Dodaj do ulubionych

Jak widzicie Częstochowę za 20 lat ??????

• Gość: zeta Re: Jak widzicie Częstochowę za 20 lat ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.04, 13:12
      ja jakoś bardzo ciemno....
      • jamajca Re: Jak widzicie Częstochowę za 20 lat ?????? 13.07.04, 10:03
        Gość portalu: zeta napisał(a):

> ja jakoś bardzo ciemno....

no wiesz... jeśli miasto w którym mieszkasz widzisz za 20 lat ciemno - to i
        swoje życie za 20 lat widzisz ciemno....
    • Gość: snoopis Re: Jak widzicie Częstochowę za 20 lat ?????? IP: 213.199.204.* 13.07.04, 12:02
      Z D-A-A-A-A-A-L-E-E-E-E-E-K-A-A-A-A-A :)))))
    • Gość: lovempk Re: Jak widzicie Częstochowę za 20 lat ?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 21:31
      Częstochowa, podobnie jak inne miasta, ulegnie w ciągu najbliższych 20 lat
      pewnym przemianom. Jak je sobie wyobrażam i co powinno zostać zrealizowane?
      1. Sport w Częstochowie: Zawodnicy Włókniarza są od wielu lat jedną z czołowych
      drużyn w kraju i nieprzerwanie od ćwierć wieku występują w najwyższej klasie
      rozgrywkowej. Zawody są rozgrywane na zmodernizowanym stadionie, z zadaszonymi
      trybunami i sztucznym oświetleniem. Na każdy mecz przychodzi ponad 15.000
      kibiców. Władze miasta i klubu jednak ubolewają nad tym, że stadion ma za małą
      pojemność i dlatego nie może być areną zmagań w zawodach rangi międzynarodowej.
      Drużyna Rakowa stopniowo się odbudowała i w 2010 roku awansowała do I ligi.
      Przez kolejne lata występowała przeważnie w tej klasie rozgrywkowej, a kilka
      sezonów (choć niekoniecznie pod rząd) spędziła w II lidze. Raz nawet udało się
      zakwalifikować do eliminacji Pucharu UEFA. AZS przez cały czas na najwyższym
      froncie w nieustannie modernizowanej Hali Polonia. W planach wyburzenie jej i
      zbudowanie kompleksu sportowego o futurystycznych kształtach.
      2. Granice miasta i ludność. Obszar Częstochowy nie powinien ulegać zmianom.
      Ewentualnie mogłyby zostać pochłonięte takie miejscowości jak: Ołowianka (gmina
      Rędziny), Nowe Brzeziny, Sobuczyna i Kolonia Brzeziny (gm. Poczesna). Liczba
      ludności z lekką tendencją spadkową, ale mogłaby wynosić ok. 254.000 wraz z
      mieszkańcami nowo przyłączonych obszarów.
      3.Znaczenie Jasnej Góry. Po wejściu do UE, stopniowo coraz większy napływ
      pielgrzymów z Europy Zachodniej (głównie Włoch i Hiszpanii). Ilość i liczność
      grup pielgrzymkowych na poziomie zbliżonym do obecnego, choć z lekką tendencją
      malejącą, ale za to wielkie obchody 15 sierpnia 2020 roku z okazji 100.rocznicy
      Cudu nad Wisłą. Oblężenie Częstochowy największe od 1991 roku.
      4. Wygląd miasta i jego funkcjonowanie:
      - Infrastruktura drogowa:
      * wybudowana i od wielu lat eksploatowana autostrada A1
      * zmodernizowana ulica Główna i Przejazdowa
      * wybudowane wiadkukty nad torami kolejowymi na Jagiellońskiej i Bugajskiej, a
      także obejście tranzytowe od południowej strony Kościoła Św. Barbary
      * zbudowana ul. Św. Rocha bis, dwujezdniowa, odciążająca obecny wylot na Wieluń
      * ulica Obr. Westerplatte przedłużona do Wrocławskiej
      * wybudowane połączenie Michałowskiego z Makuszyńskiego i dalej Rząsawską
      * nowy most na rzece Warcie, który łączy ulice Srebrną i Drogowców
      * połączenie Legionów z Krakowską
      * w trakcie realizacji wielka inwestycja budowy tunelu pod torami kolejowymi w
      celu połącznie drogowego ulicy Ogrodowej i 1 Maja. Ma to być idealne połączenie
      Zawodzia ze Stradomiem i Sabinowem
      * ulica Boh. Monte Cassino przedłużona do ul. Dźbowskiej
      * ulepszenie ul. Zawodziańskiej aż do kościoła w Rędzinach
      * likwidacja nawierzchni brukowej na rondzie na Dąbiu oraz na ul. Mirowskiej
      * przedłużenie Fieldorfa do Warszawskiej wraz z wiaduktem nad linią kolejową
      * budowa ronda na Wyczerpach Górnych wraz z nową ulicą dochodzącą od południa i
      okalającą od wschodu osiedle na Wyczerpach Dolnych
      * budowa następujących ulic (chodzi o asfalt):
      -
    • storima Re: Jak widzicie Częstochowę za 20 lat ?????? 14.09.04, 00:02
      ten watek powinien przetrwac 20 lat
      Pozdrawiam jamajce (weterana)
      i oczywiscie Was Wszystkich
    • jamajca Re: Jak widzicie Częstochowę za 20 lat ?????? 24.11.04, 00:06
      no i jak kochani z ta cz-wa , czy wg was cos sie zmienia ??
      wg mnie cos sie ruszylo z naszym miastem
    • Gość: gość Re: Jak widzicie Częstochowę za 20 lat ?????? IP: *.21.pl / 213.199.204.* 24.11.04, 00:23
      z baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzoooooooooooo daleeeeeeeeeeeekaaaaaaaaaaaaa :)
    • Gość: Gość Re: Jak widzicie Częstochowę za 20 lat ?????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.01.05, 14:26
      Fajnie by było jakby zbudowali w alejach(zwłaszcza w 3 alei) skatepark dl
      roweró i rozbudowali stadion WŁÓKNIARZ-a do plastikowych krzesełek i stadionu
      na środku. Jak narazie to wszystko!!
      • Gość: MISIEK Re: Jak widzicie Częstochowę za 20 lat ?????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 17:50
        Przede wszystkim należałoby"zainwestować"w ciekawe miejsca w naszym
        mieście.Zamknięcie dla ruchu III Alei tak,ale jeszcze nie teraz.Kawiarenki
        czynne do białego rana-jasne,ale najpierw ktoś kto ruszy niebo i ziemie aby
        było bezpiecznie.Poza tym uważam że "mmaly" ma racje,wcale nie zasługujemy na
        miano"zadupia".Marcin tak trzymaj.Za 20 lat(teraz juz 19)w Częstochowie bedzie
        lepiej.A Ciebie wybierzemy na prezydenta!!!
        pozdrówka
        • Gość: Kubiś Niestety KIEPSKO !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.05, 20:36
          Może ja też coś do tego wątku wniose.W Czestochowie za 20 lat nic znacząco się
          nie zmieni.
          Ponieważ mieszkańcy Czestochowy to jeden wielki „POTEŻNY POKLAD ENERGII
          NEGATYWNEJ „ której żaden optymista lub optymiści na tym forum nie pokonają .
          Ten pesymizm to czestochowska „ zaraza „ na której często sam się przylapuje .
          Na poczatku wątku „ heatseeker „ nażeka jak to ludzie mają żle a potem krytykuje
          Sld.
          Widzisz gdyby była dalej komuna to by niby wszyscy mieli prace no i wodke na 1maja.
          Wiec proszę nie krytykowac SLD i jednocześnie narzekac na kapitalizm . Jedno
          przeczy drugiemu . Problem jak ktoś wcześniej wspomnial jest w glowach
          czestochowskich mieszkancow .Nazywa się pesymizm .Jeżeli ktoś ma zle to powinien
          iśc do poradni oraz próbaowac znalezc prace na zachodzie .A nie rozsiewac
          „Bakterie pesymizmu „ .
          Na sylwestra byłem w Anglii .Mieszkalem sobie w Hotelu na Piccadily Circus czyli
          w centrum . I w hotelu w każdej gależi pracowaly śliczne Polki .
          1.W recepcji Polka
          2.Na centrali telefonicznej Polka
          3.W hotelowym pubie dwie Polki
          4.W hotelowej restauracji Polka
          Żadna z nich nie psioczyla a każdą pytalem czy są zadowolone .
          Nikt w Czestochowie jeszcze z glodu nie umarl .
          A ciągle poruszanie tematów biedy braku pracy , kwinkania uważam za zaraze.
          I tylko przez ten pesymizm którym się czasami zarażam nie lubie tego miasta i
          nie będę go bronil .I niestety uważam że u nas jest to nieuleczalne . Wiec jak
          ma się rozwijac w przyszlości Czestochowa jak prawie nikt tu nie myśli pozytywnie .
          Gdzie studenci po studiach znajdą prace w Czestochowie jak tu nie ma zadnych
          znaczących inwestycji . Co rok kończy studia min 3000 osób a czy ktoś buduje
          biura i fabryki ??????
          Dlatego ten kto jest mądry to stąd niestety ucieka i znajduje zajecie w innym
          mieście rozwijając je a nie Czestochowe. Utrata województwa to był „ gwóżdz do
          trumny”
          Na pewno w tym też maczal palce Miller i SLD panowie krytycy Millera !!! czy nie
          mam tutaj racji to Miller spiskowal z rosyjskimi nurkami . Hahahaha.
          Ale na pocieszenie napisze że w dawnym DDR dla niewiedzących „NRD „ też jest
          podobny problem ,tylko na wiekszą skale . Tam pustoszeją blokowiska bo ludzie
          uciekają na zachód i w takich miasteczkach zostają tylko emeryci , recisci i
          ludzie którym już na niczym nie zależy
          Którzy tylko narzekają . Zobaczycie że i u nas będzie podobnie .Bo nie ma co lub
          kto zatrzymac przedsiebiorczych ludzi i fachowców na prowincji która bardzo
          powoli się rozwija i do tego ciągle narzeka .Pozdrawiam .....Kubiś
          • jamajca hmmm 10.01.05, 14:59
            Gość portalu: Kubiś napisał(a):

> Ponieważ mieszkańcy Czestochowy to jeden wielki „POTEŻNY POKLAD ENERGII
            > NEGATYWNEJ „ której żaden optymista lub optymiści na tym forum nie pokona
            > ją .

Tu się zgodzę, ok 90 % Częstochowskiego spoleczeństwa to pesymiści ...

> Gdzie studenci po studiach znajdą prace w Czestochowie jak tu nie ma zadnych
            > znaczących inwestycji . Co rok kończy studia min 3000 osób a czy ktoś buduje
            > biura i fabryki ??????

Zwróć uwagę też na to , że częśc tych studentów wróci w swoje rodzinne strony,
            bądź się rozjedzie po kraju i Europie.

> Dlatego ten kto jest mądry to stąd niestety ucieka i znajduje zajecie w innym
            > mieście rozwijając je a nie Czestochowe.

Ja zostaję, a to nie znaczy że jestm głupkiem. Po prostu nie narzekam, nie mam
            powodów do zmartwień.

>Utrata województwa to był „ gwóż
            > dz do
            > trumny”

Tu się politycy częstochowscy nie popisali, pokazli że ich miasto w ogóle ich
            nie obchodzi, aczkolwiek, jak przyszło do zbierania podpisów, to częstochowianie
            mówili mi.in. e tam, to nic nie da, i machali ręką.

ludzie migrowali, migruja i beda migrowac za zarobkami .....

• Gość: Kubiś Zawsze można emigrować :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.05, 15:44
              > Ja zostaję, a to nie znaczy że jestm głupkiem. Po prostu nie narzekam, nie mam
              > powodów do zmartwień.
              >>>Oczywiście że nie jesteś głupkiem .
              Ja też tu jestem i jest mi bardzo dobrze .Jak na razie .Ale wszystko ma początek
              i koniec .Więc jak mi będzie żle to nie będę kwinkał tylko wyjadę tam gdzie mi
              będzie lepiej .Człowiek to nie drzewo i sam może się przemieszczać .Pozdrawiam
              Serdecznie .....Kubiś
              • Gość: jamajca Re: Zawsze można emigrować :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.05, 15:53
                Ja też tu jestem i jest mi bardzo dobrze .Jak na razie .Ale wszystko ma począte
                > k
                > i koniec .Więc jak mi będzie żle to nie będę kwinkał tylko wyjadę tam gdzie mi
                > będzie lepiej .Człowiek to nie drzewo i sam może się przemieszczać .Pozdrawiam

nic dodać nic ująć. Nie wymaga komenatrza ;) pozdrawiam
    • Gość: wodnik Re: Jak widzicie Częstochowę za 20 lat ?????? IP: *.39.60.107.serv4web.pl 26.05.13, 10:37
      Wiele postawionych tu prognoz na półmetku (10 lat) tego wątku się sprawdza.
      • Gość: pływak Re: Jak widzicie Częstochowę za 20 lat ?????? IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.13, 10:49
        Wskrzeszasz ciągle stare upiory.Raz ,że nie ładnie małpować .Raz ,że się przejadło.A drogi się rozjechały .
        • Gość: wodnik Re: Jak widzicie Częstochowę za 20 lat ?????? IP: *.39.60.107.serv4web.pl 26.05.13, 12:03
          Co to za pouczanie? Nie podoba się to omijaj.
          Po to są wątki aby je czytać i kto ma ochotę komentować.
          Od pewnego czasu, szkoda że tego nie zauważyłeś, nie istnieje kategoria:
          "wątek archiwalny".
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka