glosowal za takim
          podzialem administracyjnym, jaki mamy obecnie...Czyli posrednio za likwidacja
          naszego wojewodztwa...(glosowanie odbywalo sie w sejmie, wiec nie zamydlaj
          opowiesciami, kto to nie byl wtedy w samorzadzie, bo to nie mialo wiekszego
          znaczenia na losy naszego wojewodztwa...)

P. Rozpadek jako prezydent natomiast robila wszystko co bylo mozliwe, aby do
          tego nie dopuscic...jednak wladza lokalna jak sie okazalo nie miala nic do
          gadania...

Poslowie SLD, na ktorych tak krzyczysz glosowali za wieksza liczba wojewodz, i
          jak by to przeszlo, mieli bysmy dzis miasto wojewodzkie...

Pozdrawiam,
          RAV

• Gość: lucio Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: 213.199.204.* 09.02.06, 13:03
            radzę sprawdzić kto jak głosował a wielu się zdziwi. Wrona był przeciw nowej
            ustawie o trójstopniowym podziale ale już np Ewa Janik....za, czyli za
            likwidacją woj. czestochowskiego
    • Gość: majka Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 17:52
      Jeżeli jest prawdą,że podniósł łapę za likwidacją województwa to powinien
      wylecieć na kopach a łapa powinna mu uschnąć. Dla mnie jest to niepojęte. Pan
      rzecznik powinien jednoznacznie zająć stanowisko w tej kwestii.
      • Gość: radca Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 22:55
        Znam osobiscie :(
        • Gość: Tess Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 23:02
          A co na to Kornantydrugi? coś przymilkł?
      • Gość: jasiu300 Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.06, 23:21
        są i za i przeciw: PRZECIW:
        1.teatr-kiedy dyrektorem był pan perypeczko był jeden dobry spektakl w miesiącu teraz jest 1,2 w swzonie
        2.dekabrystów-wystarczyło by więcej patroli policyjnych bo pieniądze z koncesji to niezły zastrzyk dla miasta a tak robi sie miasto abstynecj
        3.chciałem zauwarzyc że wiadukt kolo makro już miał dawno powstac i to nie tak że robi go do konca miasto bo przeciez makro wyłożyło połowe
        4.drogi-tego chyba nie musze tłumaczyć
        5.mieszkam w okolicy alei pokoju i w promieniu 1 km mam pięć kościółów czy zamiast tego nie mozna by wybudowac na tym terenie mieszkan socjalnych
        6.stadjon na olsztyńskiej obiecanki cacanki a kibicą radość
        7.opieszałoś urzędników w urzędzie miasta chodzby wieczne kolejki w wydziale ruchu drogowego
        8.III Aleja- rzeczoznawca sie pomylił i troche to za duzo kosztuje (zobaczymy czy uda sie dotrzymać terminów)
        9.oddanie parku stasica paulinom
        ZA:
        1.uratowanie huty czewa
        2.lodowisko na starym rynku
        3.remont ulicy berka (chodz tu do końca nie zdążył)
        4.darmowe przejazdy mpk dla niepełnosprawnych dzieci
        • Gość: xx Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.ap.krakow.pl 08.02.06, 23:26
          Maly komentarz -

1. Macro dalo 6 mln. Wiadukt kosztuje 40 mln. Gdzie tu polowa ?

2. Stadion na Olsztynskiej buduje sie na potege

www.stadionckm.com

3. Kosciol nie podlega wladzom miejskim, ani zadnym innym.

4. Park Staszica byl, jest i bedzie miejski. Nikt go nie odal ani nie odda
          Paulinom.

5. II Aleja - wazne zeby bylo zrobione dobrze - termin zobaczymy.

Zanim sie napisze warto troche pomyslec.

Pozdrawiam,
          • Gość: rav Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.man.czest.pl 09.02.06, 02:54
            witam,
            ja odniose sie do tych kosciolow...

Kosciol niby nie podlega wladzom miejskim, ani zadnym innym...
            ale zawsze ktos musial wydac zgode na ich budowe czy powstanie...

Przy ul. dekabrystow powstaje (a moze juz nawet powstal) kolejny, ktorego
            zadaniem jest uniemożliwienie odrodzenia sie admosfery studenckich dekabrystow,
            w razie zmiany wladzy na narmalna...

A wszystko przez jakis chory przepis o zakazie sprzedazy alkoolu w odleglosci
            100m od kosciola...

Mam nadzieje, ze kiedys ten zapis zniknie oraz ze ludzie zmadzeja, dzieki czemu
            czarni aby utrzymac kosciol beda sami pracowac, a nie tylko zerowac na naiwnych
            ludziach...

Jeszcze pewnie jeden taki moj post, i u mych drzwi zjawia sie faceci w czerni;-)
            na dodatek z ptasia grypą;-)

Pozdrawiam normalnych,
            RAV

• Gość: xx Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.ap.krakow.pl 09.02.06, 08:25
              Tylko za komuny mozna bylo wydawac zgode na powstanie kosciolow. Takie byly
              mozliwosci wladz i checi :)

Teraz takich mozliwosci prawnych nie ma i dobrze ze nie bedzie.

A przy Dekabrystow, gdzie czesto przechodze, ten "kosciol" to parafia
              akademicka w zwyklym poprzednio prywatnym domku. Kiedys byl zaniedbany i walacy
              sie, teraz jest odremontowywany.

Kosciol powinien byc traktowany normalnie, jak kazda inna instytucja w
              demokratycznym panstwie. I co do wolnosci slowa itd, i co podatkow itd.

• Gość: rav Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.man.czest.pl 09.02.06, 12:56
                Czesc...
                Masz racje...kosciol powinien byc traktowany jak kazda inna instytucja...

Ja jak bym zostal prezydentem, pierwsze co bym zrobil, to opodatkowal
                Paulinow...

Kasy fiskalne i te sprawy;-) dokladna kontrola datkow...a wtedy nie bylo by juz
                problemow z budrzetem miasta...starczylo by na wszystko:-)

Pozdrawiam,
                RAV
        • Gość: michał Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 12:56
          Jasiu 300 z tym wiaduktem - to kłamies, bo Macro wyłożyło 4 mln, a wiadukt
          kosztuje 40 mln (jaka to połowa????
          • Gość: michał Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 13:07
            A z parkiem Staszica to też przywaliłeś Jasiu 300, naprawdę wstyd pisać
            rzeczy, o których sie nie ma zielonego pojęcia.Parki należały, należą i będą
            należeć do miasta. A ty nie przekazuj tu zwykłych plotek
    • Gość: kwadrat Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.02.06, 10:19
      Ja nie wiem czy pan Wrona może coś z tym zrobić ale uważam że powinien,
      mianowicie takie duże miasto jak Cz-wa powinno być województwem tak jak
      dawniej. Przecież Cz-wa to nie żaden Śląsk... (Czytałem tylko parę artykułów z
      forum i nie wiem czy jakis dotyczył tego tematu alu musiałem się wypowiedzieć
      na ten temat)
      • Gość: katecheta Re: zarzuty wobec T Wrony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 17:04
        Pan Wrona już coś z tym zrobił.
        Będąc posłem za rządów AWS /1997-2001/ zgodził się na likwidację województwa
        wychodząc z założenia że:
        -po pierwsze to dyscyplina / w tym czasie woj. Giżyński też milczał snując się
        w zaciszy gabinetów jeszcze wtedy Urzędu Wojewódzkiego przy ul. Sobieskiego/ ;
        -po drugie on myśli tylko o swoim sukcesie i jedynej racji / takie są obiawy
        choroby sierocej bo nikt go do tej pory nie zabrał do żadnej partii/;
        -po trzecie , o województwo walczył Halina Rospondek i dzisiaj potwierdza że
        sprawy miasta są dla niej najwazniejsze.

Ale.... Halina urodziła się w Częstochowie a Tadziu w Szczecinie ?//!
        • Gość: Miron Re: zarzuty wobec T Wrony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.06, 23:09
          i co z tego?
    • Gość: storima Krotki zarys obrony niezaleznosci Czestochowy IP: *.d4.club-internet.fr 09.02.06, 16:23
      Pomylilem watek mojego wpisu.
      Ten wpis powinien pojawic sie tutaj.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=36335857&a=36514349
      • maly751 cos odemnie 09.02.06, 16:33
        Nowe rondo - lepsze połączenie komunikacyjne z dzielnicą Północ

W wyniku zakończenia inwestycji drogowej (budowa łącznika) zmieniona została
        organizacja ruchu w rejonie zbiegu ulicy Fieldorfa–Nila i ulicy Wały
        Dwernickiego.

Zmiana organizacji ruchu ułatwi połączenie z dzielnicą Północ oraz w
        niedalekiej przyszłości wylot z Częstochowy na trasę DK-1.

Rondo, które tam powstało, wyeliminuje m.in. niebezpieczeństwa związane z
        poruszaniem się w kierunku DK-1 po pasie, który służy do ruchu w przeciwnym
        kierunku, gdy zamknięty jest przejazd kolejowy.
        Realizacja inwestycji rozpoczęta została 28 września 2005 roku. Do dnia 13
        grudnia 2005 r. wykonano łącznik ul. Wały Dwernickiego z ul. Fieldorfa-Nila -
        część wschodnia.

W ramach budowy łącznika wykonano:

- nawierzchnię asfaltową w warstwie wiążącej

1) kanalizację deszczową

2) kanalizację sanitarną

3) przebudowę instalacji wodociągowej

4) przebudowę kabli energetycznych i teletechnicznych

Wartość inwestycji zrealizowanej dotąd to ok. - 900 000,00 zł.
        Inwestycja realizowana przez Konsorcjum firm: Wadrox S.A. – DROMET Sp. z o.o. –
        MEGA-BRUK

Koszt całej inwestycji polegającej na poszerzeniu i przebudowie ul. Wały
        Dwernickiego do trasy DK-1: 6 mln 903 980,70 zł.

Korfantydrugi proponuje Ci przejechać się tym "rondem" a póżniej je tutaj
        ocenić wykonawca robił nawierzchnie z piasku połączonego na śline, a powiedz
        gdzie są nowe nawierzchnie spełniające jakieś ogólnonarodowe normy nie mówie
        już o europejskich?
        Ul.Warszawska jedna wielka dziura była już na jesień a co dopiero teraz!!
        Wydaje sie pozwolenia na budowe nowych osiedli kasuje sie pieniążki i zapomina
        o wszystkim!! A może miasto zaczeło dbać o mieszkańców osiedli ?
        Wystarczy przejechać się na Wyczerpy, Lisiniec, Stradom...., nie ma tam
        kanalizacji, oświetlenia, gazu... I ztego co wiem to jest to ratowanie budżetu
        przez P.Wrone.Byłem na jednym spotkaniu z P. prezydentem i mój wniosek z niego
        taki że facet gada na takie tematy które Mu pasują i byle z dala od problemów
        miasta!!!
        Most przy Makro może i potrzebny może nie ale jest to inwestycja w planach od
        kilkudziesięciu lat i mogłaby jeszcze sobie poczekać następne 30 lat a za te
        pieniądze w połowie z Uni i w połowie z naszej kiesy możnaby było zrobić coś
        bardziej pożytecznego.
        Jest jedna sprawa która podobała mi sie w tych rządach to zablokowanie budowy
        nowych supermarketów, chociarz dzieki nim mamy jedno z najtańszych paliw w
        polsce (3,41-Tesco -Jet , około 3,75-3,85 w innych rejonach Polski).
        A pisanie że sukcesem było zamknięcie lokali na ul. Dekabrystów to kompletna
        bzdura bo sukcesem by było gdyby sie udało zaprowadzić tam porządek przy pomocy
        policji i straży miejskiej(kilka mandatów i nagłośnionych spraw w sądzie
        grodzkim załatwiłoby tą sytuacje. Jeśli by każdy myślał w ten sposób to trzeba
        wprowadzić w naszym mieście prochibicje, zakaz sprzedaży alkocholu i pootwierać
        bary mleczne (nie jestem studentem ale czasami bywałem w tamtych lokalach)

• ja_corka Czestochowa wojewodztwo? 10.02.06, 00:07
        • ja_corka Re: Czestochowa wojewodztwo? 10.02.06, 00:12
          Ktos kiedys pisal ze ma powstac.........
          a ja pytalam to bylo wielkie hallo
          Teraz jak mamy Kato-Rydzyko-Kaczoland
          to najpewniej paulini zalatwia Wojewodztwo Jasnogorskie.

Nie wiedzialam jak wytlumaczyc znajomym z Niemic
          PO CO U NAS TYLE kosciolow
          i kto to utrzymuje

Zalosne to wszystko

Inna-Bajko......moze razem cos zrobimy dla Wojweodztwa.......Częstochowskiego
          ALE ŚWIECKIEGO?
    • Gość: zdrowo-rozsądkowy Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 11:11
      Tak sobie czytam te wszystkie posty, i większość mnie smieszy i to bardzo,
      wielu nie ma pojęcia co robi prezydent Wrona i co zrobił, ludzie poczytajcie
      sobie coś i wtedy sie zabierajcie głos.
      Słowa że prezydten Wrona nie zrobił nic sa bardzo krzywdzące nie tylko dla
      niego ale również dla miasta Częstochowy.
      Nie jestem zwolennikiem wszystkich działań prezydenta, ale jak sobie poczytałem
      co zrobił to nie jest tak źle polecam dla wszystkich lekturę
      www.czestochowa.pl/samorzad/wydarzenia_samorzad/informacja%20prezydenta.pdf
      poczytaj i sie dopiero wypowiedz

pozdrawiam
      • Gość: prawda czy fausz. Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 14:09
        Zaufanie i laurki przyjdą same po czasie.Poczynach go poznacie. Nifart to jeden
        z wydziałów założony przz P. Prezydenta. Mam na myśli STRAŻ MIEJSKĄ.ciekawostki
        będące w forum mówią za siebie. Druga strona to wykożysta w nadchodzących
        wyborach.Konlikt jest zwalnianie strażników temu nie da nic dobrego. Wymagania
        kadry są,ale nie dla wszystkich jednakowe.Najgorsi to ci co mają własne zdanie i
        bronią go po za U.M.Brudy należy prać w domu ,ale jak mie ma w nim... to zastaje
        Prokuratura i Sądy. Niezawsze poparcie w w/w instytucjach skutkuje.Może należało
        by się przyjrzeć baczniej tej wspaniałej galerji,przetargom ,zjazdom
        Komendantów,karom porządkowym nakładanych na tych samych pracowników
        ,wspaniałej Świetlicy w odbiorze strażników oczekujących na ul. na
        radiowóz,który najpierw musi obrobić gary a następnie udzielić wsparcia.Pracy
        psychologa SM.grupie alkocholowej i im premiom. i.t.p. Skoro P. Prezydencie
        powołal Pan ten dla miasta dobry wydział to dobrze jest go po tych paru latach
        zweryfikować. NIe czekać na kolejną kontrolę z K.W.P.i utajnony raport z
        zaleceniami...Pańscy podwładni muszą to w sposób należyty odczuć.Nagroda tego
        nie załatwi.Zdaję sobie sprawę ,nie poto kowal ma kleszcze...Nie mniej jednakPan
        jako Prezydent miasta powinien ruszyć ten Swiecznik w tej Straży bo Pana Z-*ca
        nie ma o tym wydziale kompletnego pojęcia. Powiedział kiedyś do strażników jak
        pojawi się mwżód to go trzeba przeciąć.A wżód jest zawyczaj na górze , ale nie
        na J...
        • Gość: Strażnik Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 20:25
          Panie Prezydencie z ubolewaniem czytając ostatnią wypowiedż zmuszony jestem do
          przyznania racji.W Straży Miejskiej prauję przeszło dzisięć lat. Nieudolność
          kadry poparta nieumiejętnością zastawiana jest specyfiką pracy. Ta kadra to ...
          np. ułożenie grafiku służb,proglem(jeden radiowóz na zmianie pomimo że jest
          więcej narazie sprawnych nowych Fordów)Moim zdaniem jako wieloletni kirowca
          mechanik przetarg ten został ustawiony-powód podgżewana przednia szyba. Sorty
          mundurowe przetarg najtańszy-półbuty ostatnie spadały z nóg podczas pieszego
          patrolu.Premie dla pracowników za specjalne osiągnięcia na koniec roku(dobry
          donos)Co dobrego dla miasta jak i dla strażników przynoszą spotkania
          Komendantów,(prelekcje za duże pieniądze naszego podatnioka).Niech Pan sprawdzi
          rachunki.Jak pamiętam jaka kolwiek kontrola w tej formacji to wynik negatywny
          dla Komendanta,ewentualnie utajnienie wyników jak było po kontroli z K.W.P. z
          Katowic(bałagan nadal)Już jaskółki śpiewają o Ministrze Sprawiedliwości i znowu
          wykazana zostanie zapewne nieudolność Komendanta nie poraz pierwszy. To że
          zwolnił pracowników to nie znaczy ze zamknął im usta,a słowami Pańskiego
          zastępcy przecięto wżód... Maksyma ta działa tu jednak na odwrót.Pan jako ten
          który załoiżył tą instytucję bardzo potrzebną dla naszego miasta.Dał
          zatrudnienie ojcom i matkom,niepotrafi wyegzekwować,nie może lub nie chce...
          Układy niech zostaną pominięte a w szczegulności kościelne.Komendant przekazuje
          codzienne raporty na Pański stół,Pytam się gdzie są strażnicy w patrolach
          pieszych na obrzeżach naszego miasta.Mieszkańcy ci przecież też płacą
          podatki,potrzebują zapewne coś przekazać,spytać się-wynik to nie wszystko.Czy
          potrzeba aby coś się stało i dopiero pojawili się.Mówienie przez kadrę że tam
          się nic nie dzieje i dyzlokacje patrlów tam są nie potrzebe to kolejny przejaw
          nieudolności, a tak zwane uwagi porządkowe.Ubolewam nad tym że Pana z-ca nie ma
          pojęcia o tej formacji,może by tak wymienić,zamienić?Panie Prezydencie nie chcę
          tu już więcej podawać przykładów,bo to wszystko idzie na Pana osobę.Potrzeba...
          • Gość: michał Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.02.06, 23:26
            Właśnie dlatego jest tak beznajdziejna straz miejska, że nawet pisać po polsku
            nie umie - i kto to weryfikuje?
            • Gość: G O Ś Ć Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 11:29
              michale życie przeprowadzi weryfikację.Jeżeli jesteś rozgarnięty na tyle,to
              powinieneś rozróżnić sens wypowiedzi od pisowni. Życie wyrówna ci nie martw się.
    • Gość: lodzio Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.02.06, 11:23
      Po pierwsze jak już ktoś wspomniał - Dekabrystów.
      Jestem studentem i może nie ciągle, ale raz na dwa trzy tygodnie chodziłem tam do baru. Mieszkam również zaraz koło Dekabrystów i jakoś nie spotkałem się z jakimś nagminnym łobuzerstwem, napadami, czy innymi aktami przemocy lub łamania prawa.
      Wcześniej przez 23 lat-a mieszkałem na rakowie i tam pomimo że barów prawie nie ma to działo się o wiele więcej.
      Wiadukt - no cóż. Fajnie że będzie i może i należało by za to Panu Wronie podziękować, ale przecież to tak samo jak bym miał podziękować zarządowi drug i mostów, że łatają dziury na drogach. Są poprostu rzeczy które zrobione być muszą i to że za czyjejś kadencji zostały zrobione to nie jest żadna zasługa.
      Kolejna sprawa - dlaczego gdy byłem na spacerze na alejach to w głośnikach leciała msza ? Co to ma znaczyć ? Jestem wierzącym, do kościoła nie chodzę ( wierzę w boga a nie kościół ), ale takie zjawiska mnie bardzo denerwują. Prócz tego że jestem katolikiem to również słucham black i death metalu i w tym momencie bardzo dobrze nadaje się przytoczenie następującej historii:
      Kilka lat temu w Polsce odbył się koncert zespołu Gorgoroth który miał być później sprzedawany na płytach DVD. Niektóre osoby które przyszły na koncert ( podobno po to żeby posłuchać muzyki ) poczuły się urażone z powodu wystroju sceny i nagle zaczęła się awantura o obrazę uczuć religijnych. Jakoś nie wydaje mi się żeby osoby która podnosiły największy krzyk, poszły na ten koncert bo myślały że będą tam odgrywane piosenki Arki Noego. A zmierzając do meritum sprawy: Ci ludzie mogli nie przyjść na koncert i był spokuj. Ja nie mogłem sobie darować przesłuchania całej mszy u kolegi w domu bo było to wszystko tak głośno, że nawet okna zamknięte nie pomagały.
      Czy to nie jest obraza uczuć religijnych ? Co ma powiedzieć ateista czy muzułmanin ?
      A co w zwiążku z tym zrobił prezydent ? Wielkie nic. W moim odczuciu złamane było prawo, a w gazetach można było przeczytać tylko ze te głośniki nie należą do miasta tylko do kogoś tam. Ale to przecież miasto ustala zasady i pilnuje żeby ich przestrzegać, a tu na wielką skale dochodzi do obrazy uczuć religijnych.
      Kolejna sprawa - ktoś chyba obiecywał że nie będzie takiego zjawiska jak autobusy które przyjeżdżają jeden za drugim, a później przez pół godziny nic. I co z tym ? Ja tam żadnej różnicy nie widzę.
      • Gość: misiaczek Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 12:54
        Panie Prezydencie! Przyjrzyj się Pan nawierzchnią ulic ,bo w centrum miasta nie można przejechać.Ulicą GAJOWĄ nie da się przejechać. Tak jak już ktoś napisał,
        na początku i na końcu ulicy droga jako tako utwardzona a w środku ogromna dziura, że przejechać w żaden sposób się nie da. Kto za to odpowiada?? Taka
        sama historia jest z ulicą Botniczną przy ryneczku obok PZU.Przecież tam powstało osiedle i mieszkają tam ludzie i jak mają wyjechać tymi ulicami???????
        jeszcze jedno czy jest to zgodne z przepisami aby jedna ulica na odcinku 300m
        miała 3 nazwy? 11 listopada dalej Wierzbowa a parę kroków dalek Brzozowa
      • Gość: Ziut Wrona bez codwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.02.06, 17:08
        Wrona jest jak woda minerralna bez CO2. Nie ma go. Taki prezydent bez
        właściwości. Gdyby było zimno to powie, że jest średnio zimno. No taki facet,
        że mu np. do Lepera daleko. Bez jajców, bez charakteru. Leper ćwok, ale
        przynajmnieej wiadomo, że to ćwok. I nic od niego się więcej nie żąda. Wrona
        jest gorszy, bo stwarza wrażenie, że jest lepszy od Lepera. A gó.., on
        gorszy... bo nie wiadomo, kto on jest. Takie urzędniczenie Wrony nie potrzebuje
        większych umiejętności i wiedzy. I on sobie taki jest. Pewnie zasłużony,
        trzymał może nielegalne "Oipnie" pod poduszką. I taki on zasłużony.
        Częstochowie przydałby się jakiś rzutki gość, mądry, który umiałby wykorzystać
        to, co Cz-wa ma i posiada. No niestety, Cz-wa wybierze jeszcze przez następne
        dwa pokolenia "wrony", kurna taka rzecz.
        • Gość: jaja Re: Wrona bez codwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.06, 22:38
          jaja
          • Gość: ah so Re: Wrona bez codwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 00:07
            guten tag
    • Gość: luks Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 12:00
      hedel of the big japon ka na Wrona
      • Gość: kawka Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ...Ale jaja ! IP: 61.68.160.* 14.02.06, 13:14
        Ale jaja !
        kawka
        • Gość: sumienie wasze Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ...Ale jaja ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.06, 23:28
          halyna, nie walcz zbyt mocno i glosno bo ci sie to odbije piorami..
    • Gość: perks Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 08:54
      Bądźcie teraz mądrzejsi i nie wybierajcie już takich przychlastów jak Wrona.
      Wybierajcie ludzi którzy wiedzą co chcą od życia.
      • Gość: Olek Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 18:16
        A są tacy?
        • Gość: jaś Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.02.06, 18:41
          Są zapewnie bo to dwustupięćdziesięciotysięczne miasto, ale nie są idiotami aby
          ubiegać się o urząd dla ambicji i zaspokojenia rządzy władzy jak Wrona i
          Leśnikowski.
          Bić docenianym częstochowianinem to cel i kompleks urodzonych gdzie indziej.
          • Gość: JoJas Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 02:16
            moze Marek Piekarski?
            na prezydenta?
    • Gość: ola Re: Wasze zarzuty wobec Wrony ... IP: *.ids.czest.pl 23.02.06, 19:38
      dobry prezydent
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka